Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ!..

Σαν… «αυτοκριτική» (οι παλαιοί αριστεροί την συνήθιζαν προς το κόμμα πριν… καρατομηθούν) ο κ. Αλ. Τσίπρας καθόρισε τρεις άξονες για την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μάη. Πρώτον το ότι η Ν.Δ. κατάφερε να… ενσπείρει τον «φόβο» στον λαό συγκρίνοντας τις δύο πλήρεις τετραετίες της διακυβερνήσεως από τον ίδιο και τον κ. Μητσοτάκη! Δεύτερον την αποτυχία της «απλής αναλογικής», επειδή τα κόμματα του… «προοδευτικού» τόξου απέρριψαν τις προτάσεις μετεκλογικής συνεργασίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης και τρίτον την εκφορά… «προσωπικών» απόψεων, όπως αποκλήθηκε το αλλαλούμ που επικράτησε στον ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια ολόκληρης της προεκλογικής περιόδου.

Εμείς οι απλοί πολίτες, λοιπόν, έχουμε κάθε δικαίωμα να σχολιάσουμε αυτά για τα οποία ο κ. Τσίπρας ανέλαβε την «προσωπική» του ευθύνη, χωρίς όμως καμία απολύτως επίπτωση ούτε σε «κάποιον» επώνυμο υπεύθυνο και φυσικά ούτε στον θωρακισμένο με «αντικολλητικό» εαυτό του!

Ένας τόσο… «πανέξυπνος» και… «χαρισματικός» πολιτικός, νεαρής ηλικίας, δεν κατάλαβε στην διάρκεια μιας ολόκληρης τετραετίας μέσα στην οποία συνέβηκαν τόσες μεγάλες κρίσεις, που η τύχη τις έφερε να είναι εξωγενείς (επίθεση στον Έβρο, πανδημία, πόλεμος Πούτιν, με επακόλουθό του την φοβερή ενεργειακή κρίση), ότι δεν χρειάζονταν καμία Ν.Δ. και κανένας Κυριάκος Μητσοτάκης για να κάνει τον Ελληνικό λαό να σταυροκοπιέται και να διερωτάται τι θα συνέβαινε αν κυβερνούσε ο Τσίπρας με την παρέα του;

Όσο κι αν κάποιος αποφεύγει να παραδεχτεί τα δικά του λάθη, ένας καλός πολιτικός θα πρέπει να είναι πάντα αυστηρός με την κρίση στον εαυτό του, επειδή τα λάθη του επηρεάζουν την ζωή του λαού, ο οποίος τον «επέλεξε» για να τον κυβερνήσει.

Αντίθετα εκείνος, αντί να σωπαίνει και να παρακολουθεί με προσοχή όλα αυτά, για τα οποία ο πολιτικός του αντίπαλος εισέπραττε πολλούς επαίνους από την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα, εκείνος τελείως αλόγιστα, χωρίς καμία σκέψη σοβαρότητας, χωρίς επιχειρήματα τον αποκαλούσε ανίκανο και την κυβέρνησή του, την χειρότερη της μεταπολίτευσης!

Πίστεψε αλήθεια ότι ο λαός είναι τυφλός; Ότι είναι κουφός; Ότι κυρίως είναι ανόητος και χρειάζεται κάποιον να του… δείξει τα αμπελοχώραφά του; Μέγα λάθος και το πλήρωσε.

Ύστερα αυτός ο… πανέξυπνος πολιτικός νόμισε ότι με την «απλή αναλογική»… ξέμπλεκε οριστικά από τη Ν.Δ.! Έσκαψε λάκκο στον οποίο έπεσε μέσα ο ίδιος, επειδή νόμιζε ότι αενάως θα εύρισκε «Καμμένους» για να κάνει τις δουλειές του!

Αποδείχτηκε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι προσπάθησε να δελεάσει ή και να εκβιάσει άλλα κόμματα μηδέ των ακροδεξιών εξαιρουμένων και εξευτελίστηκε με τις διάφορες «προτάσεις», τις οποίες ο ίδιος μαγείρευε ή… ονειρεύονταν.

Τέλος του ήρθαν κατακέφαλα οι… «προσωπικές απόψεις» διαφόρων «έξυπνων» και «κουτών» τους οποίους ο ίδιος αγκάλιαζε και ύστερα δεν μπορούσε να απαλλαγεί από αυτούς!

Με αυτές λοιπόν τις, τουλάχιστο αφελείς, σκέψεις… «αγόρασε» με οφίκιο και μία εντυπωσιακή εκπρόσωπο, η οποία τον κάλεσε να… «έρθει με φόρα» για να κατατροπώσουν τον Μητσοτάκη και τη Ν.Δ.! Δεν λογάριασαν καν την κρίση του υποφέροντος καραδοκούντος και θυμωμένου λαού, ο οποίος σιωπηλά παρακολουθούσε τις… πομπές τους.

Τώρα λοιπόν, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή, εκτός από εκείνες, τις οποίες ο λαός με την ψήφο του επέβαλλε, ανέβηκε στο μοναχικό βήμα της δήθεν «αυτοκριτικής» και κηρύττει ξανά… «γιούργια» για να κατατροπώσει τον Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. του!

Ο λαός τον περιμένει στη γωνία. Όπως πάντα ο λαός περιμένει στην γωνιά και όποιους αλαζονεύουν από οποιαδήποτε μεριά.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποδείχτηκε αποτελεσματικός σε όλες τις κρίσεις με τις επιλογές του, έτσι και τώρα καλεί τους πάντες, να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που του ανέθεσε με την ψήφο του ο λαός και να του συμπεριφερθούν ανάλογα. Αλλιώς θα τους… φάει η μαρμάγκα!

Γι - Πας