Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

«ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ»!..

Όταν ήμουν ειδικευόμενος στο «Λαϊκό Νοσοκομείο» τα μεσημέρια μία καθαρίστρια, η κυρά Αριστέα, …καθόταν σαν κέρβερος στην είσοδο της τραπεζαρίας των γιατρών και απαγόρευε σ’ εμάς τους «εξωτερικούς» (απλά ειδικευόμενους) στην αρχή, την είσοδο λέγοντας: Δεν «δικαιάσαι»! Έτσι θα έπρεπε εμείς να βρούμε κάποιον από τους «εσωτερικούς» (έμμισθους και αρχαιότερους) που θα έφευγαν χωρίς να φάνε, για να… αποσύρει η κυρά Αριστέα το… «δόρυ» και να επιτραπεί η είσοδός μας στον παράδεισο των νεροζουμιών!

Πόσο «νερό» έχει κυλήσει από τότε! Είχα πληροφορηθεί ότι στην Φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μπορούσε ο οιοσδήποτε, ακόμα και χωρίς την φοιτητική ιδιότητα, να μπει και να φάει ανενόχλητος.

Σε κάθε παρατήρηση ότι θα μπορούσαν, οι παραπάνω μαγειρευόμενες μερίδες να χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση του φαγητού των δικαιουμένων εισόδου φοιτητών, χρησιμοποιούνταν πάντα το «κλισέ» της Δημοκρατίας και της «Προόδου» που απαγόρευε κάθε τέτοια σκέψη. Έτσι ίσχυε το θυμόσοφο λαϊκό, του… «μπάτε σκύλοι αλέστε», χωρίς φυσικά αυτό να έχει απολύτως καμία σχέση με την κυριολεξία!

Προχθές όμως είδα έκπληκτος στις στήλες των «διαδόσεων» του «Πρωινού Λόγου», έναν σκύλο να απολαμβάνει το γεύμα του επί τόπου στο τραπέζι και στο πιάτο του προηγηθέντος γευματίσαντος!

Από εδώ και πέρα από μέρους μου σταματάει κάθε σαρκασμός και οποιαδήποτε δόση χιούμορ. Δεν είναι δυνατό να δεχτώ ότι έναντι της οποιασδήποτε Δημοκρατίας, «Προόδου» ή «Φιλοζωίας», ότι κάποιο αθώο παιδί θα φάει σ’ αυτό το πιάτο. Υπάρχουν αρμόδιοι, υπάρχουν υπεύθυνοι και καμία αύξηση των «αδέσποτων» δεν είναι δυνατό να δικαιολογήσει αυτήν την επικίνδυνη εικόνα.

«ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ»!..

Και για να συνεχίσω επί του θέματος, να μία από τις χρησιμότητες της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας», όχι βέβαια η τοποθέτησή τους σαν «μπάστακες» σε κάποιες εισόδους, αλλά η δυνατότητα επισημάνσεως από υπεύθυνα πρόσωπα τέτοιων… «παρατυπιών» στα Ελληνικά πανεπιστήμια, όπου ισχύει το… «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε»!

Και ας μη μου πουν οι διάφοροι… προοδευτικίζοντες ότι δεν υπάρχουν τέτοιες… «παρατυπίες», οι οποίες δεν είναι απλά «παρατυπίες», αλλά χοντρές παραβάσεις του ποινικού νόμου στις πλάτες όλων των Ελλήνων φορολογουμένων, που κατέληξαν στην αυθάδη και αυθαίρετη «κατάληψη» χώρων μέσα σε αυτά τα Πανεπιστήμια, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από τους οιουσδήποτε, συνήθως μη πανεπιστημιακούς, ως αποθήκες και παρασκευαστήρια «πολεμοφοδίων» για κάθε έκνομη ενέργεια!

Αυτή λοιπόν η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα ειδοποιεί υπεύθυνα τους «αρμοδίους Πανεπιστημιακούς» για να κάνουν τα δέοντα και όχι κάθε φορά καθήμενοι αναπαυτικότατα στις «καρέκλες» τους να νίπτουν απλά τας χείρας τους για όλα τα αηδιαστικά συμβαίνοντα σε αυτούς τους ιερούς χώρους όπου ο Ελληνικός λαός στέλνει τα παιδιά του για να σπουδάσουν και πληρώνει γι’ αυτό από το υστέρημά του. Σε κανένα Πανεπιστήμιο του κόσμου ολόκληρου δεν συμβαίνουν αυτά.

Να υπάρχουν «άδυτα» από όπου ξεχύνονται κουκουλοφόροι και εξευτελίζουν αιρετούς (όχι δοτούς) Πρυτάνεις, να κλείνουν κεντρικές οδούς της πρωτεύουσας και μεγαλουπόλεων της Ελλάδας με «πυρομαχικά» που κατασκευάστηκαν εντός των Πανεπιστημίων, όπου μπορεί να εισέρχεται ο καθένας εκτός της αστυνομίας, λες και αυτή έχει κανένα «συμφέρον» να… τσακαριάζεται κάθε μέρα με τον αναρχισμό. Να καταλαμβάνονται χώροι με το έτσι θέλω για στέκια εξωφοιτητικών οργανώσεων. Να αναστατώνεται η Θεσσαλονίκη επειδή η Πρυτανεία χτίζει βιβλιοθήκη σε έναν τέτοιο χώρο. Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τις… προοδευτικούρες τους και ας πιστρωθούν.

Γι - Πας