Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΙ… ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γνωστό και στον τελευταίο Έλληνα ότι παρέλαβε μια Ελλάδα απόλυτα διαλυμένη σε όλους τους τομείς! Ούτε ο ίδιος ο λαός δεν κατάλαβε πώς μέσα στην απογοήτευσή του για τους πολιτικούς, οι οποίοι είχαν κυβερνήσει τη χώρα και την έφεραν δέσμια των μνημονίων της Ευρώπης και του Δ.Ν.Τ., είχε παρασυρθεί και έδωσε την ψήφο του στην προσωποποίηση της ανικανότητας, της ασχετοσύνης, της ιδεοληψίας και της αλαζονείας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μη πιστεύοντας στο τόσο μεγάλο λάθος που έκανε, το επανέλαβε! Το δις εξαμαρτείν!..

Έτσι, το 2019, ύστερα από υπερπλήρη θητεία της ψήφου του, πήρε βαθειά αναπνοή και επανόρθωσε. Ήρθαν όλες οι δυστυχίες που ακολούθησαν, πανδημίες, εμβόλια, πόλεμος, ενεργειακή κρίση και απειλές από τον ανεκδιήγητο γείτονα και ο λαός σκέφτονταν με φρίκη τι θα συνέβαινε αν το 2019 είχε κάνει το ίδιο λάθος, με το διπλό του 2015. Δεν το έκανε όμως και με σημαντική ικανοποίηση υπέμεινε και πέρασε όλες τις κρίσεις.

Ικανοποίηση η οποία αποδείκνυε την ορθή κρίση του αυτή τη φορά. Εν τούτοις, μέσα στις μεγάλες επιτυχίες και παρά την άγρυπνη παρακολούθηση των πραγμάτων από τον νέο ηγέτη, δεν ήταν δυνατό να μη υπάρχουν και λάθη, όπως επίσης και εσφαλμένες επιλογές είτε στα ψηφοδέλτια, είτε και στους συνεργάτες. Όλα ανεξαιρέτως αναγνωρίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά.

Η περίοδος της ατιμωρησίας και της μη αναγνωρίσεως των λαθών παρήλθε οριστικά και αμετάκλητα. Η Ελλάδα πήρε την θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και διεθνώς, οι δε επιτυχίες της στην οικονομία προκαλούν τα ευνοϊκότερα σχόλια από όλες τις πλευρές.

Μόνο ο Ερντογάν συνιστά στον Ελληνικό λαό την καταψήφιση του Κυριάκου Μητσοτάκη κι αυτό είναι απόδειξη της μεγάλης επιτυχίας του σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερα ύστερα από την καταλυτική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, όπου για πρώτη φορά οι Αμερικανοί έγιναν γνώστες των τεκταινομένων στην Ανατολ. Μεσόγειο!

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν οι… απογοητευμένοι από την απώλεια της εξουσίας με πρώτο τον πρωταγωνιστή, ο οποίος πες, πες έκανε τον εαυτό του να πιστέψει πως… είναι κάποιος, πως «μπορεί»! Πίσω του όλοι εκείνοι, οι οποίοι θεώρησαν ότι τα πάντα είναι εφικτά την σήμερον ημέραν. Πίστεψαν ότι δεν έχει καμιά σημασία ούτε η εκπαίδευση και η βαθμίδα της για να κατακτήσεις το οτιδήποτε, ακόμα και να γίνεις καθηγητής Πανεπιστημίου!

Ποια αριστεία και ποια πτυχία και τίτλοι, αυτά είναι αστεία πράγματα. Πίστεψαν ότι «Πανεπιστημιακό άσυλο» σημαίνει την αυθαίρετη κατάληψη, οποιουδήποτε χώρου εντός των Πανεπιστημίων, χωρίς να έχει δικαίωμα να σε ελέγξει κανένας και προ παντός οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Πίστεψαν ότι μπορούν να εγκαθιστούν στους Παν/κούς χώρους και τις Φοιτητικές Εστίες ορμητήρια παρανομιών και διακίνησης πάσης ουσίας και υλικού. Δεν χρειαζόταν καν η φοιτητική ιδιότητα. Εάν κάποιος Πρύτανης ή Καθηγητής παρενέβαινε υπέρ της νομιμότητας (η οποία υπήρχε στην νομολογία και στα χαρτιά), αυτός διαπομπεύονταν με τον χειρότερο τρόπο, χωρίς οι «σπουδάζοντες» ή μη σπουδάζοντες τραμπούκοι να έρχονταν αντιμέτωποι με κάποια κρατική υπηρεσία, ακόμα κι αν δημιουργούνταν καταστροφές πολυδάπανες! Κανένας απολύτως δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης, ούτε το Υπουργείο Παιδείας!

Αλλοίμονο όμως αν έστω και κατά τύχη διαπιστώνονταν αστυνομική στολή εντός των Παν/κών χώρων. Θα αποτελούσε… ιεροσυλία, η οποία μπορούσε ακόμα να δημιουργήσει σοβαρές αντιδράσεις από την επίσημη Κυβέρνηση.

Όλοι αυτοί, συνεπικουρούμενοι και από τους αρνητές κάθε αξιολόγησης παντού, όπου επιβάλλεται στα σύγχρονα κράτη, συσπειρώθηκαν κάτω από την… «τέντα» του αρχιαρνητή και προσπαθούν κάνοντας το άσπρο μαύρο να πείσουν τον λαό να τους ξαναφέρει στην εξουσία με χειρότερη μορφή, όπως οδύρεται η σύζυγος του… «αρχηγού» να γίνει! Υπάρχουν όμως πλέον μπροστά στον λαό οι δύο πλήρεις θητείες για σύγκριση και το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό υπέρ του κ. Μητσοτάκη.

Γι - Πας