ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…
 Πολύ της… μόδας έγινε αυτή η λέξη, η οποία τελευταία κυκλοφορεί… σαν καραμέλα στα στόματα των Συριζαίων Π.Σ.
Εντάξει. Είναι μια λέξη απλή, που σημαίνει ότι κάποιος αφήνει κάτι το οποίο υπηρετεί. Είναι αλήθεια ότι δεν έψαξα τον Μπαμπινιώτη, ο οποίος θα δίνει και άλλες σημασίες, αφού είχε φτάσει να θεωρεί… «Βούλγαρο» και τον… οπαδό του ΠΑΟΚ! Ας είναι όμως.
Στην Πολιτική η λέξη «παραίτηση» σημαίνει κυρίως την παράδοση ενός «δοτού» αξιώματος δοθέντος από τον Πρωθυπουργό προς βουλευτή, είτε και κατωτέρων αξιωμάτων δοθέντων από τους υπουργούς.
Σημαίνει ακόμα και την παράδοση ολόκληρης της Κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν η ίδια θεωρεί ανίκανη τον εαυτό της να ανταποκριθεί στα αιτήματα της λαϊκής εντολής.
Πολλές φορές, όταν οι κατέχοντες τα αξιώματα (υπουργοί, κλπ.) δεν αντιλαμβάνονται την ανικανότητά τους να υπηρετήσουν το δοθέν σε αυτούς αξίωμα, μερικώς ή συνολικώς, τότε ο δώσας το αξίωμα, υπουργός, πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζητάει από τον λαβόντα να του το παραδώσει ή πολλές φορές ο λαβών το αξίωμα, όταν κάτι συμβαίνει με το αξίωμά του, το παραδίδει για «λόγους ευθιξίας» όπως συνηθίζεται να λέγεται. Αυτή η τελευταία παραίτηση είτε γίνεται αποδεκτή, είτε και όχι, όταν ο δώσας το αξίωμα διαπιστώνει ότι η «ευθιξία» υπήρξε υπερβολική!
Έτσι είχαν τα πράγματα μέχρι την… Συριζαϊκή εποχή της πρώτης φοράς αριστεράς κυβέρνησης. Οι κατέχοντες τα αξιώματα δεν κουνιόνταν από το «πόστο» τους ούτε με κανόνια. Μολονότι υπήρξαν αρνητές της Βίβλου, εν τούτοις είχαν ενστερνιστεί το «Βιβλικό»… μακάριοι οι κατέχοντες! Και οι μεν κατέχοντες υπήρξαν «μακάριοι». Ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση που μαύρισε ο Σαρωνικός από ακάθαρτο πετρέλαιο που ήταν αποθηκευμένο σε ένα σαπιοκάραβο ή ακόμα χειρότερα, όπου μία σειρά αρμοδίων που ήταν υπεύθυνοι για το ολοκαύτωμα του Ματιού. Και ων ουκ έστι αριθμός!
Ο, υποτίθεται, δώσας τα αξιώματα… σφύριζε αδιάφορα. Πάντα κατά κανόνα.
Τώρα… πετάγονται όλοι και ζητούν τις παραιτήσεις των πάντων! Έφτασαν ακόμα να πολιτικοποιήσουν και τους «βιασμούς» στα καλλιτεχνικά κλιμάκια, όπου γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο χώρος δεν τους ευνοεί, επειδή σε αυτόν το χώρο ενδημεί η προοδευτική κουλτούρα. Τι να πει κανένας… Μωραίνει Κύριος!..

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!
 Έγραφα προ ημερών για τους… αντιρρησίες της πανδημίας και ήμουν απολύτως σαφής. Σήμερα θέλω να είμαι σαφέστερος για τους… αρνητές της μάσκας, που -όπως είναι επόμενο- υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού σαν «παπαγαλάκια» επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους, δημιουργώντας διάφορα προβλήματα και κυρίως απασχολούν τους… δυστυχείς αστυνομικούς με τις βλακώδεις συγκεντρώσεις τους!
Ο καθένας έχει δικαίωμα αναφαίρετο να μην υπακούει στους υγειονομικούς κανόνες, οι οποίοι θεσπίστηκαν από τους διάφορους… «Τσιόδρηδες» του κόσμου.
Εμείς οι πολλοί θεωρούμε τους προαναφερθέντες ικανούς να διατυπώνουν αυτούς τους κανόνες, που βγαίνουν ύστερα από τις υπερδεκαπενταετείς σπουδές τους και ύστερα από συνεννόηση με τους εγχώριους και τους διεθνείς ομοίους τους.
Οι λίγοι υπακούουν στους διάφορους… «Τράγκηδες», οι οποίοι αυθαίρετα και χωρίς καμιά ειδική και ιδιαίτερη σπουδή «φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν» και βγάζουν συμπεράσματα, τα οποία δεν στηρίζονται σε καμία λογική. Πολλές φορές οι εν λόγω υπηρετούν ύποπτα και αμειβόμενα συμφέροντα, ώστε έτσι να δικαιολογείται και η πλούσια ζωή τους!
Ας δούμε τώρα τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των προαναφερθεισών ομάδων. Οι πολλοί λοιπόν καθορίστηκε από τους επιστημονικούς κανόνες να φορούν μάσκες, οι οποίες κυρίως προφυλάσσουν τον απέναντί τους από τα δικά τους πιθανόν μολυσμένα σταγονίδια. Αν θέλουν δέχονται ότι και οι ίδιοι προφυλάσσονται επίσης από τα πιθανόν μολυσμένα σταγονίδια του απέναντι.
Οι λίγοι αντίθετα, με αυθαίρετες λογικές, θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν από τα σταγονίδια κανενός και επομένως δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα.
Με γεια τους, με χαρά τους. Γούστο τους και… καπέλο τους σαν… ελεύθεροι άνθρωποι που είναι και όπως θέλει να ονομάσει το κόμμα του ο Τράγκας.
Έλα όμως που εμείς οι πολλοί τους θεωρούμε όλους… δυνάμει μολυσμένους και δεν θέλουμε να μας πλησιάζουν χωρίς μάσκα…
Και επειδή αποδείχτηκε στην πράξη ότι αυτό ισχύει, δεν είναι δυνατό να μπαίνουν σε όλους τους κλειστούς χώρους, ΜΜΜ, Καταστήματα, σχολεία, δημόσια γραφεία, κλπ., χωρίς μάσκα. Η δική τους ελευθερία βλάπτει καίρια την δική μας ελευθερία την οποία και εμείς απαιτούμε. Ας το καταλάβουν επιτέλους αυτό. «Όλοι αντάμα κι ο ψωριάρης χώρια» λέει ο λαός! Κι αυτός είναι σοφός! Δεν είναι ρατσισμός αυτό.
Γι - Πας