ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ...
Βάλτε τώρα που γυρίζει παιδιά. Τώρα που γίνονται μεταγραφές πολιτικών. Τώρα που η Τζάκρη είδε το φως το αληθινό προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά, κτύπησε και μπήκε. Το ΠΑΣΟΚ είναι μικρό κόμμα πλέον και δεν χωρά η δική της περιφέρεια! Έχουν απομείνει κάτι λίγοι συγγενείς αδιόριστοι ακόμη και τρύπωσε να τους βολέψει κι εκείνους...

Η ΣΤΗΡΙΞΗ...
Το πρόβλημα που δημιούργησε στην Ραχήλ η Τζάκρη ήταν τεράστιο, διότι δεν προηγήθηκαν τα δικά της εισόδια στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε δήλωσή της η Ραχήλ υποσχέθηκε στήριξη στον Αλέξη χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει πώς. Αντίθετα, η Τζάκρη πρώτα εντάσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά θα βοηθήσει. Το πού θα βρει ψηφοφόρους είναι ζητούμενο και θα κουραστεί λιγάκι.

❁ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ...
Δεν παλεύεται τελικά η κατάσταση, παιδιά! Μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου ανακαλύφθηκε και ίσχυσε η Δημοκρατία κοντά τρεις χιλιάδες χρόνια τώρα να έχει μετατραπεί σ’ ένα απέραντο κ...χανείο όπου έμαθαν κι οι Αλβανοί να κάνουν ό,τι τους κατέβει κι ό,τι δεν τους επιτρέπει η Αλβανική Δημοκρατία να κάνουν.

■ Η ΑΝΟΧΗ...
Με την ανοχή της Ελληνικής δημοκρατίας που τελικά αυτή λειτουργεί εις βάρος Ελλήνων πολιτών, ο κάθε λογής παράνομος ήρθε στη χώρα μας κι αλωνίζει χωρίς να τον ενοχλεί κανένας. Έχουν καταλάβει την Ελλάδα οι Αλβανοί κακοποιοί χωρίς ν’ ανοίξει μύτη, σε ειρηνική περίοδο. Τα άλλα περί μεγάλης Αλβανίας μέσω χαρτών είναι απλά πταίσματα.

❖ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...
Καμιά 15αριά νέα παιδιά ξάπλωσε με το καλάσνικωφ, προσέξτε ο σεσημασμένος και καταδικασμένος Αλβανός νταβατζής και η Ελληνική Πολιτεία κρατούσε τους τύπους όσον αφορά την δημοσίευση της φωτογραφίας του, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει πιο γρήγορα την ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψή του! Όχι, λένε, η νομοθεσία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο κι ώσπου να γίνει τροποποίηση νόμου ο Αλβανός θα ληστεύει, θα σκοτώνει και θα πουλά προστασία στον υπόκοσμο της Αθήνας.

❁ ΤΟ ΛΑΘΟΣ...
Έγινε ένα λάθος το 2013 με την δημοσίευση - διαπόμπευση οροθετικών γυναικών όταν δημοσιεύτηκαν τα πρόσωπά τους κι έκτοτε προστατεύεται ο κάθε εγκληματίας με το πρόσχημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Τα προσωπικά δεδομένα των πάσης φύσεως θυμάτων δεν προστατεύονται όταν αυτά αποκαλύπτονται στα κηδειόχαρτα!

■ ΣΤΑ ΑΚΡΑ!..
Χώρα των άκρων και του ύψους ή του βάθους η δημοκρατική Ελλάδα. Χρωστάς 100 ευρώ στο κράτος και αφού διασυρθείς και διαπομπευτείς στη συνέχεια οδηγείσαι στη φυλακή. Ληστεύεις, απαγάγεις, σκοτώνεις, μένεις ελεύθερος για να συνεχίσεις το... έργο σου. Άμα δε είσαι και Αλβανός, παίρνεις άδεια να δεις τη μανούλα σου και φυσικά να συνεχίσεις το έργο των εκκαθαρίσεων.

❖ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΟΛΑ...
Θυμηθείτε την συμμορία Κόλα τι «έργο» είχε στο ενεργητικό της. Ληστείες, νταβατζιλίκια, δολοφονίες ήταν το ψωμοτύρι τους και δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων χωρίς ποτέ να μάθει κανείς αν υπήρξαν ευθύνες για αυτή την πράξη. Επί ένα μήνα τους κυνηγούσε όλη η ΕΛ.ΑΣ. της Ελλάδος στα δάση της Θεσπρωτίας και τελικά «έπεσε» από τα πυρά της ΕΛ.ΑΣ. ο αρχηγός. Ο υπαρχηγός βρήκε καταφύγιο στην Αλβανία και ποιος ξέρει πότε θα ξανάρθει για να συνεχίσει το... έργο του.

❁ Η ΠΛΗΓΗ...
Μεγάλη πληγή τελικά η Αλβανική μαφία που βρήκε στη χώρα μας πρόσφορο έδαφος για δράση. Δεν υπάρχει παράνομη πράξη στην οποία να μη συμμετάσχει κι ένας Αλβανός! Δεν έχουν ονόματα οι Αλβανοί. Λέμε Αλβανός και καθαρίσαμε μία κι έξω! Δεν είναι όλοι οι Αλβανοί παράνομοι, αλλά σε κάθε παρανομία δεν λείπει ένας Αλβανός. Τη λύση την σκαρφίστηκε ο Υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος. Θα βάλουμε την Αλβανική γλώσσα στα σχολεία μας, υποσχέθηκε στον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα που είναι και ομοϊδεάτης του. Άμα ήταν να μάθουν τ’ Αλβανικά, κ. Υπουργέ, θα κάθονταν στην Αλβανία και δεν θα έριχναν μαύρη πέτρα πίσω τους, όπως κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών;

■ ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ...
Αλλά για να βάλεις ως γλωσσικό μάθημα τα Αλβανικά, αυτό πρέπει να εδράζεται σε αμοιβαία συμφωνία με την διδασκαλία Ελληνικής γλώσσας στην Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, την οποία μέρα με την ημέρα εξοντώνουν περιορίζοντάς την σε ακόμα λιγότερα χωριά. Και όχι μόνο την Ελληνική γλώσσα, αλλά και την Ελληνική ιστορία και τον Ελληνικό πολιτισμό πρέπει να μάθουν τα Ελληνόπουλα της Β. Ηπείρου, τα οποία διδάσκονται... μπούρδες Χοτζικού περιεχομένου.

❖ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...
Ένα απλό παράδειγμα είναι η Ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά στην Τετάρτη τάξη του οκραταξίου σχολείου, της οποίας την μετάφραση έχει κάνει ο μεγάλος «πατριώτης» Γιάννης Γιάννης! Σας λέει κάτι το όνομα αυτό, Α γειά σας! Πρόκειται για τον Αλβανό Πρόξενο στα Γιάννινα που τόσο πολύ... δάκρυ έχει χύσει για την σκλαβωμένη Β. Ήπειρο, που δεν ξέρω ποιανής φυλής απόγονος είναι ο ίδιος, των Ταυλάντιων, των Δαργάνων, των Ηπειρωτών ή των Αρδιανών...

❁ ΠΥΡΡΟΣ Ο ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ!
Ούτε λίγο, ούτε πολύ κατά την Αλβανική Ιστορία ο Πύρρος, Βασιλιάς της Ηπείρου δεν ήταν Βασιλιάς της Ηπείρου αλλά «Βασιλιάς και μεγάλος ηγέτης της εποχής» που κατέλαβε περιοχές της Ιλλυρίας, της Μακεδονίας (;) και της Ελλάδας! Μέχρι και ο Γεώργιος Καστριώτης, είναι Αλβανικής καταγωγής που έκανε αγώνες για την απελευθέρωση των Αλβανών από τους Οθωμανούς.

■ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ...
Αυτά και πολλά άλλα περιγράφονται στην Αλβανική Ιστορία την οποία διδάσκονται τα Ελληνόπουλα της Β. Ηπείρου. Με αυτά μεγάλωσε και ο Αλβανός Πρόξενος στα Γιάννινα Γιάννης Γιάννης τα οποία φυσικά υιοθετεί και ο ίδιος κι εκείνοι που τον προστάτευαν με το «ράσο» του από την εποχή που έπεσαν τα συρματοπλέγματα τα ηλεκτροφόρα στα σύνορα με την Αλβανία.

❖ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ...
Θα ασχοληθούμε προσεχώς με τον γενητσαρισμό ορισμένων ένθεν κακείθεν των συνόρων με την Αλβανία. Πώς ξεπούλησαν ιδέες και πατρίδες για μια καρέκλα λησμονώντας ότι εικοσιπέντε χρόνια πριν ήταν έγκλειστοι στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, όπως ήταν η Αλβανία μέχρι το 1990.

❁ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...
«Έλληνες καλούνται (όχι είναι) όλοι όσοι μετέχουν της Ελληνικής παιδείας» είχε πει ο Ισοκράτης, που μη τους πει ο Γιάννης Γιάννης πως ήταν κι αυτός Αλβανός! Δεν τολμούμε να μη συμφωνήσουμε με τον Έλληνα αρχαίο φιλόσοφο, με μια προσθήκη. Αρκεί να σέβονται την Ελληνική πατρίδα κι όχι να κάνουν πλιάτσικο όπως γίνεται σε πολλές των περιπτώσεων.

■ Ο ΤΣΕΝΑΪ...
Κάναμε ήρωα και μεγάλο πατριώτη τον γνωστό Οδ. Τσενάι που οι «προοδευτικοί» τύπου Τριανταφυλλόπουλου εκείνης της εποχής τον έστειλαν στις ΗΠΑ να σπουδάσει με Ελληνικές χορηγίες! Ο ίδιος όμως δεν έδειξε να σέβεται την χώρα που τον μεγάλωσε, του έδωσε τα φώτα και του άνοιξε το δρόμο για ανώτερες σπουδές. Μόλις είδε το άγαλμα της Ελευθερίας στη Ν. Υόρκη, ανακάλυψε την ιδέα της μεγάλης Αλβανίας κι εκείνος, άρα ποτέ δεν έγινε Έλληνας, έστω κι αν μετείχε της Ελληνικής Παιδείας. Απλά εκμεταλλεύτηκε την αφέλεια της Ελληνικής Πολιτείας και Δημοκρατίας, στην οποία είσαι τελικά ό,τι δηλώσεις. Και μάλιστα όταν έχεις και την σφραγίδα αναγνώρισης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που στην περίπτωση του Τσενάι ήταν ο Κ. Στεφανόπουλος.

❖ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...
Επέστρεψε η αιθαλομίχλη στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, αφού τα τζάκια και οι ξυλόσομπες έκαναν πάλι το «θαύμα» τους. Η μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο λίγα πράγματα προσέφερε στους καταναλωτές, αφού δεν άλλαξε τίποτε όσον αφορά την αύξηση του εισοδήματός τους. Αντίθετα, οι φτωχοί αυξήθηκαν εκρηκτικά και νάτην την κάπνα από την καύση ξύλων να μη λέει να ξεκουμπιστεί από την περιοχή.

❁ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα διόδια του Δροσοχωρίου, σε χαμηλότερους τόνους αυτή τη φορά. Σειρά στις αντιδράσεις είχαν οι Δήμαρχοι Μετσόβου και Ζαγορίου που έριξαν κι εκείνοι τις καθιερωμένες βολές για την... τιμή των όπλων. Η άτιμη η δημοσίευση στο ΦΕΚ την ημέρα του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και χωρίς να το γνωρίζει ο Χρυσοχοϊδης, έφερε την... επανάσταση του Δροσοχωρίου!

■ Η ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΙΣΗ...
Τον πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Ιατρικής του ΓΠΠΝΙ Χρήστο Κατσιούρα βολιδοσκοπεί για υποψήφιο στην Θεσπρωτία ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και στην ώρα τους, διότι γι’ αυτόν προηγείται η επιστήμη του αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, βρίσκει χρόνο ν’ ασχοληθεί με την συγγραφή βιβλίων και μάλιστα εξελίσσεται σε θεατρικό συγγραφέα! Να σημειωθεί ότι ο Χρ. Κατσιούρας ήταν από τους πρώτους αμφισβητίες στο ΠΑΣΟΚ που δήλωσε αντιμνημονιακός και αυτό τον ανάγκασε να τα βροντήξει από το κόμμα του. Αυτό είναι που κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί την υποψηφιότητά του σφόδρα στο Νομό Θεσπρωτίας, ιδιαίτερα τώρα που ο Νομός έγινε διεδρικός.

❖ ΛΕΤΕ;
Έχουμε τα λεφτά για να φτιάξουμε νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα, είπε ο Υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης το περασμένο Σάββατο που επισκέφτηκε την πόλη για να γιορτάσει τα 40χρονα της Ν.Δ. καλεσμένος της ΟΝΝΕΔ. Ο κ. Βορίδης κάλεσε τον Δήμο Πρέβεζας να παραχωρήσει την έκταση στον Μύτικα, κάτι που το Δημοτικό Συμβούλιο έσπευσε ν’ αποφασίσει. Λέτε να γίνει τελικά Νοσοκομείο στην Πρέβεζα, κάτι που πολλές φορές έχουμε ακούσει κατά καιρούς;

ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΦΩΦΗ!
• Την Φώφη Γεννηματά θέλει για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο δικός μας Μιχ. Κασσής για να δει άσπρη μέρα το Κίνημα! Με μια δήλωσή του ο Μιχάλης μάνι - μάνι καίει δύο προέδρους, έναν νυν και έναν πρώην. Απορώ με τον Μιχάλη που βασανίζεται εδώ και πολύ καιρό και δεν παίρνει την τύχη του κόμματος στα χέρια του!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.