Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ BERLIN 11-9-22

Αφού πέρασα τις γνωστές ταλαιπωρίες για να φτάσω από το ΚΤΕΛ στο Αεροδρόμιο, μιας και ήταν η μέρα της άφιξης του Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκα ύστερα από μια θαυμάσια πτήση στο φθινοπωρινό Βερολίνο. Και το μεν καινούργιο αεροδρόμιο που επιτέλους ύστερα από μία πενταετία παραδόθηκε στην… κυκλοφορία, άρχισε να μπαίνει σε κάποιον ρυθμό, ο ήπιος καιρός βοήθησε να απολαύσω την αλλαγή της όλης ατμόσφαιρας.

Από… ψηλά παρατήρησα τις πολλές μονάδες των ανεμογεννητριών… κατακαμπίς και σκέφτηκα τις δικές μας αντιδράσεις της εγκαταστάσεώς τους σε οποιαδήποτε… κράκουρα.

Ειλικρινά δεν είμαι σε θέση να καταλάβω αυτές τις «οργανώσεις» και τους «συλλόγους» που παρασέρνουν τους οποιουσδήποτε τεμπελοάσχετους να στήνουν πανώ και να φωνασκούν σε οποιονδήποτε εκσυγχρονισμό! (Έρευνες για πετρέλαιο – αέριο, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, κλπ.).

Είναι αλήθεια πως ποτέ δεν παρατήρησα να αντιδρά κάποια τέτοια οργάνωση της «ευπρέπειας» και του «πολιτισμού» στο βρώμισμα παντός καθαρού τοίχου είτε φρεσκοβαμμένου, είτε και μερακλίδικου λιθόκτιστου με το μεράκι των… «πελεκάνων» και των μαστόρων, που βρωμίζονται από ακαταλαβίστικες ασυναρτησίες που μόνο αποστροφή δημιουργούν σε κάθε διερχόμενο και όχι μόνο.

Δημιουργούν και αισθήματα συμπόνοιας για τους γονείς που έχουν αναθρέψει τέτοια παιδιά που να μην έχουν την αίσθηση της διαφοράς μεταξύ ανθρώπου και «ζώου»!

Λυπάμαι για την λέξη αλλά αυτές οι… τοιχοβρωμιές μόνο με εγκεφαλικά περιττώματα μπορεί να χαρακτηριστούν και τίποτε άλλο!

ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ!..

Τέλος πάντων οι Γερμανοί με ηρεμία αναμένουν τον χειμώνα… χωρίς, ή τουλάχιστο με περικοπές, αερίου, από το οποίο γίνονται οι δουλειές του σπιτιού, από το ζεστό νερό μέχρι το μαγείρεμα και την θέρμανση. Πάντως συνηθίζουν από τώρα στην οικονομία του ρεύματος!

Αυτή τη φορά η κυκλοφορία και η αγορά λειτουργούσαν όπως παλιά και ο κόσμος, βοηθούντος και του καιρού, γεμίζει τους δρόμους, τις καφετέριες και τα φαγάδικα με χαρακτηριστική την ουρά μπροστά σε ένα «ντονερκεμπαπτζίδικο» σε κεντρικό δρόμο!

Πάντως ζηλεύει κανείς την… πειθαρχία στα μέσα μεταφοράς, αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία όπου η μάσκα είναι υποχρεωτική. Την φορούν μπαίνοντας και την βγάζουν βγαίνοντας. Υπάρχουν βέβαια και οι… γνωστοί παραβάτες, π.χ. ένας στους 40-50 επιβάτες, τους οποίους οι άλλοι απλά δεν πλησιάζουν και φυσικά υπάρχουν και μόνιμοι… μασκοφόροι στους δρόμους και τα μαγαζιά, όπως και σ’ εμάς. Πάντως όμως οι πολλές σενιαρισμένες μαντηλοφορούσες κυκλοφορούν χωρίς μάσκα. Ίσως την βαρέθηκαν από τον… φερετζέ!

Οι Γερμανοί, φίλαθλοι όντες, βρίσκονται stand-dy για τους αγώνες του Ευρωμπάσκετ. Ελπίζουμε η δική μας ομάδα του Γιάννη και Σίας να τους κόψει τον βήχα!

Μη ξεχνάμε ότι ο Ιτούδης ήταν βοηθός του Ομπράντοβιτς, όταν ο Παναθηναϊκός… γέμιζε με Ευρωκύπελλα τη φανέλα του…

Αν μπορέσω ίσως βρεθώ σε κάποιον αγώνα. Στο αεροπλάνο ταξιδεύαμε με τον γνωστό Κόουτς Σφαιρόπουλο, με ανταπόκριση από Τελ-Αβίβ!

Ας είναι όμως είναι ευτύχημα που είχα να δω το Βερολίνο στις δόξες του ύστερα από τόσον καιρό και η τύχη τόφερε με μια κοινωνική υποχρέωση να διασχίσω το Spandau μέσα από ένα απέραντο δάσος με βελανιδιές δίπλα στο μεγάλο ποτάμι «Χάβελ» πλωτό και με… πολλά λιμάνια. Παρκαρισμένα όμως ήταν πανάκριβα αυτοκίνητα… μάρκες!

Γι - Πας