ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΑΠΤΟΗΤΟΙ!..
Ενώ όλα τα συνταρακτικά συμβαίνουν στη χώρα μας με τα πιτόγυρα, σπληνάντερα, κοκορέτσια να μπαίνουν στο στόχαστρο των Ευρωπαίων εταίρων μας, εμείς απτόητοι και μέσω των ΜΜΕ εξακολουθούμε να «σκυλεύουμε» τη μνήμη του Β. Γιακουμάκη με τις ανοησίες που καθημερινά ανακαλύπτουμε μέσω των μυστικών υπηρεσιών μυστικών και σκοτεινών ανθρώπων που βγάζουν το ψωμί τους «πατώντας» σε πτώματα, αυτόχειρων ή μη δεν έχει σημασία...

• Η ΔΙΨΑ!
Μεγάλη υπόθεση να κρατάς μια εκπομπή διαμπόμπευσης επί δύο μήνες με όσα δραματικά και τραγικά έγιναν στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Αλήθεια, τόσο πολύ διψάει για αίμα και σκοτεινές υποθέσεις ετούτος ο λαός που επιβραβεύει, αν γίνεται αυτό, με τηλεθέαση τα ολοσκότεινα τούνελ και τις λοιπές τηλεπερσονικές αηδίες που σερβίρονται επί καθημερινής βάσεως;

• ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...
Όσο ήταν να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τον εκφοβισμό έγινε με το παραπάνω επί δίμηνο. Όχι πως δεν είναι γνωστά όσα γίνονται σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, αλλά μας αρέσει να βρισκόμαστε σε μια αέναη επίρριψη ευθυνών στους άλλους, διότι εμείς είμαστε... τ’ αγγελούδια!

• ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ...
Αυτοκτονία δείχνουν όλα τα ευρήματα τα επιστημονικά κι αυτή είναι η αλήθεια. Η έρευνα για τα αίτια είναι υπόθεση των αρμοδίων αρχών που πριν την αυτοχειρία ήταν αναρμόδιες! Αναρμόδια η Διεύθυνση της Σχολής, αναρμόδιοι οι καθηγητές, αναρμόδια η διοίκηση, αναρμόδιο το Υπουργείο που όμως είχαν την αρμοδιότητα της σωστής και εύρυθμης λειτουργίας της Σχολής. Όμως, ενώ εγνώριζαν, δεν έπραξαν προληπτικά και αρμοδίως όσα έπρεπε.

• ΟΙ ΦΟΥΣΚΕΣ...
Ήλθε κι ο άλλος από την Βραζιλία να «αποκαλύψει» όσα έλεγαν μέχρι τώρα αναρμοδίως οι παροικούντες περί την περιοχή Κατσικά κι εντός της Γαλακτοκομικής Σχολής. Για αποκάλυψη - βόμβα κάνουν λόγο τα ΜΜΕ που η βόμβα είναι πομφόλυγα, καθ’ ότι ουδέν νεότερον απ’ όσα γνώριζε μέχρι τώρα η κοινή γνώμη!

• Η ΑΝΑΠΑΥΣΗ...
Ας αφήσουμε λοιπόν όλοι μαζί την ψυχή του Γιακουμάκη ν’ αναπαυθεί, την οικογένειά του να γλείψει τις πληγές της τραγωδίας της, τις αρχές να συνεχίσουν το έργο τους για την αποκάλυψη των αίτιων και των αιτίων που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση και την Σχολή να συνεχίσει το έργο της που δεν είναι μικρό από την δημιουργία της. Η απώλεια μιας ζωής ας γίνει μάθημα σε όλους όσους αγνοούν βασικά ζητήματα αγωγής που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία των διπλανών...

ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ!
• Σωστή η τοποθέτηση του Στ. Θεοδωράκη σε όλα τα ζητήματα που ανοίχτηκαν στη συζήτηση της Βουλής. Δεν μάσησε για το καθεστώς των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ και υπερθεμάτισε για την αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας. Ήταν ο μόνος που ζήτησε από τους υπουργούς να φέρουν πρώτοι εκείνοι στην Ελλάδα τις καταθέσεις τους, για να γίνουν και το καλό παράδειγμα. Φυσικά, έβαλε κι εκείνος ζήτημα συμπεριφοράς Προέδρου της Βουλής, η οποία δυναμιτίζει το κλίμα για λόγους ανεξήγητους γι’ αυτούς αλλά πολύ αντιληπτούς για την πιάτσα!

❁ Η ΠΑΡΩΔΙΑ...
Αυτό που είδαμε στη Βουλή προχθές δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών όλων των Ελλήνων, είτε ψήφισαν την Κυβέρνηση είτε όχι. Ήταν μια παρωδία διαλόγου μεταξύ πολιτικών που μιλούσαν για κάτι που δεν είχε προσδιοριστεί ως αντικείμενο συζήτησης.

■ ΕΚΤΑΚΤΩΣ...
Εκτάκτως (!) την περασμένη Δευτέρα το βράδυ ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε συνεδρίαση της Βουλής κι αυτό ύστερα απ’ όσα είχαν συζητηθεί την Κυριακή μεταξύ των συνιστωσών του κυβερνώντος κόμματος. Για να εκτονώσει προφανώς τις αντιδράσεις της αριστεράς πτέρυγας, η οποία δεν εννοεί να... καταπιεί αμάσητο το «καναβούρι» που έφερε ο Αλέξης από την «go back κ. Μέρκελ». Ζήτησε λοιπόν από τα κόμματα να μαζευτούν στη Βουλή για να τους τραβήξει ένα μπερντάκι για όλα όσα εκείνος υπέγραψε σκυμμένος μέχρι τα ακροδάχτυλα των ποδιών του!

❖ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ...
Κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο τα κόμματα μαζεύτηκαν στο ναό της Δημοκρατίας για να μάθουν από τον πρωθυπουργό το λόγο της συνεδρίασης της Βουλής, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ! Γίναμε μάρτυρες όσοι από μας είμαστε... μαζοχιστές και παρακολουθήσαμε αυτό το κωμικοτραγικό σκηνικό που από την αρχή φαίνονταν πού θα οδηγηθεί. Και οδηγήθηκε ακριβώς εκεί όπου από την αρχή το είχε δρομολογήσει ο πρωθυπουργός για να κάνει ψυχοθεραπεία στις συνιστώσες του!

❁ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!
Η ντροπή είναι μικρή σε μέγεθος λέξη για να περιγράψει όλα όσα τραγελαφικά έγιναν προχθές το βράδυ στη Βουλή, με την Ζωή να νομίζει ότι είναι έξω από το μέγαρο της ΕΡΤ ανεβασμένη στα κάγκελα να κραυγάζει για να την προσέξουν και να την θεωρήσουν από πάνω και σπουδαία! Τελικά, κατάφερε να τινάξει στον αέρα μια συζήτηση που έτσι κι αλλιώς ήταν χωρίς περιεχόμενο και ουδείς αντιλήφθηκε μέσα ή έξω από τη Βουλή για ποιον ακριβώς λόγο προγραμματίστηκε.

■ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ...
Με το πρόσχημα της συναίνεσης αλλά με την προσοχή στραμμένη στους αντιρρησίες αριστερής συνείδησης βουλευτές του ο Αλέξης καθύβριζε από βήματος Βουλής όλους όσους δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη! Ύβρεις με το τσουβάλι παριστάνοντας τον επαναστάτη που άλλα λέει στην χώρα του κι άλλα στην Ευρώπη! Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που είπε «ναι σε όλα» στην... μισητή παλιά Μέρκελ και νυν λατρευτή του!

❖ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...
Μια συζήτηση στην οποία ο πρωθυπουργός με την Κυβέρνησή του πήραν τα συγχαρητήρια και εξασφάλισαν την άμεση στήριξη της Χρυσής Αυγής και του άρτι αποφυλακισθέντος Ν. Μιχαλολιάκου! Όπως σας το γράφω, φίλοι μου. Ο Μιχαλολιάκος αφιέρωσε τον χρόνο του στην επίθεση προς την Ν.Δ. που προφανώς δεν ευλόγησε τις ακραίες θέσεις του σαν πολιτικός οργανισμός, όμως με την ψήφο των Ελλήνων κατέκτησε την τρίτη θέση στο... κ(υ)νοβούλιο!

❁ ΑΡΓΗΣΕ!..
Έπρεπε να ψυλιαστεί το σκηνικό που στήθηκε ο Α. Σαμαράς και να το ξεκόψει από την αρχή. Δηλαδή, να αποχωρήσει πιο νωρίς αφήνοντας τον Τσίπρα να τρώγεται με τους δικούς του μετατρέποντας την Βουλή σε κομματική σύναξη. Βέβαια, επισήμανε ο Σαμαράς τον λόγο της συζήτησης κι ότι αυτή γίνονταν για τα μάτια της αντιπολίτευσης στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήλπιζε ότι δεν θα το τραβήξουν τόσο το σχοινί, το οποίο τελικά έσπασε με την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τα έδρανα της Βουλής.

■ Η ΜΟΝΑΞΙΑ...
Όταν εξαπέλυε τις βροντές (κούφιες) και τις αστραπές ο πρωθυπουργός κι όταν έκανε τον... Γκιουλέκα η Πρόεδρος της Βουλής δεν πίστευαν ότι θα ζούσαν μια απέραντη μοναξιά με δική τους ευθύνη, εκτός κι αν αυτό επεδίωκαν από την αρχή της σύλληψης της ιδέας του ορισμού της συζήτησης. Πάντως, απόλαυσα έναν Βενιζέλο που απαλλαγμένος από ΠΑΣΟΚικά βάρη και άγχη, έδωσε ρέστα πολιτικών τοποθετήσεων!

❖ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ...
Να θυμηθείτε ότι μ’ αυτή την πρόεδρο της Βουλής η οποία ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση, θα ζήσουμε μέρες αλήστου μνήμης! Έτσι που το πάει το ζήτημα, οι ξυλοδαρμοί εντός της Βουλής δεν πρόκειται ν’ αποφευχθούν! Εκεί μέσα οι λέξεις ανδρισμός, αντρεία, παλικαριά, παντελονάτοι, απαγορεύονται αυστηρώς και διά ροπάλου. Σε λίγο θ’ απαγορεύεται... το όρθιο κατούρημα των ανδρών, διότι είναι... σεξιστική πράξη! Αλήθεια, η έννοια ανέραστη, αγ...τη μπορεί να κυκλοφορεί στο κλεινόν άστυ ή υπάρχει απαγορευτική οδηγία;

❁ ΤΟ ΔΗΘΕΝ 12%!
Κατρούγκαλου περιπετειών συνέχεια! Για τα μάτια, τα κοστούμια, τις γραβάτες, τα μαντηλάκια και για ένα ποσοστούλι 12% έγινε πόλεμος και τελικά η αποχώρηση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης από τη Βουλή. «Οι συκοφάντες θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη τον Ιούνιο που με κατηγόρησαν για δήθεν, προσέξτε δήθεν, είσπραξη 12% από τους κατατρεγμένους από τις δουλειές τους» είπε ο Υπουργός! Όλα τα συμβόλαια που φέρουν την υπογραφή του είναι στη σφαίρα της φαντασίας των συκοφαντών του! Αλήθεια, για να μας τρελάνει θα μας ζητήσει το 12% ή θα το κάνει τζάμπα;

■ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ!
Κατά τ’ άλλα, μια χαρά παιδί ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος. Εκτός από τις κορώνες στήριξης της αριστερής κυβέρνησης ήταν προσγειωμένος στις εκφράσεις του! Οι 18 μήνες στη μπουζούρω τον έκαναν αρνάκι και φαίνεται ότι του έκανε καλό η προηγούμενη κυβέρνηση που τον μπουζούριασε! Η συμπεριφορά της «Τρούμπας» του παρελθόντος και τα τσαμπουκαλίκια εντός της Βουλής προχθές εξέλειψαν κι έδειξαν ότι δεν είχαν να κάνουν με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

❖ ΣΤΑ... ΜΟΥΛΩΧΤΑ!
Καλά τη βγάλαμε τους δύο μήνες και κάτι με τη νέα κυβέρνηση. Επί ενάμισο μήνα «παίξαμε» με Βαρουφάκη και Γιακουμάκη, τώρα έχει μπει στη ζωή μας το αεροπορικό δυστύχημα και από προχθές μας απασχολούν οι λιποφορολογήσεις. Δηλαδή, οι δυόμιση πρώτοι μήνες πέρασαν μουλωχτά και μας απομένουν καμιά πενηνταριά μέρες για να συμπληρωθεί το τετράμηνο της παράτασης που μας έχουν δώσει οι εταίροι μας για να γίνουμε άνθρωποι!
❁ ΤΟ ΜΑΝΑ...
Από τη μία μεριά, υπάρχει μια λαοπρόβλητη κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή κι από την άλλη ένας λαός που περιμένει πλέον το... μάνα εξ ουρανού για να χορτάσει την πείνα του. Το «Τσίπρας και ξερό ψωμί» παίζει πολύ σ’ ετούτον τον περήφανο και πολύ σοφό λαό που με διαταγή της Μέρκελ θ’ αρχίσει το στυλιστικό πλέον ενδιαφέρον, με επιβολή φόρων στις λιπαρές τροφές με τις οποίες τρέφονται οι νεοέλληνες και έχουν καταντήσει παχύσαρκοι!

■ Η ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ...
Στο εξής λοιπόν η φορολόγηση θα γίνεται με ογκομέτρηση κι ανάλογα με το βάρος του καθενός! Αλοίμονο στους υπέρβαρους που, εκτός των άλλων, θα γίνεται και λιπομέτρηση για να διαπιστώνεται η περιεκτικότητα λίπους, το οποίο θα μετατρέπεται σε φόρους! Απλά δεν έχει υπολογιστεί ακόμη η αναλογία λίπους σε φόρους!

❖ ΟΙ... ΣΥΛΦΙΔΕΣ!
Να δείτε που με την λιποφορολόγηση θα έλθει και η ανάπτυξη, αφού θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Τα γυμναστήρια θ’ ανοίγουν το ενα πίσω από το άλλο για να γίνουν οι Ελληνάρες... συλφίδες και να γλυτώσουν τους φόρους.

❁ Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ...
Κομμένες λοιπόν οι τροφές με πολλά λιπαρά, οπότε οι γαρίδες με τους αστακούς θα έχουν την τιμητική τους! Δεν έχουν λιπαρά, οπότε δεν θα φορολογούνται και κατ’ επέκταση θα μπορούμε να τα χτυπάμε σε καθημερινή βάση. Κάπου ενδιάμεσα θα κτυπάμε και κανένα όσπριο για να υπάρξει εναλλαγή στο διατροφολόγιο...

■ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ...
Πρώτο θύμα το πιτόγυρο με τζατζίκι και κρεμμύδι. Το τζατζίκι έχει λιπαρά, η πίτα έχει άμυλο, ο γύρος έχει τριγλυκερίδια, οπότε κομμένα! Όλα βλάπτουν την υγεία και την τσέπη μας κατά τους Ούνους που την βγάζουν με μία αγγουροντομάτα στα τέσσερα όταν κάνουν τουρισμό στη χώρα μας.

❖ Η ΚΑΤΑΡΑ...
Ήλθε στα Γιάννενα ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής και το δικό του «μπράβο» προς τους εμπλεκόμενους στο χώρο, έγινε κατάρα επί των κεφαλών των διοικούντων των νοσοκομείων από τις κομματικές οργανώσεις! Όλο το ανάθεμα για τα κουσούρια στην υγεία το φέρουν οι διοικήσεις που διορίστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και γι’ αυτό ψάχνουν τρόπο αποκεφαλισμού τους και μάλιστα ανέξοδο!

❁ Η ΕΞΟΔΟΣ...
Απ’ αυτή τη στήλη είχαμε αποκαλύψει ότι μετράνε μέρες οι διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας που είτε εκούσια είτε ακούσια θα σπρωχτούν προς την έξοδο. επειδή το μόνο εμπόδιο ήταν οι αποζημιώσεις για το διάστημα που απομένει μέχρι την κανονική λήξη της θητείας τους, αποφάσισαν να φτιάξουν νόμο εξόδου τους! Είναι, βλέπετε, και τα δικά τους παιδιά που περιμένουν αποκατάσταση! Κάποιοι αφελείς είχαν πιστέψει ότι αλλάζοντας «φανέλα» θα γλυτώσουν κι έκαναν ακόμη και τα... γλυκά μάτια στον Υπουργό Υγείας που είναι και συνορίτης!

■ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ...
Δεν υπάρχει τίποτα πιο προσβλητικό από το να αποχωρεί ένας καλεσμένος από μια συνέντευξη σε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό πάνελ, επειδή η συμπεριφορά του «οικοδεσπότη» είναι ενοχλητική και αποκρουστική. Πόσο μάλλον για την Πρόεδρο της Βουλής που λόγω της αήθους συμπεριφοράς και του καλαμοκαβαλήματός της άφησε την αίθουσα μισοάδεια από βουλευτές! αν δεν το καταλαβαίνει αυτό η κυρά - Ζωή, κακό του κεφαλιού της και της παράταξής της κάνει κι αν δεν σεβαστεί τους αντιπάλους θα ζήσει στιγμές που δεν θα ήθελε ούτε για τους εχθρούς της. Βέβαια, ούτε μπορεί ν’ αντιληφθεί αυτή τη στιγμή ότι τα μάτια των εταίρων μας είναι στραμμένα στη χώρα και θα προσθέτουν ακόμη πιο πολλούς λόγους για να μας πάρουν ακόμη και τα σώβρακα!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.