ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 Η ΜΕΡΙΔΑ ΕΞΗΝΤΑ ΕΥΡΩ!..
 Αν θυμάμαι καλά, κάποτε, όταν οι Καμμένος, Τσίπρας και οι συν αυτοίς αλώνιζαν τους αιθέρες με τα «στρατιωτικά» Lear Jets, διαπίστωσαν ότι τα λιτά γεύματα που είχε καθορίσει ο Στρατός για τις ανάγκες των επιβατών τους, κάθε φορά, δεν ταίριαζαν στα στομάχια της «αριστερής μπουρζουαζίας» και τα αναμόρφωσαν επί το.. καπιταλιστικότερον! Έτσι καθόρισαν επίσημα την τιμή εκάστης μερίδας στα εξήντα ευρώ!
Είχε γίνει τότε κάποια… μικροφασαρία από την αντιπολίτευση αλλά, όπως φαίνεται, με την προσμονή του ότι… «κάποτε δικά μας θάναι» το πράγμα αφέθηκε να ξεθυμάνει. Η «συντήρηση» δεν ξέρει να κάνει αντιπολίτευση. Αυτό φάνηκε από το… κολατσιό της Ικαρίας, το οποίο για την Ελλάδα και τα «μέτρα» της έφτασε περίπου στο σκάνδαλο της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο της Αμερικής!
Δεν γνωρίζω μόνο αν τελικά ο κ. Μητσοτάκης θα φτάσει κι αυτός στο… ειδικό δικαστήριο, όπως ο Τραμπ!
Μα είναι τόσο μπουμπούνες; Αντί να βάλουν μια στρατιωτική μονάδα να αναπτύξει σε μία ωραία παραλία τα τραπέζια με τις μερίδες των εξήντα ευρώ, οι οποίες ασφαλώς και θα περιλαμβάνουν και του πουλιού το γάλα, αφού με αυτήν την τιμή ούτε στα… «πεντάστερα» δεν πληρώνεις ένα λουκούλειο γεύμα, άφησαν τον κ. Στεφανάδη να εκτεθεί και να τους εκθέσει… ανεπανόρθωτα!
Οι αριστεροί αδερφέ μου μεγάλωσαν με το σύνθημα: Τι τα θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια, τα σπαθιά; Να τα κάνουμε «μερίδες» για να φάει η… εργατιά! Επί τεσσεράμισι χρόνια αυτή η «εργατιά» δούλευε νυχθημερόν προς αυτήν την κατεύθυνση κι έρχεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Παναγιωτόπουλος και οι άλλοι να παραγγέλλουν Rafale, φρεγάτες και τα τοιαύτα, παραγκωνίζοντας τελείως τις μερίδες της «εργατιάς»! Καλά να πάθουν επομένως και να δέχονται τα… σάλια των αριστερών, τρώγοντας «ντολμαδάκια γιαλαντζή»!
Για να σοβαρευτούμε και λιγάκι. Βλέπω μερικούς, μεταξύ των οποίων και ο κ. Παπαχελάς, που πήρε την συνέντευξη από τον κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι «μάσησαν» την εξέγερση των Τσιπραίων για την Ικαρία.
Δεν τους άρκεσε η πρωθυπουργική περιοδεία σ’ αυτήν την περιοχή, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την Τουρκία; Τι φταίει ο Μητσοτάκης για κάποιους που ήθελαν σώνει και καλά να τους πάρει η T.V. σφίγγοντάς του το χέρι. Υπήρχαν βέβαια και οι αντιδρώντες Συριζαίοι, αλλά αυτοί δεν πιάνονται!
 ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ… ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ!
 Θεωρώ τους… αντιρρησίες του Covid-19 στην πλειοψηφία τους ως καλής πίστεως ανθρώπους! Εδώ που τα λέμε και ποιος δεν θα υποψιάζονταν… «μαύρη χείρα» όταν τα αποτελέσματα, πέραν των εκατομβών θυμάτων, είναι κυρίως οικονομικά;
Πραγματικά δεν υπήρξαν, πέραν των μεγάλων πολέμων, τόσο μεγάλα κονταροχτυπήματα μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, Κίνας, ΗΠΑ, Ρωσίας, Μ. Βρετανίας, κλπ.
Στην Κίνα εμφανίστηκε ο ιός, όπου κάπως σκληρά βέβαια, γρήγορα… τιθασεύτηκε και ύστερα η Κίνα άρχισε να… «δωρίζει» μάσκες, αναπνευστήρες, κλπ., τα οποία αργότερα μοσχοπουλά, όπως κάνει και με τα made in China εμβόλια!
Είναι όντως πολλά πράγματα, τα οποία θα υποψίαζαν τον οιονδήποτε καλής πίστεως, που βλέπει τα προαναφερθέντα συμφέροντα.
Από του σημείου όμως αυτού μέχρι του σημείου να αμφισβητείται η πανδημία αυτή καθ’ εαυτή και να καταλογίζονται τα θύματα μόνον στους… απόκληρους ηλικιωμένους, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Τόση μάλιστα ώστε οι αντιρρησίες να κατατάσσονται εύκολα στους… αφελείς!
Προσωπικά θεωρώ την έναρξη, την εύκολη τιθάσευση μέσα σε ενάμισι δισ. πληθυσμού, την πανεύκολη διάδοση ανά τον κόσμο και την εξακολουθητική συντήρησή της μέσα σ’ αυτόν αυτής της πανδημίας, ως απολύτως διαβλητή και δεν γνωρίζω αν ποτέ η παγκόσμια κοινότητα κατορθώσει να ξεδιαλύνει όλα αυτά τα πράγματα.
Θεωρώ επίσης ότι ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) και ιδιαίτερα ο επικεφαλής του, έπαιξαν σημαντικό ρόλο για όσα προαναφέρθηκαν. Αυτός ο τελευταίος, με τον οποίο ο κ. Τσίπρας ήρθε σε τόσο εύκολη επαφή για να διδάξουν στον κόσμο τα περί εμβολίων, σε όλες του τις εμφανίσεις δείχνει μια καθαρή… «ενοχή», η οποία σε κάποια στιγμή, εάν διαθέτει ψήγματα συνείδησης, ίσως τον οδηγήσει και στην «αυτοκτονία»! Μόνο που σε αυτή την περίπτωση ελπίζω να έχει… διασφαλιστεί η επιστολή, που να δικαιολογεί το… διάβημά του!
Έχω εμπιστοσύνη στον δρα Φάουτσι, ο οποίος κράτησε καλά τα… μπόσικα στην περίοδο Τραμπ, που εν όψει εκλογών είχε χάσει αυγά και πασχάλια.
Θεωρώ και εγώ πράγματι αφελείς όσους αμφισβητούν την πανδημία, που ξέφυγε από τον… «ασκό του Αιόλου». Ας συνταχτούν τουλάχιστον με τους εμβολιασμούς, την μόνη αληθινή ελπίδα και ας κλωτσήσουν όσους συμφεροντολόγους τους παρασύρουν στην αμφισβήτηση. Η αλήθεια θα λάμψει!
Γι - Πας