ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΩΣ ΔΕΛΑΠΑΤΡΙΔΗΣ!

• Εννέα δημοσιογράφοι της Αθηναϊκής τηλοψίας παραπέμπονται στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για αντικυβερνητική προπαγάνδα! Ανάμεσα στα ονόματα δεν διέκρινα τον περιβόητο Δελαστίκ που ως νέος Δελαπατρίδης το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλεσε Γερμανοτσολιάδες όσους δεν είπαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα!

ΚΑΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ!

Παρασκευή σήμερα και ίσως είναι Μεγ.Παρασκευή για ό,τι κι αν μας συμβεί. Ίσως είναι η τελευταία Παρασκευή που την περνάμε με το «παλιό καθεστώς». Από Δευτέρα έτσι κι αλλιώς θα είμαστε σ’άλλα επίπεδα και ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα σιγά-σιγά να το ξεχνούμε. Για τα νέα που μας περιμένουν την υπογραφή θα την έχει βάλει η πρώτη φορά αριστερά, για την οποία η ιστορία θα έχει να γράφει. Γι’αυτό σας λέω, αδέρφια, προκαταβολικά καλά κουράγια.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 3!..

Ούτε 10, ούτε 20, ούτε 30, αλλά κοντά στα 60 δις ευρώ θα είναι το νέο δάνειο που θα υπογράψει ο πρωθυπουργός με τους…άτιμους τους δανειστές που πίνουν το αίμα των λαών. Γι’αυτό το δάνειο έβαλαν το χεράκι τους και οι υπερπόντιοι φίλοι μας φονιάδες των λαών Αμερικάνοι! Η εκδίκηση έρχεται Ιούλιο μήνα που μια ψυχρολουσία την χρειάζονται οι ψευτονταήδες της πρώτης φοράς αριστεράς!

ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ…

Θέλω να δω τα μούτρα των Στρατούλο Λαφαζαναιοφίληδων όταν θα σερβίρουν τη συμφωνία-τρίτο μνημόνιο από το Βήμα της Βουλής. Να δω και το Νικολόπουλο με το αφεντικό του τον Πάνο πως είναι στα 4x4 να αισθάνονται εθνικά περήφανοι. Μεγάλη μπουκιά να φάω, μεγάλες κουβέντες να μη λέω, γιατί δεν ξέρω πώς ξημερώνουμε την Δευτέρα!

ΟΙ…ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ!

Βρε-βρε τους κουτόφραγκους! Δράμι μυαλό δεν διαθέτουν και δεν καταλαβαίνουν ότι όταν εμείς οι Έλληνες λέμε όχι, δεν εννοούμε αυτό που καταλαβαίνουν εκείνοι! Λέμε ΟΧΙ εννοώντας ΝΑΙ σε όλα κι αν χρειαστεί να σκύψουμε στα τέσσερα, εδώ είμαστε, να το κάνουμε μετά χαράς!

■ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ;

Λέμε ΟΧΙ από υπερηφάνεια, κάτι που δεν το καταλαβαίνουν ο Γιούνκερ, η Άγκελα και γενικά οι άλλοι 18! Λέμε ΟΧΙ γενικά και αόριστα, αλλά εννοούμε ΝΑΙ στα καλά και συμφέροντα που είναι ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο Ευρώ! Τι δεν καταλαβαίνουν οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι μας;

ΟΙ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ…

Λέμε ΟΧΙ για να λαμβάνουμε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από την Λατινική Αμερική που κι εκείνοι έλεγαν τέτοια υπερήφανα ΟΧΙ και το ’ριξαν στις ζωοτροφές! Έχουν δε μια διατροφική αξία…μούρλια! Να φας π.χ. μια βαμβακόπιτα σε συνδυασμό με σούπα βρίζας και ζαχαροκάλαμο και τι στον κόσμο. Δεν έχετε δει πώς μεγαλώνουν τα μοσχάρια και τα γουρούνια! Ένα τέτοιο πράμα…

Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ…

Αν γνώριζα ότι κάτι τέτοιο είχαν στο νου τους αυτοί που ανακάλυψαν αυτόν τον δρόμο διατροφής-διακυβέρνησης ήθελα να πω, θα είχα στείλει στον έξω από δω το ΝΑΙ και θα ψήφιζα με τα δύο τα χέρια ΟΧΙ! Τουλάχιστον, μ’ ένα τέτοιο σιτιρέϊσον θα χορταίνω την πείνα και θα κρατώ την υπερηφάνεια.

■ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ…

Εκτός από την επιστροφή στην πολυπόθητη δραχμούλα που τόσο νοσταλγήσαμε, διακρίνω μία νοσταλγία και στην μπομπότα που δεν γνώρισαν οι νεότερες γενιές και που στο άκουσμά της εξιτάρονται και έχουν μια επιθυμία να την απολαύσουν!

ΤΑ ΖΟΡΙΑ…

Δεν είναι φετίχ το ευρώ, μας έλεγαν τέτοιο καιρό πέρυσι, οι σημερινοί κυβερνώντες! Φαίνεται ότι δεν τους πήραν στα σοβαρά οι Ελληναράδες, τους ψήφισαν και τώρα που φτάνει η ώρα να το διαπιστώσουν αρχίζουν να ζορίζονται!

ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ…

Το είπαμε, το ξαναείπαμε και δεν φαίνεται να ίδρωσε το αυτί του νεοέλληνα. Μπορείς να πεις ένα ψέμα σ’ έναν άνθρωπο και για μία φορά. Δεν μπορείς όμως να ζεις διαρκώς στα ψέματα. Είμαστε στη δεύτερη φάση που και ο Θεός της Ελλάδας… σηκώνει τα χέρια…!

■ ΠΡΟΣΕΞΤΕ!..

Προσέξτε τώρα την πρώτη φορά αριστερά πώς σκέφτεται και πώς κινείται. Σπρώχνουν την χώρα στη δραχμή εκείνοι που κρατούν τα ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού. Δέστε τον Τσακαλώτο, την Βαλαβάνη, τον Τσουκαλά, που κρατούν τα σκήπτρα της Ελληνικής οικονομίας. Το πόπολο γλεντούσε στην πλατεία Συντάγματος την νίκη του 61% χωρίς ν’ αντιλαμβάνεται ποιοι ήταν εκείνοι που βαράγανε τους ζουρνάδες.

Η ΕΝΤΟΛΗ!

Ή ταν ή επί τας, ήταν η εντολή που έδωσαν οι άλλοι αρχηγοί στον Έλληνα πρωθυπουργό! Το πρώτο δεν το βλέπω, ενώ όλο και πιο κοντά στο «επί τας» όλων των Ελλήνων βλέπω να πορευόμαστε.

ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ…

Δέσμιος ο Αλέξης Τσίπρας των μεγαλοστομιών και του μεγαλοϊδεατισμού του Λαφαζάνη, του Λαπαβίτσα, της Χριστοδουλοπούλου και του Φίλη, είναι έτοιμος να μας ρίξει στα τάρταρα είτε είπαμε ΝΑΙ είτε είπαμε ΟΧΙ! Προσέξατε πώς το έγραψα! Έβαλα το ΝΑΙ μπροστά που είναι η φυσική φορά στον ελληνικό λόγο και στις ελληνικές συνήθειες.

■ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ…

Επ’ ευκαιρία; Πολλοί νεοέλληνες που πήγαν να ψηφήσουν την περασμένη Κυριακή φωτογράφησαν το ΟΧΙ τους και το δημοσιοποίησαν καμαρώνοντας για τον πατριωτισμό τους. Θέλω να δω από Δευτέρα αν θα ξαναδηλώσουν την περηφάνια τους ή θα ψάχνουν λαγούμια να τρυπώσουν! Κι αυτό θα γίνει και με τους ΝΑΙδες και με τους ΟΧΙδες, με τη διαφορά ότι οι πρώτοι δεν θα το έχουν βάρος στη συνείδησή τους. Απλά θα σκάβουν και θα σκάνε!

ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΑ…

Είχε, λέει, σπουδάσει την θεωρία των παιγνίων ο Γιάνης Βαρουφάκης και γι’ αυτό επί πεντάμηνο έπαιζε στα ζάρια την τύχη της Ελλάδας. Σ’ αυτόν έρχονταν τα ντόρτια και οι εξάρες και για το λαό το Ασσόδυο! Που να τον βρεις τώρα τον Γιάνη να του περάσεις καπέλο το τάβλι

ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ…

Δεν μου αρέσει καθόλου και φαντάζομαι σε κανένα Έλληνα δεν αρέσει η εικόνα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου ο κάθε κατεργάρης απειλούσε την Ελλάδα με γενική έξοδο! Ιδιαίτερα να του γίνονται συστάσεις για τις κακές παρέες που κάνει. Το ίδιο λέγαμε κι εκεί στο εσωτερικό της χώρας για τις παρέες τύπου Βαρουφάκη που λανσάρονταν ως γαμπρός. Δυστυχώς, έσπειραν «ουάου» και προχθές θέρισαν «ουουου»!

■ ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΕΧΕ

            Ο ΚΟΣΜΟΣ!

Μετά τα όσα γίνονται αυτές τις μέρες και με όσα θ’ ακολουθήσουν είναι να αναρωτιέται κανείς σε τι χρησίμευσε το δημοψήφισμα! Μόνο για το Λαφαζανέϊκο και τις παραφυάδες αυτού! Γιατί έτρεξε τόσος κόσμος να εκφράσει τη γνώση του για κάτι που δεν θα γίνονταν βέλος στη φαρέτρα του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν φαίνεται να ξέρει από πολέμους!

ΟΙ ΠΛΕΡΕΖΕΣ…

Μεταξύ της Βουλγαροποίησης ή του GREXIT έχει να διαλέξει από σήμερα μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Το είπε ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ βουλευτής Μητρόπουλος χθες το πρωί φορώντας πλερέζες! Ας πρόσεχε κι εκείνος με όλους όσους είχαν την έμπνευση να δοκιμάσουν αριστερή διακυβέρνηση της χώρας…

Η ΑΛΒΑΝΙΑ…

Τη στιγμή που παίζεται το μέλλον της Ελλάδας για το μέσα ή έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, η γειτονική μας Αλβανία ετοιμάζεται για την είσοδό της σ’ αυτή. Να ένας ιδιαίτερος λόγος διαφωνίας μου με τον πρώην υπουργό πολιτισμού και τον βουλευτή ΝΔ Κ.Τασούλα που σε μήνυμά του απέτρεπε τους Έλληνες από το να πουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για να μη γίνουμε Αλβανία! Δεν διευκρίνιζε όμως Αλβανία ποιάς εποχής, της σημερινής που ετοιμάζεται για την Ε.Ε. ή του Χότζα που περίμενε στις ουρές με το δελτίο για ένα κομμάτι ψωμί; Όπου νάναι θ’ ακούσουμε τους Αλβανούς να λένε «Θεός φυλάξοι μη γίνουμε Ελλάδα!».

■ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ…

Μιλούσε για δημοκρατία στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός για να πάρει πληρωμένη απάντηση από κάποια ευρωβουλευτίνα! Δημοκρατία και Πούτιν δεν συμβιβάζονται, του είπε κι εκείνος έκανε πως δεν άκουσε!

ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ…

«Στους 13 διευθυντές Μέσης Εκπαίδευσης διόρισες 12 ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ με τον 13ο να είναι αγνώστου ταυτότητας. Για ποια δημοκρατία μιλάτε κ.Τσίπρα» είπε ένας άλλος ευρωβουλευτής και ως ήταν φυσικό, δεν πήρε απάντηση ποτέ. Πού να ήξερε ότι σήμερα ή αύριο καταργούνται όλοι οι διοικητές των Νοσοκομείων με υπουργική απόφαση για ν’ αντικατασταθούν από τα δικά τους παιδιά, όπως ήταν παιδιά και των προηγούμενων, για να είμαστε δίκαιοι.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΥΕΝΕΔ!

Το πιο «ωραίο» ήταν εκείνο που έκαναν οι φωστήρες της νέας ΕΡΤ. Προχθές κατά την απ’ ευθείας μετάδοση από το Στρασβούργο, την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος του Λαϊκού κόμματος Βέμπερ ο οποίος εξαπέλυε κεραυνούς προς τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη στιγμή που ακούστηκαν γιουχαΐσματα κάποιοι «έκοψαν» την φωνή σε μία κίνηση…καλής θέλησης προς τον Αλ.Τσίπρα. Κάποτε αυτό λέγονταν λογοκρισία και γίνονταν επί συνταγματαρχών Γεωργαλά και ΥΕΝΕΔ. Άξιος ο μισθός τους…

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.