Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η… ΚΙΒΩΤΟΣ!

Ενδόμυχα ήμουν υπέρ. Στο βάθος όμως ήμουν πολύ επιφυλακτικός, αναμένοντας κάποτε το… μπαμ! Κι αυτό έγινε αυτές τις μέρες, με το περιστατικό της 12χρονης του Κολωνού και τα άλλα παρόμοια διάφορων ανώμαλων με θύματα παιδικές ψυχές!

Δεν είναι δυνατό να γνωρίζω, ούτε και να υποψιαστώ τι ακριβώς συνέβη στην «Κιβωτό του Κόσμου». Ο διάχυτος ανθρωπισμός καμάρωνε τους αγώνες ενός «αγνού» ιερωμένου, ο οποίος με τόσο ζήλο προσπαθούσε να βοηθήσει πολλές πάσχουσες παιδικές ψυχές.

Και είναι αλήθεια ότι πολλοί, πάρα πολλοί συμπαραστάθηκαν στον π. Αντώνιο, όλων των Μ.Μ.Ε. μη εξαιρουμένων και στα οποία ο π. Αντώνιος, δεν παρέλειπε να χαρίζει το «αθώο» χαμόγελό του πολύ συχνά, ίσως συχνότερα από όσο έπρεπε!

Αυτό όμως δημιούργησε, εκτός από τις μεγάλες οικονομικές συνεισφορές, πολλά συναισθήματα αρνητικά και ζηλόφθονα σε κάποιους που καραδοκούσαν και ως συνήθως σε εκείνους που δεν μπορούν και δεν θέλουν ίσως να προσφέρουν όσα ο κ. Αντώνιος προσέφερε στην κοινωνία.

Έτσι παρασυρμένος πλέον από τον ενθουσιασμό του για την ανταπόκριση της «κοινωνίας» στο έργο του, άφησε τον εαυτό του απροστάτευτο και κυρίως με τις προσφερόμενες πανταχόθεν βοήθειες επεκτάθηκε κατά τρόπο ανεπίτρεπτο.

Μέγα λάθος και ανεπίτρεπτο! Πώς θα μπορούσε μόνος του να ελέγξει τόσους ανθρώπους; Δεν σκέφτηκε ποτέ το λαϊκό «κάθε καρυδιάς καρύδι»; Πώς αφέθηκε έτσι;

Τα λάθη πληρώνονται και δυστυχώς στην περίπτωσή του θα πληρωθούν πολύ ακριβά. Η ίδια η «κοινωνία» φωνάζει πλέον… «σταύρωσον»! Τα ίδια μέσα ενημέρωσης άρχισαν τις… πιπεράτες διηγήσεις με τις οποίες θέλγονται όλοι τόσο πολύ.

Ω του θαύματος η… αδιάφορη για το «θεάρεστο» έργο του «Εκκλησία» ξύπνησε και υιοθετώντας τα πρώτα «κουτσομπολιά» τον χτύπησε πρόωρα και κατακέφαλα!

Το κράτος αμήχανο, ευτυχώς δείχνει να αναλαμβάνει την ευθύνη των δομών της οργάνωσής του. Εκείνος πλέον μόνο να προσεύχεται μπορεί. Αυτό το γνωρίζει, ή όχι;

ΜΝΗΜΕΣ!..

  Ούτε η πιο πετυχημένη διαφήμιση δεν θα είχε γίνει ο μεγαλύτερος εφιάλτης του Αλέξη Τσίπρα! Πρόκειται για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπου αδιάψευστα δίπλα στην όντως υπερβολική τιμή, υπάρχει η επίσης αδιάψευστη υπερβολική έκπτωση, λόγω της συμμετοχής του Κράτους, το οποίο έσπευσε να συμπαρασταθεί στους πολίτες αδιακρίτως.

Κι ενώ ο κ. Αλέξης είχε αρχίσει να εντάσσει τις τιμές της κατανάλωσης στην «ακρίβεια Μητσοτάκη», αγνοώντας τις επιπτώσεις του πολέμου του Πούτιν και της διεθνούς και δυσθεώρητης ανόδου των τιμών των καυσίμων, έρχεται ο Μητσοτάκης και βάζει τις μεγάλες εκπτώσεις, οι οποίες δεν μπορούν με τίποτε να διαψευστούν.

Τώρα βέβαια η γενικότερη ακρίβεια είναι απότοκος της υψηλής τιμής του ρεύματος, αλλά ο Αλέξης δεν μασάει από αυτά. Θυμήθηκε την εποχή που υποσχέθηκε να… «σκίσει τα μνημόνια» και κέρδισε τις εκλογές! Αφού παρά τις κολοτούμπες του που έκαναν διεθνώς γνωστή τη λέξη «κολοτούμπα» ένα 20 περ. τοις εκατό του αφελούς πληθυσμού τον ακολουθεί εκείνος αποθρασύνεται και… ελπίζει. Είναι η μόνη του ελπίδα να συνεχίσει να υπάρχει ως… πολιτικός αρχηγός και λέει ό,τι του κατεβάσει η γκλάβα και υπόσχεται… επίγειους παραδείσους.

Είχε το θράσος να επισκεφτεί το σπίτι της ατυχούς δημοσιογράφου, στο οποίο ο δικαστικός επιμελητής, με βάση τους «Νόμους Τσίπρα», έσπασε την πόρτα για να περάσει ο… νέος ιδιοκτήτης!

Είχε ξεχάσει βέβαια τα διαλυμένα γραφεία των συμβολαιογράφων επί διακυβερνήσεως του από τις ορδές του Π. Λαφαζάνη.

Θυμάται όμως με ανατριχίλα την φωτογραφία του με το πούρο (Αβάνας;) στο γιωτ της Παναγοπούλου. Η «φίλη» του τότε τιμώρησε με απόλυση το μέλος του πληρώματος που την είχε τραβήξει εν μέσω του θορύβου που είχε ξεσηκωθεί από τους 104 καμμένους του «Ματιού»!

Ο αδίστακτος όμως φίλος του, ο πολλαπλά ευεργετηθείς και διαβιών λάθρα ως «μεγαλοεκδότης» (!) Κ. Βαξεβάνης δεν δίστασε ο αθεόφοβος να εντάξει και αυτήν τη φωτογραφία στις «παρακολουθήσεις» επί… παντός του επιστητού του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν ρώταγε τουλάχιστο τον δικηγόρο του τον Γιάννη Μαντζουράνη που είχε πει για τον μακαρίτη Κουτσόγιωργα το αμίμητο: Έκλεψε για το παιδί του!

Γι - Πας