τολμηρα

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΣΕ ΟΛΑ ΜΕΣΑ!..

Ο Γ. Καψάλης άνοιξε τον επικοινωνιακό κύκλο εν όψει των πρυτανικών εκλογών της 25ης Ιουνίου. Αν εκλεγεί θ’ αποτελέσει το νέο δίδυμο στην Πρυτανεία με τον απερχόμενο Τρ. Αλμπάνη, ο οποίος θα είναι εκτός, εντός κι επί τα αυτά, αφού ο κ. Καψάλης τον όρισε από τώρα αναπληρωτή του για να μη χάνει και χρόνο.

ΔΥΝΑΜΙΚΑ!..

Επί των ημερών του το Πανεπιστήμιο θ’ αντιμετωπίσει δυναμικά τα προβλήματα που υπάρχουν και στα οποία θα δώσει άμεσες λύσεις, είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε προς τα τοπικά ΜΜΕ, έχοντας στο πλάι του εκτός από τον κ. Αλμπάνη που είναι η «ομπρέλα» του και τους άλλους δύο υποψηφίους αντιπρυτάνεις κ.κ. Φωτόπουλο και Μπάκα.

ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ;

Τα βλέπει αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται... θηρίο ανήμερο και αρχίζει να μιλάει για μεθοδεύσεις του Συμβουλίου Διοίκησης, το οποίο επιλέγει υποψηφίους της αρεσκείας του, αποκλείοντας τους ικανούς και άξιους. Επειδή έχουν εκφράσει αντιρρήσεις στους κυβερνητικούς χειρισμούς, όσον αφορά πολλά ζητήματα του Πανεπιστημίου. Ένα πράγμα «φέξε μου και γλίστρησα» δηλαδή, επειδή κόπηκε ο κ. Γεωργάτος που είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο!

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ Γ. ΛΕΟΝΤΑΡΗ...

Πληροφορούμαι ότι ο πρώτος στην επιλογή του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας καθηγητής Γ. Λεοντάρης κινείται αθόρυβα, δημιουργώντας την δική του Πανεπιστημιακή ομάδα με την οποία θα διεκδικήσει το αξίωμα του Πρύτανη. Ο κ. Λεοντάρης επικοινωνεί με όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, ανακοινώνοντάς τους το δικό του πρόγραμμα, στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συσσωρευμένων και μεγάλων προβλημάτων που αφήνει πίσω της η σημερινή Πρυτανική Αρχή. Με τα όσα είπε προχθές και σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, έδωσε το δικό του στίγμα στα του Πανεπιστημίου...

❁ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΝΟΣ
    ΚΟΜΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ...

«Αν με κόψεις από Υπουργό μη μου το πεις εσύ αλλά βάλε την Ντόρα να μου το πει να το φχαριστηθεί η ψυχή της»! Αυτό, λέγεται, ότι είπε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στον Α. Σαμαρά, σε μια προσπάθεια να εκμαιεύσει την πρόθεση του Πρωθυπουργού!

■ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ...

Το παραπάνω μου θυμίζει το ανέκδοτο με την Μήτραινα που ρωτούσε τον Μήτρο αν σφύριζε όταν εκείνη «ήθελε» για να ετοιμάζεται για τα προκαταρκτικά!

❖ ΤΟΥ ΤΟ ΣΦΥΡΙΞΕ!
Τελικά του το σφύριξε ο Α. Σαμαράς του Πάνου, που κάποτε ήταν και «κόκκινος» ως υπουργός Εργασίας που τον είχε διορίσει ο Κ. Καραμανλής! Και δεν του το σφύριξε στ’ αυτί, τον πήρε τηλέφωνο και του το είπε κατ’ ευθείαν κι ούτε την Ντόρα έβαλε να το φχαριστηθούν όλοι μαζί...

❁ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΟΛΑ!
Μετά τον ανασχηματισμό ο Α. Σαμαράς σκέφτεται να τ’ αλλάξει όλα και στο κόμμα της Ν.Δ., αρχής γενομένης από τον περίγυρό του και μέχρι την ονομασία του κόμματος. Σκέφτεται πολύ και την αλλαγή Συντάγματος που θ’ αλλάζει και τον τρόπο εκλογής Προέδρου από τον λαό κι όχι από τους τρακόσιους της Βουλής όπου κάνουν παιγνιδάκια τα κόμματα.

■ ΛΕΤΕ!

Μπορεί να εξασφαλίσει 180 ψήφους αυτή η Κυβέρνηση και να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Από πού βγαίνει αυτή η βεβαιότητα το γνωρίζει ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, ο οποίος, αν δεν εκφράζει επιθυμία, τότε κάτι ξέρει που δεν το ξέρουν τα υπόλοιπα κόμματα που τώρα... σχίζουν τα κοστούμια τους.

❖ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ...

Ένας άλλος διάλογος που είδε το φως της δημοσιότητας, ο οποίος όμως διαψεύστηκε από τον Άδωνη, ήταν πιο σκληρός: Με ρεζίλεψες, Αντώνη. Εσύ με ρεζίλεψες, Άδωνη, που διέρρευσες ότι δεν θέλεις να γίνεις Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Τελικά θες δε θες, θα γίνεις Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Θέλω και θα γίνω, αλλά από Σεπτέμβριο. Κόλα πέντε! Κι όλα καλώς καμωμένα...

❁ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ...
Τα εύσημα ήλθαν από τον Πάγκαλο στον Άδωνη. Έκανε τεράστιο έργο στο Υπουργείο Υγείας και του βγάζω το καπέλο, είπε ο Θόδωρος που τα κακά λόγια αυτή τη φορά τα φύλαγε για τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ με τ’ άλλα κόλπα του Λοβέρδου!

■ ΟΙ ΓΥΡΙΣΤΕΣ...

«Μ’ αυτή την Κυβέρνηση εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτός κι αν ο Σαμαράς αρχίσει και ελαφρύνει τους Έλληνες»! Τάδε έφη Έλενα Κουντουρά, βουλευτής ΑΝΕΛ. Η γυριστή πώς αλλιώς γράφεται, ρε παιδιά;

❖ ΣΗΚΩΣΑΝ... ΚΕΦΑΛΙ!

Γυριστή αρχίζουν και οι σύντροφοι του Αλέξη, που καμιά 50αριά νοματαίοι σήκωσαν κεφάλι και ζητούν αλλαγή ρότας από τον Πρόεδρό τους, γιατί το πάει στα βράχια το καράβι! Μωρέ κάτι τέτοια γίνονταν και επί Αντρέα, αλλά εκείνος έπαιρνε κεφάλια και έγινε ό,τι έγινε από το ‘74 και μετά.

❁ ΟΙ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ!

«Να κάνουμε αριστερή στροφή κι όχι να είμαστε η καρικατούρα του ΠΑΣΟΚ», διεμήνυσαν οι 53 «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 10 βουλευτές. «Να κατέβουμε στους δρόμους κι όχι να επαναπαυόμαστε στα ποσοστά των εκλογών», του έγραψαν οι αριστεροί, οι οποίοι άρχισαν να βάζουν φωτιά στ’ αριστερό πατζάκι του Αλέξη που δεν ξαναματάδε αντιπολίτευση - στην αντιπολίτευση.

■ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!..

Εν τω άμα και τω θάμα, οι Συριζαίοι αντάρτες ζητούν την αποφυλάκιση του Ξηρού για λόγους υγείας, ο οποίος βαρύνεται... μόνο με 5 δολοφονίες και κάμποσα ισόβια! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άφησαν τα κάγκελα της ΕΡΤ και συνωστίζονται στα κάγκελα των φυλακών ζητώντας λευτεριά στους δολοφόνους - τρομοκράτες! Αυτοί θέλουν και απειλούν να κυβερνήσουν την χώρα και κάθε τόσο ζητούν κι εκλογές!

❖ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

Όσο περνά ο καιρός, όλο και πιο πολλά στοιχεία ανακαλύπτουν οι αρχές δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που βαρύνουν τον Βούλγαρο Παιδίατρο ο οποίος δραστηριοποιούνταν στην πόλη μας. Μέχρι και ξυλοδαρμούς νηπίων είχε στο ηλεκτρονικό του αρχείο ο εν λόγω «γιατρός», για να «χορταίνει» την ψυχοπαθολογική του ασθένεια που την είχε κάνει επάγγελμα!

❁ Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ...

Να φανταστείτε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν προφυλακίστηκε για την παιδοφιλική του δράση, αλλά επειδή δεν είχε χρήματα να καταθέσει ως εγγύηση για την μη προφυλάκισή του! Τα στοιχεία που τον είχαν παραπέμψει στην Δικαιοσύνη δεν ήταν ικανά να στοιχειοθετήσουν την προφυλάκισή του αλλά τον περιορισμό του, κάτι που είχε προβληματίσει και είχε ξεσηκώσει θύελλες σ’ όλη την χώρα. Τώρα που τα πράγματα σφίγγουν και που νέα στοιχεία αποκαλύπτει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα πράγματα για τον Παιδίατρο είναι... σκούρα, εκτός και αν βρεθούν τίποτε Συριζαίοι και ζητήσουν την... αθώωση κάθε είδους παιδόφιλων, όπως ζήτησε προχθές η βουλευτής Κατριβάνου την αποφυλάκιση του Ξηρού. Έτσι κι αλλιώς κι ο γιατρός άρρωστος άνθρωπος θα δηλώσει ότι είναι...

❁ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
     ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ!..

Άντε και βρέθηκαν τα λεφτά κι έγινε το έργο το Σκευοφυλακίου, μετά τι γίνεται; Θα κατασκευαστεί ένα ακόμη έργο της Μητρόπολης στο Νησί που θα μείνει κλειστό, όπως γίνεται δεκαετίες τώρα με τις Μονές του Νησιού, που είναι πραγματικοί θρησκευτικοί θησαυροί και όπου κάθε προσέγγιση είναι απαγορευτική.

■ ΠΟΛΥ ΜΕΛΑΝΗ!..

Ετούτη η στήλη έχει χύσει αρκετή μελάνη γράφοντας για το πιο σοβαρό κι αναξιοποίητο κομμάτι του Νησιού που, δεν ξέρω ποιους εξυπηρετεί αυτή η απαγόρευση επίσκεψης στις Μονές του. Αυτές οι εκατοντάδες των επισκεπτών αρκούνται στο Μοναστήρι του Αγ. Παντελεήμονος, το οποίο ουδέποτε ήταν σπίτι του Αλή - Πασά και στα φαγάδικα, τα οποία κι εκείνα πλέον τραβούν τον δικό τους Γολγοθά και υπάρχουν αιτίες και αφορμές γι’ αυτό.

❖ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Απομένει λοιπόν στον νέο Υπουργό Πολιτισμού, ο οποίος και ιστορία γνωρίζει και πρόσωπα και πράγματα, να ανοίξει τις Μονές, κάτι για το οποίο θα πρέπει να μεριμνήσει και ο νέος Μητροπολίτης που θα προκύψει την επόμενη εβδομάδα.

❁ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ...

Στο προσκήνιο τελευταία η πρόσβαση της Ηπείρου στο φυσικό αέριο από τους αγωγούς που θα περάσουν από Τουρκία προς Ιταλία. Το πάλεψε ο Καχριμάνης, το παλεύουν και η Α. Ασημακοπούλου και ο Στ. Καλογιάννης, αλλά και ο Μιχ. Κασσής. Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα η Άννα κάνει παρέμβαση στον αρμόδιο Υπουργό Γ. Μανιάτη μιλώντας για την αναγκαιότητα πρόσβασης των Ηπειρωτών σε φθηνότερη ενέργεια κι αυτό είναι σωστό.

■ ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ
     ΠΟΛΕΜΟΣ!
Επί εποχής Καραμανλή θυμάμαι τους πάσης φύσεως Ηπειρώτες επαναστάτες που ξεσηκώθηκαν μην τυχόν και περάσει ο αγωγός από την Ήπειρο, απειλώντας ότι θα γίνονταν τρίτος παγκόσμιος πόλεμος! Τελικά καταφέραμε να τον διώξουμε τον αγωγό προς Αλβανία μεριά και τώρα ανακαλύψαμε την χρησιμότητά του. Κάλιο αργά, που λένε και στο χωριό μου...

Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ!
Μεταξύ Αμφιλόχιου (Βαρθολομαίος) και Μάξιμου Παπαγιάννη παίζεται τούτες τις τελευταίες ώρες η Μητρόπολη Ιωαννίνων. Και οι δύο δεν είναι Ηπειρώτες όπως θέλουν οι Ηπειρώτες, αλλά αυτό που... θέλει ο Θεός, όπως απάντησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος όταν συναντήθηκαν μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Όπου παρεμβαίνει Θεός εμείς οι κοινοί θνητοί περισσεύουμε...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.