ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

«ΙΗΤΡΟΣ ΓΑΡ ΑΝΗΡ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΑΛΛΩΝ»!..
Ο Μέγας Όμηρος θεώρησε πρέπον να συμπεριλάβει τον παραπάνω στίχο στην Ιλιάδα του αναφερόμενος στον γιατρό των Αχαιών Μαχάωνα. Όπως μπορεί κάποιος να φανταστεί η Ιατρική εκείνων των χρόνων υπήρξε πολύ διαφορετική από την σύγχρονη. Οι θεράποντές της όμως, οι λειτουργοί της, σέβονταν τον ανθρώπινο οργανισμό ως ένα θεϊκό αντικείμενο, στο οποίο με πολλή ευλάβεια και μεγάλη ευθύνη θα έπρεπε να ακουμπήσουν τα χέρια τους καθοδηγούμενα από τον ίδιο το Θεό!
Γι’ αυτό λοιπόν ο Όμηρος συμπεριέλαβε στο Έπος του τα παραπάνω λόγια, τα οποία ανταποκρίνονται αδήρητα στην πραγματικότητα και αυτό ισχύει ατόφιο διαχρονικά, μόνο που στο ανήρ θα πρέπει να προστεθεί και γυνή.
Μπορεί στη διάρκεια των αιώνων να υπήρξαν και τσαρλατάνοι, αλλά η ουσία παραμένει ίδια και δεν έχει καμιά σημασία ο πληθυσμός αυτών των τσαρλατάνων εξαρτώμενος και από το πλήθος των γιατρών. (Αρνητές π.χ.).
Ίσως τότε οι σημαντικότεροι κριτές των ιατρικών πράξεων να ήταν η συνείδησή τους και οι ερινύες. Έτσι νομίζεται!
Πληροφορώ όμως τους πάντες, εκ των ένδον, ότι και σήμερα ο ίδιος νόμος επικρατεί. Οι γιατροί λογοδοτούν στην συνείδησή τους και τις ερινύες. Τα υπόλοιπα είναι επικαλύμματα!
Όπως τότε, ο επιλεγείς από τον Όμηρο Μαχάων αγωνίζονταν να εφαρμόσει τις ιατρικές του γνώσεις και υπηρεσίες σε δέκα χιλιάδες, κατά την παράδοση, πολεμιστές, οι οποίοι αντιμετώπιζαν εκτός του πολέμου και όλα τα υπόλοιπα, τα οποία φυσικά προέκυπταν από την επιβίωσή τους μακριά από τις εστίες τους (σίτιση, αρρώστιες, κλπ.) έτσι και σήμερα, με παράδειγμα, μικρό, τους γιατρούς του Μπέργκαμο, οι γιατροί στην συντριπτική τους πλειοψηφία αφιερώνουν τους εαυτούς τους για τους κινδυνεύοντες ασθενείς της πανδημίας, μακριά από τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, τους γονείς τους, τους παππούδες τους, τους φίλους τους, τους οποίους συναντούν έξαφνα στις εντατικές!
Αποτελεί μεγάλη ασέβεια οι διάφοροι συνδικαλιστάδες να χτυπούν βάναυσα αυτούς τους… θεϊκούς αγωνιστές με βαρειά υπονοούμενα και οι ψηφοθήρες αρχηγίσκοι να χειροκροτούν εκ του ασφαλούς.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ;
Βρε παιδιά, Θεανώ, Αλέξη, αρθρογράφε του… «Κόντρα» και δεν συμμαζεύεται, γιατί να φύγει ο Μητσοτάκης; Επειδή το θέλετε εσείς, ύστερα από το σύνδρομο ελείψεως της εξουσίας; Μιλάτε για… κατάργηση του «Κοινωνικού Κράτους», λέξεις μπαρούφες και αερολογίες όλων των… προοδευτικοσοσιαλιστών της Ελλάδος τουλάχιστο.
Τι εννοείτε με το «Κοινωνικό Κράτος»; Μήπως την αύξηση της φορολογίας οριζόντια το ίδιο επί φτωχών και πλουσίων, την οποία ο Μητσοτάκης ρίχνει επίσης οριζόντια, διότι αυτό λέει η δικαιοσύνη, σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες της οικονομοβόρας πανδημίας;
Φοβούμασταν ότι ο σκληρός νέος Γερμανός Υπουργός της Οικονομίας θα συνέχιζε να ζητά την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά αυτός ήδη θαυμάζει την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και ανυπομονεί να την επισκεφτεί.
Παρεμπιπτόντως, η Ελλάδα αυτόν το μήνα ξεπληρώνει και το τελευταίο ευρώ των δανείων του ΔΝΤ, το οποίο μας είχε φορτώσει ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου στο Καστελόριζο!
Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε όλα αυτά που φεύγουν με τις προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη και ήταν… όνειρα θερινής νυκτός για τον κ. Τσίπρα.
Να φύγει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης για να περνάν οι λίγοι «εκλεκτοί», οι πάντα ζωντανές σοσιαλιστικές νομενκλατούρες, καλά και οι πολλοί χάλια και να μη ξέρουν τι τους ξημερώνει;
Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνη την περίφημη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Μόσχα με τον… υποκλινόμενο κ. Π. Λαφαζάνη όπου ζήταγαν χαρτί και μηχανήματα για να… κόψουν δραχμές κι ο Τσίπρας έλεγε ότι… υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές; Ο κ. Πούτιν τους προσγείωσε και τους έστειλε… πακέτο στην κ. Μέρκελ όπου ανήκαν.
Μπορεί να συγκριθεί εκείνη η επίσκεψη με την προχθεσινή του κ. Μητσοτάκη στο Σότσι; Ο κ. Τσίπρας λοιπόν θα πρέπει να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή.

Γι - Πας