ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΜΑΝΤΑΡΑ!..
Μια σταλιά καλή δουλειά για τους αγρίως φορολογούμενους Έλληνες πήγε να κάνει η Κυβέρνηση και τα έκανε πάλι μαντάρα. Πάλι ο ΕΝΦΙΑ(Σ) είναι η αιτία να ξαναγίνουν θέμα συζήτησης οι φορολογικές ρυθμίσεις, που ολοένα και φτάνουν προς την υλοποίηση κι όλο... στον τόπο τα βιολιά!

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ...
Ας τελειώνει πλέον αυτό το μαρτύριο της σταγόνας που έχουν καταντήσει τον ΕΝΦΙΑ κάποιοι μαθητευόμενοι μάγοι του Υπουργείου. Όσο αφήνουν πίσω τις ρυθμίσεις, τόσο τα έσοδα του κράτους πάπαλα, που θα ανοίγουν και την όρεξη των Τροϊκανών, οι οποίοι θα σκαρφίζονται νέα μέτρα για χειρότερο σβέρκωμα των Ελλήνων.

❁ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΓΙΩΡΓΟ!
Ένα εκατομμύριο και εξακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ χωρίζουν τον Γ. Καρατζαφέρη από την νομιμότητα, την σοβαρότητα, τον πατριωτισμό και την πολιτική σκηνή της χώρας! Κι αυτός φαίνεται να έχει βάλει πλώρη για το «Μπάκιγχαμ» στον Κορυδαλλό, όπου θα συναντήσει κάποιους άλλους πατριώτες τύπου Άκη, Σμπώκου...

■ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ...
Ένθερμος υποστηρικτής του κράτους από τις επιθέσεις των πάσης φύσεως βαρβάρων ο Γ. Καρατζαφέρης αποδεικνύεται στην πράξη ότι τα λόγια ήταν ο «φερετζές» για να καλύψει τις δοσοληψίες με οργανωμένα συμφέροντα που άλλη δουλειά δεν είχαν να κάνουν από το να βάζουν κανένα εκατομμυριάκι ευρώ σε λογαριασμούς πολιτικών!

❖ Η ΛΑΨΑΝΑ
Έφυγε από το μαντρί της Ν.Δ. ο Γ. Καρατζαφέρης σε μια περίοδο που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, διότι εκείνη την περίοδο φαίνεται να ανακάλυψε την λαψάνα! Τα περί πατριωτισμού και εθνικοφροσύνης ήταν παραμύθια για αφελείς και για να βάζει στον ύπνο την ίδια την Πολιτεία.

❁ ΑΠΟ ΓΑΛΑΤΑΣ...
Από το πουθενά ο γιος του γαλατά, όπως ο ίδιος αρέσκονταν να κομπορρημονεί, βρέθηκε με δεκάδες ακίνητα για τα οποία όπως ο ίδιος έλεγε, δεν μπορούσε να τα συγυρίσει, ούτε να πληρώσει ακόμη και τον ΕΝΦΙΑ. Από εκφωνητής των συγκεντρώσεων της Ν.Δ. το 1981 έφτασε να κανονίζει και να ρυθμίζει την τύχη της χώρας και να γίνεται και τιμητής της εύρυθμης λειτουργίας του κράτους.

■ Η ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ!..
Δεν είναι μίζα τα 1.650.000 ευρώ που βρέθηκαν κατατεθειμένα σε εξωχώριες εταιρίες του Καρατζαφέρη αλλά ταμειακή διευκόλυνση! Μια διευκόλυνση που έγινε μακριά από την Ελλάδα, στην οποία η κρίση εξοντώνει τους Έλληνες και τα παιδιά λυποθυμούν από την πείνα!

❖ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ!
Με πολεμούν γιατί δεν ενέδωσα στη συνεργασία με τη Ν.Δ., είναι η υπερασπιστική γραμμή του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Τα ίδια υποστήριζε και ο Άκης, ο οποίος, όταν πιάστηκε με την... γίδα στην πλάτη, ανακάλυπτε παντού εχθρούς που ήθελαν την πολιτική του εξόντωση. Ποτέ όμως δεν μας είπε πώς έκανε τόση περιουσία χωρίς να κολλήσει ποτέ στη ζωή του ούτε ένα ένσημο!

❁ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ...
Τον πολεμάει η Ν.Δ. και του χορήγησε τηλεοπτική άδεια πενλλήνιας εμβέλειας να προπαγανδίζει τον ένδοξο πατριωτισμό του που μόνος αυτός κουβαλάει! Ένας πατριωτισμός που επεκτείνεται από την Μακεδονία και την Β. Ήπειρο μέχρι τα εξωτικά νησιά όπου έχει τις εξωχώριες εταιρίες και όπου για την... ώρα την κακιά έχει κι ένα κομπόδεμα 1.650.000 ευρώ!

■ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΠΕΝΗΤΕΣ...
Ακόμη πιο πατριώτης ο Π. Καμμένος που τον λυπήθηκε η ψυχή μου προχθές σε τηλεοπτική κόντρα με τον λαό! «Μπήκα πλούσιος στην πολιτική κι αν φύγω θα είμαι φτωχότερος», ακούστηκε να λέει! Καιρός να βγάλει... δίσκο το παιδί και να ρίχνουν οι ρακοσυλλέκτες της Αθήνας το κάτι τις τους!

❖ ΤΟ «ΜΑΝΤΗΛΙ»...
«Μαντήλι» κούνησε στους ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Μπαχούρας που ήταν ο συντονιστής του κόμματος στα Ιωάννινα. Έκανε υπομονή ο άνθρωπος δύο χρόνια τώρα προσμένοντας ν’ αλλάξουν μυαλά και «στάσεις» ορισμένα στελέχη και όσο αυτές οι αλλαγές δεν γίνονταν, τόσο φούντωνε η ιδέα του «δώστους πέντε να’ χουν δέκα». Δεν φεύγει όμως μόνος του ο Δημ. Μπαχούρας αλλά παίρνει μαζί του και την «προίκα» του αφήνοντας μια ορφάνια στους ΑΝΕΛ...

❁ ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ!..
Τι σύμπτωση! Μαζί με τον σκελετό της Αμφίπολης ξεθαύτηκε και ο Γιωργάκης που μας απείλησε ότι έχει ο καιρός γυρίσματα! Στην περίπτωση του νεκρού της Αμφίπολης ψάχνουν πραγματικά για του καιρού τα γυρίσματα και θα τον εξετάσουν ιστορικοί, ιστοριοδίφες, γεννετιστές. Στην περίπτωση του Γιωργάκη πείτε μου στο Θεό σας ποιες επιστήμες θα πρέπει να πρωτοασχοληθούν;

■ Η ΑΠΕΙΛΗ...
Δυόμιση χιλιάδες χρόνια περίμενε καρτερικά ο νεκρός της Αμφίπολης να βρεθεί κάποιος να τον ξεθάψει και ο Γιωργάκης δεν άντεξε ούτε δυόμιση χρόνια μακριά από την εξουσία κι από τον «αγαπημένο» του λαό, γι’ αυτό προχθές μας απείλησε με του καιρού τα γυρίσματα, αφού ως νέος... δράκουλας διψάει για αίμα!

❖ ΟΙ ΧΕΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ...
Αυτός μιλούσε κι από κάτω υπήρχαν οι χειροκροτητές του! Ναι, υπάρχουν ακόμη και τέτοιοι που, ανάθεμα αν κατάλαβαν κι εκείνοι τι εννοούσε ο γιος της Φρειδερίκης, συγνώμη της Μαργαρίτας Τσαντ ήθελα να πω! Έχει χάσει το μέτρο ο άνθρωπος και υπάρχουν αμφιβολίες αν ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου...

❁ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
«Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα κι όχι η πατρίδα το ΠΑΣΟΚ...»! Τι είπε ο άνθρωπος! Πώς δεν το κατάλαβαν οι Έλληνες και πήραν τον ίδιο και τους άλλους με τις κλωτσιές κι από κίνημα το κατάντησαν... κομματίδιο που μπαίνει δεν μπαίνει στη Βουλή σ’ επόμενες εκλογές. Αλήθεια, αυτό δεν το είχαν καταλάβει ο Μένιος, ο Άκης, ο Παπαντωνίου, ο Σμπώκος κι όλα τ’ άλλα παιδιά της πιάτσας;

■ ΨΑΧΝΕΤΑΙ...
Επειδή έχει αντιληφθεί -μέχρι εκεί φτάνει η γκλάβα του- ότι το «λεφτά υπάρχουν» θα τον ακολουθεί, κάθε τόσο ψάχνει ευκαιρία να αυτοαποκατασταθεί στη μνήμη των ελάχιστων ΠΑΣΟΚων που του έχουν απομείνει. Πηγαίνει σε κηδείες, μνημόσυνα, παρουσιάσεις βιβλίων και ξαναμιλά για το «λεφτά υπήρχαν» δίνοντας μια νέα ερμηνεία σ’ αυτά που ήθελε να πει αλλά δεν τα είπε και άλλα του είπαν να πει, άλλα εκείνος κατάλαβε, άλλα είπε, άλλα κατάλαβαν οι Έλληνες και του έδωσαν 44% το 2009, για να του το πάρουν πίσω δύο χρόνια μετά!

❖ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ!..
Πλάκα έχουν ορισμένοι πολιτικοί μας που προσαρμόζουν την συμπεριφορά τους και την φιλία ανάλογα με το πώς τους «πάει» ο Τύπος. Όλοι λένε ότι δέχονται την καλή κριτική, δηλαδή το χάιδεμα, ενώ αν τους σφίγγεις λίγο τα λουριά γίνονται οι χειρότεροι εχθροί και ζητούν τα ρέστα.

❁ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ...
Η στήλη πολλές φορές έχει δοκιμάσει τις αντοχές πολλών εκ των πολιτικών και έχει καταλήξει στο συμπερασμα ότι τα «καλά και συμφέροντα» βρίσκονται σε ημερησία διάταξη. Αρκετές ήταν οι φορές που ασκήσαμε κριτική έως αυστηρή και γίναμε αποδέκτες παραπόνων μέχρι και απειλών, ενώ στις περιπτώσεις των καλών λόγων δεν γίναμε αποδέκτες του ευχαριστώ.

■ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ...
Τα παραπάνω για να δείτε ότι οι ανθρώπινες αδυναμίες των πολιτικών πολλές φορές ξεπερνούν κι εκείνες των απλών θνητών. Τα σχόλια αφιερωμένα σε κάποιους υφυπουργίσκους, που ψάχνουν ευκαιρία ν’ αποδείξουν ότι δεν είναι αυτό που φαίνονται και δείχνουν!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.