Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ… «ΧΑΖΟΙ»!

  Υπάρχουν πολύ σοβαρά πράγματα που συμβαίνουν αυτόν τον καιρό και αντιμετωπίζονται από τους… διαδίκους με τόση ελαφρότητα, που φτάνει στο σημείο να δείχνει, ή ότι οι λαοί συλλήβδην δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται, ή ότι επίτηδες αντιμετωπίζονται επίσης συλλήβδην σαν χαζοί!

Εξηγούμαι: Άρχισε ένας πόλεμος με επίσημο εισβολέα πάση δυνάμει με τα όλα του, τεθωρακισμένα, πυραύλους, στρατό, αεροπορία, ναυτικό και με διάγγελμα του εισβάλλοντος που εξηγούσε τους λόγους της εισβολής και με έτοιμο… «γκαουλάιτερ» επειδή ο εισβάλων πίστευε ότι η όλη ιστορία θα τελειώσει σε λίγες μέρες! Σχεδόν αναίμακτα, ή τουλάχιστο με ελάχιστα θύματα.

Ως γνωστόν τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν έτσι και ο πόλεμος εξελίχτηκε σαν Πόλεμος και συνεχίζει να μακροημερεύει, πρώτον επειδή ο υποστάς την εισβολή αποδείχτηκε ανέλπιστα σκληρός και μεθοδικός και δεύτερο, απευθύνθηκε συλλήβδην στη Διεθνή Κοινότητα, η οποία δέχτηκε να τον βοηθήσει πολλαπλά και προπαντός με διαφόρων τύπων οπλισμούς.

Αλήθεια, πίστεψαν τόσο ο εισβάλων, όσο και ο παθών και οι βοηθούντες αυτόν ότι έτσι θα τελείωνε ο πόλεμος και... «ούτε γάτα ούτε ζημιά»; Όχι φυσικά όταν ο μεν ένας «τροφοδοτεί» την Ευρώπη και όχι μόνο με τα βασικά καύσιμα που κινούν τις βιομηχανίες και όλες τις άλλες δραστηριότητές της και ο άλλος διαθέτει τα σιτηρά, η έλλειψη των οποίων θα προκαλέσει ποικίλους λιμούς.

Είναι δυνατό επομένως οι εμπόλεμοι να μη χρησιμοποιήσουν αυτά τα… «όπλα» και να σκεφτούν συνθήκες, συμβόλαια, συμφωνίες και ό,τι άλλο χρησιμοποιείται σε περιόδους ειρήνης; Κανένας διαθέτων τον κοινόν νουν δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο…

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ… «ΑΛΗΘΕΙΕΣ»!

 Έτσι λοιπόν μπήκαν στη μέση και τα… χοντρά ψέματα που να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα. Είδαμε έκπληκτοι τον κ. Λαβρώφ να ισχυρίζεται στο BBC ότι δεν έγινε καμιά εισβολή, αλλά μια… απλή επιχείρηση διευθετήσεως ορισμένων πραγμάτων, που χρειάζονταν διευθέτηση!

Ότι δεν υπάρχουν εγκλήματα πολέμου, που τα εφευρίσκουν εκείνοι που βοηθούν τον αμυνόμενο! Ούτε ότι υπάρχει ισοπέδωση μιας ζωντανής πόλης με σχεδόν όλους τους αμάχους κατοίκους μέσα της. Παρασιωπάται βέβαια ότι βυθίστηκε αύτανδρη η ναυαρχίδα του Ρωσικού στόλου και πολλά άλλα.

Ύστερα από όλα αυτά, δεν μπορώ να καταλάβω τους «ηγέτες» του κόσμου πώς είναι δυνατό να… τελειώσουν αυτόν τον πόλεμο χωρίς συνεννόηση και αμοιβαίες υποχωρήσεις. Διότι, αλλιώς ανοίγουν τις ορέξεις και άλλων ηγετίσκων να κάνουν τα ίδια. Λέγοντας δηλαδή ψέματα και… επιτιθέμενοι… χωρίς να επιτίθενται!

Είναι τόσο ολοφάνερη η συμπεριφορά των δικών μας γειτόνων που προκαλεί εντύπωση.

Ο κ. Ερντογάν… θύμωσε επειδή ο κ. Μητσοτάκης κλήθηκε και μίλησε στο Αμερικάνικο Κογκρέσο, αφού συναντήθηκε πρώτα με τον κ. Μπάιντεν. Ο άνθρωπος δεν ήταν δυνατό να μην μιλήσει για το τι ακριβώς συμβαίνει στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, θαλάσσια, στεριανά και εναέρια, με τα στοιχεία που οι ίδιοι οι Τούρκοι δημιούργησαν και θεωρήθηκε… «ανέντιμος» από τον κ. Ερντογάν, ενώ καταχειροκροτήθηκε από τα αγνοούντα τα τεκταινόμενα μέλη του Κογκρέσου και την ίδια την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ!

Ισχυρίστηκαν εν χορώ ότι η Ελλάδα παραβιάζει τα Τουρκικά σύνορα! Πώς; Κάτι που δεν μας το λέτε, εκτός κι αν θεωρούν… «δικά» τους όλα τα κατοικημένα Ελληνικά νησιά, στα οποία απαγορεύεται και η απλή επίσκεψη Ελλήνων επισήμων! Ενώ εκείνοι πάνοπλοι κάνουν ασκήσεις αποβάσεως για πού άραγε;

Αυτό δεν το λένε. Το δείχνουν όμως!

Γι - Πας