ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΝΕΧΕΙΑ...
Για τις ανάγκες της παρέλασης ήλθε στα Γιάννενα ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής κι όχι για να δώσει λύσεις σε θέματα υγείας. Αυτό γιατί δεν το καταλαβαίνουν ορισμένοι που άσκησαν κριτική επειδή είδαν τον Υπουργό να έχει άδεια χέρια κι αυτό διότι η ανέχεια είναι μεγάλη κατάρα.

ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΔΕΙΑ ΗΛΘΕ!
Ήλθε που ήλθε στα Γιάννενα ο κ. Κουρουμπλής, να μη τραβήξει και μια συσκεψούλα με τους αρμοδίους, διοικητές - παραδιοικητές και λοιπούς συντρόφους; Έχουμε την βούληση για ένα ισχυρό σύστημα υγείας αλλά δεν έχουμε ούτε λεφτά ν’ αγοράσουμε μαντήλι να κλάψουμε. Κάτι τέτοιο τους είπε και επισκέφτηκε τα βάτα της παραλιμνίου όπου βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, που ήταν ανέξοδη επίσκεψη!

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...
Δεν ξέρω τι είπε στους διοικητές των Νοσοκομείων για το μέλλον τους, αλλά το μέλλον της υγείας είναι μαύρο κι άραχνο. Κάποιοι λένε ότι θα κρατήσει τους διοικητές εκείνους που του υπόσχονται ότι θα προσφέρουν υπηρεσίες στην υγεία χωρίς λεφτά για την περίθαλψη των ιθαγενών! Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις πρόθυμοι υπάρχουν και, άμα χρειαστεί, αλλάζουν και φανέλα!

ΔΕΝ ΣΙΟΥΡΑΝΕ!..
Εκείνοι που δεν σιουράνε κάτι τέτοια είναι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που πήγαν να κάνουν τις συνηθισμένες παρεμβάσεις όπως κάνουν χρόνια τώρα, όπως έκαναν και με τους προηγούμενους όταν τους πετύχαιναν. Τελικά ο κ. Υπουργός Υγείας υποσχέθηκε νέους διορισμούς σε ιατρικό προσωπικό σε βάθος χρόνου, διότι λεφτά μεν υπάρχουν στο Σύστημα Υγείας, αλλά τα έδωσαν δανεικά να καλύψουν άλλες τρύπες! Άντε και του χρόνου με υγεία, λέμε εμείς στον Υπουργό που δεν τον βλέπω να μακροημερεύει και πολύ.

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ!
• Μη ξεχάσουμε και την αντιπολίτευση, με πρώτη τη Ν.Δ. Στα πλαίσια της ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού και του φρεσκαρίσματός της έβγαλε στην πιάτσα έναν Σταμάτη για να αρθρώσει νέο πολιτικό λόγο! Αλήθεια, πού ήταν ή που τον έκρυβε αυτόν τον «αστέρα» η ηγεσία της Ν.Δ. και δεν τον έριχνε στην προεκλογική μάχη; Ίσχυσε και στην περίπτωση αυτή ότι τα διαμάντια τα κρατάμε καλά φυλαγμένα! Επ’ ευκαιρία, να μας θυμίσει κάποιος τι δουλειά έκανε στα νειάτα του αυτό το παλικάρι.
Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ισχύει στην περίπτωση της τελευταίας Ν.Δ. το «άγια τοις κυσί», αλλά θα πλήγωνα κάποιους πολιτικούς τυχοδιώκτες που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν το Θεό τους παρά τους μεγαλόσταυρους. Θα τρίξουν τα κόκκαλα του Εθνάρχη απ’ όσα βλέπει να γίνονται στην παράταξή του από επιγόνους που την έχουν δει απαραίτητοι!
Ο Α. Σαμαράς έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για το μέλλον της χώρας και να μην αφήνει να διασύρεται από αιθεροβάμονες. Όσο πιο νωρίς πάρει αποφάσεις, τόσο καλύτερα για τον ίδιο, την παράταξη και τη χώρα...

❁ ΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΙΑ!..
Τι Ευαγγελισμός, τι εθνική γιορτή, τι χορούς και πανηγύρια! Αλλού ήταν τα γιορτάσια, οι χαρές, τα γλέντια και οι επαναστατικές κορώνες! Γιόρταζε ο Γιάνις Βαρουφάκης στην Κρήτη, η οποία ζούσε τη νέα μάχη της, αυτή των εντυπώσεων. Από τις κουμπουριές των παλιών εποχών οι Κρητικοί πέρασαν στη μάχη της αυτοφωτογράφισης, με τον Γιάνις που έκανε το πρώτο μεγάλο επαναστατικό βήμα βάζοντας μέσα τα πουκάμισα! Μιλάμε για πολύ επανάσταση!

■ Ο ΘΡΥΛΟΣ...
Μετά την παρέλαση λοιπόν με τις μινιφορούσες Κρητικοπούλες ο «άγιος» Γιάνις έκανε μια θερμή παράκληση προς το χριστεπώνυμο και μη πλήθος, το οποίο έτρεχε να τον αγγίξει διότι δεν πίστευε στα μάτια του ότι ήταν εκεί μπροστά τους ο ζωντανός θρύλος του τίποτα. «Σας θέλω και μετά τη ρήξη μαζί μου», είπε και δεν φαντάζονταν κανείς νεοελληνικός νους τι εννοούσε ο ποιητής!

❖ ΠΟΙΑ ΡΗΞΗ;
Ποια ρήξη, Χριστιανέ μου, ποιος Χριστιανός, αλλά λέμε τώρα! Ποιος θα ρήξει ποιον από πού και από πότε; Μίλα ξεκάθαρα και μη βάζεις τα δύσκολα στους Παπαδάκηδες και στους Αυτιάδες που ξύνουν την κούτρα τους να δώσουν ερμηνείες. Τι μπαλωθιά ήταν αυτή στης Κρήτης την καρδιά που τόσο έδειξε να σε λατρεύει, ακόμη και για σέλφις;

❁ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΑΚΗΣ!..
Αυτή κι αν δεν ήταν επανάσταση από τον Καπετάν Φάκη που ύψωσε το λάβαρο της ανεξαρτησίας στην Κρήτη, την οποία διάλεξε σαν τον κατάλληλο χώρο να προετοιμάσει και να αναγγείλει την ρήξη. Μια ρήξη που θα έχει σαν αιτία την περικοπή με διαταγή άνωθεν των δημόσιων εμφανίσεων. Όταν λέμε «άνωθεν» εννοούμε την κάτοικο της Καγκελαρίας με την οποία συνήψαμε προσφάτως ιδιαίτερες σχέσεις και στο εξής υπουργοί με κομμένα «ν» στα ονόματά τους και εξωπουκαμισάτοι και λέτσιοι πρέπει ν’ αποσύρονται από την κυκλοφορία. Τώρα που γνωριστήκαμε θα χαλάσουμε χατήρια;

■ Η ΑΠΟΒΑΣΗ...
Έτσι λοιπόν φτάσαμε στη «ρήξη» και ζητά υποστηριχτές ο Φάκης ανά την Ελλάδα αρχίζοντας από την λεβεντογέννα Κρήτη στην οποία έκανε απόβαση ανήμερα της εθνικής εορτής. Τον περιμένει η εύανδρος Ήπειρος για αυτοφωτογραφίσεις, γιατί ένα στερητικό σύνδρομο το διακρίνω στην περιοχή...

❖ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ...
Κατά τ’ άλλα, η αναγέννηση του φοίνικα ήταν σε μορφή παγωνιού όπως την γιόρτασαν στην πρωτεύουσα της χώρας οι ψεκασμένοι του Συντάγματος! Τουλάχιστον, έτσι το εξέλαβε σκιτσογράφος της Λαμπρακιάδας και δεν απέχει πολύ απ’ αυτό που είδε ολόκληρη η Ελλάδα προχθές.

❁ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΛΛΟΣ!..
Το καρακιτσαριό σε όλο του το μεγαλείο και εννοώ όσα έγιναν μετά την παρέλαση. Έβλεπε κανείς από την δημόσια τηλεόραση ανθρώπους, χορευτές να χορεύουν σε κάποιους ρυθμούς ακατανόητους, διότι η στρατιωτική μπάντα δεν μπορούσε ν’ ανταποκριθεί στα ακούσματα όλων των περιοχών της χώρας.
■ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...
Όλο το σκηνικό δεν έμοιαζε σε τίποτε με αλήστου μνήμης εποχές όπως είχε στο μυαλό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που επανέφερε τον θεσμό της δημοτικής παράδοσης, ο οποίος όμως δεν είχε καμία σχέση μ’ αυτή και που σε τελική ανάλυση την διέσυρε.

❖ ΟΙ ΧΟΡΟΙ...
Χόρευε δημοτικούς χορούς με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια ο Κολοκοτρώνης κι όχι... χάλι - γκάλι, λέει ο Καμμένος κι αυτό είναι αλήθεια. Μόνο που το έκανε γιατί το τραβούσε η ψυχή του κι όχι για επικοινωνιακούς λόγους, διότι εκείνη την εποχή δεν είχαν ανακαλυφτεί οι δημόσιες σχέσεις...
❁ ΟΙ ΓΛΕΤΖΕΔΕΣ...
Ιδιαίτερα γλετζέδες ήταν ο Παπαφλέσσας με τον Καραϊσκάκη. Δεν άφηναν τίποτα όρθιο και συνδύαζαν τον πόλεμο με το γλέντι όταν δεν μετέτρεπαν τον πόλεμο σε γλέντι! Αυτό τον Καραϊσκάκη κι όσα βρωμόλογα έλεγε θυμήθηκε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και τον θύμησε και στον σύντροφό της ΣΥΡΙΖΑίο Δ. Παπαδημούλη όταν της έβαλε χέρι για το «καρακιτσαριό».

■ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ!..
Αξίζει να θυμηθούμε τι είπε ο Καραϊσκάκης μετά τον τραυματισμό του στα «αχαμνά» από εχθρικό ή από «συντροφικό» χέρι. Επειδή είχε την υποψία ότι οι «δικοί του» του έριξαν κι επειδή διαισθάνονταν το τέλος του αλλά είχε και την ελπίδα της γιατρειάς, έκανε όρκο προς φίλους κι εχθρούς ότι «άμα θα ζήσω θα τους γ...σω»! Αυτή τη ρήση υπενθύμισε η συντρόφισσα Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στον σύντροφο Παπαδημούλη και ό,τι καταλάβατε - καταλάβατε!

❖ ΑΚΑΓΚΕΛΩΤΗ!..
Είχε πολλά ωραία αυτός ο γιορτασμός της εθνικής επετείου επί πρώτης, «μετακατοχικής» αριστερής κυβέρνησης! Η παρέλαση στην Αθήνα έγινε χωρίς κάγκελα, διότι οι επίσημοι αυτή τη φορά ήταν μέσα από τα κάγκελα! Οι εποχές που γίνονταν των ΣΥΡΙΖΑίων το κάγκελο έχουν αναβληθεί για το μέλλον, εγγύς ή απώτερο, η ιστορία θα το δείξει...

❁ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Περί Κατρούγκαλου «εργολάβου» δικών και πάλι ο λόγος! Αν μου φέρετε άλλη μία υπόθεση που να με αφορά και που να έχει να κάνει με υπηρεσίες νομικής φύσεως και της τάξεως του 12% να ξέρετε εγώ θα παραιτηθώ ή θ’ αυτοκτονήσω, είπε και αποδείχτηκε πολύ μπαγάσας ο τύπος. Άρχισαν να φτάνουν φάκελοι απ’ όλη την Ελλάδα και δεν τήρησε την υπόσχεσή του μέχρι τώρα!

■ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ...
Οι πρώτοι επόμενοι 22 φάκελοι δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών αλλά ήταν... περσυνά ξινά σταφύλια, οπότε το μοιραίο αποφεύχθηκε προς το παρόν για τον αξιότιμο κ. Υπουργό Κατρούγκαλο, ο οποίος ζει και βασιλεύει με την κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου.

❖ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ!
Μ’ αυτή την αριστερή παρένθεση, συγνώμη Κυβέρνηση ήθελα να πω, τουλάχιστον δεν πρόκειται να πλήξουμε! Έχει τόσα «μπουμπούκια», που γίνεται αυτόματα ένας απέραντος μπαχτσές. Όταν ανοίξουν όλα, τότε να δείτε γλέντια που θα κάνουμε. Προς το παρόν συγκρατηθείτε και ρίξτε καμιά γυροβολιά με οοοπωπωπωπωπω της Γωγούς Τσαμπά...

Ο τολμηρός

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.