ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ…
Και το χειρότερο μένει πίσω! Είναι η παράφραση ενός στίχου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η οποία ταιριάζει γάντι στην τωρινή μας πραγματικότητα! Δεν προλάβαμε να αρχίσουμε να αισιοδοξούμε για την αρχόμενη αποδρομή της φοβερής πανδημίας που φόβισε και επηρέασε ολόκληρη την ανθρωπότητα και όλες τις μεγάλες οικονομίες και νάσου ένας από τους τρεις ηγέτες, που κρατούν στα χέρια τους τα ισχυρότερα όπλα, όπλα που δεν είναι δυνατό ανθρώπινος νους να διανοηθεί ότι θα χρησιμοποιηθούν αποφάσισε, απειλώντας με αυτά να… κάνει του κεφαλιού του!
Μπορεί τα όπλα αυτά να χρησιμοποιήθηκαν για τη λήξη του φονικότατου Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ως αναγκαίο κακό, με τον θάνατο χιλιάδων αθώων άμαχων Ιαπώνων, για να σωθούν πολλαπλάσιοι άλλοι μαχητές και μη, δεν έπαυε όμως αυτό να αποτελεί ένα… «έγκλημα» κι όταν αυτό επιτελέστηκε, τότε αμέσως η παγκόσμια κοινότητα αποφάσισε ομόθυμα τον αυστηρό έλεγχό τους.
Και αυτό τηρήθηκε μέχρι τώρα από όλους, όπως τηρήθηκε και ο έλεγχος της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς. Σε δύο περιπτώσεις και παρά την μεγάλη προσοχή υπήρξαν ατυχήματα εκ των οποίων δύο ήταν πολύ σοβαρά, αυτά του Τσερνόμπιλ και της Φουκοσίμα με πολλά θύματα και σοβαρές επιπτώσεις. Έτσι σταμάτησε και ο… ενθουσιασμός για την ενέργεια αυτή!
Παρά ταύτα λοιπόν ο κ. Πούτιν και ο κ. Λαβρώφ τόλμησαν να ανεμίσουν την σημαία του πυρηνικού πολέμου κι όχι φυσικά αγνοώντας τις επιπτώσεις. Και δεν είναι μόνο οι απειλές αλλά όλα τα πυρηνικά εργοστάσια για… «ειρηνικούς» σκοπούς ευρίσκονται εις το έλεος της τύχης και κάποιου αδέσποτου βλήματος!
Έτσι λοιπόν άρχισε ήδη το κακό με αποκλειστική ευθύνη των δύο προαναφερθέντων που δεν άκουσαν κανέναν από τους άλλους ηγέτες του κόσμου που τους ικέτευαν για σύνεση και το χειρότερο μένει πίσω, άδηλο και αβέβαιο.
Ενώπιον όλου του κόσμου προκαλούσαν με δηλώσεις ότι κάνουν δήθεν ασκήσεις στο έδαφός τους, που έχουν κάθε δικαίωμα και ότι οι Αμερικάνοι κάνουν λάθος όταν λένε ότι προετοιμάζονται για πόλεμο. Η περίπτωση των απαιτήσεών τους, ταιριάζει γάντι με τους εκβιασμούς του Χίτλερ στην Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία, κλπ., ύστερα από την διάσκεψη του Μονάχου, όπου κατηγορήθηκε ο Τσάμπερλεϊν ως αφελής.
Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ!
Οι γελοίες δικαιολογίες περί των «σφαλμάτων» του Λένιν κλπ. για την βίαια αλλαγή των συνόρων της Ευρώπης, κατοχυρωμένων με τις διεθνείς συνθήκες και τον ΟΗΕ, αποδεικνύουν πόσο απαραίτητη είναι η αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας αδύναμων κρατών, που γειτονεύουν με αυτούς τους επικίνδυνους αντιγραφείς του ναζισμού και του φασισμού.
Διαμαρτύρονται ότι δεν θα πρέπει το ΝΑΤΟ να υπερασπίζει την Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τις άλλες Βαλτικές χώρες και ότι το ΝΑΤΟ έτσι είναι… «απειλή» για την Ρωσία.
Αλλά με την τόσο άδικη επίθεσή τους εναντίον της σχεδόν άοπλης Ουκρανίας, που περιμένει να αντιμετωπίσει τα πανίσχυρα τανκς και τους πυραύλους με… βόμβες μολότωφ από τα μπουκάλια των ειρηνικών μπυραριών, αποδεικνύουν το πόσο δίκαιο έχουν οι άλλες γειτονικές τους χώρες να επιζητούν με αγωνία την προστασία τους από το ΝΑΤΟ.
Μας… εξήγησε σε συνέντευξή του ο κ. Λαβρώφ το γιατί αποτελεί λάθος να… ακούμε και να ζητάμε βοήθεια από τους Αμερικάνους!
Ξεχνά βέβαια την αγωνιώδη επίκληση του «Πατερούλη» Στάλιν για βοήθεια από την Αμερική, όταν εκείνος με το βλακώδες σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπερντροπ, προσάρτησε τις γειτονικές του χώρες και είναι αυτός που με αυτήν την βλακεία του άφησε τον Χίτλερ να φτάσει στη Μόσχα και όχι οι Αμερικάνοι που τον βοήθησαν παντοιοτρόπως για να τους διώξει!
Τι είναι αυτά που μας λέτε κ. Λαβρώφ; Η αλήθεια είναι ότι τα έχετε βάλει όλοι με τον Μ. Γκορμπατσώφ που διέλυσε ήρεμα και ανώδυνα την Σ. Ένωση αποδίδοντας την ανεξαρτησία στους διαφορετικούς λαούς και τις χώρες τους.
Τώρα ήρθε η όρεξη του Πούτιν να την… επανασυστήσει! Πώς όμως; Με ποιον τρόπο; Με τη βία και την απειλή του πυρηνικού ολέθρου; Κανένας από τους γείτονες δεν σας απειλεί κι εσείς τους σφάζετε με τον πιο βάρβαρο τρόπο! Άρχισε το κακό με την εγκαθίδρυση στην Λευκορωσία του πλέον στυγνού δικτάτορα στον κόσμο του ανεκδιήγητου Λουκασένκο, ύστερα προσαρτήσατε την Κριμαία. Με τον πόλεμο εναντίον των… αμάχων της Ουκρανίας δείχνετε ότι τα χειρότερα έμειναν πίσω!
Γι - Πας