ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΛΑΟΙ;
Προ ημερών σαρκάζοντας το παλαιό σύνθημα των… «δημοκρατικών δυνάμεων» φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, τους συνιστούσα να μην ντραπούν και να φωνάζουν πλέον, φονιάδες των λαών Ρώσοι! Ούτε και σ’ εμένα πήγαινε να λέω αυτές τις κουβέντες και ξέρετε γιατί; Διότι τα εκατομμύρια των Αμερικανών, αυτών των ανάμεικτων πολιτών δεν φταίνε σε τίποτε για να τους αποκαλούμε συλλήβδην φονιάδες. Όπως επίσης καλή ώρα σήμερα τα εκατομμύρια των Ρώσων πολιτών δεν φταίνε σε τίποτε για να τους αποκαλούμε συλλήβδην φονιάδες.
Πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί και προ παντός να μην δεχόμαστε τους φανατισμούς, που έντεχνα οι εκάστοτε ηγεσίες, αρχίζοντας από τις νεολαίες, διοχετεύουν στους λαούς για να κάνουν τις δουλειές τους! Ο φανατισμός είναι πάντα ο χειρότερος σύμβουλος, διότι αλλοιώνει την βούληση των ανθρώπων που γεννήθηκαν για να αγαπούν ο ένας τον άλλο και όχι να σκοτώνονται. Φανταστείτε ότι εκείνη την εποχή, την εποχή των παθών Του ο Ιησούς Χριστός είχε αναφωνήσει: «Εντολήν καινήν (καινούργια)! δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους», και ακόμα: «αγαπάτε τους εχθρούς υμών»! Μακριά από εμένα οι θρησκευτικές διδασκαλίες, αλλά τυχαίνει αυτές τις σκληρές μέρες, που μας τις χαρίζουν φόρα παρτίδα τα τραγικά συμβαίνοντα στην Ουκρανία, η… Μεγάλη και… Αγία Ρωσική εκκλησία είναι στο πλευρό του Πούτιν! Του Πούτιν, ο οποίος «δούλευε» την οικουμένη βεβαιώνοντάς την ότι ο στρατός του μαζεύτηκε δίπλα στα ουκρανικά σύνορα για να κάνει ασκήσεις και άφηνε την φαιδρή εκπρόσωπό του να εκπέμπει ευφυολογήματα για τις… διακοπές της και άλλα αστεία.
Και στο τέλος… άφησε τον εαυτό του να πει ότι εισβάλει στην Ουκρανία για να ξεκαθαρίσει τον «ναζισμό» της κλπ. κλπ.! Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται πως την έπαθε ως προς τις δυνατότητες του στρατού του και τώρα αμήχανος, αφενός μεν με τις διαταγές του γέμισε την Ουκρανία με χαλάσματα και πτώματα και αφετέρου γέμισε τον κόσμο με αγωνία για το τι θα γίνει την επoμένη από πλευράς ενέργειας, πυρηνικών, αερίων, βιολογικών πολέμων!
ΟΙ… ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΦΤΑΙΝΕ!
Γι’ αυτούς τους λόγους… ξύπνησε η ανθρωπότητα, η οποία είχε αναπαυτεί με την ιδέα ότι ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος ήταν τόσο σκληρός που… δεν υπήρχε κίνδυνος να επαναληφθεί! Και τώρα έντρομη παρατηρεί ότι… υπάρχουν και χειρότερα.
Έτσι οι λαοί συνασπίζονται στην απαίτηση για ειρήνη. Έτσι έγινε και εδώ, που στην αρχή άρχισαν να βλέπουν το… «πράγμα» στραβά και άρχισαν να παίρνουν… παραταξιακές θέσεις: Εμείς, οι άλλοι και κάποιοι άλλοι, χωρίς οι πνευματικοί άνθρωποι να επιθυμούν να ιδούν την τωρινή ζέουσα πραγματικότητα. Ευτυχώς οι καλλιτέχνες, διαθέτοντες τις δεδομένες ευαισθησίες τους, ξεκίνησαν αγώνες για συμπαράσταση στον ουκρανικό λαό, που στην αρχή δεν πίστευε στα μάτια του ότι ένας αδελφός λαός θα του συμπεριφερόταν με τέτοια σκληρότητα και ύστερα, άφησε τους άντρες ν’ ασχοληθούν με την ελευθερία της πατρίδας και τα γυναικόπαιδα ξεχύθηκαν μαζικά στην προσφυγιά κατά εκατομμύρια. Και η μεν ευαισθησία των καλλιτεχνών με την παρέμβασή της επιζητεί να βοηθήσει το αποτέλεσμα. Την δυστυχία δηλαδή των ξεσπιτωμένων αθώων αμάχων και κυρίως πολλών πολλών παιδιών! Αντίθετα η υπόλοιπη πνευματική ηγεσία, τα λεγόμενα «βαριά» ονόματα, εξακολουθεί να καθεύδει ως προς την ουσία, ως προς την κύρια αιτία, που δεν είναι άλλη από τον επιτεθέντα στην Ουκρανία με τόσο σκληρά αποτελέσματα, τα οποία ούτε ο ίδιος περίμενε να ιδεί.
Αλλά ως πότε; Το πράγμα έχει στραβώσει τόσο πολύ ώστε η αντίδραση δεν θα πρέπει να καθυστερήσει.
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αρχίσουν οι… συγκρίσεις του τύπου: Να τι έγινε στο Ιράκ με τον… «αθώο» δικτάτορα ο οποίος στο τέλος δικάστηκε και κρεμάστηκε, ή με τον άλλο της Συρίας ο οποίος… επέζησε και θριάμβευσε! Και στις δύο περιπτώσεις οι αθώοι λαοί κατακρεουργήθηκαν και οι πόλεις τους ερειπώθηκαν. Εκατομμύρια οι πρόσφυγες! Οι εκάστοτε ηγέτες των υπερδυνάμεων θα πρέπει έγκαιρα να βρεθούν… με «δεμένα χέρια» από τις πνευματικές ηγεσίες των χωρών τους. Δεν θα πρέπει να υπάρξει νέος Χίτλερ! Στην προκειμένη περίπτωση ο Πούτιν παραλογίζεται πλέον και κάποιος πρέπει να τον σταματήσει!
Γι - Πας