ΤΟΛΜΗΡΑ

on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...

Έχει τακτοποιήσει τον χώρο της υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης και από προχθές άρχισε να τακτοποιεί και τα της Ν.Δ.! Σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή ανέλαβε να μεσολαβήσει ώστε να επιστρέψει στη Ν.Δ. ο κουμπάρος Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος άρχισε να βλέπει με καλά μάτια τον μονόφθαλμο, όπως τον αποκαλούσε μέχρι πρώτινος, Σαμαρά!

ΜΟΝΟ Ο ΑΔΩΝΙΣ;

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μόνο ο Άδωνις μπορεί να μετουσιώσει σε πράξη το μήνυμα που έλεβε η Κυβέρνηση από το λαό. Ελπίζω να το μετέδωσε και στο άλλο επιτελείο του Υπουργείου του, που άμα ευκαιρέσει ας εξασφαλίσει 1.200 ευρώ για την προμήθεια δύο συρίγγων για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών σε Νοσοκομείο της πόλης. Αν δεν μπορούν εκείνοι, ας το κάνει ο ίδιος ο Σαμαράς, που θα βρει λίγο χρόνο ν’ ασχοληθεί και με τέτοιου είδους ζητήματα. Εκτός κι αν ο ανασχηματισμός είναι από την ρίζα οπότε κάτι άλλο μπορεί να περιμένει ο χώρος της υγείας...

ΜΕ ΑΞΙΕΣ!..

Και κάτι τελευταίο για σήμερα: Όλο το προηγούμενο διάστημα της προεκλογικής περιόδου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με πολύ κόσμο και ν’ ακούσω και να μάθω πολλά πράγματα από πρώτο χέρι κι αν σας πω ότι έγινα σοφότερος δεν θα πω ψέματα. Τα καλύτερα τα άκουσα από τα νέα παιδιά που στελέχωσαν τον συνδυασμό του Ν. Γκόντα, που διακρίθηκαν για το ήθος και τη μαχητικότητα την οποία επέδειξαν καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο αλλά και μετά το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, που με θέρμη υποστήριξαν την επιλογή τους και τον αγώνα που έκαναν. Κατερίνα, Χρήστο, Νίκο, Φένια, Δήμητρα, Γιάννα, Άγγελε, Σπύρο, Χάρη, Σταυρούλα, Ελένη, Γεωργία, Γιάννη, Νάσο κι όλα τ’ άλλα τα παιδιά, ένα μεγάλο μπράβο για την καθαρότητα των σκέψεων και το αγωνιστικό σας πνεύμα. Για σας τώρα αρχίζουν οι μάχες για ένα καλύτερο αύριο της πόλης μας και της κοινωνίας γενικότερα...

❁ ΦΩΝΗ ΒΟΟΥΣΑ!..

Η άτιμη η φωνή που έρχεται σε κάτι τέτοιες περιστάσεις και μετά από εκλογές, ξαναήλθε κι αυτή τη φορά την περασμένη Κυριακή το βράδυ. «Γιώργη χάσαμε», μου ξαναείπε κι αναφερόταν στο εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Ιωαννιτών. Αναφέρομαι στο Δήμο Ιωαννιτών διότι γενικά σ’ όλη τη χώρα δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη αν «κερδίσαμε» ή χάσαμε και αυτό μέχρι ν’ αποφασίσουν οι ντερμπεντέρηδες και οι τρέμες!

■ ΕΝ ΚΑΙΡΩ...

Στα Γιάννενα λοιπόν δήμαρχος για τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι ο Θωμάς Μπέγκας κι αυτό δεν μπορεί ν’ αλλάξει με τίποτα. Έτσι αποφάσισαν οι Γιαννιώτες, έτσι έγινε, οπότε περισσότερα σχόλια επ’ αυτού δεν έχουν κανένα νόημα και κανένα περιεχόμενο. Εν καιρώ θα γίνουν κάποιοι «λογαριασμοί» για να μπουν κάποια πράγματα σε τάξη από «τούτη τη μεριά».

❖ ΤΟ «ΤΖΕΡΤΖΕΛΟ»...

Πάμε στο γενικό «τζέρτζελο» της περασμένης Κυριακής το βράδυ όπου όλοι βγήκαν νικητές και οι μόνοι νικημένοι ήταν οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ. Μέχρι και ο Γ. Καρατζαφέρης αναδείχτηκε ως ο... μεγάλος νικητής, άρα δικαιούται και μία κυβερνητική θέση.

❁ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!

Χάσαμε με τέσσερις μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν χάσαμε την κυβερνητική πλειοψηφία αφού με το ΠΑΣΟΚ φτάνουμε στο 32%, λένε από την Ν.Δ. Χάσατε έξι μονάδες από τις εκλογές του 2012 και χάσατε σήμερα με τέσσερις μονάδες από μας, άρα εμείς είμαστε οι μεγάλοι νικητές, άρα πάμε σ’ εκλογές εθνικές να σας συντρίψουμε, λένε οι Συριζαίοι. Ναι, αλλά κι εσείς χάσατε δύο μονάδες και κυρίως δεν ανεβήκατε σε σχέση με το 2012, άρα εκλογές το 2016, ανταπαντούν από τη Ν.Δ...

■ ΜΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ...

Εεεπ! Είμαστε κι εμείς εδώ, λένε οι ΠΑΣΟΚοι που έχασαν πέντε μονάδες από το 2012 και 38 από το 2009, αλλά κέρδισαν τρεις μονάδες από εκεί που τους είχαν κατατάξει οι γκαλοπατζήδες όλο το προηγούμενο διάστημα. Εμείς κερδίσαμε και μαζί με την Ν.Δ. ισχυροποιούμε ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση, αφού σε άθροισμα των ποσοστών μας κάνουμε μεγαλύτερο το ποσοστό σε σχέση μ’ αυτό του ΣΥΡΙΖΑ που έμεινε στο 26%, χάνοντας από την δύναμη του 2012 και κερδίζοντας μόνο δύο από τις 13 Περιφέρειες της χώρας...

❖ Η ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ...

Όση ώρα έκαναν τους παραπάνω λογαριασμούς τα τρία κόμματα εξουσίας (πού πάει το ΠΑΣΟΚ;) η Χρυσή Αυγή σταθεροποιούνταν στις 9 μονάδες κι επειδή δεν έκανε διψήφιο νούμερο, έκαναν πως δεν το καταλάβαιναν οι συνταγματολογίτες, αυτοί που ο Κασιδιάδης αποκάλεσε πολιτικά μορφώματα!

❁ ΗΡΘΕ ΜΗΝΥΜΑ!

Το πήραμε το μήνυμα και θα πράξουμε τ’ ανάλογα, είπε ο Α. Σαμαράς την Κυριακή το βράδυ. Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι χάσαμε την δεδηλωμένη, προσθέτει ο Πρωθυπουργός και αρχίζει να βλέπει επιστροφή ασώτων στη Ν.Δ...

■ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...

Μπορεί να μην οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές, διότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν είναι τέτοιο που να ταράξει τα κυβερνητικά νερά, αλλά αλλαγές θα γίνουν σε κυβερνητικό επίπεδο με έναν ανασχηματισμό που επιβάλλεται εκ των πραγμάτων. Π.χ. το οικονομικό επιτελείο δεν μπορεί να μείνει ως έχει και με την τακτική που ακολουθεί...

❖ ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ!..

Δεν έχει τόση μεγάλη σημασία αν έλαβε το μήνυμα των Ευρωεκλογών η Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά η Ευρωπαϊκή Κυβέρνηση που πειραματίζεται επί πενταετία στη χώρα μας. Όταν 1,5 εκατομμύριο πολίτες είναι χωρίς δουλειά κι όταν 9 εκατ. Έλληνες δεινοπαθούν, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρό για ν’ αντέξει σε αλλαγές ολκής. Τα ποσοστά όμως της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας και η πρωτιά της Λεπέν στη Γαλλία θα πρέπει να προβληματίσουν την κάθε Μέρκελ που την έχει δει... εξαθλίωση την υπόθεση Ευρώπη και Ελλάδα.

❁ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ...

Η πολυτέλεια που είχε η Ν.Δ. να τρώει τα παιδιά της έχει περάσει ανεπιστρεπτί κι όποιος δεν το έχει καταλάβει θα το πληρώσει στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο Α. Σαμαράς που είπε ότι πήρε το μήνυμα ας το επεξεργαστεί όσο είναι καιρός για να μη γίνει βορά του «ταχυδρόμου» που δεν είναι άλλος από τον λαό. Απλά η προχθεσινή βολή ήταν τροχιοδεικτική, ενώ η επόμενη θα βρει στόχο και θα είναι η θανάσιμη.

■ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ...

Αν δει κανείς τα ποσοστά των εκλογών των δύο Κυριακάτικων αναμετρήσεων στην πόλη, στο Νομό και στην Περιφέρεια, θα καταλάβει τι ακριβώς έγινε κι από ποιους. Αυτό το μήνυμα ας το πάρει ο Α. Σαμαράς για να πράξει ανάλογα στον επικείμενο ανασχηματισμό!

❖ ΕΝ ΚΑΙΡΩ...

Εκτός του Δήμου Ιωαννιτών όπου ήλθαν όπως ήλθαν τ’ αποτελέσματα που εν καιρώ κι όχι εν θερμώ θ’ αναλύσουμε, η υπόλοιπη Ήπειρος έφερε τα πάνω - κάτω όσον αφορά τις επιλογές. Ο Κ. Τζαφέας νίκησε τον Τσομπίκο στο Μέτσοβο και ήταν «ενδοοικογενειακή υπόθεση» και για να μη παρεξηγηθώ, εκεί οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις δεν έχουν καμία τύχη.

❁ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΑΥΜΑ!

Στο Δήμο Ζίτσας ο Μιχάλης Πλιάκος κέρδισε τον Β. Γαρδίκο που στήριζαν «παράταιρες» δυνάμεις και στο Δήμο Δωδώνης η Λάκκα Σούλι νίκησε τον Άγιο Δημήτριο που δεν έκανε το... θαύμα του αυτή τη φορά! Στην Κόνιτσα ο Στρατηγός ανακατέλαβε τον Δήμο και πέτυχε νίκη περηφανή, αντάξια των προγόνων του που θυσιάστηκαν για να μην πέσει στα χέρια του Βαφειάδη που είναι το... ίνδαλμα των ΔουροΤσιπραίων!

■ ΕΠΕΣΕ ΤΟ «ΚΑΣΤΡΟ»!

Έπεσε και το «κάστρο» του Γαβριήλ Παπαναστασίου από τις «φίλιες» δυνάμεις του Β. Σπύρου. Οι πατριωτικές δυνάμεις εκ Παπίγκου ορμώμενες έπεσαν αμαχητί στον α’ γύρο, τα «λάφυρα» των οποίων κούρσεψε στον β’ γύρο ο Πασοκο-Αριστερής καταβολής Β. Σπύρου κι έγινε ο επόμενος δήμαρχος. Στα περήφανα Τζουμέρκα ο Γ. Σεντελές κυριάρχησε κι ήλθε πρώτος ελλείψει δεύτερου. Κι εδώ έκλεισε ο εκλογικός κύκλος γι’ αυτή την πενταετία για τα Γιάννενα.

❖ ΑΡΤΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ-ΦΙΛ/ΔΑ...

Στην Άρτα ο Χρ. Τσιρογιάννης άλλαξε το αυτοδιοικητικό τοπίο κερδίζοντας τον Δήμο κι αφήνοντας πίσω τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, που επί μία 12ετία είχαν τον πρώτο λόγο. Στην Πρέβεζα ο Χρ. Μπαΐλης παρέμεινε ως έχει και στην Φιλιππιάδα έγινε το... τζέρτζελο. Ο νυν δήμαρχος Δημ. Γιολδάσης με ποσοστό 48% την πρώτη Κυριακή, κατάφερε να παραδώσει τον Δήμο Ζηρού στον Ν. Καλαντζή που είχε πάρει ποσοστό 35%! Είναι από τα... άγραφα και ακόμη απορεί πώς συνέβη αυτό! Ούτε οι αντίπαλοί του δεν πιστεύουν στο «θαύμα» του β’ γύρου. Κάποιοι «χριστιανοί» το αποδίδουν στην «κρεατοφαγία» από την α’ προς την β’ Κυριακή.

❁ ΟΙ ΕΥΧΕΣ...

Στην Ηγουμενίτσα ο Γ. Λώλος κέρδισε τον Δήμο και με την ευχή του Α. Μπέζα τα κατάφερε! Αν αυτή είχε έλθει από την πρώτη Κυριακή ή μετά το αποτέλεσμα της β’ Κυριακής δεν γνωρίζω να σας το γράψω μετά βεβαιότητας. Πάντως, ο Θωμάς Πιτούλης κράτησε τον Νομό όρθιο και γαλάζιο στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο το χρώμα που κυριάρχησε ήταν ροζ (!), όπως έγινε και στην υπόλοιπη Ήπειρο.



Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.