ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑ!

Την Ετήσια Γενική της Συνέλευση πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου που είναι η δική μας Τράπεζα, κάτι που εμπεδώνεται ολοένα και περισσότερο στους Ηπειρώτες, γεγονός που εκνευρίζει κάποια στελέχη άλλων συστημικών Τραπεζών. Σ’ αυτή λοιπόν την γενική συνέλευση περιγράφηκε όσο πιο απλά γίνονταν η εικόνα της Τράπεζας Ηπείρου που είναι μια πραγματική όαση μέσα στην ξεραΐλα της κρίσης που περνάμε σαν χώρα.
ΟΡΘΙΑ!..
Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στον τραπεζικό χώρο, η Τράπεζα Ηπείρου στάθηκε όρθια κι αντάξια του ρόλου της και της εμπιστοσύνης των Ηπειρωτών που τυγχάνει και που για πολλούς απ’ αυτούς είναι το αποκούμπι. Διοίκηση και στελεχιακό δυναμικό ευχαρίστησαν όλους τους συνεργαζόμενους με την Τράπεζά μας και ζήτησαν μεγαλύτερη συμμετοχή, έτσι ώστε να εξακολουθεί να προσφέρει τις καλύτερες και πιο ανθρώπινες υπηρεσίες όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια ακόμη και της κρίσης...

Η ΑΤΥΧΙΑ...

• Δύο πράγματα είχα την ατυχία να ζητήσω από εργαζόμενο σε πρατήριο γνωστής εταιρίας στην Πρέβεζα και στα δύο απέτυχα! Ο εν λόγω εργαζόμενος με προέτρεψε να διαχειριστώ μόνος μου τα δύο αιτήματα λέγοντας ότι δεν είναι δική του υποχρέωση! Το μεν πρώτο ήταν να πάω μόνος να ανοίξω το ψυγείο να πάρω νερό και το άλλο να κτυπήσω μόνος τη μηχανή να πάρω την απόδειξη! Για το μεν πρώτο ας πάει και το παλιάμπελο, το δεύτερο όμως πώς να γίνει; Τι είδους αυτοεξυπηρέτηση είναι αυτή; Τα στοιχεία του πρατηρίου στη διάθεση πάσας αρχής που θα ήθελε να εξετάσει το νεοελληνικό φαινόμενο και δη στην Πρέβεζα. Σ’ επικοινωνία μου με την «αφεντικίνα» η αντιμετώπιση ήταν ακριβώς η ίδια. Κι αυτή προφανώς υιοθετεί τέτοιου είδους πράξεις έχοντας το ανεξέλεγκτο.

❁ Η ΧΑΡΑ ΚΑΙ Η Π...ΝΙΑ
    ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ!

Το τι χαρά έκανε ένας Συριζαίος από την ήττα της Εθνικής μας από την Κόστα Ρίκα δεν λέγεται! Βγήκε στο twitter και πέταγε την... σκούφια του από την μέχρι λιποθυμίας χαρά. Κι αυτό υποστηρίζοντας την φιλοαπατρία του, καταγγέλοντας τους υπόλοιπους Έλληνες για φιλοπάτριδες! Αυτός ο «συμπατριώτης» μας μέχρι μυελού οστών Συριζαίος, έχει οριστεί από τον Αλέξη Τσίπρα στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! Το όνομά του Αθανάσιος Θεοδωρίδης, αγνώστου διαμονής κι εθνικότητας!

■ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τους ΔΕΗτζήδες να πρωταγωνιστούν ανεβάζοντας και κατεβάζοντας τους διακόπτες μεσοκαλοκαιριάτικα εξ αιτίας των «οφθαλμών» της μικράς ΔΕΗ! Η γνωστή ΓΕΝΟΠ του γνωστού Φωτόπουλου σε ρόλο δυνάστη του Ελληνικού λαού. Έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου χωρίς να λογαριάζουν κανένα. Αυτή τη φορά ο κ. Φωτόπουλος ενεργεί για λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα και της λοιπής παρέας που είναι του «όχι σε όλα»!

❖ ΤΡΕΜΟΥΜΕ!..

Για το ότι μας έχει ταράξει η ΔΕΗ στις αυξήσεις, που μας κάνει να τρέμουμε ν’ ανοίξουμε διακόπτες, ούτε που νοιάστηκαν τόσο καιρό οι ΔΕΗτζήδες οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία «μικρής ΔΕΗ», που ανάθεμα αν καταλαβαίνει ο κοσμάκης τι θα σημάνει γι’ αυτόν κάτι τέτοιο.

❁ ΑΝΑΠΟΔΙΑΣΜΑΤΑ...

Για μια ακόμη φορά καλείται ο λαός να πληρώσει τα διάφορα πολιτικά, κομματικά, συνδικαλιστικά παιγνίδια που γίνονται δήθεν γι’ αυτόν χωρίς αυτόν από άλλους! Όχι πως θα γίνει πλουσιότερος ο Έλληνας από την «μικρή ΔΕΗ», αλλά εκείνοι που κόπτονται για την μη δημιουργία της δεν είναι οι πλέον κατάλληλοι, διότι έχουν δώσει δείγματα κακής συμπεριφοράς. Μόνο το όνομα Φωτόπουλος φτάνει για αναποδιάσματα.

■ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ...

Είχε τολμήσει ο Κ. Μητσοτάκης να βάλει χέρι στη ΔΕΗ και μαζί με άλλα οδηγήθηκε η κυβέρνησή του σε πτώση. Μόνο που δεν είναι ίδιες οι εποχές. Τώρα οι συμφορές είναι μεγάλες και το βαλάντιο από ισχνό έως ανύπαρκτο...

❖ ΟΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ...

Χιλιάδες νοικοκυριά σήμερα στερούνται ηλεκτροδότησης διότι είναι ανήμποροι να πληρώσουν τους λογαριασμούς. και σήμερα η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα αν καθυστερήσει κάνα - δυό λογαριασμούς και δεν είδα να επαναστατούν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, διότι δεν τους αγγίζει το ζήτημα. Αυτή η τακτική κάνει τον λαό πιο καχύποπτο και θα ρίξει όλο το ανάθεμα σε όσους τολμούν να βυθίζουν στο σκοτάδι τη χώρα. Το αν θα έχει οφέλη ή ζημιές ο ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετεί τις τακτικές αυτές, είναι μια άλλη ιστορία και αφορά το ίδιο το κόμμα της αριστεράς που υπόσχεται να θεραπεύσει «πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν»!

❁ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ...

Σκάει μύτη στα ΜΜΕ ο κ. Φωτόπουλος και ζητάει παράταση της κατάθεσης του νομοσχεδίου για να γίνει μονομαχία Φωτόπουλου - Σαμαρά - Βενιζέλου! Το έλεγε και το εννοούσε ο πρώην Πασόκος νυν Συριζαίος συνδικαλισταράς Φωτόπουλος, που ακόμη δεν μάθαμε πού πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ της ΓΕΝΟΠ που φαγώθηκαν κι από ποιους. Ο ίδιος ο Φωτόπουλος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Δικαιοσύνη αλλά και στους ίδιους τους καταναλωτές που... σκάνε και πληρώνουν.

■ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Με την δημιουργία της μικρής ΔΕΗ οι καταναλωτές θα πληρώνουν φθηνότερη ενέργεια, λέει η Κυβέρνηση. Τα αντίθετα ακριβώς λένε οι ΔΕΗτζήδες και ο πολίτης δεν ξέρει ποιον να πιστέψει ή όχι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μετά την πώληση της μικρής ΔΕΗ θ’ ακολουθήσει η μεγάλη και θα δούμε τίνος μάνα θα κλάψει...

❖ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!

Εδώ όμως που έχουμε φτάσει, μεγάλη μπουκιά να τρώμε και μεγάλες κουβέντες να μη λέμε. Μετά την «πρόγνωση» Αβραμόπουλου περί συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ οι δικές μας απόψεις ίσως να μην έχουν και τόση σημασία. Μάλιστα, η «πρόγνωση» Αβραμό ενισχύθηκε κι από την Φ. Πιπιλή, η οποία υπερθεμάτισε για κάτι τέτοιο, γιατί αυτό το απαιτούν οι καιροί για την σωτηρία της πατρίδας.

❁ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ!

Φαντάζεστε τώρα συνεργασία ΝΔ - Φωτόπουλου για το ξεπούλημα της ΔΕΗ! Μήπως φαντάζονταν κανείς όμως την συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ πριν το 2012 που έγινε για την σωτηρία του έθνους μας, με τους Σαμαρά - Βενιζέλο να μάχονται υπέρ βωμών και εστιών!

■ Η ΚΟΝΤΡΑ...

Μια μάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των Συριζαίων, δηλαδή μεταξύ των Μπελογιαννικών και των Σακελλαριδικών. Η σύγκρουση γίνεται μεταξύ των υποστηρικτών των επαναστατών του Γαρυφάλλου και των νεοεπαναστατών του καρότου! Η σύγκρουση και η σύγκριση έχει να κάνει με τους τότε και τους τώρα που όλοι δηλώνουν αριστεροί κι επαναστάτες!

❖ Η ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ...

Συμπέρασμα: Σ’ αυτό τον τόπο ο καθένας μπορεί να έχει κι ένα κουσούρι και μάλιστα όταν αυτό θεωρείται προσόν για ν’ ανέβει τα σκαλιά της εξουσίας. Η αυτοδιάθεση είναι δικαίωμα του καθενός και μάλιστα η καροτοδιάθεση σου... ενισχύει και την όραση, δηλαδή σου ανοίγει τα μάτια άμα πιστέψει κανείς τους ειδικούς. Ένας ακόμη «μερακλής» στην Αθήνα δεν αλλάζει τα πράγματα. Α, ρε Μπελογιάννη, εσύ έφυγες νωρίς!

❁ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ...

Στο παρά πέντε και λίγο προτού χαθεί το εξάμηνο των φοιτητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου οι 27 «δεσμώτες» υπάλληλοι αποφάσισαν να αναστείλλουν την απεργία τους. Αυτοί οι 27 υπάλληλοι ήταν αρκετοί για ν’ ανακατεύουν καθηγητές - φοιτητές διεκδικώντας το δικό τους δίκιο, κλειδώνοντας όλο τον παραπάνω κόσμο έξω. Και για το δίκιο των φοιτητών και των οικογενειών τους ποιος νοιάζεται, ρε φιλαράκια;

■ ΗΡΩΙΣΜΟΣ!..

Είναι ηρωισμός την σήμερον ημέραν να σπουδάζει κάποιος γονιός τα παιδιά του και μάλιστα εκτός του χώρου κατοικίας του. Πολλά παιδιά αναγκάζονται να μην πάνε καθόλου στα πανεπιστήμια όπου πέτυχαν ή να διακόψουν τις σπουδές λόγω ανέχειας. Κι όταν αυτό γίνεται, τότε μπαίνουν στις δαγκάνες των απεργιών και των καταλήψεων, κάτι που παρατείνει τα έτη σπουδών και φυσικά και το δράμα των οικογενειών που ποτίζουν με αίμα τέτοιες γνώσεις.

❖ ΑΝΟΙΧΤΟ
    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!

Άκουσα τις προάλλες και σε προεκλογική περίοδο για τις Πρυτανικές Αρχές, τους υποψήφιους Πρυτάνεις για το Πανεπιστήμιό μας να λένε μ’ ένα στόμα ότι θέλουν ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό και δεσμεύτηκαν να παλέψουν γι’ αυτό. Μάλιστα, η απερχόμενη Πρυτανική Αρχή του Τρ. Αλμπάνη έχει πληρώσει πολύ ακριβά την απόφαση πολλών εσωτερικών και εξωτερικών δυνάμεων για τη μη εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου και υπήρξαν χίλιοι δύο λόγοι που γίνονταν αυτό. Αυτό το ανοικτό Πανεπιστήμιο ζητάμε κι εμείς άμα θέλουμε να λέμε ότι έχουμε σωστή Παιδεία.

❁ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ...

Εδώ έχουμε φαινόμενα βαρβαρισμού με πρόσφατο τον ξυλοδαρμό του καθηγητή Μαραντζή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από «βαρβάρους» που προσπάθησαν μ’ αυτό τον τρόπο να τον συνετίσουν, όσον αφορά τις κατά καιρούς θέσεις που έχει πάρει σχετικά με τον χώρο της αριστεράς! Επανήλθε το δόγμα «φοιτητής κομμένος, καθηγητής σφαγμένος» κι αυτό ανοίγει την κερκόπορτα της ανωμαλίας...

■ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ...

Ωστόσο, ένα μεμονωμένο επεισόδιο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη κοινότητα όπως είναι ο χώρος της εκπαίδευσης, που κάποτε αποτελούσε τον πιο ισχυρό πυλώνα της κοινωνίας και υπάρχουν εξηγήσεις για τις συμπεριφορές κάποιων ανθρώπων. Ευτυχώς στο δικό μας Πανεπιστήμιο δεν έχουμε ζήσει τέτοια φαινόμενα και γι’ αυτό υπάρχουν εξηγήσεις.

❖ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!

«Διακρίνω μια έντονη κινητικότητα που φτάνει στα όρια του εκνευρισμού και του πανικού στο χώρο της Μητρόπολης Ιωαννίνων», μου διεμήνυσε φίλος της στήλης και αναρωτήθηκε για τον λόγο! Εγώ πώς να δώσω εξηγήσεις και ποιες σ’ αυτή την απορία; Ίσως με τον καιρό να δούμε και ν’ ακούσουμε θάματα και πράματα, αν βέβαια ο Μάξιμος δεν μπει στο... τρυπάκι της λησμονιάς και της άφεσης αμαρτιών.

❁ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ;

Επ’ ευκαιρία, μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει ποιοι και πόσοι ήταν οι άλλοι διεκδικητές του Μητροπολιτικού θρόνου Ιωαννίνων κατά την εκλογή του «Τριπρόσωπου» και μάλιστα πόσες ψήφους πήραν, αν πήραν, ορισμένοι από δαύτους; Να μια λεπτομέρεια που δεν έμαθα...

■ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ!

Μένοντας στα εκκλησιαστικά, έγινε γνωστό ότι ο Αττικής Παντελεήμονας βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα. Πρόκειται για τον «Άγιο» εκείνο που είχε καταληστέψει την εκκλησία για νάχει «κάτι» στα γεράματά του, που τελικά δεν του χρειάστηκαν! Κάποτε τον μακαρίτη πλέον ο υπογράφων τον έφερε σαν παράδειγμα προς αποφυγήν και κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου «πληρώνοντας» τις δικές του αμαρτίες...

❖ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ...

Τελικά δεν είναι Βουλή αυτό το πράμα που βλέπουμε. Το... κλουβί με τις τρελές είναι και εκεί παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Ραχήλ Μακρή: Είστε λαμόγια! Πιπιλή: άντε στο χωριό σου μωρή! Βλάχος: Άντε έξω στην αυλή να εκτονωθείς! Ο Βλάχος τέτοιες ώρες ζητούσε συστάσεις από την Ραχήλ η οποία έχει... κόψει τον άλυσο προ πολλού! Κρίμα! Της είχα μια συμπάθεια, με το συμπάθειο!

❁ Ο ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ...

Τον πονηρό προσπάθησε να κάνει γυφτοσκοπιανός δημοσιογράφος μιλώντας στον Α. Σαμαρά για Μακεδονική γλώσσα! Η απάντηση ήταν σωστή και η πρέπουσα, με τον Σαμαρά να δηλώνει άγνοια τέτοιας γλώσσας. Ακόμη κοπανιέται ο γυφτοσκοπιανός που είχε τέτοια φαεινή ιδέα σε τέτοιους καιρούς, σ’ έναν άνθρωπο που το Σκοπιανό το έμαθε από μικρό παιδί, άσχετα αν τα τελευταία χρόνια δεν παίζει όσο θα ήθελαν οι γείτονες ψευτομακεδόνες.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.