Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ!..

Όταν κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο κ. Α. Τσίπρας, μη διδασκόμενος από τις αναποδιές της ζωής, δεν θέλει να αναγνωρίσει την Σωκρατική σοφία που λέει: «Γηράσκω αεί πολλά διδασκόμενος» αποδεικνύει ότι έχουν απόλυτο δίκαιο!

Το κακό του χαρακτήρα του τρίτωσε με την τελευταία του φαιδρή φιέστα στο «γιαπί» της Λάρισας… ξεναγούμενος από τον από 13ετίας συνταξιούχο υποτακτικό του Συριζαίο Σταθμάρχη! Και το μεν «γιαπί» με τα χαρτοκιβώτια για τα υλικά του νέου πλήρους συστήματος, είναι επόμενο να είναι «γιαπί» όπως όλα τα γιαπιά. Δίπλα του όμως υπήρχε το σύστημα που λειτουργούσε και αυτόματα καθοδηγούσε τα τρένα με ασφάλεια, το οποίο ο κ. Τσίπρας απαξίωσε να επισκεφτεί! Δεν τον συνέφερε στην κομματική φιέστα που διοργάνωσε. Η προηγούμενη φορά ήταν οι περίφημοι «μουσαμάδες» με τις φωτογραφίες που κάλυπταν το γιαπί του σταθμού του Μετρό της Θεσσαλονίκης, ο οποίος… ακόμα τελειώνει!

Εκείνο όμως που θα έπρεπε να τον κάνει εσαεί να ντρέπεται είναι η περίφημη φιέστα που οι υπεύθυνοι συνεργάτες του, υπουργοί και άλλοι, του οργάνωσαν, όταν επιστρέφοντας από τα Βαλκάνια ρωτούσε: Τι ώρα θα πετάξουν αύριο τα ιπτάμενα για να σβήσουν την φωτιά στο «Μάτι»; Καθ’ήν στιγμή ο κολλητός του Πολάκης έψαχνε για σακούλες για να κλείσουν τις σορούς των στοιβαγμένων απανθρακωμένων νεκρών και την ίδια στιγμή άλλοι μισοκαμμένοι πολίτες βρίσκονταν στην θάλασσα και κανένας δεν είχε τρέξει να τους βοηθήσει, επειδή λέει το λιμενικό τυχαία άκουσε από την τηλεόραση για την ύπαρξή τους.

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε καταφέρει να απαγκιστρώσει από την Δουνκέρκη τριακόσιες χιλιάδες κινδυνευόντων στρατιωτικών με την κινητοποίηση όλων των άοπλων πλωτών μέσων της Αγγλίας. Και στον κόλπο του «Ματιού» πνιγόταν αβοήθητοι υποφέροντες πολίτες βρισκόμενοι μέχρι και έξι ώρες μέσα στη θάλασσα! Και ο υπουργός του κ. Τσίπρα δήλωνε την επομένη μέρα ότι δεν βρήκε… λάθος που θα έπρεπε να διορθώσει και γι’ αυτό δεν παραιτήθηκε, όπως δεν παραιτήθηκε και η κα Δούρου, όταν στην «Μάντρα» πνίγηκαν 25 νέοι άνθρωποι, δηλώνοντας ότι απλά το… «κακό» έπεσε στην βάρδια της! Λέμε να μην κάνουμε συγκρίσεις, αλλά όταν ο κ. Τσίπρας προκαλεί με τηλεοπτικά σόου, δεν είναι δυνατό να μη συγκρίνουμε!

Τώρα αποφάσισε να μας πείσει, λέει, ότι θα κυβερνήσει με τα ίδια πρόσωπα (καναδυό εκ των οποίων είναι ήδη καταδικασμένα από ανώτατο δικαστήριο της χώρας, για παράβαση καθήκοντος), αλλά με… διαφορετική σοβαρότητα! Τύφλα νάχει η σοβαρότητα του Μητσοτάκη. Αυτή αναγνωρίζεται μόνο από τους χαζοΕυρωπαίους, τους χαζοΑμερικάνους και τους διεθνείς οικονομικούς χαζοΟργανισμούς.

Ο ίδιος επισκέπτεται με στόμφο ορισμένους συνταγματικούς θεσμούς, για να μας δείξει πόσο τους σέβεται και από πίσω βάζει αυτούς που πρόκειται να… συγκυβερνήσουν να υποστηρίζουν ότι θα τα αλλάξουν όλα! Κάθε τι που δεν θα συμφωνεί με τον Πολάκη (ειρήσθω εν παρόδω ότι η… παρεξήγηση με τον τελευταίο λύθηκε οριστικά και αμετάκλητα) θα μπαίνει στην μπάντα. Κάθε μη Συριζαίος θα φεύγει από τη θέση του, είτε δημόσιος λειτουργός είναι αυτός, είτε δημοσιογράφος, είτε και δικαστικός.

Ποιοι θεσμοί; Αυτοί θα πρέπει να μετονομασθούν σε Συριζαϊκούς θεσμούς. Τρέμε κόσμε. Μία τηλεόραση θα υπάρχει, η Συριζαϊκή και μία εφημερίδα θα εκδίδεται, το… «Ντοκουμέντο»! Άντε και η «Αυγή»! Κι αν θέλετε να ξέρετε και… μία τράπεζα, αυτή που θα δανείζει τον Πολάκη και όσους εκείνος προτείνει.  Και μη γελάτε, συμφωνούν για όλα αυτά, η σύζυγος, η αδελφή και τα… ξαδέρφια και όλοι αυτοί που άνθεξαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια εκτός εξουσίας, την οποία τότε άφησαν να τους… ξεφύγει μέσα από τα χέρια! Τότε που οι πρώτη φορά αριστερά… «κένταγε» και ο λαός κόντευε να συνηθίσει το «σανό» των αχύρων!

Αφήστε τον Ανδρουλάκη να λέει τις… τζώρες του για άλλον πρωθυπουργό. Αυτόν τον Ανδρουλάκη θα τον αναλάβει ο… «Γιωργάκης», ο οποίος με ένα καλό Υπουργείο θα… κάνει τη δουλειά του Καμμένου και μάλιστα πιο λογικά από τις ακροδεξιές καταβολές εκείνου! Εν ανάγκη ο Βαρουφάκης καραδοκεί για να… συμπληρώσει το παζλ. Όσο για τον Κουτσούμπα και τον… «κηραλοιφά» Βελόπουλο αρκεί η ανοχή τους στην… «προοδευτική» διακυβέρνηση!

Έτσι τους βλέπεις, αδιόρθωτους, να τρίβουν όλοι τα χέρια τους… επειδή έρχεται το τέλος του «μισητού» Μητσοτάκη. Και δεν αντιλαμβάνονται ότι ο λαός έχει και κρίση και μνήμη και σοβαρότητα και θα πράξει ανάλογα με τα επιτεύγματα των δύο τετραετιών που προηγήθηκαν. Οι διαφορές είναι εμφανέστατες!

Γι - Πας