ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΑΥΛΑΙΑ!..
Αυλαία εφέτος για τον ΠΑΣ Γιάννινα με την ήττα 3-1 από τον ΠΑΟ. Μια αυλαία που αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκειά διότι η ομάδα έπαιξε τη μπάλα της ζωής της και πήγαινε από επιτυχία σε επιτυχία και πικρή διότι για δεύτερη φορά η Ευρώπη έγινε όνειρο άπιαστο.

• ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...
Αυτή την εβδομάδα ο μεγαλομέτοχος Γ. Χριστοβασίλης θα πάρει αποφάσεις για την πορεία και το μέλλον της ομάδας. Ο ίδιος δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος ν’ αποχωριστεί τον ΠΑΣ ειδικά τώρα που έχει κλείσει εκκρεμότητες με εφορίες, προσφυγές, μισθούς, κλπ.! Άμα όμως βρεθεί κανένας πιο χουβαρδάς που να εγγυάται ένα πιο λαμπρό μέλλον της ομάδας ακόμη και πορεία προς την Ευρώπη, φαντάζομαι ότι δεν θα πει όχι ο Χριστοβασίλης!

• ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ...
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα σενάρια παίρνουν και δίνουν για μεγαλο-επενδυτές πότε από βορρά, πότε από νότο, που θέλουν ν’ ασχοληθούν με τον Άγιαξ της Ηπείρου κι άκομη στον τόπο τα βιολιά! Γίνονται κάποιες κινήσεις το τελευταίο διάστημα για αλλαγή σκηνικού στην ομάδα με νεοεισερχόμενο μέλος στη διοίκηση να κινεί τα νήματα προς νέα εποχή κάτω από νέο καθεστώς, αλλά μέχρι στιγμής κρατούνται στόματα κλειστά. Αναμονή για νεότερα...

• ΗΡΘΕ ΑΡΓΑ...
• Πολύ καλός ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχθες το βράδυ στον Χατζηνικολάου. Είπε αλήθειες χωρίς φόβο και με πάθος, αλλά κατόπιν «εορτής». Απαλλαγμένος ο ίδιος από τα άγχη της εξουσίας σε χαλεπούς καιρούς, απαλλαγμένος και από ευθύνες του ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος (;) ο συγκυβερνήτης αντιπρόεδρος του Α. Σαμαρά περιέγραψε τα γενόμενα αλλά και τα μελλούμενα. Συμπέρασμα: Λάθος άνθρωπος σε λάθος χώρο τη λάθος εποχή με λάθος συνταγές. Μια άλλη φορά ίσως η πατρίδα να χρειαστεί τις υπηρεσίες του κι αν δεν είναι απασχολημένος με την επιστήμη του ίσως να ξαναθυσιαστεί.

❁ ΤΟ ΧΑΣΙΣ...
Όχι θα κάτσουν να σκάσουν! Απελευθερώνουν την χασισοκαλλιέργεια και με το ντουμάνι από την ελεύθερη χρήση της κάνναβης η ανάπτυξη θα έλθει από μόνη της! Όλοι οι Έλληνες θα ζουν στον δικό τους κόσμο με όλα τα προβλήματα λυμένα.

■ ΤΟ ΝΤΟΥΜΑΝΙ!..
Ντουμάνιασε η Πλατεία Συντάγματος το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ήταν ένα στοίχημα της Κυβέρνησης με την νεολαία της να πρωτοστατεί στην ελεύθερη μαστούρα! Η αυτοδιάθεση είναι δικαίωμα του καθενός, αλλιώς υπάρχει στέρηση δημοκρατικών ελευθεριών! Αυτά ισχυρίζονται οι μαστούρηδες με κυρίαρχο σύνθημα το «μαστουριάρηδες όλου του κόσμου ενωθείτε»!

❖ ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!
Τέρμα οι βαμβακοκαλλιέργειες, τα καλαμπόκια, τα στάρια, τα φασόλια, τα μπιζέλια, κλπ. Η χασισοκαλλιέργεια θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Χρυσές δουλειές οι λαϊκές αγορές, στις οποίες το τρίφυλλο - πεντάφυλλο - οκτάφυλλο θα μοστράρει ελεύθερο δίπλα στα υπόλοιπα ζαρζαβατικά!

❁ ΣΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ!..
Ο πρώτος διδάξας της ελεύθερης καλλιέργειας χασίς στις γλάστρες ήταν ο Γιωργάκης, προσπάθεια η οποία δεν πρόλαβε να λάβει σάρκα και οστά κατά την σύντομη περίοδο που είχε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.

■ ΟΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!
Έρχεται όμως η «πρώτη φορά αριστερά» που διά της νεολαίας της... ευλογεί την ελεύθερη καλλιέργεια χασίς και την ελεύθερη χρήση για θεραπευτικούς λόγους! Δηλαδή, σπέρνει ο καθένας καμιά χιλιάδα στρέμματα για ιδία χρήση και χρήση για θεραπευτικούς σκοπούς!

❖ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ...
Αυτού του είδους οι καλλιέργειες θα δώσουν την ευκαιρία της επανασύστασης των αγροτικών συνεταιρισμών για να προωθούν την πραμάτεια και στην υπόλοιπη Ευρώπη όπου τ’ αλάνια και τα χαρμάνια θα τη βρίσκουν όπως θέλουν κι όποτε θέλουν.

❁ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ...
Πάντως, μια δόση των δόσεων που παίρνουν την παίρνουμε από τα... μαστούρια της πολιτικής που έχουν προκύψει από τον Γενάρη του ‘15 και δώθε! Δέστε πώς βγαίνουν, πώς συμπεριφέρονται και τι λένε στα ΜΜΕ και θα καταλάβετε τι «πίνουν» προτού ξεδιπλώσουν τις σπουδαίες απόψεις και θέσεις τους. Έχουν περάσει 110 μέρες της αριστεράς κυβέρνησης και δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί, τι εννοεί και τι σκέφτεται η άλλη αριστερά της άλλης αριστεράς! Πάει η δημιουργική ασάφεια σ’ άλλο κόσμο! Τώρα καταλαβαίνουμε από τι είναι τα παιδιά!

■ ΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ...
Όλα τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας λύθηκαν τις πρώτες αυτές εκατόν δέκα μέρες. Από την απελευθέρωση του Ξηρού περάσαμε στην απελευθέρωση του χασίς που θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν του νεοέλληνα. Καμιά σημασία δεν έχει αν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ ο λαός, αν δεν καταργήθηκε μ’ ένα νόμο το χρέος, αν δεν στείλαμε στο σπίτι της την Μέρκελ που κατά τον πρωθυπουργό Αλέξη είναι το καλύτερο κορίτσι του κόσμου. Σημασία έχει ότι έχουμε πρώτη φορά αριστερά κι αυτό μας φτάνει για να πορευτούμε ως Έθνος, ως λαός...

❖ Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ...
Κάθε μέρα που περνάει και δεν βγαίνει «λευκός καπνός» από Βρυξέλλες τα πράγματα για την χώρα μας έρχονται πιο κοντά στον όλεθρο. Εμείς τα θέλουμε εδώ και τώρα όλα γιατί έτσι μας καπνίζει ο λουλάς. Κάθε μέρα που περνάει και οι δανειστές μας σφίγγουν ακόμη περισσότερο την μέγγενη στο κρανίο! Δυστυχώς, γίναμε ο πιο αδύναμος κρίκος και δίνουμε το δικαίωμα στους βασανιστές να πειραματίζονται όπως έκαναν στο Νταχάου οι Ναζί!

❁ Ο ΓΚΟΥΡΟΥ!..
Βγαίνει ο φύλαρχος και γκουρού της φυλής των ΣΥΡΙΖΑίων και απειλεί με δημοψήφισμα! Σιγά τ’ αυγά, λέει ο Σόιμπλε, ο οποίος ομολόγησε ότι εκείνος είχε βάλει την ιδέα στον Γιωργάκη να πάει σε δημοψήφισμα κι αφού δεν τον άκουσε, τον έστειλε από κει που ήλθε.

■ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Ήταν τότε που ο Αλέξης άκουγε για δημοψήφισμα και ορύονταν εναντίον των υποταγμένων πολιτικών της Ελλάδας. Τώρα ο ίδιος μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της αριστεράς πιάτσας ξημεροβραδιάζουν στα κανάλια δικαιολογώντας εκ των προτέρων την απόφασή τους για ένα δημοψηφισματάκι.

❖ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ...
Πάμε για δημοψήφισμα, λένε Τσίπρας, Φλαμπουράρης, Μητρόπουλος, δεν πάμε, λέει ο Παπαδημούλης! Χώρια όλα τ’ άλλα που λένε όλοι οι άλλοι αστέρες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛων ότι δεν θα ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο! Η Βαβέλ σε νέα εποχή, σε νέα αριστερή έκδοση!
❁ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!..
Σ’ αυτή τη χώρα εκτός από την Κυβέρνηση υπάρχει και μία αντιπολίτευση με πρώτη τη Ν.Δ., η οποία ψάχνει τον βηματισμό της μετά την ήττα του περασμένου Γενάρη! Ένας Α. Σαμαράς μόνος του σηκώνει τον σταυρό των αμαρτιών της συγκυβέρνησης με Βενιζέλο λες και δεν είχε υπουργούς που συμμετείχαν στην κυβέρνησή του τους οποίους ο ίδιος είχε διορίσει.

■ Η ΜΥΓΑ...
Έβγαλε κι η μύγα κ...λο κι έχ...ε τον κόσμο όλο, ένα πράμα ο Ν. Δένδιας που προβάρει γι’ αρχηγός της Ν.Δ.! Κάνει περατζάδες στα ΜΜΕ περιφέροντας το κενό περιεχομένου από υπουργιλίκια σαρκίον του και δεν αρκείται στην επισήμανση της επιβολής νόμιμων διαδικασιών στη Ν.Δ., αλλά έχει βάλει με το νου του να γίνει αρχηγός ξεχνώντας ότι ο ίδιος είχε άμεση συμμετοχή στην μνημονιακή συγκυβέρνηση.

❖ ΟΙ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ...
Έχει αρχίσει τις εξορμήσεις ανά την χώρα ο Α. Σαμαράς και περισσότερο προσπαθεί να κόψει κλίμα για πάρτη του. Κάπου δεν του βγαίνει όπως θα ήθελε το σκηνικό κι αυτό αρχίζει να τον προβληματίζει. Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα του απομακρυσμένου από την εξουσία και μάλιστα σε καιρούς που για όλα τα κακά... φταίνε όσοι άσκησαν εξουσία. Στην Ήπειρο αναμένεται αρχές Ιουνίου ο κ. Σαμαράς.

❁ ΟΙ «ΣΩΤΗΡΕΣ»...
Ωστόσο, το παρασκήνιο οργιάζει στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης. Κάθε μέρα που ξημερώνει, ξεφυτρώνει και από ένας αρχηγός που θα είναι ο... σωτήρας της χώρας. Δυστυχώς όμως οι σωτήρες έχουν τελειώσει και το μόνο που απομένει είναι κάποιος εθελοντής να δοκιμάσει την λαιμητόμο! Τελευταίος «σωτήρας» ο Αλέξης που είναι έτοιμος για την γκιλοτίνα...

■ ΣΟΥΡΤΑ - ΦΕΡΤΑ...
Τα σούρτα και τα φέρτα γίνονται όλο αυτό το διάστημα στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, στο οποίο μπαινοβγαίνουν πικραμένοι, πονεμένοι, αποτυχημένοι, πονηροί κι άλλοι παρόμοιοι. Ο ίδιος ο Καραμανλής είναι σφίγγα και έξι χρόνια τώρα δεν έχει «σταυρώσει» μία κουβέντα σαν να μην έγινε πρωθυπουργός αυτής της χώρας! Αντ’ αυτού κάθε τόσο βγαίνουν κάποια «ρετάλια» και φτιάχνουν νέα κομματικά σχήματα της μετά Τσίπρα εποχής, την οποία προσδιορίζουν σε κάτι μήνες ακόμη...

❖ ΟΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ...
Έχουν φθάσει δε σε σημείο αφάνταστης σπέκουλας τα φίλα προσκείμενα προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ να κάνουν λόγο για ευλογίες του Καραμανλή στον «μικρό» Αλέξη, ο οποίος, κατά τους ίδιους Καραμανλικούς κύκλους καλά κάνει και φέρνει τη σκούφια γύρω των Ευρωπαίων! Ουδέν γελοιότερον τούτου, όμως από Συγγρού μεριά δεν υπάρχει κάποιος να το αντικρούσει. αν κι εδώ που τα λέμε η «Συγγρού» έχει αρχίσει να αδειάζει από ιδέες και κόσμο. Το δεύτερο λόγω έλλειψης χρημάτων, όπως γίνεται σε ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό σε όλη την Ελλάδα...

❁ ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ  ΠΗΛΙΚΙΟΝ!
Πάπαλα και η 11η Μαΐου από το Eurogroup για την Ελλέδα. Μηδέν εις το «πηλίκιον» που έλεγε ο Γιωργάκης τότε, στην περίοδο του «λεφτά υπάρχουν». Πήραμε ένα ακόμη χτύπημα στην πλάτη ότι είμαστε καλά παιδιά κι από λεφτά όταν... γίνουμε πολύ καλά και δεν θα πετάμε πέτρες στα τζάμια των γειτόνων μας. Άντε, τώρα, πηγαίνετε και ξαναελάτε, ήταν το αποτέλεσμα της σύναξης...

■ Ο ΦΑΚΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ!
Η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη στάση ήταν αυτή του Βαρουφάκη! Ο άνθρωπος κύριος σε όλα του. Λευκό πουκάμισο, καινούργιο σακάκι χωρίς κόκκινες γραμμές και προπάντων τα πουκάμισα μέσα στο παντελόνι! Μη μου πείτε ότι αυτό δεν ήταν σημαντική βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στην Ε.Ε. Μια γραβάτα απομένει κι όλα θα γίνουν ακόμη καλύτερα. Και πού είστε μπαγάσηδες εταίροι, μη ζητήσετε να φορέσει φράκο και παπγιόν, διότι τέτοιο διασυρμό δεν θα τον αντέξουμε.

❖ ΕΤΕΛΕΙΩΣΕΝ...
Ετελείωσεν, ήταν η αγαπημένη φράση παλιοκομματικών παραγόντων όταν υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια στους πολίτες! Κάτι τέτοιο επανέλαβε ο αναπλ. υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης που για άλλο λόγο ήλθε στα Ιωάννινα (παρουσίαση βιβλίου Λ. Βάσση από Ριζοβούνι) κι αλλού βρέθηκε, να στήνει γιοφύρια!

❁ Η ΕΝΤΟΛΗ...
Το γιοφύρι της Πλάκας θα ξαναστηθεί μέσα στο καλοκαίρι, πάει και τελείωσε, είπε ο κ. Ξυδάκης και, αφού έδωσε εντολή για δημιουργία φορέα διαχείρισης, καταλαβαίνετε εσείς τώρα τι σημαίνει αυτό, πήγε κατά θέατρο Δωδώνης όπου κι αυτό σύντομα πρέπει να λειτουργήσει.

■ ΟΙ ΑΠΛΟΧΕΡΙΕΣ...
Βλέποντας αυτές τις απλοχεριές ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης είπε να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και παρέδωσε φάκελο με αιτήματα αρμοδιότητας του κ. Ξυδάκη. Δεν άφησε μνημείο και υπηρεσίες του Δήμου που να μη ζήτησε την συνδρομή του υπουργείου πολιτισμού για την λύση χρονιζόντων προβλημάτων.

❖ Ο ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ...
Ράγισε ολόκληρη η Ελλάδα και ίσως ολόκληρη η υφήλιος από τον σπαραγμό της Ραχήλ Μακρή που επέστρεφε στο Ραδιομέγαρο ο Καλφαγιάννης της ΕΡΤ. Τέτοιο σπαραγμό δεν ματάδαμε και... τύφλα νάχει ο Άραχθος σε μεγάλες κατεβασιές που παρασέρνει ακόμη και γιοφύρια! Στο εξής η ενημέρωση θα είναι πλέρια και τύφλα θα έχει η ΥΕΝΕΔ, αφού η νέα ΕΡΤ θα έχει και τον... Ταγματάρχη της στο τιμόνι!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.