ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΓΡΙΦΟΣ...
Χαράς ευαγγέλια! Λύθηκε ο γρίφος του ΕΝΦΙΑ από τους οικονομικούς εγκεφάλους του υπουργού Χαρδούβελη (ο ΕΝΦΙΑΣ, όπως ο ίδιος τον αποκάλεσε)! Μπορούμε μετά τις 15 του μηνός να περάσουμε από τους γκισέδες των τραπεζών να καταβάλουμε την δόση μας, κάτι που μας έχει γίνει συνήθεια πλέον.

Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ...
Μετά την τακτοποίηση του ΕΝΦΙΑ μπορεί η ελληνική κοινωνία ν’ ασχοληθεί και με την νομιμοποίηση των ομοφυλοφιλικών γάμων. Οι καλοί να νυμφεύονται τους καλούς τους και οι καλές τις καλές τους! Ήταν ένα ζήτημα που απασχολούσε έντονα τους Έλληνες ακόμη και πιο πολύ από τις φοροελαφρύνσεις και τους ΕΝΦΙΑδες! Φύλαξε ο Θεός τον Α. Σαμαρά και δεν αναφέρθηκε σ’ αυτό το μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης, γιατί έτοιμο τον είχε ο Άνθιμος!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ!
Γιατί, δεν έχουν ψυχή οι πάσης φύσεως ομοφυλόφιλοι, θα τρέξουν να με ρωτήσουν οι προχωρημένοι φίλοι που κάνουν την τιμή να διαβάζουν την στήλη! Μωρέ και ψυχή έχουν και δικαίωμα αυτοδιάθεσης έχουν κι όλα τα καλά του κόσμου μπορούν να γευτούν. Απλά δεν είναι ζητήματα προτεραιότητας για τα οποία πρέπει να πονοκεφαλιάζει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία που έχει... απλωμένο τραχανά. Το ότι το Ελληνικό Κ(υ)νοβούλιο αναστατώθηκε για την ψήφιση του σχετικού νόμου φτάνει και περισσεύει για να δείξει ότι περισσότερο τους πονούσαν τα δικαιώματα των ομοφύλων κι όχι τα ολοκαυτώματα λαών και δη των δικών μας Ελλήνων της Μ. Ασίας που ένα... συνωστισμούλη τον έκαναν για να γλιτώσουν το λεπίδι του Κεμάλ.

ΤΟ «ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ»...
Είδα και τον ξεσηκωμό μέρους του κλήρου για την νομιμοποίηση των ομόφυλων ζευγαριών. Μέχρι ενός σημείου έχουν δίκιο, αλλά μέχρις εκεί. Πρώτα θα πρέπει να «ξεσκαρτάρουν» τον δικό τους χώρο από φαινόμενα σοδομισμού και μετά να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις και παρατηρήσεις. Αυτά τα λίγα προς αυτό το κομμάτι του κλήρου που άλλα λένε από άμβωνος κι άλλα κάνουν στα αρχοντικά τους και στα αρχονταρίκια τους!

ΕΥΧΗ ή ΕΝΤΟΛΗ;
«Πείτε του Χαρδούβελη να πάει να γ...θεί»! Δεν το είπε κανένας περιθωριακός ή κανένας αντίπαλος της κυβέρνησης, αλλά βουλευτής της Ν.Δ. και μάλιστα γυναίκα ονόματι Άννα Καραμανλή όταν σύμβουλος του υπουργού προσπαθούσε να εξηγήσει στους βουλευτές της Ν.Δ. γιατί ο ΕΝΦΙΑ(Σ) δεν μπορεί να γίνει καλύτερος! Και αι γυναίκαι γεγόνασι άνδρες την σήμερον ημέρα! Το αν ικανοποίησε ή όχι την επιθυμία της ωραιότατης Αννούλας ο υπουργός δεν το μάθαμε ακόμη. Ας μη βιαστεί όμως, διότι θα έχουμε πολλά τέτοια αν ο ΕΝΦΙΑ(Σ) δεν σταθεροποιηθεί...

Ο ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ...
Τελικά, αυτός ο ΕΝΦΙΑ(Σ) πολύ κουρνιαχτό έχει ξεσηκώσει και οι φόβοι για άνοιγμα τάφου στην κυβέρνηση όλο και μεγαλώνουν. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο τάφος της Αμφίπολης δεν θα είναι τίποτα μπροστά στον τάφο του ΕΝΦΙΑ, που άρχισε να τον σκάβει ο Στουρνάρας και τον ολοκληρώνει ο Χαρδούβελης και οι δύο «νεκροθάφτες» έμπνευσης Βενιζέλου και προέλευσης Σημίτη.

ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ...
Στα... κάγκελα οι βουλευτές της Ν.Δ. και ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνησή τους, η οποία αρκείται, δια χειλέων Χαρδούβελη, να τους συλλυπείται και να τους συμμερίζεται, αλλά δεν μπορεί να κάνει και κάτι για να τους απαλύνει τον πόνο!

ΥΠΟΜΟΝΗ!..
Κάντε υπομονή, λίγα χιλιόμετρα απομένουν για την έξοδο του μνημονίου, λένε και ξαναλένε οι συγκυβερνητικοί! Μωρέ παιδάκι μου, πολύ μεγάλα είναι αυτά τα τελευταία χιλιόμετρα που κάνουν τους Έλληνες ακόμη πιο θυμωμένους και κινδυνεύει το πολίτευμα από την αύξηση της δύναμης του τρίτου κόμματος που είναι η Χ.Α.!

ΠΡΟΣ ΤΙ;
Με δύο φωτογραφίες κι ένα μάρτυρα τον περασμένο Μάρτιο ο υπογράφων εξασφάλισε μέσα σε 10 λεπτά ταυτότητα από το αρμόδιο τμήμα της ΕΛΑΣ Ιωαννίνων. Προς τι λοιπόν η διαφήμιση τον τελαυταίο καιρό για το... μεγάλο επίτευγμα για κάτι που ισχύει εδώ και πολύ καιρό; Μάλιστα, τα ανάλογα πιστοποιητικά από τον Δήμο «ταξίδεψαν» μόνα τους προς την Αστυνομία ύστερα από συνεννόηση μεταξύ τους. Λέτε να ανακάλυψαν οι πολιτικοί με χρονοκαθυστέρηση όσα οι υπηρεσίες έκαναν μόνες τους;

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!
Ηπειρώτες κοιμηθείτε ήσυχοι γιατί σε λίγο θα γιομίσουμε τουρισμό και τις τέσσερις εποχές του χρόνου! Από τον χειμώνα που έρχεται τα όρη και τα βουνά μας θα σφίζουν από τουρίστες που θα απολαμβάνουν την φύση και την φιλοξενία καταβάλοντας το βαλάντιό τους, που σε τέτοιους καιρούς είναι χρυσό!

ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΑ!..
Πρώτη των μαθητών και των δασκάλων η χθεσινή μέρα και η περιοχή μας, κατά τους αρμόδιους, είχε τα μικρότερα κενά. Η χαρά της κ. Χουλιάρα ήταν πολύ μεγάλη «που δεν έχουμε κενά όπως σ’ άλλες περιοχές της χώρας», όπως η ίδια δήλωσε. Δηλαδή, φτάσαμε να κάνουμε... σημαία τα αυτονόητα. Επ’ ευκαιρία η κ. Χουλιάρα που ορίσθηκε επί ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να είναι ΔΗΜΑΡ ή έχει αυτομολήσει κι εκείνη όπως τόσοι και τόσοι σύντροφοί της;

ΜΑΪΜΟΥ ΦΤΩΧΟΣ!
Βρε τι έπαθε η δύσμοιρη βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Γιαννακάκη που καλείται να πληρώσει εκείνη τις μπαγκαμποντιές του συζύγου της που δούλευε στο «φτωχό δημόσιο» με πτυχίο μαϊμού. «Εγώ το 1998 τον γνώρισα και δεν γνώριζα τι έκανε εκείνος από το 1980», είπε η βουλευτής και ανέλαβε εκείνη την ευθύνη για να ξεπλύνει την ντροπή του... αγά, που τελικά δούλευε το φτωχό δημόσιο εισπράττοντας από πολλές πηγές! Μέχρι και καθηγητής ΑΕΙ έγινε ο τύπος για να εισπράττει τα ψίχουλα του δημοσίου...

ΟΙ ΚΑΜΜΕΝΟΙ!
Κατά τ’ άλλα, προαλείφεται για πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Φώτης Κουβέλης που έχει γίνει «τραβάτε με κι ας κλαίω»! Μόνο ο Φώτης δεν πρόκειται να γίνει Πρόεδρος με όσα γίνονται τελικά σ’ αυτό το κόμμα. Είναι το πρώτο όνομα που κάηκε, όπως καίγεται κάθε όνομα που πέφτει στην πιάτσα αυτόν τον καιρό. Μέχρι και το εθνικό λαρύγγι, η γνωστή αγωνίστρια του Πολυτεχνείου Μαρία Δαμανάκη προτάθηκε για το Προεδρικό Μέγαρο, για ν’ ακολουθήσει η αυτοδιάθεση του Πάγκαλου, η Γιάννα Αγγελοπούλου κι έχει ο Θεός...

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ... ΣΦΙΓΓΑ!
Περισσότερο σφίγγα από τις σφίγγες της Αμφιπόλεως ο Υπουργός Πολιτισμού Κ. Τασούλας για τα ταφικά ευρύματα. «Υπουργός είμαι κι όχι μέντιουμ να γνωρίζω τι κρύβει ο τάφος στην Αμφίπολη. Περισσότερα σε δύο - τρεις βδομάδες...», μας είπε προχθές που βρέθηκε στα Γιάννενα!

Η ΕΞΗΓΗΣΗ...
Για κάποιους φίλους που ενοχλούνται από την στάση που κρατά η στήλη προς την εξουσία που δεν είναι τόσο φιλική όπως θα ήθελαν, έχω να τους πω ότι, αν βλέπετε κάτι ευχάριστο, πείτε μου να το αναδείξω και να χαρώ και γω με τη χαρά τους. Αρκετά κάναμε υπομονή με την προσμονή ότι θα έλθουν καλύτερες μέρες, οι οποίες όμως όλο και διανύουν τα τελευταία χιλιόμετρα κι όλο αυτά γίνονται ατέλειωτα.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...
Όταν λοιπόν οι ίδιοι οι βουλευτές της Ν.Δ. ασκούν αυστηρή κριτική στην Κυβέρνησή τους κι όταν στραβώνουν από τα υπουργικά κόλπα, τότε το δικό μας στραβομουτσούνιασμα είναι πταίσμα! Εμείς ακόμη δεν τους στείλαμε να γ...ούν όπως έκανε η Άννα Καραμανλή, η οποία, εδώ που τα λέμε, δεν είχε και άδικο η γυναίκα!

ΚΑΙ Ο ΜΠΕΖΑΣ...
Ακόμη κι αυτός ο Υφυπουργός Εργασίας συντοπίτης μας Α. Μπέζας δείχνει στραβωμένος από το αλαλούμ στον ΕΝΦΙΑ σε πρόσφατες δηλώσεις που έκανε γι’ αυτό το λόγο. Τουλάχιστον, ο κ. Μπέζας κράτησε έστω και για την τιμή των όπλων μια λαϊκή στάση σε σχέση με τους υπόλοιπους βουλευτές της Ηπείρου που δεν... ενοχλούνται από τέτοιου είδους αδικίες και λάθη. Επομένως, εμείς είμαστε με τους πληττόμενους Έλληνες και όχι με εκείνους τους Στουρναραίους και Χαρδουβελαίους που μας φόρτωσε ο Κ. Σημίτης, ο οποίος τελευταία γίνεται και τιμητής της νομιμότητας.

Η ΜΑΓΚΙΑ...
Είναι μαγκιά να μην έχεις ακίνητο και πεταμένα λεφτά αν έχεις κάνει τη μ...α κι έχεις επενδύσει σ’ αυτά. Αυτή η ωμή αλήθεια ελέχθη από την κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Βούλτεψη κι εμείς ανακουφιστήκαμε όταν το ακούσαμε. Ο Θεός μας φύλαξε και δεν γίναμε πλούσιοι για να λοιδορούμαστε από τις Βούλτεψες, που όταν βγαίνουν στα πορτοπαράθυρα της ενημέρωσης, λένε ό,τι τους κατέβει. Το στραπάτσο σ’ αυτές τις περιπτώσεις έρχεται όταν γίνεται προσπάθεια ανασκευής των λεχθέντων. Εκεί επιστρατεύονται ένα κάρο άλλες π...ριές για να καλύψουν την πρώτη και ο σουργελισμός δεν αργεί να έλθει...

Ο «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»...
Στη Θεσσαλονίκη μεθαύριο ο Αλέξης Τσίπρας όπου θα φέρει τον «παράδεισο» επί της γης όταν ο ίδιος γίνει... Θεός. Μετά την επίσκεψη στο Αγ. Όρος τα θαύματα θα αποκτούν μια ασυνήθιστη ταχύτητα, ενώ οι ΣΥΡΙΖαίοι θ’ αρχίσουν την διανομή χρυσών κουταλιών για να τρώμε το μάνα! Καλή όρεξη, αδέλφια!...

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ...
Τους ακούμπησε πρώτα η Αστυνομία και μετά τους συνέλαβε. Πρόκειται για Αλβανούς κλεφτρόνια που εξελίχθηκαν σε αρχαιοκάπηλους κι έβαλαν χέρι σε εκκλησίες της Κόνιτσας. Αν δεν κάνω λάθος, είναι η πρώτη σύλληψη «αρχαιοκάπηλων» και κλεπτών εικόνων, κάτι που έγινε σε συνεργασία πολιτών με την ΕΛΑΣ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!..
Σε άλλες περιπτώσεις ακόμη δεν έχουν βρεθεί οι περισσότερες εικόνες που εκλάπησαν από εκκλησίες του Νομού, αν κι έχουν εντοπιστεί οι κλέφτες. Δυστυχώς, δεν μπορεί να «δέσει» τις υποθέσεις η ΕΛΑΣ, διότι οι διαρρήκτες είναι άριστοι επαγγελματίες στο είδος, ενώ οι κάτοικοι των χωριών ούτε έχουν ακούσει, ούτε έχουν δει κάτι!

ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ!
Αυστηρούς ελέγχους θα κάνει η Τροχαία στους παραβάτες οδηγούς στους πεζόδρομους της πόλης. «Δεν θ’ ανεχθούμε καμία παραβίαση και όσοι θα παραβαίνουν τα σήματα θα τιμωρούνται αυστηρά». Τα λέει, τα πιστεύει και θα τα εφαρμόσει ο Διοικητής Τροχαίας κ. Χρ. Πετσινός που δεν εννοεί να κάνει εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Ας το έχουν υπ’ όψιν τους οι διάφοροι «καβαλάρηδες» των πεζόδρομων που την έχουν δει ατιμώρητοι μέχρι τώρα, είτε κατοικούν στην περιοχή είτε όχι...

 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.