ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

❁ ΣΤ’ ΑΡΜΑΤΑ!..
Στ’ άρματα, στ’ άρματα, εμπρός στον αγώνα… το συμμορίτικο άσμα άρχισε ν’ ακούγεται από το στρατόπεδο Λαφαζάνη, που έχει αρχίσει να ντύνεται στα φαιοπράσινα κι είναι έτοιμο για γιούρια! Γιούργια που τελικά έμειναν στα παλιούρια…

■ ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ…
Μια ΙΣΚΡΑ χρειάζεται για να γίνει… Κούγκι η χώρα! Μια ΙΣΚΡΑ που μόλις προχθές μάθαμε ότι σημαίνει σπίθα στα μπολσεβίκικα, όπως μας το εξήγησε ο τελευταίος Έλληνας μπολσεβέκος σύντροφος Λαφαζάνης, που σήκωσε το… λάβαρο της επανάστασης του Λένιν, στου οποίου το όνομα ορκίστηκαν στον πανελλήνιο!

❖ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ…
Από μια ΙΣΚΡΑ λοιπόν, που σημαίνει σπίθα γλύτωσε προς το παρόν η χώρα από την επιστροφή στον Μπολσεβικισμό, κάτι που δεν το κατάφεραν οι νοσταλγοί των τριών προηγούμενων γύρων. Ξέρουν τι εννοώ όσοι έζησαν τα γεγονότα της περιόδου του Εμφυλίου (αλλιώς τον έλεγαν τότε).

❁ Η «ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ»…
Ανάμεσα σ’ όλα τ’ άλλα, όπου να ’ναι έρχεται η… αγιοποίηση του Βαρουφάκη, ο οποίος μετονομάζεται σε Βαρουφακιήλ για να ικανοποιηθεί το εκκλησίασμα των δραχμολάγνων της μπανανοχώρας, όπως την κατάντησε η «πρώτη φορά αριστερά», μου τη βαράει ο όρος «πρώτη φορά αριστερά», αλλά πρέπει να τον επαναλαμβάνουμε για να τον εμπεδώσει ο Ελληνάρας που τραγουδούσε και χόρευε στην Πλατεία Συντάγματος κατά τας εορταστικάς εκδηλώσεις στις 25 Γενάρη, 25 Μάρτη και 5 Ιούλη. Όλα μαζί. Τω σωτηρίω έτει 2015!

■ ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ;
Πέρασα από την Πλατεία Συντάγματος και είδα να χορεύουν και να γλεντάνε το 62% που κερδίσαμε κι’ είπα να μεταφέρω κλίμα στο Μαξίμου, είχε πει ο Βαρουφακιήλ που λίγο πριν είχε ανάψει μια λάμπαδα νααα με το συμπάθειο, στο ναό της Καπνικαρέας! Τι να δει όμως στο Μαξίμου! Όλες οι μοιρολογίστρες μαζεμένες και έσκουζαν για το μεγάλο κακό που τους είχε βρει. Ο παλιολαός είχε πάρει στα σοβαρά το ΟΧΙ και τους έδωσε να καταλάβουν ότι κομμένες οι μ….ες! Που να ήξερε ότι τα χειρότερα δεν τα είχε δει. Τους τα έλεγε ο Σαμαράς αλλά ποιος είχε μυαλό να στήσει αυτί στους «Γερμανοτσολιάδες» που εφάρμοζαν μνημόνια που ο Τσίπρας δύο μέρες πριν τους..ξέσκιζε τα βάρδουλα στο Σύνταγμα!

❖ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!
Μνημόνιο! Ω, τι λέξη μαγική! Ρωτείστε και τον σύντροφο Κουρουμπλή που έπαιρνε «μεταθέσεις» από κόμμα σε κόμμα, για να τα γλυτώσει αλλά όλο και την πατούσε. Τα έβρισκε μπροστά του και τους έδινε να καταλαβαίνουν... Τα υπέγραψε όλα από πατριωτικό καθήκον, όπως λέει και ο ίδιος!

❁ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ;
Τι ακριβώς ήθελε να μας πει η κ. Γεροβασίλη για τον Βαρουφάκη κι εμείς δεν το καταλάβαμε; Έδωσε, είπε, εντολή ο Τσίπρας στον Γιάνη να έχει κάτι στο νου του για PLAN B’ κι εκείνος μάλλον δεν κατάλαβε και θέλησε να το εφαρμόσει! Άντε τώρα να ξανακούσουμε τον Γιάνη να οδύρεται γιατί θα αισθάνεται και ψεύτης και κλέφτης!

■ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ!
«Η μάνα μου ήταν πράκτορας δεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης και ο πατέρας ήταν αριστερός», είπε ο Βαρουφάκης σε μια από τις χιλιάδες αρλουμπολογικές συνεντεύξεις του. Αν έτσι είναι τα πράγματα, τότε εξηγείται πλήρως το πώς βγήκε έτσι το παιδί που είναι για εγκλεισμό σε ειδικούς χώρους ψυχικής αγωγής και υγείας. Αριστερός - επαναστάτης ο πατέρας που ήταν διευθυντής στην χαλυβουργική των Αγγελοπουλαίων. Εκεί φαίνεται συναντήθηκε με την Γιάννα και έφεραν την αριστερά στην χώρα!..

❖ Η ΣΠΟΝΤΑ…
Μ’ αυτή την παραδοχή ο Γιάνης ρίχνει και μια σπόντα κατά αρχηγού πλευρά που το σόϊ του ήταν Απριλιανής κοπής και στήριξης. Ρωτείστε και τον μπάρμπα Φλαμπουράρη που ξέρει πρόσωπα και πράγματα…

❁ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ!..
Επί δύο ώρες συνεντευξιάζονταν ασυστόλως ο Αλέξης με τον γνωστό «γίγαντα» της δημοσιογραφίας Αρβανίτη! Αυτός ντε που αποκαλούσε μ…α δημόσια τον τότε πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, για να αποδείξει πόσο υψηλό είχε το αίσθημα ευθύνης της ενημέρωσης. Μέσα σ’ αυτές τις δύο ώρες δεν του περίσσεψαν ούτε 10 δευτερόλεπτα να ρωτήσει τον προϊστάμενό του τι έχει να πει για τον μέχρι πρότινος υπό αυτόν διορισθέντα υπουργό Οικονομίας σύντροφο Γιάνη Βαρουφάκη! Είδατε πως ασκείται η δημοσιογραφία στην Αθήνα;

■ ΚΑΙ ΤΟΤΕ…
Είχαμε επικρίνει σκληρά τον πρωην πρωθυπουργό Α.Σαμαρά για τον τρόπο που συνεντευξιάζονταν με δύο δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ, που σε κάποια στιγμή δεν ήξερε κανείς ποιος έπαιρνε συνέντευξη από ποιόν. Μάλιστα, έφτασε σε σημείο ο Α.Σαμαράς να κλείσει εκείνος την συνέντευξη αφήνοντας σύξυλους τους δημοσιογράφους και όσους είχαν την ατυχία να την παρακολουθήσουν…

❖ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ…
Το ραδιόφωνο στο οποίο μίλησε ο Α.Τσίπρας και στο οποίο υπηρετεί την κομματική θητεία του ο κ. Αρβανίτης είναι η «φωνή της Μόσχας», στην οποία μιλούσε ο «Μπρεζνιεφ»! Επομένως, καυτές ερωτήσεις απαγορεύονται αυστηρώς και δια ροπάλου. Στόχος δεν ήταν η ενημέρωση των Ελλήνων, αλλά η εξόντωση των αντιφρονούντων, οι οποίοι όπου να’ ναι θα πρέπει να προετοιμάζονται για τα… γκούλαγκ!

❁ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΛΟΓΩ…ΗΛΙΚΙΑΣ!
Αφού «ξεμπέρδεψε» με τους Λαφαζανικούς ο Αλέξης, στράφηκε προς την Ζωή, την οποία απάλλαξε λόγω… ηλικίας. Δεν μπορώ να ανεχθώ τόση αγάπη από την Ζωή η οποία με βρίζει ασύστολα, είπε στην περιβόητη συνέντευξη…

■ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ…
Στη συνέχεια άρχισε να κλείνει και λογαριασμούς με την ιστορία και την συνέπεια. «Ουδέποτε υποσχέθηκα ότι θα σκίσω τα μνημόνια, ούτε είπα ότι δεν θα υπογράψω μνημόνια.», είπε στον Αρβανίτη που σαν Αρβανίτης φαίνεται να μην καταλάβαινε τα τζουμερκιώτικα του προϊσταμένου του. Αλήθεια, ένας Τσίπρας που υπόσχονταν ότι θα κάνει… κομφετί τα μνημόνια και με ένα άρθρο σ’ ένα νόμο θα τα κάνει όλα λίμπα ήταν ο ίδιος με τον προχθεσινό στο Ρ/Σ «το κόκκινο»;

❖ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟΣ!..
Δεν άγγιξε λοιπόν καθόλου τον Βαρουφάκη κι αυτό ήταν απαγορευμένο εκ των προτέρων. Έχει ξεσαλώσει ο Γιάνης και κάθε ώρα που περνάει όλο και κάτι αποκαλύπτει χωρίς να βγαίνει τσιμουδιά από το Μαξίμου. Κάτι... ψέλλισε η Όλγα Γεροβασίλη αλλά κι αυτό στα ακαταλαβίστικα περιλαμβάνεται για να έχουν κάτι να πούνε. Μωρέ, δεν μου το βγάζει από το μυαλό κανείς ότι ο Γιάνης τους έχει δέσει χειροπόδαρα με καταγραφές όλων των συνομιλιών και θα τα απολαύσουμε όπου να ναι κι όταν σφίξουν για τα καλά… τα γάλατα!

❁ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ…
Με εκλογές απειλούν τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ (Τσιπρικοί) επειδή δεν μπορεί να περπατήσει έτσι όπως κατάντησε η κυβέρνηση. Τους έχει καρφωθεί η ιδέα ότι ο λαός θα εκτιμήσει το μέχρι τώρα εξαμηνίτικο έργο της κυβέρνησης και ιδιαίτερα την υπογραφή του αριστερού 3ου μνημονίου και θα συνωστίζονται στα εκλογικά τμήματα να ξαναστηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό κεφάλαιο «Τσίπρας», όπως έκαναν στο δημοψήφισμα! Κούνια που τους κούναγε…

■ ΤΑ… ΦΕΣΙΑ!
Έβαζε φέσι στις Ελληνικές Τράπεζες, στο Ελληνικό δημόσιο και ακόμη σε όποιον μιλούσε μέχρι Σουαχίλι και συγχρόνως διατηρούσε οφ σιορ εταιρεία στην Κύπρο με καταθέσεις! Ο εν λόγω τιμήθηκε από τον Αλέξη με υπουργική καρέκλα και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του και της εμπιστοσύνης του συγκυβερνήτη Πάνου. Όλος ο… θίασος επί σκηνής σε μια παράσταση στο θέατρο του παραλόγου!

❖ Η ΣΤΗΡΙΞΗ…
Την στήριξη της υποψηφιότητας για πολιτιστική πρωτεύουσα αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο και καλώς έπραξε, λέμε εμείς. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν ξεκινά η Περιφέρεια να δείξει έμπρακτα τη στήριξή της εξασφαλίζοντας μερικές πιστώσεις ώστε να στρωθούν τουλάχιστον κεντρικοί δρόμοι της πόλης, για να μπορούν να υποδεχτούν τον θεσμό; Π.χ. με τον πιο κεντρικό δρόμο όπως είναι η 28η Οκτωβρίου να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο όχι μόνο «υποδοχή» δεν γίνεται αλλά ούτε… μυρωδιά από συμμετοχή δεν πρόκειται να πάρουμε, ακόμη και την ίδια την Μελίνα να αναστήσουμε, όχι τον αδερφό της που φέραμε πρόσφατα στην πόλη μας…

• ΑΝΤΙ ΞΗΡΟΥ!..
• Μέσα σ’ αυτό τον ορυμαγδό αποφυλακίστηκε ο Β.Παπαγεωργόπουλος λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του, με τον νόμο του Παρασκευόπουλου που τον είχε φτιάξει για την αποφυλάκιση Ξηρού! Μια χαρά τον είδα τον δήμαρχο και πάλαι ποτέ φτερωτό γιατρό! Τώρα θα τα ξεράσει όλα, λέει ο πρώην δήμαρχος που έτσι και είχε αποφυλακιστεί επι Ν.Δ. θα γινόταν κριτς πέταλο! Τέλος καλό, όλα καλά, Βασίλη!

• ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ…
Ένα σωρό κόσμος περνάει από το γραφείο στην Βουλή του νέου προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Άνθρωποι που έρχονται από το παρελθόν και που για διάφορους λόγους είχαν αποστασιοποιηθεί ή είχαν περιθωριοποιηθεί Βουλγαράκης, Βαγγ. Αντώναρος και ο δικός μας Αντώνης Φούσας είναι μερικά από τα στελέχη της Ν.Δ. που πέρασαν από το γραφείο του Βαγγέλη και του υποσχέθηκαν άμεση ενεργοποίηση και στήριξη στη νέα προσπάθεια που γίνεται για ανασύνταξη της παράταξης με κατεύθυνση προς το κέντρο.

• Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ…
Για Ρηγέλλης 18 στο παλιό της σπίτι ετοιμάζεται να επιστρέψει τη Ν.Δ. ο Β.Μεϊμαράκης. Μαζί μ’ αυτή φαίνεται να επιστρέφει και ο γνωστός πυρσός, τον οποίο είχε καταργήσει ο Α.Σαμαράς αντικαθιστώντας τον με δύο γραμμές που παρέπεμπαν σε αφηρημένη Τέχνη!
• ΤΟ ΣΤΕΚΙ…
Η Συγγρού είναι για στέκια άλλων προσώπων κι όχι για κόμμα όπως αυτό της Ν.Δ., είπε ο Τζοβάρας, πρώην υπουργός της Ν.Δ. Λίγο όψιμη αυτή η διάγνωση του εν λόγω, ο οποίος βρήκε ένα τρόπο να φανεί ως αντιστασιακός!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.