ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΛΛΟΙ!
Κάθε… τρεις και λίγο, νάσου και κάποιο γεγονός, το οποίο αναδεικνύει τις αδιαμφισβήτητες και πολλές ικανότητες του συμπατριώτη μας Προέδρου της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα. Δεν αφήνει να του ξεφύγει τίποτε.
Προ ημερών δεν δίστασε να διακόψει τις εργασίες του Κοινοβουλίου, προκειμένου να μην επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να κάνει το… «κομμάτι του», υπενθυμίζοντάς του ταυτόχρονα ότι… άλλο Βουλή και άλλο Κουμουνδούρου. Και το έκανε μολονότι εκείνος ο… «φαύλος» του υπενθύμισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του τον είχε ψηφίσει για Πρόεδρο της Βουλής!
Είναι βέβαιο ότι το ίδιο θα πράξει αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα και ύστερα από τις, οψέποτε γίνουν εκλογές, όσο συρρικνωμένη κι αν είναι και με οποιονδήποτε αρχηγό της. «Τασούλες» δεν βρίσκονται εύκολα!
Πολύ σωστά ο συμπατριώτης δημοσιογράφος κ. Γ. Παπαχρήστου σημείωσε το περιστατικό με τον φοβερά αθυρόστομο… Πρόεδρο κ. Βελόπουλο, στο οποίο επίσης παρενέβη ο κ. Τασούλας για να τον επαναφέρει στην τάξη!
Γι’ αυτόν όμως τον τελευταίο… έχω πολλά «ράμματα» για την γούνα του! Για τις… «ιδιόγραφες» επιστολές του Ιησού θεωρώ ότι κάποιοι άλλοι πολύ αρμοδιότεροι και συνήθως λαλίστατοι θα έπρεπε να παρέμβουν αποτελεσματικά.
Εκείνο που εμένα με ενοχλεί είναι το ότι κάθε βράδυ καθήμενος δίπλα από ακτινογραφίες πραγματικές, που μόνο γιατροί είναι σε θέση να τις μελετούν και να τις γνωματεύουν (αυτό σπουδάζουν για έξι χρόνια και βάλε μεταπτυχιακά και ειδικότητες) και «μελετώντας» τες αυτός ο άσχετος, διαφημίζει μαντζούνια για διάφορες παθήσεις κάνοντας μάλιστα και προσφορές!
Με ποια αρμοδιότητα τάχα; Και με ποιο δικαίωμα; Δεν υπάρχει Ε.Σ.Ρ.; Και εφ’ όσον υπάρχει τέτοιο, δεν υπάρχουν Ιατρικοί Σύλλογοι, να κάνουν την καταγγελία; Δεν υπάρχουν εταιρίες θιγόμενες από αυτήν την, τολμώ να την πω, «χυδαία διαφήμιση»;
Δεν γνωρίζω αν εδώ ο Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να παρέμβει!
ΑΣ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ!

Τόσα χρόνια τώρα παρατηρώ: Χώρες με πυρηνικά απόβλητα, ρυπογόνα βέβαια, που αφού εκμεταλλεύτηκαν την «φτηνή» πυρηνική ενέργεια για τους λαούς τους και σε βάρος άλλων λαών, προσπαθούν να τα αποθέσουν αυτά τα απόβλητα σε άλλες «φτωχές» χώρες, που ήδη τις έχουν εκμεταλλευτεί δίνοντάς τους κάποια ψιχία!
Η… ευαίσθητη στα πυρηνικά Ιαπωνία, λόγω Χιροσίμας, πλήρωσε στο ακέραιο την ευαισθησία της με την δική της Φουκοσίμα!
Χώρες πετρελαιοπαραγωγικές, που η τύχη «δώρησε» στο υπέδαφός τους τον λεγόμενο «μαύρο χρυσό» υπεύθυνο όχι μόνο για τον ενεργειακό πλούτο και… την ανάλογη ρύπανση, αλλά και για την παραγωγή και εκμετάλλευση όλων των αποδειχθέντων επίσης ρυπογόνων παραγώγων του (πλαστικών, κλπ.), να σφυρίζουν αδιάφορα όταν κρούονται ισχυρές σειρήνες για τους ζωτικούς κινδύνους που επικρέμονται σε ολόκληρο τον πλανήτη γη! Και όχι μόνο αυτές οι χώρες να αδιαφορούν, αλλά οι ηγέτες τους να κοκορεύονται κιόλας ότι δεν τους νοιάζει ο πλανήτης, αλλά η… «ευτυχία» και «ευημερία» των λαών τους!
Έρχομαι τώρα στους… λαούς κυρίως των μικρών και φτωχών κρατών. Αρχίζω από το πιο απλό, τα σκουπίδια. Μέχρι πριν από λίγο αυτά… απορρίπτονταν στο πλησιέστερο σε κάθε σπίτι, χαντάκι, ρυάκι, χείμαρρο, ποτάμι, δάσος. Ε, δεν συνέβαινε και τίποτε. Όλα τα σκουπίδια εύκολα αποδομούνταν ή και εξαφανίζονταν το χειμώνα παρασυρόμενα. Τώρα όμως είναι γεμάτα με υλικά που δεν αποδομούνται ή αργούν.
Έτσι αποφασίστηκε να υπάρξουν σταθερά σημεία συλλογής τους. Αλλοίμονο όμως αν αυτός ο χώρος είναι κοντά σε κάποιον οικισμό και μάλιστα από εκείνους που παράγουν τα περισσότερα σκουπίδια. Οι αντιδράσεις είναι… μέχρι θανάτου! Ας πάνε… αλλού. Πού αλλού; Οπουδήποτε, δεν μας νοιάζει! Αλλού…
Το ίδιο συμβαίνει με την πιθανή… εξόρυξη υδρογονανθράκων. Καλά, αυτό είναι… ρυπογόνο. Έλα όμως που οι αντιδράσεις επαναλαμβάνονται και για τις μη ρυπογόνες μορφές ενέργειας, όπως επί παραδείγματι τα «αιολικά πάρκα»! Μακριά από εμάς. Αλλού! Πού αλλού; Αλλού! Έλα Χριστέ και Παναγιά!
Γι - Πας