ΤΟΛΜΗΡΑ

on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ...

Κατατέθηκαν λοιπόν υποψηφιότητες και τώρα... βουρ για τη δουλειά του σταυρού. Υποψήφιοι ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι ξεδιπλώνουν τις χάρες τους, τις ιδέες τους και τα προγράμματά τους για να τύχουν της εκτίμησης των ψηφοφόρων που έχουν το πάνω χέρι και σ’ αυτές τις εκλογές. Ένα σταυρό, τον δεύτερο ή τον τρίτο, ζητούν οι υποψήφιοι για να έχουν κάποια τύχη στις 18 ή 25 Μαΐου του 2014...

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ...

Με αυτή την ευκαιρία μας ήλθε και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλος κι έδωσε οδηγίες προς «ναυαγισμένους»! Τι να κάνει ο άνθρωπος εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση. Πήρε ένα απομεινάρι από τον προκάτοχό του Γεώργιο τον Β’ και προσπαθεί να το αναστήσει! Μετά τον Χριστό και τον Λάζαρο όμως οι νεκραναστάσεις τελείωσαν.

ΟΙ... ΑΡΠΑΧΤΕΣ!

Λίγο πριν τον Βενιζέλο έκτακτες εμφανίσεις πραγματοποίησαν δίκην... αρπαχτών κάτι Μπατζελήδες που έφτασε ένα τέταρτο τηλεοπτικής εμφάνισης για να δημιουργήσουν την Ελλάδα του μέλλοντος μέσα στην Ευρώπη! Αυτή την Ελλάδα που έφτιαξε κάποια Κοπά, φίλη του Γιωργάκη, ο οποίος αποτέλεσε την «πέτρα του σκανδάλου» στην βιβλιοπαρουσίασή της!

Ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ...

Ένας Ηπειρώτης της ενιαίας Ηπείρου διεκδικεί και την ψήφο όλων των Ηπειρωτών, Βορείων και Νοτίων για να μπει στην Ευρωβουλή.
Πρόκειται για τον Λευτέρη Δημητρίου, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Φανάρι των Αγ. Σαράντα και ο οποίος έχει άμεση σχέση με την Ε.Ε. μέσω της Κύπρου.
Στέλεχος σήμερα της αρχής πληρωμών της Ε.Ε. στην Κύπρο, ξέρει πολύ καλά πώς να διαχειριστεί τα της χώρας μας στην Ευρώπη, γι’ αυτό θεωρώ ότι ένα σταυρό προτίμησης από τους τέσσερις που έχουμε ως Ηπειρώτες θα του τον δώσουμε.

❁ Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ...

Και τώρα δουλειά για την εξασφάλιση του σταυρού. Από την περασμένη Κυριακή τα μεσάνυχτα έχουμε τους συνδυασμούς με τους υποψηφίους συμβούλους όλων των παρατάξεων, όλων των Περιφερειών, όλων των Δήμων, όλης της χώρας. Στην περιοχή μας ο μόνος συνδυασμός που δεν έφτασε στο Πρωτοδικείο, ως... απειλούσε επί ενάμισο χρόνο ήταν ο γνωστός πλέον για συνεπή πολιτικό βίο Παντελής ο... μεγαλοπρεπής!

■ ΟΙ ΦΗΜΕΣ...

Πολλά γράφτηκαν, πολύ περισσότερα ήταν αυτά που ακούστηκαν και ακόμη περισσότερα όσα φημολογούνταν όλο αυτό το διάστημα για τις περιπέτειες του Παντελή, που έσερνε από... μαντρί σε μαντρί το μικρό «κοπάδι» ψάχνοντας ο ίδιος πουρνάρι να κρεμάσει την... κάπα του. Τα κατάφερε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ να πραγματοποιήσει το μεγάλο του πολιτικό όνειρο και να τρυπώσει στο «μαντρί» του Θωμά μπας και σωθεί ο ίδιος, διότι για την υπόλοιπη ομάδα ποιος νοιάζεται πλέον...

❖ Η ΕΞΗΓΗΣΗ...

Δικαίωμα του κ. Κολόκα να κάνει όποια επιλογή θέλει, αρκεί να εξηγηθεί μ’ εκείνους που τόσα χρόνια του χάριζαν καρέκλα εξουσίας. Μ’ εκείνους που ακολουθώντας τις θέσεις και τις απόψεις μιας ολόκληρης παράταξης, στήριζαν τον Παντελή πότε ως υποψήφιο στη Νομαρχία, πότε ως υποψήφιο στην Περιφέρεια και πότε ως υποψήφιο βουλευτή...

❁ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ...

Αν η στήλη ασχολείται με τα τερτίπια του Παντελή το κάνει διότι ο υπογράφων γνώριζε πολύ καλά τις ιδέες και τις αρχές της οικογένειάς του και συνδέονταν με φιλία και αγώνες μαζί της, καθώς επίσης και με τον ίδιο. Πολλές φορές μέσα από τη στήλη αλλά και από άλλα ΜΜΕ στηρίζαμε την ανιδιοτελή προσπάθεια που έκανε από τον καιρό που πηγαινοέρχονταν από την Ντραμπάτοβα στην πόλη με τα πόδια για να κάνει το χόμπυ επάγγελμα και το επάγγελμα πολιτική, όπερ κι εγένετο.

❖ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ...

Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με το φαινόμενο «Παντελής», διότι περί φαινομένου πρόκειται. Θεωρούσα ότι δεν θα κάνει τέτοιο άλμα στην ματαιοδοξία που τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό, όσον αφορά τον πολιτικό στίβο. Είχε γύρω του ένα σωρό παραδείγματα και δεν συγκινήθηκε από το δράμα και την τύχη που είχαν όμοιοί του, που προσπάθησαν να μετρήσουν την σκιά τους νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα κι όχι το μεσημέρι όπως ορίζουν οι κανόνες της φύσεως και η λογική.

❁ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ!..

Δεν δικαιολογείται να επικαλείται την επαγγελματική του ενασχόληση λέγοντας «εγώ ένας γυμναστής είμαι, τι να κάνω». Η απάντηση είναι ότι και στην πολιτική υπάρχουν ηθικές αρχές που, όσο ψηλά φτάνει κανείς σε αξιώματα, τόσο περισσότερο ξεγυμνώνεται και τόσες περισσότερες ευθύνες έχει έναντι εκείνων που τον στήριξαν στο διάβα του...

■ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!

Στο «σχοινί» των εκλογών θα φανεί αν η τελευταία πράξη του Παντελή ήταν η σωστή. Αν δηλαδή θα τον αντέξει ή θα τον γκρεμοτσακίσει και τότε ούτε ΕΝΑΣ δε θα βρεθεί να μαζέψει τα συντρίμια! Η Ελληνική κοινωνία έτσι όπως είναι δομημένη κι όποιες ηθικές αξίες κι αν έχει ο καθένας μας, δεν θα συγχωρήσει τους αχάριστους! Τα υπόλοιπα και τα σπουδαία μετά τις εκλογές. Καληνύχτα, Παντελή!

❖ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ!

Μας έχει πουλήσει από χέρι ο Παπανδρέου, φωνάζει σε όλους τους τόνους ο «δικός μας» Μιχ. Κασσής που δεν λέει να ξεστραβώσει αυτό το παιδί απ’ όταν εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Είδε τον Γιώργο στο πλάι του Κουβέλη και ποιος είδε τον Μιχάλη και δεν τον φοβήθηκε!

❁ ΑΦΥΣΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ!..

Γεννεές δεκατέσσερις έχει περάσει τον γάμο που πάει να γίνει Γιώργου Φώτη, που τον θεωρεί αφύσικο πράγμα. Όμως ο ίδιος φαίνεται να ευλογεί τον γάμο Ζάψα (ΔΗΜΑΡ) με τον Μάκη Χατζηεφραιμίδη και τον Στεφ. Ζούμπα! Ένα γάμο που ευλογεί και ο Σάκης Οικονόμου που έπιασε από πιο νωρίς «στασίδι» στη ΔΗΜΑΡ!

■ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ...

Θα κόψει πρώτη το νήμα η Ν.Δ. στις 25 Μαΐου προεξόφλησε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης σε ομιλία προς τους Γιαννιώτες στο Grand Serai. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η υποψήφια ευρωβουλευτίνα κ. Καλατζάκου, η οποία δεν κατάλαβα αν συνόδευε τον Κεφαλογιάννη ή αν συνοδεύονταν. Εν πάση περιπτώσει, δεν έχουμε παρά να μοιραστούμε την αισιοδοξία του Μαν. Κεφαλογιάννη για την πρωτιά της Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες επιλογές κι άλλες ερμηνείες...

❁ ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ;

Μια περίεργη επιστολή έφτασε σε όλους τους αγρότες από τη ΔΕΗ με θέμα την διακοπή της ρευματοδότησης σε όσους κάνουν υδροληψία με μειωμένο τιμολόγιο. Αν μέχρι τον Ιούλιο δεν αποδείξουν ότι υδρεύουν τα χωράφια τους, τότε θα τους εντάξουν σε κανονικό τιμολόγιο! Τόσες χαρές έκαναν οι αγρότες μας από τον φετφά της ΔΕΗ που άρχισαν να στέλνουν τα χαιρετίσματα στην Κυβέρνηση με τα δέκα δάχτυλα ανοικτά για την φαεινή ιδέα της ΔΕΗ σε προεκλογική περίοδο να παίρνει τέτοιες αποφάσεις!

■ Η ΜΟΝΗ...

Σε Ηπειρώτικο επίπεδο μόνο η αποκεντρωμένη Β. Ευταξά αντιλήφθηκε την κασκαρίκα κι έστειλε εκείνη μια επιστολή προς πάντα αρμόδιο για να σταματήσει ή να ανασταλεί αυτή η απειλή της ΔΕΗ μέχρι να προετοιμαστούν οι αγρότες μας, οι οποίοι κάθε βράδυ που κοιμούνται κάνουν το σταυρό τους για το τι κακό θα τους βρει με το ξημέρωμα. Δεν γνωρίζω την απήχηση της επιστολής Ευταξά, αλλά γνωρίζω καλά την απήχηση που θα έχει στο αποτέλεσμα των εκλογών ο θυμός των αγροτών μας, αν δεν κάνουν κάτι οι κυβερνητικοί για να τους προλάβουν...

❖ ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΙΑ...

Έλληνας πατριώτης μάλαμα ο γνωστός από την σίτισή του μέσω κρατικών ΜΜΕ Στέλιος Κούλογλου, που σε συνεχείς συνεντεύξεις του στα Σκοπιανά ΜΜΕ έχει βαφτίσει το γνωστό μόρφωμα σε Μακεδονία! Παιδί του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέλιος, λανσάρει κι αυτός αυτό το όνομα τραβώντας παράλληλα κι ένα... μπερντάχι στον Α. Σαμαρά που πριν είκοσι χρόνια δεν άφησε να γίνουν τα βαφτίσια...



Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.