Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η… «ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»!

Ψάχνω επίμονα να ανακαλύψω τα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίζονται οι ισχυρισμοί του κ. Αλέξη Τσίπρα, του κ. Π. Πολάκη, του κ. Σπίρτζη, του κ. Ραγκούση, του κ. Ν. Ανδρουλάκη και τόσων άλλων αντιπολιτευομένων που βλέπουν ότι ήρθε η ώρα της αλήθειας, για το… απόφθεγμά τους ότι η σημερινή Κυβέρνηση της Ελλάδας είναι η «χειρότερη της μεταπολίτευσης»!

Φαίνεται όμως ότι οι εμφανείς μεγάλες επιτυχίες της… αποκρύπτουν τις κάποιες μικρές αποτυχίες της, όσο κι αν οι προαναφερθέντες προσπαθούν να τις διογκώσουν.

Σοβαρά τώρα, είναι δυνατό να συγκριθούν οι επιτυχίες της αντιμετώπισης της πανδημίας και της οργάνωσης των εμβολιασμών, τόσο στην προμήθεια των παντός είδους εμβολίων, όσο και στην εκτέλεσή τους, σε σχέση με αυτά που πρότειναν οι προρρηθέντες;

Προτάθηκε ακόμα από τον κ. Τσίπρα η παραχώρηση των «πατεντών» των εμβολίων στις Ελληνικές Φαρμακευτικές Εταιρείες! Η πρόταση ήταν τόσο πρόχειρη και αμελέτητη, ώστε απορρίφθηκε από το σύνολο των Εταιριών, ως προφανώς μη πραγματοποιήσιμη!

Αφήνονται δε στην μπάντα όλες οι προσπάθειες καταστρατηγήσεως των ληφθέντων περιοριστικών μέτρων από τους οιουσδήποτε «παλαβούς», οι οποίοι υποστηρίζονταν εμφανώς από τους προαναφερθέντες πολεμίους αυτής της Κυβέρνησης, της… χειρότερης της μεταπολίτευσης.

Στον οικονομικό τομέα ας είναι γνωστό ότι αυτή η… χειρότερη κυβέρνηση παρέλαβε όλα τα… «απόνερα» των προηγηθέντων σκληρών μνημονίων στα οποία προστέθηκαν, οι δαπάνες της πανδημίας και αυτές του εγκλεισμού με την παύση κάθε δραστηριότητας τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των εργαζομένων.

Εν τούτοις όμως τα έβγαλε πέρα αποσπάσασα τους επαίνους της Ε.Ε. η οποία, λάβαινε γνώση όλων των λεπτομερειών από την παρακολούθηση των μνημονιακών υποχρεώσεών της.

Επάνω σε όλα αυτά, η χειρότερη Κυβέρνηση αντιμετώπισε με μεγάλη επιτυχία την… πολεμική μεταναστευτική επιχείρηση σε στεριά (Έβρος) και θάλασσα (νησιά) κάνοντας την Ε.Ε. να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα στον τομέα αυτόν υπερασπίζεται τα… σύνορα της Ευρώπης!

Για φανταστείτε όμως τις υποκλοπές, τις πυρκαγιές και τα Τέμπη; Αυτά σκέφτεται ο λαός!

Τέλος κλήθηκε αυτή η χειρότερη Κυβέρνηση να υπερασπιστεί την ύπαρξη της πατρίδας αυτής καθ’ εαυτής. Εδώ θα αναφερθούν οι τρεις βασικότερες κινήσεις της: Η πρώτη με την προσέγγιση με τον Αραβικό κόσμο και την Αίγυπτο, η υπογραφή της Α.Ο.Ζ. με την οποία διέλυσε την απειλή της Τουρκίας με τις παράνομες διασυνδέσεις και επιχειρήσεις της με την Λιβύη. Η δεύτερη με την μεγάλη απόφασή της να εκσυγχρονίσει τους εξοπλισμούς της στην στεριά, θάλασσα και αέρα με την υπογραφή με την Γαλλία της προμήθειας των περίφημων Rafale και των φρεγατών Belharra, ταυτόχρονα όμως για πρώτη φορά αυτή η Γαλλία υπέγραψε συμφωνία αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης από τρίτον. Η συμφωνία αυτή υπογράφτηκε με την… χειρότερη Κυβέρνηση της Ελλάδας. 

Και η τρίτη κίνηση ήταν η εμπέδωση της συμμαχίας μας με τις ΗΠΑ με τις οποίες ανανεώθηκαν οι αμυντικές συμφωνίες και η υπογραφή για την σπουδαία βάση της Αλεξανδρούπολης. Η ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, της χειρότερης Κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ προκάλεσε θύελλα εγκωμιαστικών σχολίων και από τις δύο παρατάξεις του Κογκρέσου και είχε ως αποτέλεσμα αυτό, μέσω του Γερουσιαστή Μενέντεζ, να αναλάβει δραστικό ρόλο για την υποστήριξη της Ελλάδας από την εμφανή απειλή του γείτονα.

Τελικά αυτή η χειρότερη Κυβέρνηση κατάφερε στο εσωτερικό και την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, μετατρέποντάς την σε σύγχρονη και ζηλευτή χώρα της ηλεκτρονικής εποχής!

Οι έσχατοι… γίνονται πρώτοι! Έχουν αντίρρηση οι Πολάκης και… Μυθριδάτης! Τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή.

Καλή Ανάσταση!

Γι - Πας