Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΥΡΙΕ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΕΜΠ!..

Δεν πέρασαν πολλές μέρες αφ’ ότου κατακεραύνωσα, με αυστηρότητα ίσως, όσους αντιδρούσαν στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία για τον διακριτικό έλεγχο των παρανομιών μέσα στα ΑΕΙ. Οι Πρυτάνεις τότε, όχι όλοι, και άλλοι «προοδευτικοί» Πανεπιστημιακοί αντέδρασαν θεωρώντας άχρηστο κάθε έλεγχο και κάθε αστυνομίας μέσα στα Πανεπιστήμια!

Από κοντά βέβαια και ορισμένα κόμματα… στα οποία «ομνύουν» οι προαναφερθέντες πανεπιστημιακοί, ξεχνώντας άλλους γραπτούς και άγραφους όρκους!

Πολλοί κι εγώ ακόμα, θεώρησαν ότι ήμουν πολύ αυστηρός!

Ώσπου να γίνει η έφοδος στην Φοιτητική Εστία στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου (Ε.Μ.Π.). Όλοι οι πολίτες, από τα σπαρτά επεισόδια, είχαν ψυχανεμιστεί τα τεκταινόμενα εκεί! Δεν ήταν δυνατό όμως κανένας να φανταστεί το μέγεθος των αποκαλυφθεισών κακουργηματικών παρανομιών. Τώρα αποδεικνύεται ότι τα παιδιά του λαού, που δεν είχαν πού την κεφαλήν κλίνη για να σπουδάσουν, ύστερα από την θριαμβευτική επιτυχία τους στις εξετάσεις, στέλνονταν στα στόματα… αγέλης λύκων, που διαβιούσαν στην Φοιτητική Εστία, εν γνώσει των Πανεπιστημιακών Αρχών δυστυχώς! Διότι υπήρξαν και ηρωικοί φοιτητές που τόλμησαν να κάνουν καταγγελίες παρά την έμπρακτη τρομοκράτηση!

Ερωτάται λοιπόν ο κ. Πρύτανης του Πολυτεχνείου: Γιατί παραμένει ακόμα στην υπεύθυνη αυτή θέση και δεν παραιτήθηκε; Όχι μόνο επειδή είναι υπεύθυνος για τα συμβαίνοντα τόσο τραγικά στο Πολυτεχνείο του οποίου ηγείται, αλλά έστω, αν τυχαίνει να είναι «Προοδευτικός», για την επέμβαση της Αστυνομίας, χωρίς να την καλέσει εκείνος!

Οι άλλοι «Προοδευτικοί» Πρυτάνεις γνωρίζουν τι γίνεται στις δικές τους Φοιτητικές Εστίες;

Ερωτώνται επίσης, όσοι «Προοδευτικοί» Πανεπιστημιακοί και πολιτικοί, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης: Δεν ψάχνουν τόπο να κρυφτούν ύστερα από τα αποκαλυφθέντα στην Φοιτητική Εστία Ζωγράφου κι αυτοί είχαν βγει στο… μεϊντάνι για υποστήριξή τους;

Αλλά τι λέω. Αφού υπήρξε Πανεπιστημιακός να χαρακτηρίσει «αθώο άοπλο» τον… κατά σύμπτωση Αλβανό δολοφόνο με το κατσαβίδι, που επιτέθηκε στην ηρωική αστυνομικίνα, η οποία αμυνόμενη τον πυροβόλησε… «εκεί που έπρεπε» ώστε να μη δημιουργήσει νέο… «ήρωα», που θα άλλαζε την όλη ουσία της αισχρής αυτής υπόθεσης. 

ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ… ΚΟΛΛΗΤΟΙ!

Και σαν… «καπάκι» για όλα τα τραγικά των ημερών που μας μαυρίζουν την ψυχή, νάσου και πάλι ο τρελός δικτάτορας της εποχής, στριμωγμένος από την αντεπίθεση των ηρωικών Ουκρανών στον «πόλεμό του» και την, για πρώτη φορά, απροθυμία των αφυπνισθέντων Ρώσων να συμμετάσχουν σε αυτόν τον πόλεμο, να προσπαθεί με τρόπους Κα-Γκε-Μπε να νομιμοποιήσει τα γελοία «δημοψηφίσματα» που προκάλεσε στις περιοχές, που με τόσο βάρβαρο και φονικό τρόπο είχε καταλάβει! Έτσι, λέει, θεωρούνται πλέον Ρωσικές περιοχές και όποιος τις αγγίξει… κάνει τζιζ, μηδέ των Ουκρανών εξαιρουμένων και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο… μηδέ των πυρηνικών εξαιρουμένων, για να τις υπερασπίσει! Τελεία και παύλα!

Αυτό που υπολόγιζε να κάνει από την αρχή για ολόκληρη την Ουκρανία με έναν περίπατο το κάνει τώρα, ύστερα από τόσο φονικό και τέτοιες καταστροφές στα εδάφη που κατέλαβε και κινδυνεύει με την αντεπίθεση των Ουκρανών να τα χάσει!

Όταν έλεγα ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν «μαθητής» του Στάλιν, όλοι χαμογελούσαν ειρωνικά, όχι όλοι, αλλά κυρίως οι… «Προοδευτικοί».

Έτσι μοιράστηκαν τότε με το Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ οι χώρες της Βαλτικής και η Πολωνία. Σαν να ήταν στραγάλια, μέχρι που η… ουρά, ο μαθητής, κίνησε να φάει το κεφάλι, το δάσκαλο και έφαγε στο τέλος και το δικό της με την βοήθεια των συμμάχων φυσικά!

Η μεγάλη αλεπού, ο Τσώρτσιλ, είχε καταλάβει πού το πήγαινε ο Στάλιν, αλλά ο ασθενών Ρούσβελτ δεν τον βοήθησε και έγινε ό,τι έγινε ύστερα. Ο Στάλιν άφησε, πιθανώς δολοφονημένος, πίσω του την Σχολή του την οποία ο «μεταρρυθμιστής» Χρουστσώφ δεν κατάφερε να εξουδετερώσει και απ’ εκεί ξεπήδησε το σημερινό μπουμπούκι ο Πούτιν και κάνει αυτά που κάνει μπροστά στην… απορημένη ανθρωπότητα!

Το θέμα είναι ότι κοντά σ’ αυτόν ξύπνησαν και άλλοι που θέλουν να τον αντιγράψουν και είναι οι μόνοι που έχουν φιλίες με αυτόν.

Ο… «δικός» μας Ερντογάν, μαθημένος στα… χάδια των Αμερικάνων λόγω γειτονίας του με την Σοβιετική Ένωση, νομίζει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση σε βάρος της Ελλάδας, αλλά με τον Μητσοτάκη… δεν του βγαίνει και φρύαξε!

Γι - Πας