Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΕΛΕΓΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ… ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ!

Όταν κάποιοι ξυπνούν το πρωί και ψάχνουν να βρουν στο διάβα τους κάποια ανωμαλία για να μηχανευτούν ύστερα τον τρόπο να την «φορτώσουν» σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, είναι βέβαιο ότι ο… βασανιστικός τους ύπνος θα τους οδηγήσει στο αποτέλεσμα που επιδιώκουν!

Κι όταν, χωρίς να το καταλαβαίνουν, αυτό γίνεται κάθε μέρα για ολόκληρο το χρόνο (χρόνια μάλλον), τότε όχι μόνο δεν καταφέρνουν αυτό που επιδιώκουν, αλλά αντίθετα δεν τους δίνει κανένας σημασία!

Είναι βέβαιο ότι τα δημόσια πρόσωπα είναι και θα πρέπει να είναι φωτισμένα από όλες τις πλευρές, ώστε να καθίσταται εύκολος ο απόλυτος έλεγχός τους. Όταν όμως κάποιοι ασχολούνται με… το τι χρώμα έχει η ζώνη του ελεγχομένου και με το… πώς είναι σιδερωμένο το πανταλόνι του, τότε οι ενδιαφερόμενοι απαξιούν ν’ ασχοληθούν με αυτές τις… λεπτομέρειες και έτσι πολλές φορές δεν αντιλαμβάνονται πραγματικές παρατυπίες και υπεύθυνοι είναι εκείνοι που νομίζουν ότι… ελέγχουν.

Όταν η θέση ενός δημόσιου προσώπου δεν είναι «δοτή», αλλά «πολλάκις αιρετή», τότε ο ελέγχων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, επειδή με την επιπόλαια, πολλές φορές, θεώρηση του δημόσιου προσώπου, προσβάλλει κατάφορα και εκείνους που με την επίμονη επιλογή τους στο πρόσωπο του ελεγχομένου τον ανέβασαν σε αυτήν τη θέση.

Και αυτοί είναι πολλοί και τις περισσότερες φορές όχι επιπόλαιοι, ώστε να θέτουν την κρίση τους έρμαιο του καθένα.

Κάποιος, συμφεροντολογικά ελέγχων, στον μεγάλο οίστρο του ξεχνά, ως μη όφειλε, το στοιχείο της αθωότητας του καθενός κρινομένου και ζητά αντίθετα με την νομική ηθική, την αντικατάσταση του κρινομένου δημόσιου προσώπου, προτού τελεσιδικήσουν οι κατηγορίες εναντίον του. Πρωτοφανές!

ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ…

Κατηγορήθηκε ο κ. Μητσοτάκης ότι στην ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά στην Τουρκία ή τον Ερντογάν κι έτσι ο κ. Τζανακόπουλος (εκείνος που είχε οργανώσει εκείνη την καταπληκτική ενημέρωση το βράδυ της πυρκαγιάς στο Μάτι) αποφάνθηκε: Τόξερα εγώ ότι ο Μητσοτάκης θα αποτύγχανε στην Αμερική! Μωρέ μπράβο διαίσθηση!

Αντίθετα όμως με αυτόν, ο ίδιος ο Ερντογάν και στη συνέχεια όλο το Τούρκικο λεφούσι επιτέθηκαν με μανία εναντίον του κ. Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι πρόσβαλε την Τουρκία και τον Ερντογάν τόσο ώστε τον διαγράφουν ακόμα και από το λεξιλόγιό τους!

Πήραν τόση φόρα ώστε ένας… δημοσιογράφος μεγάλης εφημερίδας να θεωρεί τα νησιά του Αιγαίου κάτι σαν… στραγάλια κι έτσι «μπορούμε να φάμε» καμιά εκατονπενηνταριά, τόσο που ο απέναντί του Τούρκος επίσης του είπε: Μα τι λες τώρα αυτά είναι Ελληνικά! Δείχνουν όλα ευτράπελα, αλλά δεν είναι. Συμβαίνουν σε τέτοια καθεστώτα. Μόνο που εδώ, στην πλήρη δημοκρατία μας, βλέποντας ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε κατά κράτος στην Αμερική… το ρίξαμε στον καλαματιανό!

Καμιά πενηνταριά, εκατό το πολύ, εγκάθετοι, αγνώστου ιδιότητος, πάντως στην πλειοψηφία τους όχι φοιτητές, ασχολούνται με την ανεγειρόμενη βιβλιοθήκη στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης. 

Οι προαναφερθέντες με βαριοπούλες σε μη εργάσιμες πολύ πρωινές ώρες μπήκαν και γκρέμισαν ό,τι είχε χτιστεί. Πλήρης σιγή από πλευράς της… «προόδου»!

Όταν ο Πρύτανης ζήτησε την βοήθεια της Πολιτείας για την επανασυνέχιση των εργασιών, η Πολιτεία ανταποκρίθηκε με την εγκατάσταση εκεί μονάδος της αστυνομίας. (Αλήθεια με τι άλλο μπορούσαν να εμποδιστούν οι καταστροφείς;)

Δεν γνωρίζω πώς τα καταφέρνει η αστυνομία να… επιτίθεται απρόκλητα λέει σ’ εκείνους που εμποδίζονται να ξαναμπούν με τις βαριοπούλες. Όλοι οι… προοδευτικοί ξεσηκώθηκαν μήδε των… προοδευτικών καθηγητών. Μήπως μπορούν να εξασφαλίσουν προσωπική περιφρούρηση;

Γι - Πας