ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Και θέλει εκλογές ο Αλέξης! Εκλογές για να ξεκαθαρίσει λογαριασμούς με τα συντρόφια του, επειδή εκείνα μένουν πιστά στις δεσμεύσεις πριν την 25η Γενάρη και κυρίως στο πρόγραμμα της περισυνής ΔΕΘ! Δηλαδή και κερατάδες και δαρμένοι οι Λαφαζαναίοι...

• ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ;
Άραγε θα πάει εφέτος Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ; Αν πάει θα μιλήσει; Αν μιλήσει τι θα πει; Θα κάνει κουβέντα για τα παραμύθια και τα χαϊμαλιά που πουλούσε πέρυσι στους ιθαγενείς, οι οποίοι τον συμπάθησαν και του έδωσαν την ευκαιρία να κυβερνήσει την... μπανανία!

• ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!
Θυμήθηκε την οικονομία, το μεταναστευτικό και τα μεγάλα έργα ο Πρωθυπουργός τις τελευταίες μέρες. Προσπαθεί να φτιάξει εκλογικό κλίμα και να σκιάζει τους ΡΙΖαίους που αποκόπτονται οσονούπω από τον ΣΥ-ΡΙΖΑ. Θα ολοκληρωθεί η Ιόνια σε 18 μήνες, μας είπε για νέο ο Αλέξης, η οποία κανονικά θα έπρεπε να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους! Μιλάμε για πολύ υπεύθυνη θέση και στάση!

• ΤΟ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ
• Ένα ακόμη 15Αύγουστο ετοιμάζονται να γιορτάσουν οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι αύριο. Εκεί θα προστρέξουν για μια ακόμη φορά για να προσευχηθούν στην Παναγία και να της ζητήσουν άλλο κακό να μην τους βρει.
Ας ελπίσουμε ότι Εκείνη μπορεί ν’ ακούσει και να λυπηθεί το Ελληνικό γένος και να κάνει το θαύμα Της.
Χρόνια πολλά σε όλους!

❁ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ…
Good morning referendum! Good night Greece! Είδαμε πως ξεκινάνε στο κλίμα της εποχής. Τέλος τα δύο πρώτα μνημόνια, καλημέρα μνημόνιο Νο3! Το δικό μας 3ο μνημόνιο, λένε, είναι το καλύτερο! Τόση γλύκα έχει που είναι να… γλύφεις τα δάχτυλά σου! Είναι καλύτερο γιατί είναι αριστερής προέλευσης, έμπνευσης, υπογραφής!

■ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ…
Η συμφωνία παράδοσης «όπλων» άνευ όρων οδηγεί 70 χρόνια πίσω στην παράδοση όπλων των τότε ανταρτών της κομμουνιστικής αριστεράς με τη συνθήκη της Βάρκιζας. Μια μαχόμενη τότε αριστερά που προσπαθούσε να κάνει τη χώρα Σοβιετία, αλλά τελικά δεν της έκατσε και η παράδοση ήταν και τότε άνευ όρων.

❖ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ!
Και τότε όπως και πριν το Γενάρη οι αριστεροί πάσας μορφής έταζαν στους πάντες τα πάντα ξεσηκώνοντας κόσμο και κοσμάκη και τους έβγαλαν στα «βουνά». Τελείωσε ο πόλεμος με τους Γερμανούς σε όλη την Ευρώπη και εμείς στην Ελλάδα συνεχίζαμε να πολεμάμε, διότι δεν είχαμε χορτάσει τουφεκίδι. Τον Οκτώβριο του 1944 απελευθερώθηκαν τα Γιάννινα με τους αντάρτες του Ν. Ζέρβα να είναι οι πρώτοι που απελευθερώνουν την πόλη μας! Για να είμαστε ακριβείς πρώτος Λόχος που μπήκε στην πόλη ήταν εκείνος του Δημ. Ιωάννου στις 17-18 Οκτωβρίου 1944!

❁ Η ΜΑΝΙΑ…
Ακολούθησε ο Άρης Βελουχιώτης στις 20-22 Δεκέμβρη του ιδίου έτους, όταν είχαν πλέον αποχωρήσει οι αντάρτες του ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ κινούμενοι προς Πρέβεζα κι από εκεί προς Κέρκυρα, όπου διαλύθηκε λόγω και της επικείμενης πολιτικής αποκατάστασης στη χώρα. Αυτή η μανία του Άρη Βελουχιώτη να καταλάβει επι τέλους την Ήπειρο και τα Γιάννινα, ήταν η αιτία να συντριβεί το κομμουνιστικό κίνημα στην Αθήνα στα λεγόμενα Δεκεμβριανά. Οι δυνάμεις της αριστεράς στην Αθήνα δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στις επιθέσεις της άλλης πλευράς που ενισχύθηκε και με αγγλικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία να γίνει η Αθήνα μια μικρή Μόσχα όπως επεδίωκαν οι δυνάμεις της αριστεράς!

■ Η ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ…
Ακολούθησε η Βάρκιζα στις 12 Φεβρουαρίου το 1945 όπου με εντολή της ηγεσίας της αριστεράς αφοπλίζονταν οι αντάρτες, με την συμφωνία ότι θα γίνει άφεση αμαρτιών όλων εκείνων που είχαν εγκληματίσει εναντίον άμαχου πληθυσμού κυρίως, κάτι που ποτέ δεν πίστεψε ο Άρης και είχε τους λόγους του.

❖ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ…
Αυτή τη συμφωνία δεν μπόρεσε να την αποδεχθεί ο Άρης κι επειδή δεν πίστευε στην καθολική αμνήστευση ξαναπήρε το δρόμο προς τα ορεινά για να συνεχίσει τον αγώνα για την εγκαθίδρυση αριστερού κράτους. Αυτή ήταν η αιτία που το επίσημο ΚΚΕ τον αποκήρυξε και ύστερα από μια περιπέτεια τριών μηνών μεταξύ Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου, ο Άρης εξοντώθηκε φυσικά στις 15 Ιουλίου 1945 στην περιοχή Μεσούντα Άρτας από τους ίδιους τους συντρόφους του.

❁ Η ΦΑΡΣΑ
Όλη η παραπάνω ιστορική αναφορά για να έλθουμε στο σήμερα που και πάλι η αριστερά επαναλαμβάνει την ιστορία, η οποία ως σύμπτωση μετατρέπεται σε φάρσα. Η επίσημη αριστερά του Αλέξη, του Φίλη και του… Χαϊκάλη παραδίδει τα όπλα φορώντας τα Γερμανοτσολιαδίστικα, φυσικά μάλιστα αυτό γίνεται στο πολυτελέστατο Χίλτον που κάποτε έφτιαξε ο Κ. Καραμανλής!
■ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Τη θέση του Άρη παίρνει ο Λαφαζάνης με τον σύντροφο Στρατούλη και την Ραχήλ, όπου να ναι δίνουν ραντεβού στα γουναράδικα! Θυμήθηκε το ραντεβού που έδινε ο Άρης στους συντρόφους του, κάθε φορά πήγαινε σε μάχη και δεν ήξερε αν θα ξαναγυρίσει. Που να ήξερε ο έρμος ο Άρης ότι το τελευταίο ραντεβού το έδωσε εκείνο το πρωινό της 15ης Ιουλίου του 1945 με τον απεσταλμένο του ΚΚΕ, που του έφερνε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» με την αποκήρυξη του που ήταν και η φυσική του εξόντωση.

❖ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ
Γράφτηκαν έκτοτε πολλά για τον Άρη Βελουχιώτη, ειπώθηκαν ακόμη περισσότερα, μα τα ιστορικά γεγονότα δεν αλλοιώνονται. Το ΚΚΕ ουδέποτε συμπάθησε τον Άρη Βελουχιώτη και τον αποδέχθηκε από κάποια στιγμή και μετά διότι είχε καταφέρει ο ίδιος να τους ξεπεράσει και να φτιάξει αντάρτικη ομάδα δυνατή. Την ανάγκη φιλότιμο έκανε τότε η ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία πάντοτε του θύμιζε το παρελθόν του περί «δηλωσία» και του το κοπάναγε κάθε στιγμή που δίνονταν η ευκαιρία για να τον έχουν του χεριού τους.

❁ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
Γενικά η τότε αριστερά αλλά και η σημερινή είχε ένα καταπληκτικό τρόπο να αναδεικνύει τις διαφορές της και ν’ ασχολείται περισσότερο μ’ αυτές και λιγότερο με τη χώρα και το λαό. Με το πρόσχημα της στήριξης των συμφερόντων του λαού σκοπός τους ήταν η με καθοιονδήποτε τρόπο κατάληψη της εξουσίας. Δυστυχώς στο παρελθόν χύθηκε πολύ αδελφικό αίμα για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος και κάποιοι μυαλό δεν έβαλαν και έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους έναν 4ο γύρο...

■ Η ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ
Ακόμη και η Ραχήλ Μακρή αποκήρυξε αυτή την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και της παρέας του και οδεύει προς Λαφαζανέικο για να συνεχίσει από κει την επαναστατική της δράση! Από κει θα δίνει ραντεβού στα «γουναράδικα» κι ό,τι κάτσει. Από την άκρα δεξιά στην άκρα αριστερά η Ραχήλ, ελπίζοντας ότι θ’ ανοίξει τελικά το νοσμισματοκοπείο Κοζάνης για την κοπή εκείνων των 100 δισ. ευρώ που λέγαμε!

❖ ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ
Απόλαυση η Ζωή της Βουλής και όχι της Χ.Α. όπως η ίδια διευκρίνισε. Τους ψήνει το ψάρι στα χείλη εκεί στη Βουλή και το καταπίνουν αμάσητο οι σύντροφοί της πρώτα και μετά όλοι οι άλλοι βουλευτές των άλλων κομμάτων που την ψήφισαν για Πρόεδρο.

❁ ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΗΣ
Ξέρει η Ζωή ότι είναι λίγα τα ψωμιά της στο αξίωμα της Προέδρου της Βουλής και το γλεντάει με το παραπάνω. Φτιάχνει Επιτροπές, φτιάχνει κανάλι στη Βουλή και ενώπιον βουλευτών και λαού κοσκινάει διότι δεν θέλει να ζυμώσει. Τους φέρνει τη σκούφια γύρω και τους καρφώνει στα κάγκελα τους βουλευτές οι οποίοι φωνάζουν «βοήθεια» αλλά δεν τους χαμπαριάζει κανείς. Α να χαθεί η νέα «Κουριάδα» που ζητά γιατρό για τη ζωή της Ζωής!

■ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ
Δεν σαν κρύβω ότι αρχίζω να τη συμπαθώ τη Ζωή διότι δεν κάνει τίποτα άλλο από το να δείχνει συνέπεια κι αυτό είναι που ενοχλεί τους συναδέλφους της όλων των κομμάτων. Δίνει τελευταίως παραστάσεις η Πρόεδρος και να δείτε που θα μας λείψει όταν θα ολοκληρώσει την «περιοδεία» που άρχισε με τις ευλογίες των βουλευτών της σημερινής Βουλής. Να δείτε που θα την νοσταλγήσουμε. Χαρείτε την όσο μπορείτε τώρα.

❖ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ
«Αυτά που κατηγορούσαμε στις προηγούμενες κυβερνήσεις περί κατεπείγοντος και ερχόμαστε τώρα να το εφαρμόσουμε εμείς» ακούστηκε να λέει προχθές στη μάζωξη των προέδρων και κάρφωσε τον Πρωθυπουργό ο οποίος την είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θ’ ανοίξει η Βουλή πριν τις 16 Αυγούστου! Τι άλλο νομίζετε ότι περιλαμβάνει ένα τσίρκο για να κινήσει το ενδιαφέρον για ν’ αποκτήσει πελατεία.

❁ ΟΙ ΒΑΣΤΑΖΟΙ
Θεωρώ πως από σήμερα το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας θ’ αλλάξει, με πρώτο το κυβερνητικό στρατόπεδο. Την ώρα που γράφεται η στήλη δεν έχει καταμετρηθεί η δύναμη της συγκυβέρνησης η οποία εκ των πραγμάτων δεν θα έχει την δύναμη με την οποία ξεκίνησε τον περασμένο Γενάρη. Τα υποστηλώματα του Πάνου Καμμένου δεν θα φτάνουν στο εξής να στηριχθεί μια κυβέρνηση που σε επτά μήνες έγινε ανεμοστρόβιλος από τις σβούρες που έχει κάνει.

■ Σ’ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ...
Εβδομήντα χιλιόμετρα η νέα διώρυγα στο Σουέζ, είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια! Όμως οι μπαγάσηδες οι Αιγύπτιοι άλλαξαν τα δεδομένα και την ολοκλήρωσαν μέσα σ’ ένα χρόνο! Είδατε πώς χαλάει η πιάτσα με κάτι τέτοιες α-συνέπειες λόγων και πράξεων;

❖ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ
Ούτε Βενιζέλος ούτε Σαμαράς δεν έφεραν μνημόνιο σαν της Αριστεράς! Σύνθημα που γίνεται επίκαιρο μετά την συμφωνία που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο! Μέσα σ’ αυτές τις δύο γραμμές σύνθημα αποτυπώνεται όλη η αλήθεια και ξεγυμνώνονται περπατώντας στα τέσσερα οι νέου τύπου πατριώτες της πρώτης και τελευταίας αριστερής κυβέρνησης στο Ελλαδιστάν που μετατράπηκε μετά το άδειασμα του Πακιστάν, του Αφγανιστάν...

❁ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ...
Για την απόφαση των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ - ΠΟΤΑΜΙ - ΠΑΣΟΚ) να αντικαταστήσουν τους ΣΥΡΙΖΑίους αντάρτες και να πουν ΝΑΙ σε όλα θα έχουμε καιρό να τα πούμε το επόμενο διάστημα. Θα κάνουμε τις παρατηρήσεις που πρέπει και αν χρειαστεί που θα χρειαστεί, θα κάνουμε το δικό μας αντάρτικο διότι η αμαχητί παράδοση δεν είναι πράξη νουνεχής, ευθύνης και πατριωτική. Το πολεμείστε για να δοξαστούμε άλλων εποχών δεν έχει θέση στη σημερινή εποχή.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.