ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ...
Μέσα στην αναμπουμπούλα την πολιτική δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούμε με το πεσμένο γιοφύρι της Πλάκας και όσους επί των ερειπίων χύνουν... ποταμούς δακρύων για όσα δεν έγιναν για να προλάβουν την καταστροφή. Είδαμε υπεύθυνους να επιρρίπτουν ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από τους εαυτούς τους λες και δεν ζούμε με κάποιους απ’ αυτούς στον ίδιο χώρο εδώ και πολλά χρόνια.

Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ...
Άντε κι έπεσε το γιοφύρι λόγω των θεομηνιών που έγιναν γενικά στην Ήπειρο: προς τι τόση πρεμούρα να ξαναγίνει το γιοφύρι την ίδια στιγμή όταν σ’ ολόκληρη την Ήπειρο έγινε ένας γενικότερος χαμός και ο Θεός φύλαξε από απώλειες ανθρώπινων ζωών;

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ...
Αν θυμάμαι καλά, παλαιότερα είχαν γίνει μελέτες ακόμη και για «μεταφορά» του γιοφυριού της Πλάκας σε άλλη θέση όπου δεν θα κινδύνευε. Επειδή την πρόταση την είχε κάνει εργολάβος υδροηλεκτικών έργων κρίθηκε ακατάλληλος από τις «δημοκρατικές» και «προοδευτικές» δυνάμεις που κήρυξαν ανένδοτο αγώνα εναντίον όλων! Άφησαν λοιπόν το γιοφύρι στο έλεος του Αράχθου και τώρα ψάχνουν για μελετητές, κονδύλια αναστήλωσής του, που, ως είναι φυσικό, καμία σχέση δεν θα έχει με εκείνο που είχε φτιάξει ο μαστρο-Μπέγκας εκείνης της εποχής...

❁ ΤΑ «ΒΑΠΤΙΣΙΑ»...
Να ρωτήσω, ρε φιλαράκια, για διαβουλεύσεις πήγαν οι δικοί μας στις Βρυξέλλες ή για... βαπτίσια; Για κούρεμα του χρέους μας ή για αλλαγή της ονομασίας της Τρόικας, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ; Πήγαμε για πόλεμο ή για φιλοφρονήσεις του τύπου: η πιο έξυπνη αρχηγός κράτους είναι η Άγκελα Μέρκελ και πόσο πολύτιμος είναι ο Σόιμπλε;

■ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ!
Δεν τα βρήκαν προχθές οι Υπουργοί Οικονομικών στο πώς θα συνταχθεί και θα ανακοινωθεί η περιδίνηση της αριστερής μας Κυβέρνησης. Θα τα βρουν την επόμενη Δευτέρα. Δεν έχουμε πει ότι όλα τα θαύματα κρατούν μια μέρα πλην της Ανάστασης του Κυρίου που κράτησε τρεις μέρες;

❖ ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΗ!..
Καθόλου μα καθόλου και κανένας Έλληνας δεν αισθάνεται καλά που οι εταίροι μας στην Ευρώπη στηλώνουν τα πόδια τους σαν εκείνα τα συμπαθέστατα τετράποδα με τα μεγάλα αυτιά και δεν λένε να κατανοήσουν ότι και οι Έλληνες έχουν ψυχή και οι Έλληνες έχουν δίκιο και δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία. Επιμένουν να έχουν μια τιμωρητική διάθεση για να βάλουμε μυαλό και να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα που μας θέλει να μην είμαστε διεφθαρμένοι και τεμπέληδες.

❁ ΜΕ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ!..
Συμφώνησαν, λέει, Βαρουφάκης, Δραγασάκης να πουν ναι σε ό,τι αποφασίσουν οι άλλοι του EUROGROUP, αλλά την τελευταία στιγμή ο Τσίπρας αρνήθηκε. Είχαν πάει περίπατο τα καουμποϊλίκια με τα οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή εμφανίζονταν ο περιζήτητος «γαμπρός» Βαρουφάκης που, ειρρήσθω εν παρόδω, αυτή τη φορά πήγε με τον κηδεμόνα Δραγασάκη!

■ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ...
Θα δείτε που θα γίνει επίκαιρος ο Βορίδης που είπε το αμίμητο «να βοηθήσουμε την Κυβέρνηση να κάνει την κωλοτούμπα, αν δεν θέλουμε να ζήσουμε τα χειρότερα». Σ’ αυτή την κωλοτούμπα πρέπει να βοηθήσουν όλα τα πολιτικά κόμματα για να τελειώσει όσο πιο νωρίς γίνεται η περιπέτεια.

❖ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ!
Αφού θα γίνει αυτό που θα γίνει, δηλαδή η αποδοχή των αποφάσεων των περισσοτέρων στην Ε.Ε., γιατί να το παιδεύουν και να γίνονται πιο αναξιόπιστοι σ’ εκείνους που τους εμπιστεύτηκαν την τύχη του Ελληνικού Έθνους πριν ένα μήνα; Αν έχουν αποφασίσει για «μπουρλότο» να το ξεκαθαρίσουν, να φυλαγόμαστε από θραύσματα...

❁ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...
Δύο λέξεις είναι αυτές που ενοχλούν τον Αλέξη: Μνημόνιο και Τρόικα. Αυτή φαίνεται να είναι η διαφορά που δεν λύθηκε προχθές και πάει για την επόμενη Δευτέρα. Στην κατάργηση αυτών των δύο εννοιών είχε στήσει ολόκληρη την αντιπολιτευτική τακτική του και τώρα είναι δύσκολο να τις αποδεχτεί ο ίδιος, κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνούν οι Εταίροι και είναι έτοιμοι να κάνουν τα βαπτίσια που λέγαμε.

■ Η ΣΤΡΟΦΗ...
Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα και για να μην έχουμε χειρότερα, ας κάνει η Κυβέρνηση την στροφή όσο πιο νωρίς γίνεται, διότι κάθε μέρα που προστίθεται τα πράγματα θα γίνονται πιο στενάχωρα και οι φόβοι για τα χειρότερα θα μεγαλώνουν!

❖ Η ΔΟΣΗ...
Τη δεύτερη δόση αισιοδοξίας, παλικαρισμών, λεονταρισμών και πατριωτισμού πήραμε προχθές από τη νέα αριστερή μέχρι Βελουχιώτικη Κυβέρνηση κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. Χορτάσαμε Ελλάδα που δεν εκβιάζεται, που δεν ξεπουλιέται και που θα μεγαλουργήσει με τα ουάου και ακούσαμε ότι οι υπερήφανοι Έλληνες άλλαξαν σελίδα στις 25 Γενάρη. Τι σελίδα, ολόκληρη την ιστορία που θ’ αρχίσει να γράφεται από την αρχή! Εδώ ένα ακόμη ουάου χρειάζεται!..

❁ ΑΝΑΠΟΔΑ...
Νοιώσαμε εθνικά υπερήφανοι που εκλέξαμε για πρώτη φορά αριστερή Κυβέρνηση, όπως είχαμε εκλέξει σοσιαλιστική το 1981! Γυρίσαμε στην ιστορία ανάποδα για να συναντήσουμε τον Αντρέα με τους ζιβαγκοφόρους Άκηδες και να γίνουν ένα με τους αγραβάτωτους και εξωπουκαμισάδες ...άκηδες με ένα «Βαρουφ» μπροστά και μ’ ένα «νι» λιγότερο στο μικρό όνομα. Από δω άρχισε η λιτότητα και ο λιτός βίος, αν καλά καταλάβαμε...

■ ΦΟΥΣΚΩΣΑΜΕ!..
Αν μη τι άλλο, ξαναφουσκώσαμε από εθνική υπερηφάνεια απ’ όλο το αριστερό λεφούσι με λίγη από αντιμνημονιακή δεξιά του εταίρου και συντρόφου πλέον ΠανοΚαμμένου. Παντού σ’ όλη τη χώρα ρίχνονται κουμπουριές από την... απελευθέρωση που πάθαμε μετά τις 25/1/15. Τα Τζουμέρκα γράφουν νέες σελίδες δόξας και κάτι λαλιτάδες πανηγυρτζήδες Τζουμερκιώτες τραγουδούν σε αριστερούς ρυθμούς τη νέα δόξα που έρχεται. Οι ίδιοι άνθρωποι έγραφαν και τραγουδούσαν τραγούδια για τον πολυχρονεμένο Γ. Παπαδόπουλο, τον Πατακό τον Στέλιο, τον Μακαρέζο και όλα τ’ άλλα παιδιά της «επανάστασης»!
❖ ΧΡΥΣΟ ΠΑΙΔΙ!
Τι χαρισματικός, τι επαναστάτης, τι παιδί χρυσό είναι αυτός ο Αλέξης, λένε οι Τσιπρόπληκτοι, για να πάρουν τη σκυτάλη οι Βαρουφίτσοι που μιλούν για τον γκόμενο του αιώνα που θα κάνει τη Μέρκελ να παραμιλήσει που δεν θα’ χει την ευκαιρία να γευτεί τον έρωτα...

❁ ΨΩΜΙ...
Αφού φάγαμε Ελλάδα, κάποια στιγμή θα πρέπει να φάει και κανένα κομμάτι ψωμί ο νεοέλληνας, κυρίως αυτός που το στερήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. Γι’ αυτό δεν ακούσαμε τίποτα προχθές. Δεν ακούσαμε πώς θα βρει δουλειά ο άνεργος και δεν είναι μόνος του, τον συνοδεύουν και 7,5 εκατομμύρια άλλοι που όλοι μαζί περιμένουν να βρουν δουλειά από τις 26 το πρωί του θρυλικού Γενάρη του 2015.

■ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ...
Ακούσαμε πως θα αποϊδιωτικοποιήσουν τα αποκρατικοποιημένα αλλά δεν ακούσαμε πού και πώς θα βρουν τους νέους επενδυτές που θα επενδύσουν και θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας 1,5 εκ. ανθρώπων, για να μη ξεχνιώμαστε. Τα γράφαμε και Π.Τ.Ε. (Προ Τσίπρα Εποχή), τα γράφουμε και τώρα για να είμαστε εντάξει με την ιστορία μας! Καϋμένη ιστορία, τι έχεις να δεις και να τραβήξεις!..

❖ ΓΟΥΛΙ!..
Που λέτε, αδέλφια, αν μη τι άλλο δεν θα πλήξουμε. Ο μόνος που δεν κατάλαβε ότι πριν από ένα μήνα περίπου έγινε κοσμογονία σε μια χώρα που την λένε ακόμη Ελλάδα είναι ο Στρατούλης. Εμείς θα... κουρέψουμε γουλί το χρέος κι άσε τον Βαρουφάκη να λέει τις μπαρούφες του, λέει ο νέος Υπουργός, που, όπως και τον προκάτοχό του, δεν θυμάμαι τι δουλειά έκαναν στη ζωή τους και σε ποιο Υπουργείο υπηρέτησαν.

❁ Η ΠΛΑΤΗ...
Πείτε μας ποιο είναι εκείνο το 70% του μνημονίου με το οποίο συμφωνήσατε όλο το προηγούμενο διάστημα για να κουβεντιάσουμε μαζί το υπόλοιπο 30% κι εκεί να βάλουμε πλάτη, λέει ο Σαμαράς και προσθέτει: Αν θυμάμαι καλά -και καλά θυμάται- σε κανένα σημείο ουδέποτε συμφωνήσαμε μέχρι τώρα! Παρά ταύτα, εδώ είμαστε να συμπαραταχθούμε μαζί σας, αρκεί να μη βγάλετε το σκάφος στην ξέρα ξαναματαείπε ο Α. Σαμαράς, που άρχισε να ξαναζωντανεύει μετά την αποκαθήλωση. Ελπίζουμε σε Ανάσταση...

■ ΛΕΤΕ;
Ποια λίστα Λαγκάρντ! Δεν έχετε δει ακόμη τίποτα. Μόνο το 1% των φοροφυγάδων έχει κυκλοφορήσει στην πιάτσα, λέει ο Ελβετός «φυγάς» που μαρτύρησε μυστικά Ελβετικής Τράπεζας και που γίνεται πολύ επίκαιρος. Μάλιστα, κάπου έμπλεξε και την Margaret Tsant με κάτι ψωροεκατομμύρια ευρώ, 500 εκατ. τον αριθμό, να τα έχει βγάλει στα εξωτερικά! Εσείς το πιστεύετε; Εγώ όχι, διότι διακρίνω ένα... φωτοστέφανο στην Αγία οικογένεια και αυτό με κάνει να γίνομαι εντελώς άπιστος στις φήμες κι όχι στις αγιοποιήσεις.

❖ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ!..
Επ’ ευκαιρία, τον «άγιό» τους έχουν βρει πιστοί του Νομού μας που συρρέουν κατά εκατοντάδες σε Μονή γειτονικού Νομού, γειτονικής περιφέρειας, όπου ο ιερομόναχος Νικόλαος ξεχωρίζει για την αφοσίωσή του στην Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και δεν διαρυγνύει τα ιμάτιά του ότι είναι ο μοναδικός αναμάρτητος στον κόσμο, όπως είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε εμείς κάποια εποχή.

❁ ΤΑ ΛΙΑΝΟΚΕΡΙΑ...
Δέχεται τα λιανοκέρια ο Μοναχός Νικόλαος και δεν απαιτεί τον χάρτινο οβολό. Μ’ αυτά τα λιανοκέρια μπορεί να επιστρέφει την ελεημοσύνη σ’ εκείνους που έχουν ανάγκη μέρες πούναι. Κάτι τέτοιοι κληρικοί είναι εκείνοι που κάνουν την διαφορά από κείνους τους μεγαλόσταυρους που περιφέρουν τα σαρκία τους κομπάζοντας για την μεγάλη Χριστιανική τους δράση.

■ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...
Σε νέο σχεδιασμό για την Αυτοδιοίκηση προχωρά η σημερινή Κυβέρνηση. Ο Καλλικράτης δεν φαίνεται ν’ αποδίδει τα αναμενόμενα κι είπαν να του βάλουν χέρι. Ελπίζουμε να γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο κι όχι προς το χειρότερο. Αν και χειρότερα από τον Καλλικράτη δεν πρόκειται να γίνουν τα πράγματα.

ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ...
• Δείπνο για αντιΣαμαρικούς παρέθεσε η Μαριέτα Γιαννάκου με ιδιαίτερο μενού το «φάγωμα» του πρώην πρωθυπουργού! Η σύνθεση και μόνο φτάνει ν’ αποδείξει τι μέλλει γεννέσθαι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Δένδιας, Κεφαλογιάννη, Βαρβιτσιώτης, Τζιτζικώστας, Αντώναρος, μερικοί εκ των συντρωγώντων που έχουν βάλει με το νου τους την επόμενη μέρα στη Ν.Δ.!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.