Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΟ… «ΑΥΓΟ» ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ!

Ποιος δεν έχει θαυμάσει την περίφημη άποψη του μεγάλου εξερευνητή, ο οποίος όταν ρωτήθηκε πώς μπορεί να στηθεί όρθιο ένα αυγό, χωρίς πολλές χρονοτριβές και προσπάθειες τόπιασε και σπάζοντας τον κ…λο του στο τραπέζι το έστησε μια χαρά!

Πολλοί δεν έχουν καταλάβει ότι ο Αλέκος Καχριμάνης δρα κατά τον ίδιο τρόπο σε όλα τα… δυσεπίλυτα ζητήματα που ζητούν τη λύση τους, όπως π.χ. για την θέρμανση του Δικαστικού Μεγάρου γενικώς και όχι των γραφείων ορισμένων προσώπων, όπως αφέθηκε να εννοηθεί! Και ότι μάλιστα με τα πρόσωπα αυτά υπήρξε και… πιθανή διαπλοκή!

Αυτά φυσικά είναι… «ιστορίες για αγρίους», διότι δεν είναι δυνατό να φανταστεί κάποιος όλο το πλήθος των παραγόντων και του λαού που καθημερινά και υποχρεωτικά διέρχονται από το Δικαστικό Μέγαρο και για τόσο σοβαρούς λόγους να… τρεμουλιάζουν από το κρύο, επειδή κάποιες διαδικασίες προμηθειών δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε. Και ούτε φυσικά είναι δυνατό να παραλληλιστούν οι συνθήκες αυτές με τις ομολογουμένως σκληρές συνθήκες που βίωσε ο καθένας Έλληνας στο σπίτι του.

Χρειάστηκε ένας… «Κολόμβος» κι αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος τόσα χρόνια ξέρει να στήνει «αυγά» όρθια και κάνει τους αντιπάλους του ύστερα να λένε: Α έτσι ήξερα και εγώ! Ας το έστηνες κύριε.

Προσωπικά γνωρίζω πολλά τέτοια «αυγά» που «έστησε» ο Αλέκος Καχριμάνης και έλυσε χρονίζοντα ζητήματα για τα οποία ταλαιπωρούνταν κόσμος και κοσμάκης. Δεν τον ψηφίζει ο κόσμος από… χαζομάρα, όπως νομίζουν κάποιοι. Για τα πραγματικά λάθη του ας… χτυπηθεί αλύπητα και ας κριθεί ανάλογα.

ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ;

Και επί τη ευκαιρία, σε κάθε δραστηριότητα και μάλιστα σε περιόδους κρίσης, υπάρχουν και λάθη, όπως υπάρχουν και «επιτήδειοι», οι οποίοι μέσα στις «κρίσεις» προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις καταστάσεις προς όφελός τους.

Σημασία έχει αυτά τα λάθη και αυτούς τους «επιτήδειους» να τους αποκαλύπτουν εκείνοι που έχουν αρμοδιότητα γι’ αυτές τις δουλειές (εν προκειμένω και οι δημοσιογράφοι) και ο υπεύθυνος επικεφαλής να στήνει πάντα «ευήκοον ους» και να τακτοποιεί τα… κακώς έχοντα και κακώς διαδραματιζόμενα.

Και αυτός ο «υπεύθυνος επικεφαλής» μπορεί να είναι Πρωθυπουργός, Περιφερειάρχης, Δήμαρχος, Διευθυντής κάποιας υπηρεσίας. Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία.

Οι σημερινοί αντιπολιτευόμενοι, οι οποίοι κυβέρνησαν για τεσσεράμισι ολόκληρα χρόνια, έδειξαν με απόλυτη σαφήνεια τον τρόπο της διακυβερνήσεώς τους. Έγιναν «πολύ χοντρά» λάθη και κανένας δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη αυτών των χοντρών λαθών, ούτε ο «υπεύθυνος επικεφαλής» προσπάθησε να… τραβήξει κάποιο αυτί.

Προφανώς και θα πρέπει να του αποδοθεί τουλάχιστον άγνοια των τεκταινομένων και όχι φυσικά τα αιτούμενα… ελαφρυντικά της μη κατοχής των «αρμών της εξουσίας»!

Αυτό στις Δημοκρατίες είναι τρομερά επικίνδυνο, ακόμα και αν εκστομίζεται… εν τη ρύμη του λόγου. Εν τούτοις, λέγονται τέτοιες κουβέντες με απόλυτη υπευθυνότητα… περί «ειδικής» Δικαιοσύνης, περί «ειδικών» μέσων ενημέρωσης κλπ. χωρίς κάποιος να αντιδρά.

Αντίθετα όλοι τους ευελπιστούν ότι οι κεραίες του λαού έχουν φθαρεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μη συλλαμβάνουν τέτοια μηνύματα απολυταρχισμού που παραβιάζουν κατάφορα το Δημοκρατικό Σύνταγμα της χώρας. Έλληνες γρηγορείτε.

Γι - Πας