ΤΟΛΜΗΡΑ

on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΕΠΑΪΟΝΤΕΣ!

Καμία έκπληξη δεν ήταν η υπουργοποίηση του Κ. Τασούλα, διότι όσοι γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα το ήξεραν προ πολλού! Απλά δεν έπαιξαν το όνομά του τα ΜΜΕ είτε από άγνοια, είτε επειδή δεν γνωρίζουν καλά τον Α. Σαμαρά, είτε επειδή είχαν φάει χοντρό παραμύθι περί υπουργοποίησης άλλων Ηπειρωτών και μάλιστα είχαν φτάσει να δώσουν το Υπουργείο Οικονομίας στην Ήπειρο!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ...

Πάνω από δέκα χρόνια είχε να δει Υπουργό η Ήπειρος. Τελευταίος ήταν ο «Ηπειρωτάρχης» Αλέκος Παπαδόπουλος, ενώ τελευταίος Νεοδημοκράτης Υπουργός ήταν ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ. Τι σύμπτωση! Ο Κώστας Τασούλας είναι ο επόμενος δεξιός Υπουργός μετά τον Αβέρωφ που ήταν ο πολιτικός του μέντορας!

Η ΠΙΚΡΑ...

Είχε αδικηθεί και ίσως είχε πικραθεί ο Κώστας Τασούλας, όταν δεν είδε το όνομά του στο Υπουργικό Συμβούλιο ούτε της πρώτης ούτε της δεύτερης συγκυβέρνησης. Τρίτη και τυχερή του ήταν η προχθεσινή αξιοποίηση στο Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο, εδώ που τα λέμε, του Κώστα Τασούλα του πάει στο χαρακτήρα και στην κουλτούρα του...

ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ...

Είχαν δοθεί ένα σωρό ερμηνείες για την μη υπουργοποίηση του Κ. Τασούλα στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η στήλη, τότε, είχε δώσει την δική της ερμηνεία, που μόνο με τα όσα θρυλούνταν δεν είχε να κάνει. Είχαμε γράψει τότε ότι αυτός ο «αποκλεισμός» δεν θα κρατήσει για πολύ και ότι η Αβερωφική ιδέα κάποια στιγμή θα τους έφερνε κοντά, όπερ κι εγένετο. Αυτού του είδους η υπουργοποίηση έχει περιεχόμενο και νόημα, διότι με αυτό το σχήμα θα πάει σ’ εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν...

❁ ΝΑ ΜΑΣ... ΖΗΣΕΙ!

Και το όνομα Γκίκας Χαρδούβελης, ζωή νάχει! «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό», το θυμόσαστε το σύνθημα; Και δεν είναι αστείο. Ο νέος Τσάρος της Οικονομίας είναι η μετάλλαξη του Σημίτη και της υπόλοιπης παρέας!

■ ΤΟ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙ...

Κάηκε το πελεκούδι από τους πανηγυρισμούς στην πράσινη φυλή που ακόμη ένα δικό τους παιδί καλείται να υπηρετήσει τα μνημόνια και να τα χρεώσει στη Ν.Δ. Το 8% της ΠασοκοΕλιάς έβγαλε περισσότερους υπουργούς και υφυπουργούς στην κυβέρνηση απ’ ότι το 12% που είχε πάρει το 2012!

❖ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ...

Τι αναλογία είναι αυτή και τι σόι μαθηματικά είναι αυτά που μας λανσάρουν, μόνο η σημερινή συγκυβέρνηση ξέρει. Κάτι τέτοιους μαθηματικούς τύπους εφάρμοσαν και ο Στουρνάρας με τον Θεοχάρη, Θεός σχωρέστους και τους δύο. Ειδικά ο Θεοχάρης που πήγε εντελώς... άκλαφτος!

❁ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ!..

Άδωνη, πάρε μια ανάσα και σε λίγο θα ξαναταξιδέψουμε μαζί, ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού. Ευχαριστώ, τέτοια ταξίδια δεν μ’ αρέσουν και θα ταξιδέψω με τα βιβλία μου, ήταν η απάντηση του Αδώνιδος, ο οποίος μόλις είχε μάθει ότι η γυναίκα του έφερε ένα ακόμη παιδί στη ζωή. Τι να του πεις τώρα του Αδώνιδος, συγχαρητήρια για το νεογέννητο ή συλλυπητήρια για την ορφάνια του υπουργείου υγείας;

■ ΤΟΥΣ ΔΙΕΛΥΣΕ!

Σαν ο λύκος τα γομάρια τους έκανε εκεί στο Υπουργείο Υγείας ο Α. Σαμαράς. Αυτούς τους επιτυχημένους στο χώρο της υγείας κατά τα 2/3 τους απέλυσε και διέσωσε τον Α. Μπέζα που τον έστειλε υφυπουργό στο Υπουργείο Εργασίας. Αυτούς τους άκρως επιτυχημένους στο χώρο της υγείας τους έστειλε αφθορί και παραχρήμα ο πρωθυπουργός (διαλέξτε) Σαμαράς ή Βενιζέλος όταν αποδείχτηκαν λειψοί στο να προστατέψουν τα κεκτημένα...

❖ ΟΣΟΙ ΠΡΟΛΑΒΑΝ...

Εκλογική κυβέρνηση είναι αυτή που σχηματίστηκε χθες και ευκαιρίες σε νέους βουλευτές για υπουργοποιήσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν. Επομένως, όσοι πρόλαβαν υπουργείο είδαν, οι άλλοι μια άλλη φορά σε μια άλλη κυβέρνηση, με άλλους σχηματισμούς.

❁ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ...

Απ’ αυτή τη νέα Κυβέρνηση οι Έλληνες περιμένουν κάτι ν’ αλλάξει προς το καλύτερο. Οι Ευρωεκλογές έδειξαν τον δρόμο που πρέπει ν’ ακολουθήσουν, αν δεν θέλουν να παραδοθεί η χώρα εις χείρας Συριζαίων κι άλλων τινών δυνάμεων.

■ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΠΛΑΚΕΣ!..

Έκαναν ένα «κράτει» οι Έλληνες στις 25 Μαΐου στέλνοντας μήνυμα ότι τέρμα οι πλάκες και τ’ αστεία. Οι επόμενες πλάκες θα γίνουν από τον ίδιο τον λαό που δεν τόχει σε τίποτα να δοκιμάσει Αλέξη, Κασιδιάρη - Θεοδωράκη. Και τότε γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. μακάρι να μη χρειαστεί να γελάσει ο λαός τελευταίος, διότι θα γελάει με το δράμα του!

❖ Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ...

Αυτά τα ολίγα για τα νέα από την Αθήνα, που πριν τον ανασχηματισμό είχε προηγηθεί ο αποκεφαλισμός του Χάρη Θεοχάρη που είχε γίνει ο πιο μισητός άνθρωπος της χώρας, χωρίς ο ίδιος να φταίει. Τον έτρωγε κι εκείνον ο τάχας του και νάτον τώρα εκτός υπουργείου ν’ αφήνει κάτι υπονοούμενα του τύπου εκείνος εφάρμοζε την κυβερνητική πολιτική.

❁ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ...

Παλιότερα ο κάθε αξιωματούχος υπέγραφε πρώτα την παραίτηση και μετά την ανάληψη καθηκόντων! Επομένως γνώριζαν εκ των προτέρων το τέλος τους και οποιαδήποτε διαμαρτυρία είναι για την τιμή των όπλων.

■ ΟΙ ΦΩΝΕΣ...

Ακούω φωνές διαμαρτυρίας από κάποιους «κομμένους» που είχαν βάλει με το νου τους υπουργικές καρέκλες. Βρίζουν τον Σαμαρά που μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι τον λάτρευαν! Δεν χάθηκε όμως τίποτα, αφού οι στόχοι που έχουν βάλει κάποιοι από δαύτους είναι το μικρορουσφέτι και το «κατόπιν ενεργειών μου». Αυτό είναι στην ημερήσια διάταξη, κάτι που, όπως λέγεται από το Μαξίμου, ενοχλεί τον ίδιο τον Πρωθυπουργό...

❖ Ο ΚΑΚΟΣ ΟΦΙΣ...

Ενώ ο κόσμος περίμενε με αγωνία (!) το νέο σχήμα, στα Γιάννενα τα πράγματα έφτασαν σε παροξυστική κατάσταση! Όχι από την υπουργοποίηση του Κ. Τασούλα, ούτε την μη υπουργοποίηση άλλων βουλευτών από την συγκυβέρνηση, αλλά από την εμφάνιση ενός φιδιού! Κινητοποιήθηκε όλη η Κυβέρνηση για να συντρίψει τον... αλήτη τον όφι που τον άφησαν ελεύθερο οι οικολόγοι!

❁ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ!..

Και νάτα τα ρεπορτάζ και νάτα τα τηλεοπτικά παράθυρα και δώστου οι κατάρες, για ένα τόσο δα φιδάκι, αφήνοντας να κυκλοφορούν ελεύθερα κάποια «φίδια» κολοβά που ορισμένα φαίνεται να καλλιεργούσαν την φήμη ότι θέριευαν στον κόρφο του Α. Σαμαρά!



Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.