ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΡΠΑΓΗ...
Ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν για την αρπαγή της ωραίας Άντζελας από την αγκαλιά του Βαγγέλα! Πάει το κλάμα σ’ άλλον κόσμο από την φυλή των πρασίνων. «Μας πήρατε - μας πήρατε φλουρί Κωσταντινάτο» οδύρονταν οι πράσινοι με τους γαλάζιους να ξεκαρδίζονται στα γέλια!

ΤΟ ΞΕΧΑΣΕ!
Ξέχασε ο Βαγγέλας την περίοδο που έκλεβε τους Μάνο - Ανδριανόπουλο - Κοντογιαννόπουλο και τους μοστράριζε για κελεπούρια! Τώρα αντιλήφθηκαν ότι μεταγραφές γίνονται και καταχείμωνα. Αν ποτέ έπαιζε ποδόσφαιρο στη ζωή του ο Βαγγέλης θα το γνώριζε αυτό το «έθιμο».

ΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑ ΑΝΤΩΝΗ!
Ποδοσφαιρικά άνοιξε την διαφημιστική καμπάνια ο Α. Σαμαράς. Το ότι φαίνεται να είναι επιτυχημένο το ποδοσφαιρικό μήνυμα το διαπιστώνει κανείς από τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων. Σκύλιασαν όλοι τους κι ο καθένας τους έλεγε τη δική του μ...ία για να απαξιώσει ένα μήνυμα που κάτι είχε να πει σε τελική ανάλυση...

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ!..
Ένα διαφημιστικό σποτ πρέπει να εκπέμψει ένα μήνυμα τέτοιο που να κινήσει το ενδιαφέρον του πελάτη - αγοραστή. Μ’ αυτό το μήνυμα η Ν.Δ. κατάφερε να το πετύχει κι αυτό ήταν που ενόχλησε τα άλλα στρατόπεδα.

❁ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ!..
Μη ξεχάσετε, φίλοι μου, την ημέρα των εκλογών να πάρετε την ταυτότητα μαζί σας και να κλειδώσετε τα γερόντια στα σπίτια σας από τις επτά το πρωί μέχρι τις επτά το βράδυ! Το απαιτεί ο Πάνος Καμμένος, ο... ψεκασμένος που ακόμα κι εκείνη η τρελοΡαχήλ δεν τον άντεξε, πήρε των ομματιών της και τρύπωσε στην αγκαλιά του Αλέξη!

■ ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ...
Φοβάται ο Πανο-ψεκασμένος τα «γερόντια» μη του κόψουν τη σούπα και δεν πάρει τη νίκη ο Αλέξης για να τον βολέψει κάπου σε κυβερνητική θέση εκ προσωπικοτήτων και μόνο, διότι την Βουλή θα την δει με τα... κυάλια αυτή τη φορά.

❖ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...
Τι να πεις και πώς να το πει κανείς στα παιδιά ότι τα παιχνίδια με τα τρενάκια σ’ αυτή την ηλικία που βρίσκεται ο Πάνος είναι κι επικίνδυνα και παρεξηγήσιμα. Ένα τέτοιο παιχνιδάκι βρήκε να λανσάρει το απομεινάρι των ΑΝΕΛ ως διαφημιστικό σποτ για να γίνει όχι χρήσιμος για την Ελληνική κοινωνία αλλά αναγκαίος εταίρος του Αλέξη.

❁ ΟΛΑ... ΜΠΑΧΑΛΟ!
Θα εφαρμόσω το πρόγραμμά μου και θα τα κάνω όλα μπάχαλο μόνο αν πάρω αυτοδυναμία! Τάδε και πολλά άλλα λέει ο Αλέξης Τσίπρας, όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών. Τώρα αυτός πού το πάει το ζήτημα; Θέλει αυτοδυναμία ή βλέπει δυσκολίες κι από τώρα ετοιμάζεται για κωλοτούμπες;

■ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΕΣ...
Από τη μία δεν συζητάει για συνεργασίες κι από την άλλη εκβιάζει για αυτοδυναμίες. Δεν θέλει να σκεφτεί ότι μπορεί να ξαναπάει σ’ εκλογές αν δεν έχει αυτοδυναμία. Δηλαδή, απεύχεται ατύχημα δεύτερων εκλογών ο άνθρωπος που έκανε σαν... την χήρα στο κρεβάτι για να οδηγηθεί η χώρα σ’ εκλογές!

❖ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ...
Θα καταργήσει το μνημόνιο, θα καταργήσει τις υπογραφές των προηγούμενων και θα βάλει την Μέρκελ να τον προσκυνήσει! «Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να μου χαλάσει χατήρι η Μέρκελ», ακούστηκε να λέει ο Αλέξης και δεν ξέρει κανείς ποιος δουλεύει ποιον!

❁ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ...
«Ο Θεός να μας φυλάει από Συριζαίικο ατύχημα», ευχήθηκε ο Α. Σαμαράς από τα Γιάννενα. Λέτε να ήταν ανοιχτοί οι ουρανοί εκείνη τη στιγμή και να έφτασε το μήνυμα στον Ύψιστο ή τον έχουν κλειδώσει τον «Παππού» μέχρι τις εκλογές και τα μηνύματα χάνονται;

■ ΑΝ...
Κι αν οι ουρανοί άνοιξαν μόνο την ημέρα των Θεοφανείων, όπως είθισται, και πρόλαβε κι έστειλε μήνυμα με το περιστέρι ο άθεος Αλέξης και παρασυρθεί ο ουράνιος Πατέρας, ο οποίος τα πανθ’ ορά και κάνει την 25η Ιανουαρίου αποφράδα ημέρα;

❖ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!..
Εντελώς τυχαία ο Α. Σαμαράς έκανε τόσο δρόμο μέχρι τους Φιλιάτες για να συναντήσει τα Θεία! Μια εικόνα του Χριστού του έδωσε την αφορμή να κάνει λόγο για την προάσπιση των ιερών και των οσίων της φυλής. «Οι εικόνες του Χριστού θα μείνουν στα δημόσια κτήρια και σε κανένα άθεο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να τις κατεβάσει», είπε κι έστειλε το μήνυμα όπου δει. Θα μπορούσε όμως να τον πάει ο Μπέζας μέχρι τη Μονή Γηρομερίου να μιλήσει απ’ ευθείας με το Θεό! Το έχει ξανακάνει ο Σαμαράς!

❁ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
Ασχολήθηκε υπέρ του δέοντος με την ανάπτυξη της Ηπείρου ο Α. Σαμαράς παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της Ν.Δ. Έστω κι αυτή την ώρα ό,τι καλό λέγεται και γίνεται για την περιοχή μας είναι καλό.
■ ΤΟ ΛΑΘΟΣ...
Τόσοι συνδυασμοί κατεβαίνουν σ’ αυτές τις εκλογές και το μόνο που μας μάρανε ήταν το λάθος που έγινε στην Θεσπρωτία με μία υποψήφια μικρού κόμματος που μπέρδεψε το κόμμα της καρδιάς με το κόμμα της υποχρέωσης. Εκλογές «ψεκάστε, σκουπίστε, πάμε κατά διαβόλου» πρώτη φορά γίνονται.

❖ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ...
Το καλό έγινε στα Γιάννενα. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα αυτολανσάρονταν ένας ως υποψήφιος του «Ποταμιού» για να καταλήξει στο ΠΑΣΟΚ, αν δεν κάνω λάθος! Ήθελαν άσπιλο, αμόλυντο και άχραντο οι Ποταμίσιοι, οπότε το κουροψάλιδο δούλεψε κανονικά. Αυτό για την επαρχία, διότι στην Αθήνα η αγκαλιά του Σταύρου αποδείχτηκε σημαία ευκαιρίας κι έμπασε κόσμο και κοσμάκη...

❁ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ...
Τα καλά νέα έρχονται από την Β. Ήπειρο όπου η «Ομόνοια» άλλαξε σελίδα την περασμένη Κυριακή. Από τα «χέρια» της παρέας Ντούλες - Ορφέα πέρασε στα χέρια πατριωτών ύστερα από πολλά χρόνια. Ο Λεωνίδας Παππάς εξελέγη νέος Πρόεδρος υπερφαλαγγίζοντας τον αντίπαλό του και «βυθίζοντας» στη θλίψη την «παρέα» που αρκετά χρησιμοποιήθηκε για να ζει αυτή καλά κι άλλοι χειρότερα...

■ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ!
Με ρωτούν φίλοι αναγνώστες για το τι πρέπει να κάνουν σ’ αυτές τις εκλογές όσον αφορά την επιλογή προσώπων που θα σταλούν στη Βουλή. Η συμβουλή μου είναι προτιμήστε εκείνους που ανάλωσαν τη ζωή τους υπηρετώντας τον τόπο τους. Πείτε ένα μεγάλο όχι στους ξενόφερτους που έρχονται να «κλέψουν» την έδρα και μετά μη τους είδατε, μη τους απαντήσατε. Αυτό αφορά όλους τους υποψηφίους όλων των κομμάτων. Πείτε όχι στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό, ο οποίος για πολλά χρόνια ταλανίζει τον τόπο μας.

❖ ΚΟΡΙΤΣΙ - ΜΑΛΑΜΑ!
Κορίτσι με παρελθόν η κ. Ξουλίδου των ΑΝΕΛ που δεν εξαγοράστηκε με τρία εκατομμύρια ευρώ από έναν καψερό Βορειοηπειρώτη. Ξάφριζε πορτοφόλια με εκατοντάδες χιλιάδες δραχμές και όταν την έπιασε η ΕΛΑΣ στα πράσσα, δικαιολογήθηκε ότι πάσχει από κλεπτομανία!

❁ ΑΠΕΙΛΟΥΝ...
Αυτή λοιπόν η βουλευτής του Πανο-ψεκασμένου μαζί με τον έτερο Καππαδόκη Π. Χαϊκάλη απειλούν να ξαναμπούν στη Βουλή και να ρυθμίσουν τις τύχες της χώρας! Δεν θα είναι ψεκασμένος στην κυριολεξία όποιος ρίξει σταυρό σε κάτι τέτοια πρόσωπα που παριστάνουν τους σωτήρες;

■ Η ΠΛΗΡΩΜΗ...
Τον Αργ. Ντινόπουλο δεν τον εχω σε ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, αλλά για το ότι είπε κατ’ ιδίαν ό,τι λέει όλος ο κόσμος δημόσια για τον Κουβέλη, χαίρει πια ιδιαίτερης εκτίμησης. «Πληρώθηκε με το παραπάνω ο μπάρμπα - Φώτης από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συνέπλευσε για να ρίξουν την Κυβέρνηση», είπε σε συντροφιά του και ο ρουφιάνος το «πούλησε» στα ΜΜΕ!

❖ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ...
Υπάρχει Έλλην πολίτης που να μη πιστεύει ότι ο μπάρμπα - Φώτης δεν «πληρώθηκε» καλά από τον Τσίπρα που τον χρησιμοποίησε για μία φορά μέχρι να κάνει τη δουλειά του; Τον πέταξε έπειτα στα αζήτητα κι ενοχλούνται τώρα που τους το θύμισε ο Ντινόπουλος και είπαν να κάνουν σπέκουλα μπας και τσιμπήσουν κάνα ψηφαλάκι και διασωθούν. Κουβέλης - Καμμένος θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα του πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Κι αυτό είναι ένα ισχυρό τίμημα...

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΑ!
• «Γιατί προτίμησε να κάτσει σε τραπέζι με ντόπια προϊόντα», ρωτήθηκε ο Αλ. Καχριμάνης από δημοσιογράφο εκπομπής που ήταν αφιερωμένη στον Δήμο Ζίτσας. «Είδα τα βαρέλια και ως γιος βαρελά αυτό μου τράβηξε την προσοχή», ήταν η απάντηση του κυρ Αλέξανδρου, ο οποίος έκανε ολόκληρη ανάλυση για βαρέλια και βαρελοποιούς.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.