ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΑ... ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ!
• Αλέξις, όσον αφορά την κρυφή επιστολή που μου έστειλες για τις ανέχειες της πατρίδας σας, λόγος να μη γίνεται. Πάρε τώρα την ηθική ικανοποίηση κι όταν μεγαλώσεις και γίνεις ακόμη πιο καλό παιδί και κόψεις κακές παιδικές συνήθειες, ξαναπέρνα από το κονάκι μας να σε τρατάρω κι ένα νερατζάκι, έτσι για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης. Όπως είπες κι εσύ: Άντε τώρα στο καλό και να μου γράφεις όπως εσύ ξέρεις και εγώ θα τα λαβαίνω και θα βάζω τα κλάματα μέχρι τα χαράματα, που λέει κι ένα άλλο λαϊκόν άσμα, που άκουγα παλιά όταν έκανα διακοπές στη Μύκονο! Α, τώρα που το θυμήθηκα: Πόσο πουλάτε τη Μύκονο, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα μαζί με τα αεροδρόμιά τους; Και κάτι τελευταίο. Μη μου ξαναμιλήσεις για Siemens και Χριστοφοράκους. Τώρα που γνωριστήκαμε καλά μη χαλάσουμε καρδιές. Αουφίντερζεν Her Alexis. Αουφίντερζεν, γλυκειά μου. Όσα είπαμε νερό κι αλάτι. Ιχλίμπεντιχ κάργα!

• ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ...
Και να περάσουμε εν τάχει στο σήριαλ Κατρούγκαλου, ο οποίος έδινε μάχες αντιμνημονιακές μόνο με 12% κέρδη από τους κατατρεγμένους. Αντί να τρέχει στις δικαστικές αίθουσες, προτίμησε να γίνει αρμόδιος υπουργός και με μια υπογραφή να αποκαταστήσει την τάξη για χάρη της συνεργάτιδάς του, που μια φτώχεια και μια μοναξιά την τραβάει μετά την αποδικηγοροποίηση του Γιώργου.

• ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!..
Γούστο και καπέλο του νομικού και καθηγητή να παίρνει ποσοστό στις νομικές του υποθέσεις. Γούστο μας και καπέλο μας, να μην συμφωνούμε με υπουργικές ενέργειες που ζημιώνουν το κράτος. Κανείς δεν πολεμά εκείνον και την κυβέρνησή του. Ο ίδιος έδωσε το δικαίωμα που δεν άφησε υποθέσεις κατατρεγμένων όλης της χώρας, είτε ατόμων, είτε Δήμων, είτε επιχειρήσεων που να μη τους ψάρευε μέσα από τα θολά κανάλια της τηλεοπτικής πιάτσας των Αθηνών. Βαρκάρηδες κυρίως οι Παπαδάκηδες με τους Αυτιάδες, στις βάρκες των οποίων ξεσχόλιζαν οι πάσης φύσεως ποινικολόγοι, φοροτεχνικοί, λογιστάδες, εργατολόγοι και άλλοι τινες τηλεοπτικοί αστέρες. Σας θυμίζω κάτι Ρωμανιάδες, Μητρόπουλους, Μπουμπασήδες κι άλλους ων ουκ έστι αριθμός. Αυτοί λοιπόν πιάνουν τηλεοπτικά στασίδια από όρθρου βαθέως μέχρι νυκτός, παριστάνοντας τους ειδικούς αναλυτές, ενώ στην ουσία ψαρεύουν πελάτες για τα γραφεία τους. Και συ, λαέ βασανισμένε, σκάσε μη μιλάς, μη σου φέρουν τον Σόιμπλε!

❁ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ!..
Είδατε πώς έρχονται οι καταστάσεις, σύντροφοι της Ελληνικής Αριστεράς; Από το παλιό «Go back, κυρία Μέρκελ», περάσαμε στο «Ευχαριστώ κυρία Μέρκελ», το προχθεσινο. Από τ’ αλώνια της Κουμουνδούρου περάσαμε στα σαλόνια της Καγκελαρίας μέσω των κόκκινων χαλιών και ύστερα από την επιθεώρηση του Γερμανικού Στρατού! Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ακούσαμε το «ιδού ο στρατός σου Αλέξιε»!

■ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ...
Αυτά! Τι άλλο, σύντροφοι; Όλα καλά; Τι δώσαμε το υποπτευόμαστε, τι πήραμε το γνωρίζουμε. Μιλώντας την... τουραρική διάλεκτο, επήραμε τα μέζεα! Κατά τον πρωθυπουργό Αλέξη δεν πήγαμε για λεφτά, βρε κουτά! Πήγαμε ν’ ανάψουμε μια λαμπάδα και να προσκυνήσουμε στην Αγία Άγκελα, από την οποία μάθαμε ότι δεν είναι κάτι σαν την Αθανασία του Αιγάλεω που έκανε θαύματα, αλλά μια απλή «αγία» μέσα στους άλλους 18 της Ευρωζώνης!

❖ ΤΑ ΠΑΡΕ - ΔΩΣΕ...
Πέρασε, παιδί μου Αλέξη! Ευχαριστώ, φράου Μέρκελ! Τι θα πάρεις; Δεν ήλθα να πάρω! Ήλθα να δώσω ό,τι τραβά η ψυχή σου! Άσε, αυτή την έχεις δοσμένη στον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, που κάτι παλικαριές σαν εσένα έκανε κι έφαγε το κεφάλι του. (Μόνο που ο Ερνέστο πίστευε αυτά που έκανε, ενώ ετούτος είναι άπιστος και με χαρτιά από το Αγ. Όρος).

❁ Σ’ ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΑ!..
Τι άλλα νέα, Αλέξης; Τελικά είσαι διαφορετική από κοντά! Έχεις ωραία μάτια, σαρκώδη χείλη, το σώμα σου είναι σώμα συλφίδας και οι μακριές γάμπες σου κάνουν ωραίες μασχάλες! Και να δεις που οι Στρατούληδες σε είχαν περιγράψει σαν κακιά μάγισσα, με κάτι πελώρια μάτια και με κάτι δόντια... νααα, μετά συγχωρήσεως, που τρως τα παιδιά της αριστερής πιάτσας!

■ ΟΙ ΠΑΓΟΙ...
Αυτά και άλλα τέτοια έλεγαν επί πέντε ώρες για να λιώσουν οι πάγοι και τα παγόβουνα τύπου Άγκελας. Για πες για τις αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια! Έλα, πες - πες, μη μου κρύβεσαι εμένα. Ποια δάνεια και ποιες αποζημιώσεις; Ποιος μπαγάσας τα λέει αυτά; Όλα είναι μυθεύματα που τα δημιουργεί η πιάτσα εντελώς ανεύθυνα! Εμείς να κατασχέσουμε το Ινστιτούτο Γκαίτε! Λέει καμιά μ...ία ένας Παρασκευόπουλος που κάνει τον Υπουργό και συ τον παίρνεις στα σοβαρά;

❖ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ...
Καμιά πολεμική αποζημίωση, καμιά επιστροφή αποζημιώσεων. Έτσι, κουβέντα να γίνεται, γιατί έχω κάτι Διαμαντόπουλους, κάτι Λαφαζάνηδες και κάτι πολεμοκάπηλους Καμμένους που μου έχουν ζαλίσει τα μέζεα με τις παπ...ές που κάθε λίγο και λιγάκι κατεβάζει η νοσηρή κούτρα τους. Εγώ πήρα λίγο ήλιο από την Ελλάδα και τον έφερα μαζί μου για να ξεπαγώσουμε τις παγωμένες καρδιές μας, που μας εμποδίζουν να έλθουμε πιο κοντά, πιο κοντά, πολύ κοντά όπως λέει κι ένα ελληνικό μη κατοχικό τραγούδι στην Ελλάδα.

❁ ΜΗ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ!
Εκεί, στην Ελλάδα και στην Κυβέρνησή μου, λένε και μια μ...ία για να περνάει η ώρα. Πρώτη και καλύτερη η Ζωή που με πιέζει να σας κηρύξω τον πόλεμο για να μου δώσετε κανένα ψιλούλι από κείνα που μας πήρατε. Μη την παίρνεις στα σοβαρά, όπως δεν την παίρνω κι εγώ. Σκυλί που δεν σε δαγκώνει άστο ν’ αλυχτάει, λένε στο χωριό μου στα Τζουμέρκα, φράου Άγκελα...

■ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ...
Τι άλλα νέα από την Ελλάδα; Όλα καλά! Λεφτά υπάρχουν μέχρι οκτώ Απριλίου! Μετά θα δούμε πώς θα τα πορέψουμε. Και, να πάρει η ευχή, έχουμε και νωρίς Πάσχα εφέτος και συντάξεις, ν’ αγοράσουν αρνί να ψήσουν να φάνε για να μη φάνε εμένα! Διάλογος με βαθύ νόημα...

❖ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ!
Μπράβο, Αλέξις, παιδί μου. Είσαι τόσο καλό παιδί που σαν εσένα δεν ματάδα. Αλλιώς σε είχαν περιγράψει και σε είχα παρεξηγήσει. Αφού μιλάμε την ίδια γλώσσα -αλήθεια, πότε έμαθες τόσο γρήγορα την Γερμανική;- γιατί μου έστελνες εδώ ένα τύπο με τα πουκάμισα έξω και με κάτι κόκκινες γραμμές στο σβέρκο και μας έπρηξαν τα μέζεα; Άντε ντε! Πού τον έστελνα αυτόν τον καθηγηταρά από το Τέξας που πήγε να τα κάνει... Τέξας; Τον είδες πουθενά να τον παίρνω μαζί μου στα τελευταία ταξίδια; Τον έχω αφήσει στην Ελλάδα να τσακώνεται με τον Άδωνη και τη Ζωή για νάχουν να παίζουν τα παιδιά τώρα που λείπω.

❁ ΤΑ ΤΕΙΧΗ...
Τα παραπάνω, φίλοι μου, είναι όλα όσα έγιναν στην Γερμανία προχθές και την ώρα που γράφεται η στήλη δεν γνωρίζω αν οι Αθηναίοι γκρέμισαν τα τείχη για να εισέλθει ο Αλέξης, ύστερα από τις νικηφόρες μάχες που έδινε για την κατάκτηση της χώρας των Ούνων! Ούτε γνωρίζω αν έφερε μαζί του ως λάφυρο την ωραία Άγκελα για να δέσει με την ιστορία της χώρας μας με την αρπαγή της ωραίας Ελένης!

■ ΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΙΑ...
Τη νίκη Αλέξη θα την γιορτάσουμε σήμερα στις πλατείες και τους δρόμους όλης της χώρας. Οι Έλληνες παραληρούντες θα χορεύουν υπό τους ήχους των ζουρνάδων ύστερα από την διαταγή του Αρχιστράτηγου Π. Καμμένου, ο οποίος λέγεται ότι θα είναι ντυμένος Κολοκοτρώνης, η Ζωή Μπουμπουλίνα και η Δούρου με την Ραχήλ Σουλιώτισσες!

❖ ΤΑ ΜΠΟΣΙΚΑ...
Πιο κει θα στέκουν οι ΛαφαζανοΣτρατούληδες που θα κρατάνε τα μπόσικα μη τυχόν γίνει καμιά στραβή από τον Νικολόπουλο, τον Γερμανοφάγο που ήθελε στα τέσσερα την Μέρκελ για να παριστάνει εκείνος τον παλικαρά της Κάτω - άνω - πέρα - δώθε Αχαγιάς!

❁ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...
Ντυμένοι δε Γερμανοτσολιάδες οι Διαμαντοπουλαίοι, οι Κουΐκηδες και οι λοιπές συνιστώσες θα παρελαύνουν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ πιο κει οι γνωστοί «Τζιχαντιστές» θα το γλεντάνε με τους αποκεφαλισμούς των αγαλμάτων, πράξεις ιδιαίτερα αγαπητές στον κ. Πανούση που έχει δώσει εντολή ευνουχισμού, συγνώμη αφοπλισμού, της Αστυνομίας ήθελα να πω!

■ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ...
Αυτή την όμορφη Ελλάδα του σήμερα περιέγραψε ο Αλέξης στην Άγκελα, η οποία δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, διότι, είπαμε, μία από τους 19 είναι και μία στα ογδόντα εκατομμύρια των Γερμανών. Για τις λεπτομέρεις δε, τον παρέπεμψε σ’ έναν άλλο Γερμανό ονόματι Σόιμπλε. Το έργο των βασανιστηρίων το έχει εκχωρήσει στον κατάλληλο για την περίπτωση άνθρωπο...

❖ Η ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ!
Τι άλλο χρειάζεσαι άμεσα εκτός από λεφτά, παιδί μου Αλέξη; Την ευχή σου, Μεγαλειοτάτη, να γυρίσω πίσω στη χώρα μου χωρίς αναταράξεις. Τώρα αν γράφουν καμιά μ...ία η BILD και το SPIEGEL δεν το λαμβάνουμε και πολύ υπ’ όψιν μας. Να σας έχει ο Μεγαλοδύναμος καλά, Μεγαλειοτάτη και να κόβει χρόνια από μας και να τα δίνει απλόχερα σε σας.

❁ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ...
Δώσε χαιρετισμούς στη Ζωή, στην Ραχήλ, στην Βαλαβάνη, στον Σκουρλέτη και δώστου, από μένα και από ένα μαντήλι να κλάψουν από τη χαρά που θα πάρουν μέσω της ηθικής αποζημίωσης! Αυτό μου ζήτησες, αυτό σου δίνω...

■ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ...
Και πούσαι, Αλέξις! Πήγαινε και στους Λιγκιάδες, στο Κομμένο, στη Μουσιωτίτσα, στο Κεφαλόβρυσο, στο Δίστομο και πες τους ότι νίκησες νίκη ηθική και πολιτική και ότι περί αποζημιώσεων να μη ξαναμιλήσουν. Πες τους ότι μίλησες μαζί μου αυτοπροσώπως κι όχι με εκείνο τον κακούργο τον δήμιο Σόιμπλε που δεν καταλαβαίνει και πολλά!
Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.