ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ – ΔΙΑΦΟΡΕΣ!..
Περνώντας οι μέρες διαφαίνονται οι ομοιότητες με τις οποίες ο ανεκδιήγητος Αδόλφος Χίτλερ δικαιολογούσε την κατάκτηση των γειτονικών του χωρών, την μία μετά την άλλη, για τα συμφέροντα της αδικηθείσης από την «συνθήκη των Βερσαλλιών» Γερμανίας!
Πανομοιότυπες με αυτές που μας τσαμπουνάει εδώ και είκοσι μέρες ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που παραπονιέται επειδή η Ρωσία αδικήθηκε όταν διαλύθηκε το καθεστώς της γιγαντιαίας Σοβιετικής Ένωσης! Φταίει βέβαια και ο Λένιν!
Υπάρχουν όμως κάποιες σημαντικές διαφορές τις οποίες θα έπρεπε να γνωρίζει ο… πανέξυπνος Βλαντιμίρ, για να μην διαπράξει τέτοια αποκοτιά, που έκανε ρεζίλι αυτόν και τους συνεργάτες του, στρατιωτικούς και πολιτικούς και ταυτόχρονα ταλαιπωρεί άμεσα και έμμεσα τους λαούς ολόκληρης της οικουμένης.
Εξηγούμαι: Οι στρατηγοί του Χίτλερ γνώριζαν πλήρως τις άμυνες των χωρών στις οποίες επιτέθηκαν με τις φάλαγγες των σιδερένιων «πάντσερ» του Γκουντέριαν. Ούτε η γρανιτένια «γραμμή Μαζινό» παρακαμπτομένη, ούτε οι πανίσχυροι συμβατικοί στρατοί της Γαλλίας και το επίσης πανίσχυρο ιππικό της Πολωνίας ήταν δυνατό να ανακόψουν την προέλαση αυτών των σιδερένιων δαιμόνων, διότι τότε κανένα όπλο δεν ήταν σε θέση να τα αναχαιτίσει, χώρια που υποστηρίζονταν από τον αέρα με την επίσης οργανωμένη λουφτβάφε του Γκαίρινγκ.
Ο κ. Πούτιν πήγε… «ξυπόλυτος στ’ αγκάθια», διότι την σήμερον ημέρα με δύο – τρία αντιαρματικά μπαμ μια ολόκληρη φάλαγγα τανκς, όσο ισχυρά κι αν είναι αυτά, μπορεί να ακινητοποιηθεί, χώρια που αν χτυπηθούν και τα τεθωρακισμένα οχήματα ανεφοδιασμού, τότε το πράγμα τραβάει σε μάκρος. Ύστερα αποδείχτηκε ότι τα έρημα Ρωσόπουλα δεν ήξεραν ότι πήγαιναν να πολεμήσουν με… πραγματικά πυρά και γιατί τάχα σε έναν ομογάλακτο λαό; Έτσι πια ισχύει η παροιμία: «Έπιασα έναν κλέφτη και εγώ τον αφήνω να φύγει, αλλά δεν με αφήνει εκείνος»! Αυτό το γνωρίζουν οι… δυτικοί και αφήνουν τον Βλαντιμίρ να… βράσει στο ζουμί του.
ΑΪ ΣΙΧΤΗΡ!..
 Τα… Αγγλικά του κ. Α. Τσίπρα έχουν σχολιαστεί διεθνώς από την εποχή που με πρωτοβουλία της κας Γιάννας Αγγελοπούλου και του τ. Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον είχε οργανωθεί συνάντηση με Αμερικανούς επιχειρηματίες και ο κ. Α. Τσίπρας είχε παραμείνει αμήχανος. Αμήχανος επειδή δεν καταλάβαινε τι του έλεγαν οι Αμερικάνοι και ο κ. Κλίντον προσπαθούσε μάταια να τον βοηθήσει.
Γι’ αυτόν το λόγο επομένως τα δύο… σαΐνια του, ο κ. Κρατερός και ο κ. Πολάκης, προφανώς αγγλομαθείς, θα έπρεπε ν’ αποφεύγουν τις… αγγλικούρες και μάλιστα με κεφαλαία αρχικά γράμματα (G.F.Y.)!
Του ανθρώπου του φάνηκαν… γιαπωνέζικα, επειδή όπως φαίνεται στα Κινέζικα κάτι σκαμπάζει μιας και… διαβάζει με εμβρίθεια λόγια και γραπτά του Μάο τσε Τουγκ περί λουλουδιών κλπ., κλπ.!
Κάποιοι τον άκουσαν να σιγοψιθυρίζει: Άι σιχτήρ, τι διάολο θέλουν να πουν αυτοί οι ανόητοι και με βάζουν να προσπαθώ να τους δικαιολογήσω στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος… παίζει τα Αγγλικά στα δάχτυλα μιας και σπούδασε εκεί!
Άι σιχτήρ, λοιπόν, κερατάδες του κερατά, μιλάτε μου στα Ελληνικά για να ξέρω κι εγώ τι να κάνω!
Και ο… παρακείμενος Αγγλομαθής: Κύριε Πρόεδρε, αυτό ακριβώς λένε αυτά τα τρία κεφαλαία γράμματα. Λένε άι σιχτήρ! Και ο… Πρόεδρος: Δεν μου λες εσύ που ξέρεις: και τι θα πει άι σιχτήρ;
Δεν έτυχε να κοιτάξω στο λεξικό, αλλά το ακούω συνέχεια κι έτσι από συνήθεια το λέω κι εγώ!
Κύριε Πρόεδρε θα πει G.F.Y. και μόλις είδε τον κ. Τσίπρα να μένει με το στόμα ανοιχτό… έφυγε τρέχοντας για να εισπράξει την οργή του. Άι σιχτήρ και συ, χωρίς να γνωρίζει ότι μιλάει… Τούρκικα!
Όλοι οι προαναφερθέντες, μαζεμένοι γύρω από μία φρασούλα της παρεούλας φτιάχνουν άρθρα για τον κομματικό τους Τύπο, που στηρίζονται αποκλειστικά πάνω σε αυτήν.
Είναι επόμενο για τον καθένα που μιλάει Ελληνικά να αγανακτεί γιατί κάποιοι βρίζουν με αυτόν τον χαμαλίστικο τρόπο τον Πρωθυπουργό της χώρας, αλλά τι να κάνουμε;
Τόσα και τέτοια γνωρίζουν, τόσα και τέτοια λένε και γράφουν. Μόνο που, όσο για τόσο γνωρίζουν τη φράση να την πουν Ελληνικά, αλλά δεν τολμούν και προσπαθούν με τις διάφορες… «ξένες επενδύσεις» να κάνουν τον… έξυπνο! Έτσι πετυχαίνουν να δείξουν πόσο χυδαίοι και μικροί ταυτόχρονα είναι. Άι σιχτήρ!
Γι - Πας