ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΝΕΚΔΟΤΟ...
Να είχαμε λεφτά ν’ αγοράσουμε ένα πορτοφόλι, να βάλουμε λεφτά! Κάπως έτσι μοιάζει η ιστορία που έχει γίνει ανέκδοτο με τρεις λέξεις: «ΤΡΑΜ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ». Έχουμε την διάθεση να φτιάξουμε τραμ στα Γιάννενα, λέει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., αλλά δεν έχουμε... σάλιο ούτε για τις μελέτες!

ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ...
Την ώρα που εκκρεμούν οι μεγάλοι οδικοί άξονες, όπως η κατασκευή του άξονα Ιωάννινα - Κακαβιά, τη στιγμή που χάσκει ένα πελώριο κτίριο, το παλιό Πανεπιστήμιο στη Δομπόλη, κάποιοι οραματίζονται σιδηροδρόμους στην Ήπειρο και τραμ στα Γιάννενα, όταν είναι γνωστό ότι τα ταμεία είναι άδεια για τέτοιες πολυτέλειες.

❁ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ...
Μια αρρωστημένη κατάσταση ζούμε αυτόν τον καιρό όσον αφορά την χώρα μας, τον λαό της και τους πολιτικούς της. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν μπει σε μια κατάσταση αλληλοεξόντωσης, με τον λαό να μη μπορεί να καταλάβει τι του συμβαίνει και ν’ απορεί με το κουράγιο που ο ίδιος έχει ακόμη και δεν τους στέλνει όλους στον αγύριστο!

■ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ...
Θέλουμε δύο χρόνια να ολοκληρώσουμε την σωτηρία της χώρας, λέει η Κυβέρνηση, εδώ και τώρα όξω από δω, λέει η αντιπολίτευση που φοβάται αυτό ακριβώς, δηλαδή μην πετύχει η Κυβέρνηση την έξοδο από τα μνημόνια. Σώνει και καλά να γίνει μια ώρα πρωθυπουργός ο Αλέξης που από το 15μελές έφτασε στο κατώφλι της εξουσίας και γι’ αυτό φρόντισαν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις!

❖ Ο ΑΕΡΑΣ...
Δείχνουν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις κι αυτό έχει δώσει αέρα στο νέο ΠΑΣΟΚ του Αλέξη που... τροχάει τα δόντια για νέα φαγοπότια. Τα παλιά της συγχωρεμένης δεν τα έχουν ξεχάσει και νομίζουν πως η Ελλάδα είναι σαν την αγελάδα που την ρούφαγαν από το 1981 και δώθε. Στην αρχή προσεκτικά και μετά ήλθε το «γιούρια» του Σημίτη, του οποίου οι οικονομικοί εγκέφαλοι Στουρνάρας - Χαρδούβελης ζουν και βασιλεύουν την σήμερον ημέραν.

❁ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ...
Τρεις μήνες τώρα ακούμε για ρυθμίσεις χρεών και ρυθμίσεις δεν βλέπουμε. Στα 70,1 δισ. έχουν φτάσει τα ληξηπρόθεσμα και με το νου στραμμένο στη ρύθμιση οι φορολογούμενοι Έλληνες δεν πληρώνουν, ακόμα κι εκείνοι που έχουν την δυνατότητα. Για ποιο λόγο το κοσκινίζουν εκεί στο Υπουργείο Οικονομικών, κανείς δεν γνωρίζει...

■ Η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ...
Ας δεχτούμε τη διαβεβαίωση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Β. Βενιζέλου ότι όπου νάναι περνάει από τη Βουλή ο σχετικός νόμος για τις ρυθμίσεις των χρεών προς Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και τα δάνεια που έχουν γίνει «θηλειές» στους λαιμούς των νεοελλήνων.

❖ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ...
Από την άλλη πλευρά, ο Α. Μπέζας επισημαίνει ότι για τις 100 δόσεις και για όλα τα περί ρυθμίσεων θα πρέπει πρώτα να πεισθεί η Τρόικα! Δηλαδή, ποιος είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, ο Βενιζέλος που λέει ότι όπου νάναι τελειώνει το ζήτημα των δόσεων ή ο Μπέζας που θέλει το Ο.Κ. της Τρόικας;

❁ ΣΩΠΑΑΑ!
Θα κάνω ό,τι μπορώ να βοηθήσω τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει η απελευθερωμένη από τις «φυλακές» των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή. Σώπα, καλέ! Δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι μέχρι τώρα και χρειάστηκε η διαγραφή της για να το καταλάβουμε. Μόνο που οι ψηφοφόροι που την έστειλαν στη Βουλή ήταν κυρίως δεξιόστροφοι κι όχι προερχόμενοι από... γουναράδικες συνιστώσες!

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ!..
Πήχας μαινόμενος κατά πάντων και πασών δημάρχων και δημοτικών αρχών. Μετά την αθώωσή του από το δικαστήριο, ξιφούλκησε κατά εκείνων που τον έστειλαν κατηγορούμενο αλλά και κατά εκείνων που δεν τον υποστήριξαν ενώ ο ίδιος τους είχε υποστηρίξει με το παραπάνω στις εκλογές του ‘10 και του ‘14! Το «στερνή μου γνώση» ισχύει στην περίπτωση του πρώην δημάρχου Παμβώτιδας, ο οποίος και σ’ επόμενες εκλογές θα «ξαναμαρτήσει» για το ΠΑΣΟΚ του!
■ ΑΜΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΞΩ...
Έτσι και μείνει η Ραχήλ εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές βρείτε της χώρο για να δράσει. Τα κάγκελα της ΕΡΤ δεν πρόκειται να της κρατήσουν την ορμή, ούτε θα βρεθεί κανείς να της συμπαρασταθεί με την συμπεριφορά που έχει δείξει. Έβαλε περισσότερη δόση πολιτικής «πρέζας» όλο αυτό το διάστημα κι αναθεμά αν θα βρεθεί κάποιος να της χαρίσει ένα καλό λόγο.

❖ ΤΟ ΔΡΑΜΑ...
Αυτό κι αν δεν είναι δράμα που περνάει η Γιάννα. Από τα γουναράδικα του Κολωνακίου, του Λονδίνου, του Παρισιού και της Ν. Υόρκης να ζηλεύει τα «γουναράδικα» του Άρη Βελουχιώτη. Να δω την Γιάννα με την Δούρου στα μετερίζια με τα καρυοφίλια να μάχονται για τα δωδεκάποντά τους και να μπω και γω στη μάχη!

❁ ΤΟ... ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΟ!
Κάπου εκεί κοντά κι ο καπετάν Λάκης Λαζόπουλος του «ήμουν κι εγώ στο κότερο» να μάχεται για το παντεσπάνι του εκπληρώνοντας συγχρόνως το χρέος προς την πατρίδα, αφού εκρίθη ικανός 5ης κατηγορίας (Ι5) και δεν φόρεσε χακί, ούτε ματάπιασε καρυοφίλι στη ζωή του...

■ ΟΙ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΔΕΣ!..
Βρε πού φτάσαμε. Να γίνεται υποστηρικτής του Αλέξη όλη η μπουρζουαζία των «δόσεων» και να μένει ο λαός στην ουρά για να πληρώσει τη δόση του ΕΝΦΙΑ και να τρώει το αγιάζι, αφού κι εφέτος πάλι Σπαρτιάτικα θα την βγάλει, διότι και πάλι το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ακριβό...

❖ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΤΙ;
Δεν άκουσα, δεν είδα, τι θέση πήρε ο Αλβανός Πρόξενος στα Γιάννενα «Βορειοηπειρώτης» Γιάννης Γιάννης για τη «Μεγάλη Αλβανία» που επανέφερε η Αλβανική κυβέρνηση με γελοίο τρόπο μέσα σε Σερβικό γήπεδο! Ο άλλοτε φλογερός πατριώτης της Ελληνικής μειονότητας σιωπά για όσα οι «τύραννοι» των Τιράνων σχεδιάζουν για την πατρίδα του και για την μητέρα Ελλάδα, όπως έλεγε κι έγραφε στο μπλογκ που ευλογούσε και η Εκκλησία της Αλβανίας!

❁ ΔΕΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!
Μίλησε όμως ο Αλβανός Πρέσβης στην Αθήνα και τα έβαλε με τους Έλληνες αρθρογράφους που κατά την άποψή του (έχει άποψη;) δεν μετέφεραν σωστά τα όσα έγιναν στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας - Αλβανίας! Έπρεπε προφανώς να πάρουν την άδειά του και την άδεια του Έντι Ράμα για να περιγράψουν τη σημαία με ζωγραφισμένο χάρτη που διεκδικεί σαν Αλβανικά εδάφη την Δ. Μακεδονία, την Ήπειρο και ακόμη και την Κέρκυρα!

■ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ!..
Αλήθεια, διαβάζει τα δημοσιεύματα ο Αλβανός Πρέσβης ή του τα διαβάζει ο Γιάννης Γιάννης από τα Γιάννινα και ο αντιπρόεδρος της Βουλής του Ράμα Ντούλες που κι εκείνον δεν τον είδαμε να σπαράει με μια πατριωτική θέση;

❖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΙΦΟΣ!
Δεν είναι τόσο γρίφος η εκλογή στην ΠΕΔ Ηπείρου όσο θέλουν να την παρουσιάζουν ορισμένοι κύκλοι. Φίλος της στήλης που γνωρίζει πολλά νομικά και κυρίως καλά Ελληνικά γράμματα σε «γνωμοδότησή» του «δίνει» 12 έδρες στην πρώτη παράταξη (8 δημάρχους + 4 συμβούλους), 7 έδρες στην δεύτερη παράταξη (4 δημάρχους + 3 συμβούλους) και 2 έδρες στην τρίτη παράταξη (δύο συμβούλους). Επομένως, η πρώτη παράταξη έχει απόλυτη πλειοψηφία και κακώς κατατρύχεται σε τυπικούρες που δεν έχουν κανένα περιεχόμενο...

❁ ΤΑ ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΝ!..
Όλα τα παραπάνω αναφέρονται ξεκάθαρα στο ΠΔ 75/2011, άρθρο 10, παράγραφος 9, αρκεί να ξεκαθαρίσει κανείς τις έννοιες περιττός ή άρτιος αριθμός, τι είναι δεκαδικός αριθμός και πώς βγαίνει το εκλογικό μέτρο που είναι 5,76. Όλα τ’ άλλα είναι για τους άλλους που τα... κοσκινίζουν για να βρίσκονται σε δουλειά. Αυτά η παράταξη Ευταξά, συγνώμη η παράταξη Λώλου ήθελα να πω, δεν τα γνωρίζει για να δώσει ένα τέλος στο δράμα και στα ζόρια που τραβάνε κάποια εξωΠΕΔικά παιδιά που δεν τα κολλάει ο ύπνος από τους συνδυασμούς που κάνουν όσον αφορά τις κατανομές των αξιωμάτων; Κάτι ανάλογο δεν είχαν ζητήσει από την προηγούμενη ΠΕΔ;

■ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ...
Και μία λεπτομέρεια ακόμη. Αφού η παράταξη Ευταξά - Λώλου δεν μπορεί να κόψει τον «Γόρδιο δεσμό», ας το κάνουν εκείνοι που δικαιούνται τις έδρες από την πλειοψηφούσα παράταξη Παπάζογλου (Άρτας) - Εξάρχου (Πωγωνίου) και να λύσουν τον γρίφο που τελικά δεν είναι γρίφος.

❖ ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ!
Επί τέλους, βρέθηκε, ένας Πανεπιστημιακός δάσκαλος με α...ια για να βάλει τάξη στον πανεπιστημιακό χώρο. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ονόματι Θοδ. Φορτσάκης λέει ναι στον διάλογο με τους φοιτητές, όχι στην οχλοκρατία και στην ασυδοσία. Ναι στο Πανεπιστημιακό άσυλο, όχι στο Πανεπιστημιακό μπάχαλο. Ας γίνει παράδειγμα και γι’ άλλους συναδέλφους του σ’ όλη την χώρα που κι εκείνοι θα το ήθελαν αλλά δεν ήξεραν πώς να το κάνουν, εκτός βέβαια εκείνων που είναι ακόμη της τακτικής «φοιτητής κομμένος, καθηγητής σφαγμένος»!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.