ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ...
Τα καλά νέα στην Ήπειρο τα έφερε ο Θεσπρωτός Υφυπουργός Εργασίας Α. Μπέζας. Άρχισε να έρχεται η ανάκαμψη και, προς Θεού, μη σταθεί κανείς εμπόδιο μπροστά της. Για καλό και για κακό φτιάξτε και καμιά κοινωνικοσυναιτεριστική επιχείρηση, μπας και ανοίξετε καμιά θέση εργασίας, είπε σε μάζωξη που έκανε στην Περιφέρεια προχθές. Δεν έχει σημασία αν δεν πολυκαταλάβαμε τι είναι αυτός ο νέος θεσμός, αλλά άμα το λέει ο Αντώνης κάτι καλό θα είναι, αφού κι εκ θέσεως γνωρίζει κάτι παραπάνω...

Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ...
Φύγε εσύ, έλα εσύ, ένα πράμα με τους Υφυπουργούς Εργασίας στα Γιάννενα. Μετά τον Α. Μπέζα που ήλθε και μίλησε για δημιουργία κοινωνικού τύπου συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ο έτερος Υφυπουργός εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος Β. Κεγκέρογλου διαβουλεύθηκε επισιτιστικού προγράμματος για συνδρομή στους φτωχούς. Αυτός θα μοιράσει φαΐ στους μη έχοντες, ενώ ο Μπέζας θα μάθει τους φτωχούς πώς να βγάζουν το φαΐ τους, μέσω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων!

ΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ!..
Προσέξτε τώρα: Πριν από κάμποσο καιρό τα Γιάννενα επιλέχτηκαν ως μια φτωχή πόλη όπου θα ισχύσει το πρόγραμμα του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος. Αυτή την επιλογή, δηλαδή τα Γιάννενα να είναι η φτωχότερη πόλη μετά την Καλλιθέα και κάποιες άλλες, την πίστωσαν στον Κεγκέρογλου ύστερα από αίτημα του Μ. Κασσή και κάπου εκεί ανάμεσα μπαίνει και η κ. Ζηκίδου του Δήμου Ιωαννιτών και νάτα τώρα τα Γιάννενα να φιγουράρουν στην πρώτη γραμμή της φτώχειας.

Η ΝΟΔΕ...
Έρχεται η Ν.Δ. στη συνέχεια και αναθέτει στην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Μαρία Κεφάλα να κάνει συνέντευξη τύπου και ν’ αναλύσει διεξοδικά την απόφαση της Κυβέρνησης να εντάξει τα Γιάννενα στο πρόγραμμα Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος, κάτι που το έπραξε στο ακέραιο η κ. Πρόεδρος. Μόλις έγινε αυτό από πλευράς Ν.Δ. νάτο πάλι το ΠΑΣΟΚ μέσω Κασσή - Κεγκέρογλου να ξαναμιλούν για το ίδιο ζήτημα και μάλιστα το πάνε και παραπέρα. Θα εφαρμόσουν, λέει, επιστιτιστικό πρόγραμμα που θα κρατήσει μέχρι το 2020. Δηλαδή, ακόμη 6 χρόνια θα κρατήσει η φτώχει στη χώρα μας!

❁ Η ΓΥΡΙΣΤΗ...
«Όταν λέω εθελοντική εργασία για τους εκπαιδευτικούς δεν εννοώ τζάμπα εντελώς. Θα τους δίνουμε ένα... φιλοδώρημα 300 ευρώ το μήνα κι αυτό απευθύνεται σ’ εκείνους που έχουν την ευθύνη ανατροφής των τέκνων»! Έτσι πάει να το σώσει ο Υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος που φάνηκε να το κάνει χειρότερο.

■ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ!
Ό,τι του κατέβει του καθενός λέει και κάνει σ’ αυτόν τον τόπο. Δεν έχει σημασία τι λέει και τι εννοεί, αρκεί να λέει κάτι. Έτσι κι αυτό που είπε ο Λοβέρδος για τζάμπα εργασία έναντι μοριοδότησης ήταν μια πομφόλυγα που για να την μαζέψει χρειάστηκαν περισσότερες πομφόλυγες χωρίς να το πετύχει σε τελική ανάλυση...

❖ ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ...
Αφού δεν βρέθηκαν πρόθυμοι εθελοντές εκπαιδευτικοί τζαμπατζήδες ο κ. Λοβέρδος τα έβαλε με όσους έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης και είναι καμιά 350αριά από την πρώτη Σεπτεμβρίου. Απ’ αυτές κάναμε δεκτές μόνο τις 50, οι υπόλοιποι να πάνε στις θέσεις τους αλλιώς θα μπλέξουν, ακούστηκε να λέει ο κ. Υπουργός. Με το ζόρι δουλειά, δηλαδή...

❁ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...
Δεν παρουσιάστηκαν στο τηλέφωνο ο Πρωθυπουργός και ο Χρυσοχοΐδης και τους έστειλε γράμμα ο Αλ. Καχριμάνης που κηρύσσει ανένδοτο αν τολμήσουν να βάλουν κι άλλα διόδια στην Ήπειρο! Θα μας βρείτε μπροστά σας, διεμήνυσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, που έτσι ξαφνικά είδε τα διόδια Δροσοχωρίου και εξαπέλυσε βροντές, αστραπές, καταποντές!

■ ΞΑΦΝΙΚΑ!
Από το 2009 στημένα τα διόδια και μόλις τώρα διαπιστώσαμε όλοι μας και εντελώς ξαφνικά ότι αυτά υπάρχουν. Όσο καιρό τα διαβαίναμε σφαιράτοι ούτε που μας πήγαινε στο νου τι ήταν αυτό το κατασκεύασμα που έγινε στη μέση του δρόμου!

❖ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...
Καχριμάνης, Ασημακοπούλου οι πρώτοι αντιδράσαντες, ο πρώτος με επιστολή η δεύτερη με ερώτηση στη Βουλή, δηλαδή στον εαυτό της κι από κοντά ο Καλογιάννης σε ήχους... πλάγιους ανακάλυψαν για μία ακόμη φορά διοδικό χαράτσι που δεν μπορεί να σηκώσει η πιο φτωχή περιφέρεια της Ε.Ε. όπως είναι η Ήπειρος! Ακολούθησε ο Μ. Κασσής που για μια φορά ακόμη έριξε κεραυνούς για το θράσος του Χρυσοχοΐδη!

❁ ΘΥΜΑΣΤΕ;
Ήταν τότε, το 2009, την Πέμπτη πριν τις εθνικές εκλογές που, ενώ ο Καραμανλής προσπαθούσε να περισώσει τη Ν.Δ., ο τότε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς εγκαινίαζε νέα διόδια στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης και αύξανε τις τιμές τους! Μάλιστα, αυτό το εγχείρημα το αφιέρωνε στην κατασκευή της Ιονίας Οδού!
■ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ...
Χωρίς να υπολογίσει κανένα πολιτικό και κομματικό κόστος ο Γ. Σουφλιάς έβαζε χαράτσι σ’ εκείνη την περιοχή για να μη βάλει χαράτσι στην Εγνατία, αφήνοντας για τους επόμενους την λειτουργία των διοδίων στο Δροσοχώρι. Τότε κανείς δεν υποψιάστηκε ότι κάποια στιγμή θα λειτουργήσουν όχι μόνο ο σταθμός στο Δροσοχώρι αλλά θα ανοίξουν κι άλλοι πέντε μέχρι τους Κήπους.

❖ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ...
Καλές οι φωνές και οι απειλές περί Persona non grata, αλλά καθυστερημένες και χωρίς περιεχόμενο όταν είναι γνωστό ότι οι Τροϊκανοί έχουν βάλει το... μαχαίρι στο σβέρκο του Σαμαρά, ο οποίος αδυνατεί ακόμη και το τηλέφωνο να σηκώσει, όσον αφορά και στη λειτουργία διοδίων, αλλά σε αναλογική βάση, καθόλου δεν αποκλείει την απόφαση του Υπουργείου την με το ζόρι επιβολή διοδίων...

❁ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ...
Και να εξηγούμαστε: Ο υπογράφων δεν είναι υποστηρικτής της επιβολής ενός ακόμη χαρατσιού μέσω διοδίων. Αντίθετα μάλιστα, είναι υπέρ της κατάργησης όλων αφού για τους δρόμους οι Έλληνες φορολογούνται αγρίως μέσω των τελών κυκλοφορίας κι αυτό από καταβολής κόσμου. Θα ήταν πιο λογικό να κρατήσουν ένα από τα δύο ή τα διόδια ή τα τέλη. Δυστυχώς, επιβάλλουν και τα δύο, συν όλα τ’ άλλα χαράτσια που μας λένε ότι τα βάζουν για το καλό μας.

■ ΞΑΦΝΙΚΑ!..
Μ’ εκείνο που δεν συμφωνώ είναι με τις ξαφνικές «ευαισθησίες» ορισμένων και τον άκρατο λαϊκισμό τους περί δήθεν «αν επιβάλλετε διόδια εμείς θα τα κάνουμε λίμπα». Ώπα ρεεε! Σιγά τα αίματα. Εκεί ήταν οι εγκαταστάσεις των διοδίων στο Δροσοχώρι και δεν τα έκανε κανείς λίμπα εδώ και πέντε χρόνια. Τα... καμαρώναμε όλοι μαζί και τώρα ξεσηκωθήκαμε δήθεν και ο ξεσηκωμός είναι αιτία πολέμου με τον Σαμαρά, τον Χρυσοχοΐδη, τον Σουφλιά και πάει λέγοντας. Επίσης, εκνευριστική είναι η ανακάλυψη εκτός των διοδίων και του ότι η Ήπειρος είναι η φτωχότερη περιφέρεια της Ε.Ε.

❖ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ...
Με αφορμή την ενδεχόμενη λειτουργία των διοδίων ανακαλύψαμε και την πιο φτωχή περιφέρεια της Ε.Ε., κάτι που μας διέφευγε μέχρι τώρα! εκεί που νομίζαμε ότι η Εγνατία μας έσωσε και μας άλλαξε κατηγορία, έρχεται η διαπίστωση της φτώχειας, της ανέχειας, της ανεργίας και της κακομοιριάς εν γένει...

❁ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;
Έτσι, λοιπόν, «κατάρα» η Εγνατία για την Ήπειρο αφού δεν μας άλλαξε κατηγορία φτώχειας. Δύο φορές «κατάρα» η Ιόνια που θα μας φτάνει σε τρεις ώρες στην πρωτεύουσα της χώρας. Άρα, να τους κλείσουμε αυτούς τους δρόμους για να μη φτωχήνουμε ακόμη περισσότερο! Τι δεν καταλαβαίνετε; Μήπως καταλαβαίνουμε εμείς το πώς σκέφτονται οι ταγοί μας;

■ ΤΟΛΜΗΣΕ!
Τόλμησε μια νεαρή ΟΝΝΕΔίτισσα ν’ αμφισβητήσει τον τρόπο που γιορτάζεται ο ξεσηκωμός του 1973 ενάντια στη Χούντα κι έπεσε πάνω της όλη η αριστεράτζα να την κατακρεουργήσει! Δύο τα εγκλήματα της νεαρής: α) Αμφισβήτησε κάποια γεγονότα εκείνης της εποχής, κάτι που η νιότη της το επιτρέπει και β) Είναι πολύ όμορφη για να μην είναι αριστερή και να μην καταπίνει αμάσητα όσα οι αριστεροί προπαγανδίζουν όταν είναι γνωστό ότι οι «αριστεροί» εκείνης της περιόδου ήταν αρνητικοί στον ξεσηκωμό.

❖ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ...
Το χειρότερο όλων είναι η αντιμετώπιση από τον Κουμουτσάκο στου οποίου την παράταξη ήταν υποψήφια η εν λόγω «αντιρρησίας». Με το «έτσι θέλω» και με το ζόρι την ανάγκασε να κατεβάσει την ανάρτηση από το F/B για να... ξεπλύνει την παράταξή του από την ντροπή! Μιλάμε για πλέρια ελευθερία και δημοκρατία εκ μέρους του κ. Κουμουτσάκου.

❁ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ!..
Δηλαδή, η διαφορετική άποψη, η διαφορετική εκτίμηση, η διαφορετική αντιμετώπιση κάποιων γεγονότων από ένα νέο άνθρωπο είναι εγκληματική πράξη! Δεν είναι εγκληματική η πράξη όλων εκείνων που παρίσταναν τους επαναστάτες εκείνης της περιόδου και που αυτή την επαναστατικότητα την εξαργύρωσαν με τα αργύρια της εξουσίας και με το πλιάτσικο του δημοσίου χρήματος μέσω των μιζών με τις οποίες έφτιαξαν τα παλάτια τους.

■ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ...
Ο υπογράφων έζησε από κοντά κι εκ των έσω όλα τα γεγονότα της περιόδου εκείνης κι έχει άποψη για πολλά ζητήματα που έγιναν και για άλλα περισσότερα που δεν έγιναν. Το πώς εξαργύρωσαν πολλοί τα ψευτοκαουμποϋλίκια τους είναι γνωστό τοις πάσι. Ο Άκης έκανε... αντίσταση στην Γερμανία, ο Σημίτης έβαζε κροτίδες στο άγαλμα του Τρούμαν, ο Ανδρέας έσπερνε παιδιά στη Σουηδία, η Δαμανάκη εκφωνούσε συνθήματα και πάει λέγοντας...

❖ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ...
Όλους αυτούς και δεκάδες άλλους είδε η νεαρά ΟΝΝΕΔίτισσα και αμφισβήτησε κάποια από τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και βρήκε το θάρρος να το γράψει δημόσια

❁ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ...
Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Κουμουτσάκος την ανάγκασε να αναδιπλωθεί για να μη... στάξει η ουρά του γαϊδάρου και χάσει τη δημοκρατικότητά της η παράταξή του που ήλθε τρίτη και καταϊδρωμένη στην Περιφέρεια Αττικής. Ό,τι δεν είναι αριστερό δεν είναι και αλήθεια και κατά τον κ. Κουμουτσάκο...

Η ΓΕΝΙΑ...
• Όλη η γενιά του Πολυτεχνείου δεν εξαργύρωσε τον αγώνα της, αλλά όλοι όσοι το έκαναν, επικαλέστηκαν την γενιά του Πολυτεχνείου. Λαλιώτης, Δαμανάκη, Παπουτσής, Τζουμάκας, Μπίστης, Σκανδαλίδης, Ρέππας, Πρωτόπαππας κι ένα σωρό άλλοι παρόμοιοι «πήραν» την Ελλάδα από τη Χούντα και την παρέδωσαν στην Τρόικα. Αυτό δεν επιτρέπεται να το σχολιάσουν τα εικοσάχρονα παιδιά, επειδή γίνονται ενοχλητικοί στους κλέφτες και στους μιζαδόρους, τινές εκ των οποίων είναι καγκελόφρακτοι, βλέπε Άκης!


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.