Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΗΓΕΤΗΣ  Ή… ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ;

Πολλοί και εμού συμπεριλαμβανομένου, ανέμεναν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κατανάλωνε την ομιλία του στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις λεπτομερειακές απαντήσεις, μία προς μία στα όσα βλακώδη και ψευδή είπε ο κ. Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας από την ίδια θέση. Τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα υπέρ της Ελλάδας και η… «νίκη» σίγουρη!

Φαίνεται ότι αυτή υπήρξε κατ’ αρχάς και η άποψη του κ. Μητσοτάκη και όσων προετοιμάζουν τους «λόγους» του. Ο πανέξυπνος όμως πρωθυπουργός μας, ζώντας μέσα στο πνεύμα της Γεν. Συνέλευσης του ΟΗΕ όλες αυτές τις μέρες αντιλήφθηκε ότι με τον τρόπο αυτόν θα έδειχνε μια… κακομοίρικη χώρα που την… δέρνει ο Ερντογάν (η Τουρκία) και ζητάει βοήθεια από εκεί που δεν μπορεί να την έχει!

Η απάντηση στις βλακείες του Ερντογάν δόθηκε πανηγυρικά στον Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ με τον οποίο είχε συνάντηση και στον οποίο είχαν προηγηθεί τα στοιχεία από τα αρμόδια Ελληνικά όργανα (Δένδιας, Μηταράκης). Δόθηκε επίσης στις συνεντεύξεις που παραχώρησε ο κ. Μητσοτάκης στα δύο τεράστια τηλεοπτικά δίκτυα BLOOMBERG και CNN και ήταν καταπέλτης, γνωστοποιώντας εκεί όλες τις λεπτομέρειες, με γλώσσα «ροδάνι»!

Έτσι πλέον αντιλήφθηκε ότι στον περιορισμένο χρόνο που είχε στο βήμα της Γεν. Συνέλευσης του ΟΗΕ θα έπρεπε να μιλήσει σαν ένας Ευρωπαίος ηγέτης, ασχολούμενος με όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον Κόσμο ολόκληρο και ιδιαίτερα την Ευρώπη, όπως η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος του Πούτιν. 

Η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι ένας τέτοιος ηγέτης μπορεί πιο εύκολα να επηρεάσει τους άλλους ηγέτες του Κόσμου, ακόμα και για τα ζητήματα της δικής του χώρας, στα οποία δεν παρέλειψε ο κ. Μητσοτάκης να αναφερθεί με τον τρόπο και την σοβαρότητα του βήματος από το οποίο μίλησε. Ούτε το Κυπριακό παρέλειψε, ούτε το προσφυγικό και ούτε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο!

Ορθώς κατ’ εμέ άλλαξε την ομιλία του, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο κ. Ερντογάν έφυγε απ’ εκεί σαν δαρμένο σκυλί και ο κ. Μητσοτάκης σαν ένας νέος διεθνής παράγοντας, ένας ηγέτης που γνωρίζει όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Κόσμο. 

Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ!..

  Στο μεταξύ, εδώ αναλίσκονται στην τυχαία αποκάλυψη της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, που αυτή είναι η δουλειά της!

Το περιστατικό πήρε τον δρόμο της διαλεύκανσής του από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, που δεν γνώριζε τίποτε και ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από τον… θιγέντα, τον οποίο παρέπεμψε και στην ΕΥΠ για να πληροφορηθεί τους «απορρήτους λόγους» αυτής της παρακολούθησης, ενώ για τα μη απόρρητα συμφώνησε απολύτως να εξεταστούν από την Βουλή.

Αυτός όμως… απτόητος βρήκε συμμάχους στους Τσίπρηδες, τους Σπίρτζηδες, κλπ., όσους τέλος πάντων θέλουν να δείξουν ότι κάποιοι είναι και έφτασε και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεχνώντας ότι εκείνη είναι και μία διακεκριμένη δικαστικός! Φυσικά του υπενθύμισε ότι ήδη η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη!

Πολλοί και διάφοροι άρχισαν να ανακατεύονται για να… ακουστούν εν όψει των επερχομένων εκλογών, ακόμα και ο… επί 12ετία βουβός Κώστας Καραμανλής, για να φανεί ότι δεν θα διεκδικήσει «τζάμπα» την εκλογή του στη Θεσσαλονίκη… χωρίς σταυρό, ως πρώην Πρωθυπουργός!

Όλων αυτών τους χάλασαν την μανέστρα οι δημοσκόποι, οι οποίοι στις φθινοπωριάτικες δημοσκοπήσεις πρόσθεσαν και ερωτήματα σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Οι απαντήσεις ήταν καταπέλτης και απέδειξαν ότι ο λαός «δεν μασάει» και όχι έχει πολλά σοβαρότερα προβλήματα από όσα αφορούν στις… «προσωπικότητες» του Ανδρουλάκη, του Τσίπρα, του Σπίρτζη και… δεν συμμαζεύεται!

Έχει τα προβλήματα που αναπτύχθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη στην Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ, τα οποία αφορούν ολόκληρο τον Κόσμο. Αφορούν στον πόλεμο του Πούτιν και τα γελοία δημοψηφίσματά του με κάλπες στα… σπίτια, στα λεωφορεία και στους δρόμους για να δικαιολογήσει τις επιδιώξεις του και να προλάβει το μέγεθος της ήττας του!

Ας ξυπνήσει λοιπόν και ο κ. Ανδρουλάκης προτού να είναι πολύ αργά γι’ αυτόν. Ο λαός του κρούει τον… κώδωνα του κινδύνου. Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω!

Γι - Πας