ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ… ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ!
Ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου είχε διακηρύξει στους δικτάτορες της παρέας του Γ. Παπαδόπουλου ότι οι δικτατορίες διαθέτουν κλίμακα ανόδου και όχι καθόδου! Από την κορυφή δηλ. της ανόδου υπάρχει μόνο «γκρεμός» και οπωσδήποτε κάποια εθνική καταστροφή! Αυτό ακριβώς συνέβη τον Ιούλιο του 1974, όταν οι άμυαλοι της παρέας του προαναφερθέντος «σωτήρα της Ελλάδος», έδωσαν το δικαίωμα στα αδύναμα και παραπαίοντα τότε Τουρκικά στίφη να εισέλθουν ως… «προστάτες» στην Κύπρο, που στον πληθυσμό της διέθετε 18% ακαλλιέργητων Τούρκων και 82% ακμαζόντων Ελλήνων. Εκεί τότε εγκαταστάθηκε ένας στρατός κατοχής εξοπλιζόμενος από το ΝΑΤΟ, ο οποίος με το ζόρι σταμάτησε στο να μην καταλάβει ολόκληρο το νησί, με την πτώση της δικτατορίας στην Ελλάδα και την έλευση του Κων/νου Καραμανλή.
Το Σ.Α. του ΟΗΕ τους σταμάτησε και έλαβε ορισμένες αποφάσεις για την επάνοδο στην ομαλότητα. Από κανέναν πια δεν απειλούνταν οι Τουρκοκύπριοι και καλούνταν να διαβιώσουν εν ηρεμία με τους Ελληνοκύπριους μέσα σε μια ομοσπονδία βιώσιμη και όχι με αντιπάλους.
Πέρασαν 47 ολόκληρα χρόνια και ο ΝΑΤΟτροφοδοτούμενος πάνοπλος Τούρκικος στρατός κάνει στην Κύπρο ό,τι θέλει από δολοφονίες (Ισαάκ, κλπ.) μέχρι εποικισμό από την… πολυάνθρωπη Ανατολία και με τον νεοοθωμανό σουλτανίζοντα να ονειρεύεται την διχοτόμηση του νησιού, όχι απλά με ίσα δικαιώματα, αλλά με το μισό να είναι… επισήμως Τούρκικο ενταγμένο στην σημερινή Τουρκία!
Αυτή είναι η τωρινή κατάσταση στην Κύπρο και ο… σουλτάνος της Τουρκίας τολμά να αποκαλεί τον στρατό του κράτους του Ισραήλ στρατό κατοχής!
Φανταστείτε τι θα γίνονταν αν αυτός ο «στρατός κατοχής», δρώντας κατακτητικά, μετέτρεπε το τέμενος Αλ – Αγκτσά σε εβραϊκή συναγωγή, όπως αυτός μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί!
Ας τα δουν αυτά οι εν Ελλάδι… υπάρχοντες νοσταλγοί του Παπαδόπουλου!
ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ!..
Και μπορεί ο Ερντογάν να έχασε τον Τραμπ, ο οποίος, αγνοώντας τους κινδύνους να τον έχει συμπαραγωγό των περίφημων F35, που αποτελούν προοδευμένα μοντέλα των Stelth, τον είχε γκαρδιακό του φίλο και παρά την προμήθεια των S400 από την Ρωσία!
Εν τούτοις το «όλον ΝΑΤΟ» και οι 3-4 οπλοπαραγωγές χώρες της Ευρώπης, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, εξακολουθούν να τον χαϊδολογούν!
Είναι βλέπεις τα οικονομικά συμφέροντα και του επιτρέπουν να πληρώνει… «μισθοφόρους» συγκεκαλυμένους μακελάρηδες του ISIS, στην Συρία, το Κουρδιστάν, την Λιβύη και να επεμβαίνει ολοφάνερα στην διένεξη στον Καύκασο μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, υπέρ των… αδελφών του Ισλαμιστών, όπως τους αποκαλεί.
Είναι τόσο φανερές αυτές οι παρεμβάσεις του, ώστε να γίνουν αντιληπτές από πολλούς Ευρωπαίους και κυρίως στις χώρες που προανέφερα ότι τον εξοπλίζουν. Ορθά η Ελληνική διπλωματία, με την ευκαιρία των παρεμβάσεών του στην Ανατολική Μεσόγειο με τον… ανήκουστο στόλο του των ερευνητικο-γεωτρυπανικών πλοίων αλωνίζει και απειλεί συνοδεύοντάς τα με τα ΝΑΤΟϊκά πολεμικά του κατά τρόπο που δεν συνάδει με καμιά δημοκρατία, τον ξεσκεπάζει συνέχεια και φέρνει ολόκληρη την Ευρώπη ενώπιον των ευθυνών της.
Σε όσες συνδιασκέψεις κι αν οργανώνει η κυρία Μέρκελ στο Βερολίνο, ερήμην της Ελλάδας, ο Ερντογάν δεν μπορεί να συμμετέχει ως προαγωγός της λύσης των ανακυψάντων προβλημάτων, αλλά ως αποτελών το «κυρίως πρόβλημα»!
Η Ελλάδα ορθώς αντιδρά για την μη συμμετοχή της, πλην όμως δεν είναι μόνη πλέον και οι λαοί της Ευρώπης -Γερμανοί, Πράσινοι, κλπ.- δείχνουν τα δόντια τους.
Γι - Πας