Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2022 – 2023!..

Με τη βοήθεια του Θεού, που θέλησε και φέτος να μου επιτρέψει την μετακίνηση στα βόρεια, βρέθηκα και πάλι στο Βερολίνο από τους 15 – 20 βαθμούς κελσίου στους μόνιμα μείον 4 – 6, φυσικά και είχα πληροφόρηση, γι’ αυτό ήμουν κατάλληλα προετοιμασμένος, ενώ η… δική μας «Aegean» μας μετέφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Το Βερολίνο, όπως ξέρετε, τα Χριστούγεννα είναι ανυπέρβλητο. Μου θύμισε τις παλιές καλές εποχές με τον Covid-19 να ενθυμίζει την παρουσία του, αλλά με πολύ λιγότερες μάσκες και έξω, αλλά και στους εσωτερικούς χώρους, όπως π.χ. στα ΜΜΜ! Τέλος πάντων εμείς προετοιμασμένοι με όλους τους… «κανόνες» το τολμήσαμε, ελπίζοντας και στην… άνωθεν βοήθεια.

Η ακρίβεια είναι σαφώς ορατή και εδώ, ενώ οι προσπάθεια των πειθαρχημένων πολιτών για οικονομία στην ενέργεια είναι εμφανείς. Συνεχώς υπάρχουν υπενθυμίσεις για την χρήση της μάσκας, όπως υπάρχουν παντού και οι θρασύτατοι αρνητές της.

Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά που στον πάτο - πάτο δεν αφορούν κανέναν, κι ας έρθουμε στην καυτή πραγματικότητα. Το σκάνδαλο που ταρακούνησε ολόκληρη την Ευρώπη, το σκάνδαλο που δείχνει πως η «Ιταλικής μαφία» καταφέρνει να εισέρχεται στους μηχανισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να… «διακινεί» τεράστια χρηματικά ποσά σε «πετροευρώπουλα» αυτή τη φορά κυριαρχεί! Ο… «Αδάμ» κατάφερε επιτέλους να… εξαπατήσει την «Εύα» λες και της… το φύλαγε! Μόνο που έπρεπε να περάσουν τόσοι αιώνες για να αντικατασταθεί το μήλο με τα ευρώπουλα!

Από την άλλη μεριά ο… αρχηγός του κόμματός της, ανεπίτρεπτα αμήχανος και τρομοκρατημένος έχασε τελείως την ψυχραιμία του. Αυτά που εκστόμισε περί… Δουρείου Ίππου κλπ, κλπ για την διακεκριμένη Ευρωβουλευτή του κόμματός του και μία εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να την φορτώσει, μιμούμενος τον… κρυφό φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ώ του θαύματος, στον κ. Μητσοτάκη, θα μείνει στα… ανέκδοτα της Ευρωβουλής και θα τον κυνηγούν στην υπόλοιπη πολιτική του σταδιοδρομία όποια κι αν είναι αυτή! Ακόμα και ο απλός «ανδρισμός», για τον οποίο τόσο πολύ… κόπτονται, οι συμπατριώτες του Κρητικοί, επέβαλε την ανάληψη των ευθυνών του, όσες υπάρχουν πολιτικές φυσικά, και αν υπάρχουν. Η συμπεριφορά του δείχνει το μέγεθός του ως πολιτικού ανδρός, κι ακόμα περισσότερο ως πολιτικού ηγέτη!

Αυτά φαίνονται ήδη και θα φανούν καλύτερα στο μέλλον.

Αισθάνθηκα αντίθετα πολύ υπερήφανος ακούοντας τον διακεκριμένο Αμερικάνο Γερουσιαστή Μενέντες να ομιλεί περί Τουρκίας και προ παντός περί Ερντογάν. Για πρώτη φορά ένας τόσο διακεκριμένος Αμερικάνος δεν μίλησε απλά… έξω από τα δόντια που λένε, αλλά τα είπε τόσο ξεκάθαρα και απλά που κάνουν πολύ μεγάλη εντύπωση στον καθένα. Είπε τα γεγονότα, όπως ακριβώς συνεχίζουν να συμβαίνουν και για τόσο μακρό χρονικό διάστημα, με τόσο θράσος. Παρομοίασε τον Ερντογάν στα ίσια ίδιο με τον Πούτιν και τον Πέρση σκληρό δικτάτορα! Σε ότι αφορά στους εξοπλισμούς της Τουρκίας και τις συμπεριφορές της απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο θα τον βρίσκουν πάντα μπροστά τους από την σημαντική θέση του Κογκρέσου την οποία υπηρετεί με μεγάλη συνέπεια. Είπε ακόμα ότι μόνο ένας «εγκληματίας πολέμου»! Έτσι τόσο καθαρά, θα αποτολμούσε να απειλήσει μία πόλη σαν την Αθήνα που κατοικείται από 3 εκατομμύρια αμάχους με πυραυλική επίθεση και παρέθεσε αυτoύσια την φρασεολογία του! Εμείς οι παλαιοί σκεφτόμαστε τις φαρμακερές κουβέντες του Κίσιγκερ πάντα φιλοτουρκικές και ανθελληνικές!

Είναι βέβαιο ότι η ψήφος των Αμερικανών στις ενδιάμεσες εκλογές, που διατήρησε αυτό το ευνοϊκό για την πατρίδα μας status quo δεν ήταν τυχαία, αλλά προήλθε και από τις τεράστιες προσπάθειες του Έλληνα Πρωθυπουργού και των υπευθύνων της κυβέρνησής του, την οποία τόσο χυδαία λοιδωρεί η Ελληνική αντιπολίτευση! Προήλθε επίσης και από την Ελληνική ομογένεια της Αμερικής η οποία επιτέλους βρήκε ευήκοα ώτα, τα οποία απέφυγαν να ακούνε όλα εκείνα τα ασύστολα ψεύδη, που με τους γνωστούς ανατολίτικους τρόπους τα τροφοδοτούσε η Τουρκική προπαγάνδα. Ποιος σοβαρός άνθρωπος μπορεί να ξεχάσει την «φωτογραφία» της ανύπαρκτης ζωντανής και νεκρής προσφυγοπούλας που κράτησε ο Ερντογάν στην Γ.Σ. του Ο.Η.Ε.; Ρεζιλίκια!

Γι - Πας