ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ, ΤΩΡΑ!..
Νάμαι λοιπόν ύστερα από απουσία δύο χρόνων γράφω στο «γνωστό», έστω και σαρακοφαγωμένο, παγκάκι (φωτό) στον ίσκιο τον ζωογόνο της ευκαλύπτου δίπλα από τη θάλασσα. Ο επάρατος ιός δεν μου επέτρεψε πέρυσι να στείλω τις περιγραφές μου από το λιμανάκι της Λυγιάς Λευκάδας, το οποίο όπως πάντα φιλοξενεί κάποια μεγάλα ψαροκάικα… «συλλαμβάνοντας» και μοιράζοντας ψάρια του Ιονίου.
Εμείς οι… πληβείοι τρώμε από αυτά που οι μικρές ψαρόβαρκες διανέμουν στα ταβερνάκια της περιοχής και είναι τα πιο λαχταριστά.
Η αλήθεια είναι ότι φέτος ερχόμουν με όλες τις επιφυλάξεις που η TV-πληροφόρηση μας προμήθευσε για την «Δέλτα» μετάλλαξη του κορωνοϊού, αλλά ήμουν από καιρό θωρακισμένος από το εμβόλιο, όπως και οι άνθρωποι των χώρων της διαμονής μας, οι οποίοι επίσης είχαν εμβολιαστεί.
Τώρα στις ταβέρνες και στα καφέ κανένας δεν φορούσε μάσκα, όσο για το εμβόλιο… ποιος να ξέρει; Ο Θεός βοηθός!
Κόσμο έχει ντόπιους και ξένους που απολαμβάνουν ανέμελα τη θάλασσα με τις οικογένειές τους όπως πάντα.
Μία κυρία θεώρησε σκόπιμο να «δροσίσει» και το σκυλάκι της. Αγαπώ και σέβομαι όλα τα ζώα του Θεού, αλλά δεν βάσταξα να μην παρατηρήσω στην κυρία ότι δίπλα κολυμπούν μωρά. Μου απάντησε ότι οι τωρινές διατάξεις επιτρέπουν το παράλληλο μπάνιο των σκυλιών με τους ανθρώπους και ότι αυτή κοιμάται μαζί με το δικό της και δεν το σιχαίνεται. Της είπα ότι στην Ελληνική γλώσσα υπάρχει και η λέξη… «κοπροφιλία», επειδή ο κανακάρης της δεν θα παραλείπει να γλείφει τον κ… του, ύστερα από την αποπεράτωση της… ανάγκης του. Όλη η συζήτηση διεξήχθη ήρεμα και… ευγενικά!
ΚΑΙ ΟΙ… «ΠΑΛΑΒΟΙ»!.
Κατά τα άλλα και την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο είδα και την γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο είδα και τις δηλώσεις της Προέδρου είδα, αλλά και των πολιτικών αρχηγών όπου ξεχώρισα τη δήλωση της κυρίας Φώφης που, ξεπερνώντας τον Τσίπρα, αυτή τη μέρα, εξαπέλυσε τις φωνές της για τις «ευθύνες της κυβέρνησης» για την πανδημία.
Τι να πει η γυναίκα με τον κ. Γ.Α.Π. που συναναστρέφεται, ύστερα από την εκδίωξη του μισητού Σαλονικιού Β. Βενιζέλου!
Α, ναι και ο κ. Γιάνης με ένα «ν» έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Πρόεδρο που δεν τον συμβουλεύτηκε για τη λίστα των προσκεκλημένων της. Τι να πεις για τον… Γιάνη!
Βέβαια ο Ερντογάν και το τσανάκι του στην Κύπρο ξεδίπλωσαν τα όνειρά τους για την Αμμόχωστο δημιουργώντας μια σκληρή απάντηση του Σ.Α. του ΟΗΕ που δεν την περίμεναν. Και φυσικά της Ε.Ε., που τον έχουν… γραμμένο με τις πολυδάπανες παραγγελίες οπλικών (ειρηνικών) συστημάτων σε 3-4 κράτη της.
Αυτές κι αν είναι… «παλαβομάρες» που θα έλεγε και ο «Δωδώνης»! Αλήθεια όλοι αυτοί που… θέλουν τους εμβολιασμούς, μηδέ και της Φώφης, δεν μας λένε τον… χαϊδευτικό τρόπο με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης θα πείσει τους «παλαβούς» αντιεμβολιαστές να κάνουν το εμβόλιο πλην της κάποιας φοβέρας για την απώλεια κάποιων προνομίων τους;
Εγώ δεν ξέρω κανέναν εκτός του… τελικού τον οποίο ο… άλλος «παλαβός» ο Τζόνσον πρόκειται να εφαρμόσει στο Η.Β.: Τα ανοίγω όλα και… όποιον πάρει ο χάρος και φυσικά εννοεί τους μη εμβολιασμένους, οι οποίοι πρώτοι – πρώτοι θα πέσουν επί των επάλξεων.
Είναι αλήθεια ότι βασίζεται στο πιο εξελιγμένο «σύστημα υγείας» του, αλλά πώς να το κάνουμε, οι θάνατοι είναι θάνατοι και δεν έχει σημασία αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι.
Τότε θα δούμε τι θα πουν οι… έξυπνοι δικοί μας που μιλούν για «απαρτχάιντ» του Μητσοτάκη. Τότε το απαρτχάιντ θα είναι του Θεού και ως συνήθως θα είναι πολύ σκληρό.

Γι - Πας