ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ!
Η εταιρία των υδροπλάνων λοιπόν βάζει εκείνη τους όρους για το πού θα ελλιμενίζεται, αποκλείοντας το Πέραμα ή άλλες περιφερειακές περιοχές, πλήν της περιοχής Μόλου και κοντά σ’ αυτή. Αλλιώς πάμε σ’ άλλους τόπους και μείνετε με ό,τι έχετε σήμερα, λένε οι «εκβιαστές» της λίμνης!

Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ...
Μ’ αυτό τον «εκβιασμό» έχει διχάσει το Δημοτικό Συμβούλιο που δεν μπορεί προς το παρόν να αποφασίσει για το υδατοδρόμιο και μάλλον το αφήνει από Σεπτέμβριο που θα αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή για να δώσει την λύση, η οποία πάλι δύσκολη θα είναι όταν είναι γνωστό ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα επιμείνουν στο Πέραμα. Αλλιώς... τα υδροπλάνα τους και σ’ άλλες θάλασσες...

ΑΓΝΩΡΙΣΤΗ!..
Αλλά σε ποια λίμνη να προσγειώνονται τα υδροπλάνα που έχει γίνει αγνώριστη καλοκαιριάτικα από κάποιους ασυνείδητους που την πέρασαν για σκουπιδότοπο και την γιόμισαν με σκουπίδια! Η εικόνα που παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ δεν περιποιεί σε κανένα μας τιμή, όταν είναι γνωστό ότι η Παμβώτιδα είναι το υπέρτατο σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Ο ΦΟΡΕΑΣ...
Να φανταστείτε ότι έχει δημιουργηθεί Φορέας Διαχείρισης της λίμνης που προφανώς στις υποχρεώσεις του είναι και η προστασία της από τη ρύπανση. Αλλά ένας φορέας χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης, λόγω έλλειψης μηχανισμού είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Η διαπίστωση του προβλήματος καμία αξία δεν έχει αν δεν έχει υπάρξει πρόληψη. Όμως, όπως είπαμε, δεν υπάρχει ανάλογος μηχανισμός. Ο Φορέας διαθέτει μόνο πρόεδρο που ο άνθρωπος και να θέλει, που θέλει, δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα όταν περιμετρικά η αυθαιρεσία είναι σε ημερήσια διάταξη.

ΓΙΑ ΑΡΠΑΧΤΕΣ!..
• Περίοδος εκπτώσεων και άρχισαν οι καταγγελίες στην Διεύθυνση Εμπορίου για εκπτώσεις - μαϊμού! Κακό της κεφαλής τους, αν σε τέτοιες μέρες, τέτοιες εποχές κάποιοι «επαγγελματίες» δουλεύουν τον κόσμο. Οι καταναλωτές πλέον ψάχνονται και στιγματίζουν εκείνους που πάνε για τις αρπαχτές.

❁ ΟΙ ΨΥΛΛΟΙ!
Πάνω που χαρήκαμε για την πρωτιά της Ιατρικής μας έρχεται καπάκι η... ψυλλοκατάσταση στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική και σηκώνει πανικό! Μετά το φίδι στην πλατεία των Ιωαννίνων πριν από λίγες μέρες, τώρα έχουμε τους ψύλλους στο Νοσοκομείο και γινόμαστε ξανά πρώτη είδηση, όχι από την πρωτιά στην Ιατρική, αλλά από την επίθεση κάποιων μαύρων ζουζουνακίων που κάποτε τους λέγαμε ψύλλους!

■ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ...
Ξεσηκωμός στην Καρδιολογική Κλινική, ανάστατοι οι εργαζόμενοι, τινές εκ των οποίων δεν είχαν ξαναματαδεί τέτοιους «ελέφαντες» και νάτην η Διοίκηση να βγάζει φετφάδες ενάντια στους... επιδρομείς, ενώ το φαινόμενο άρχισε να εξετάζεται από ειδικούς. Μάλιστα, κάποιοι είπαν να οργανώσουν και κανένα... ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα και ειδικοί επιστήμονες να αναλύσουν το φαινόμενο!

❖ ΓΙΑ... ΔΕΣΙΜΟ!
Είμαστε λαός για δέσιμο τελικά! Όταν δεν έχουμε δουλειά και λόγω της οικονομικής κρίσης, κάποιοι κάνουμε ό,τι ο διάβολος στα παιδιά του! Ή του ύψους ή του βάθους! Μέση οδός δεν βρίσκεται για τούτη τη φάτσα των νεοελλήνων που ψάχνει κάτι τέτοιες ευκαιρίες να το διασκεδάσει...

❁ Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ!
Τις προάλλες ένα τόσο δα φιδάκι αναστάτωσε ολόκληρη την κοινωνία των Ιωαννίνων, ενώ έγινε πρωτοσέλιδο θέμα στον Τύπο, τοπικό και εθνικό. Τώρα με τους ψύλλους είναι λες και δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο το ελληνικό μάτι. Ήταν, λέει, σε νοσοκομείο κι αυτό ήταν πρωτοφανές και ανησυχητικό! Το ότι τα νοσοκομεία μας δεν διαθέτουν τα στοιχειώδη ακόμη και για την καθαριότητα, ούτε που πέρασε από το μυαλό των επισήμων και των ανησυχούντων που περιέγραψαν το φαινόμενο.

■ Η ΠΡΩΤΙΑ...
«Εντάξει, ήλθε πρώτη στην Ελλάδα η Ιατρική Ιωαννίνων στην αξιολόγηση που έγινε από Πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Για να γίνει αυτό κάποιοι δουλεύουν σ’ αυτό τον χώρο και έχουν ονοματεπώνυμα», μου είπε φανατικός φίλος της στήλης εκφράζοντας το βαθύ του παράπονο. «Όταν είναι για κανένα λάθος μας, καμία αστοχία ή για κανένα φακελάκι, τότε μας πυροβολείτε τσουβαλιδόν», συνέχισε ο φίλος και όπως και να το κάνουμε έχει δίκιο μέχρι το Θεό.

❖ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές κλινικές που δουλεύουν σκληρά στο ΠΠΓΝΙ και σε νοσηλευτικό και σε εκπαιδευτικό επίπεδο και κυρίως σε ερευνητικό. Φοβάμαι πως αν αρχίσω να γράφω ονόματα θα αδικήσω κάποιους που είτε δεν γνωρίζω το έργο τους είτε εκείνοι δεν θα ήθελαν να κάνω ειδική αναφορά. Η αναγνώριση της δουλειάς τους είναι υποχρέωσή μας, κάτι που θα τους ενθαρρύνει να πάνε την επιστήμη παραπέρα και να μην αφήνουν τους ψύλλους να προηγούνται του έργου τους!

❁ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ...
«Προσφέρετε Ηπειρωτικά προϊόντα στους τουρίστες που φιλοξενείτε στα ξενοδοχεία σας και γενικά στα καταλύματά σας», προτρέπει τους επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και κάνει ό,τι μπορεί να περάσει αυτή την ιδέα. Την ίδια έκκληση κάνει και προς τους Ηπειρώτες τουρίστες, να υποστηρίζουν τα Ηπειρώτικα τουριστικά θέρετρα για να υπάρξει μια αλληλοϋποστήριξη, έτσι ώστε τα χρήματα να πιάνουν τόπο. Καλή η σκέψη και η πρόταση του κ. Ιωάννου, αρκεί να την πάρουν στα σοβραά οι ίδιοι οι Ηπειρώτες.

■ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ...
Στα προβλήματα αθλητικών χώρων έχει βάλει σκοπό να δώσει λύσεις ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Κ. Τασούλας όπως ανέφερε στη συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ που η θητεία του Δ.Σ. λήγει τον επόμενο μήνα. Δεν έδωσε λεπτομέρειες σε ποια προβλήματα και σε ποιους αθλητικούς χώρους θα δώσει λύσεις, αφού είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που δεν θα έφταναν πέντε θητείες στο Υπουργείο για τον κ. Τασούλα!
❖ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ...
Θα γίνει π.χ. το Β’ Κλειστό, θα αναβαθμιστεί το Κολυμβητήριο που έχει το κακό του συναπάντημα, θα δοθούν χρήματα για την ανακατασκευή και συντήρηση του ΠΕΑΚΙ, θα δοθούν χρήματα στα αθλητικά σωματεία όπως γίνονταν παλιά, θα ενισχυθεί η ΕΠΣΗΠ στη νέα προσπάθεια που κάνει η νέα Διοίκηση; Απλά ερωτήματα που όμως απαιτούνται ακριβές απαντήσεις!

❁ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!
Ακούει τον Κ. Τασούλα για τις προτεραιότητές του στον αθλητισμό, ο Στ. Καλογιάννης και ζητά το 1% για ζητήματα πολιτισμού. Ζητά την υλοποίηση προγράμματος στήριξης της τέχνης, δημιουργώντας ανάλογες υποδομές!

■ ΑΜΑΝ ΠΙΑ!
Δεν είμαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να υπερασπιστώ τα της «νέας Μητρόπολης» Ιωαννίνων, αλλά αυτή η μιζέρια που κυκλοφορεί εσχάτως δείχνει ότι είμαστε άξιοι της τύχης μας. Τώρα κι εντελώς ξαφνικά κάποιοι ανακάλυψαν ότι η Μητρόπολη Ιωαννίνων είναι πανί με πανί και είναι πολυτέλεια ένα τραπέζωμα επί τη ενθρονίσει του νέου «Αγίου» Ιωαννίνων Μαξίμου που για όλη του τη ζωή θα ποιμάνει κλήρο και λαό στο Νομό μας!

ΑΝΟΙΧΤΑ ΖΗΤΗΜΤΑ...
Ο υπογράφων έχει ανοικτά ζητήματα με την «εκκλησία» των Ιωαννίνων και πολλούς ρασοφόρους και κρυπτομυστικοσυμβούλους για όσα επί 5ετία υπέστην, εν τούτοις ετούτη τη στιγμή η σιωπή επιβάλλεται εκ των πραγμάτων, αλλά και για λόγους φιλοξενίας ενός ανθρώπου που καλείται όχι μόνο να υπηρετήσει τυπικά τους πολίτες, αλλά πρωτίστως να λύσει τα μεγάλα χρονίζοντα και λιμνάζοντα ζητήματα της Μητρόπολης Ιωαννίνων.
■ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ...
Οι κανόνες, λοιπόν, καλής συμπεριφοράς και πάνω απ’ όλα οι κατά τ’ άλλα φιλόξενοι Γιαννιώτες Χριστιανοί, Ορθόδοξοι και μη, επιβάλλουν την υπομονή που αρμόζει σ’ έναν πνευματικό ηγέτη, έτσι όπως είθισται ν’ αποκαλείται ο εκάστοτε Μητροπολίτης.

❖ Η ΣΥΓΝΩΜΗ!
Να ζητήσει συγνώμη η Ελληνική κοινωνία από τον κ. Μαζιώτη που τόσο άνανδρα και χωρίς απώλεια ανθρώπινης ζωής, κυρίως από το σώμα της ΕΛΑΣ, διέκοψε τις «διακοπές» του μέρα - μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας! Η συγνώμη επιβάλλεται και προς την συνιστώσα Διαμαντόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ που τόσα πολλά δάκρυα έχει χύσει και επαίνους έχει κάνει προς τους «αγωνιστές» της τρομοκρατίας!

❁ ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΤΥΧΟΙ...
Τυχερός άνθρωπος ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημ. Τσακνάκης με την εξόντωση του τρομοκράτη Μαζιώτη. Μετά την εξόντωση μέχρι θανάτου του Κόλα στην Βροσύνα πριν από ένα χρόνο, προχθές ήλθε η σειρά του Μαζιώτη, του κατά κόσμον Μιχάλη Μιχελάκη! «Άτυχος» ο Μαζιώτης! Τον πρόδωσε το περουκίνι και το κουμπούρι, ενώ τα λεφτά της προκήρυξης θα τα πάρει ποιος;

■ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ...
Ακούστε και τούτο! Άφησαν τον Ξηρό ελεύθερο κι εκείνος τους οδήγησε στον Μαζιώτη! Καλό ακούγεται για να είναι αληθινό. Τέτοια φαντασία μόνο σε ταινίες αστυνομικού περιεχομένου μπορεί να απολαύσει κανείς.


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.