ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΑ 17 ΝΗΣΙΑ!..
 Τι είναι τα νησιά βρε παιδιά; Στραγάλια είναι για να… τρώγονται μαζί με τον… παστουρμά σαν μεζές για το ρακί; Βγήκε ο νέο-σουλτάνος προ καιρού και είπε πως αν φωνάξει από τον… Τσεσμέ, φερ’ ειπείν, θα βγουν «τ’ αδέρφια» του και θα… βάζουν τα κλάματα από απέναντι και οι… άλλοι τον πίστεψαν και τον κατηγορούν επειδή δεν «σκίζει» τις διεθνείς συνθήκες και να πάρει 16-17 νησιά που τα… «δικαιούται» η Τουρκία! Μέσα σε αυτά, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Ρόδος, κλπ. Δεν κάνουν μια βόλτα απέναντι, χωρίς μισθοφόρους του ISIS όμως, μόνοι τους, για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τι υποδοχή θα τους επιφυλάξουν «τ’ αδέρφια» τους;
Τα νησιά του Αιγαίου είναι Ελληνικά, καλικαντζαραίοι μου, από την εποχή του Ομήρου ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε ποιος είναι αυτός ο… κύριος, διαβάστε και λίγο Ιστορία, όλος ο κόσμος το κάνει! Μη στέκεστε μόνο στους Οσμάνηδες, τους Μεμέτηδες, τους Σελήμηδες και δεν συμμαζεύεται.
Πέραν αυτού όμως αυτή τη στιγμή κατοικούνται αμιγώς από Έλληνες, που δεν είναι ούτε έποικοι, ούτε πρόσφατοι κάτοικοι. Είναι κάτοικοι των νησιών πάππου – προσπάππου, που λένε. Με ποια δικαιολογία σχεδιάζετε να τους διώξετε; Φυσικά μόνο με την… κατάκτηση και τυχαίνει όλοι αυτοί, εκτός από γνήσιοι Έλληνες, από την εποχή της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) και τωρινή Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Ένωση) να είναι γνήσιοι Ευρωπαίοι πια, διαθέτοντες Ευρωπαϊκά και μόνο διαβατήρια!
Δύσκολη επομένως η κατάκτηση Ευρωπαϊκού εδάφους και κομμάτι πιο δυσκολότερη η «γενοκτονία» Ευρωπαίων την σήμερον ημέραν! Κάτι ξέρει ο Μακρόν.
Αφήστε λοιπόν τις μ…κίες και στρωθείτε εκεί που βρίσκεστε. Αν ο λαός σας θέλει να πεινάει κι εσείς να ζείτε σε παλάτια με την γνωστή χλιδή των… χιλίων και μιας νυκτών με γειά του με χαρά του. Αλλά δεν τον βλέπω αυτόν το λαό και… πρόθυμο για κατακτήσεις, χωρίς τους «μισθοφόρους»!
Τι λέτε, δεν κάθεστε λέω εγώ φρόνιμα εκεί που είστε; Επειδή αυτοί οι απέναντι έχουν και την… κακή συνήθεια παλαιόθεν να δαγκώνουν όταν τους πειράζουν!

«ΕΠΕΣΑΤΕ ΘΥΜΑΤΑ…»
Εκεί που έτρωγα το μεσημέρι στις 3-12-2020, ακούω από το ραδιόφωνο του 2ου Προγράμματος της ΕΡΤ τον… «εθνικό ύμνο» των αριστερών! «Επέσατε θύματα αδέρφια εσείς…» και αμέσως αναφώνησα: Ποιος πέθανε; …«Αντιστασιακός» εννοώ!
Ύστερα κατάλαβα ότι η ΕΡΤ, μη επιλήσμων των καθηκόντων της, είχε ανασκαλέψει τα… Δεκεμβριανά του 1944. Πάνε 76 χρόνια από τότε. Πραγματικά έπεσαν πολλά κορμιά τότε και ύστερα αθώων, οι οποίοι υπήρξαν θύματα μη αθώων! Ήταν η έναρξη του εμφυλίου. Τόσα χρόνια το ζήτημα αυτό συζητήθηκε διεξοδικά. Υπήρξαν εγχώρια και διεθνή γεγονότα, τα οποία αποκάλυψαν τους φταίχτες και εν τούτοις η αριστερή… «κουλτούρα» επιμένει να ρίχνει το φταίξιμο στην άλλη πλευρά.
Είναι αλήθεια πώς από αυτήν ακριβώς την αριστερή κουλτούρα χύθηκε απεριόριστο μελάνι, το οποίο κατάφερε για πάρα πολύ καιρό να θολώσει τα πράγματα. Εν τούτοις υπήρξαν και φωτεινά μυαλά της αριστεράς, τα οποία με μία απλή φράση προσπάθησαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους: «Ο εμφύλιος πόλεμος δεν έπρεπε να γίνει»!
Επομένως τα «θύματα» που «έπεσαν» δεν ανήκουν μόνο σ’ εκείνους που ο ύμνος της αριστεράς υπονοεί, αλλά σε όλα εκείνα τα παλικάρια που τα στερήθηκαν οι οικογένειές τους και η Ελλάδα. Εβδομήντα έξι χρόνια από τότε τους αρκεί για μνημόσυνο ο ένας και μοναδικός Εθνικός Ύμνος. Αυτός προς την Ελευθερίαν. Το… «επέσατε θύματα» μόνο κακές στιγμές του Ελληνισμού ανασκαλεύει. Τέλος πάντων. Στου κουφού την πόρτα!..
Είναι γνωστό τι έγινε στα Βαλκάνια, που χωρίς… «άνισες μάχες κι αγώνες» κυβερνούσαν οι πιο σκληροί δικτάτορες, που ζούσαν με χλιδή εξουσιάζοντας φτωχούς λαούς! Εμβέρ Χότζα στην Αλβανία, Δημητρώφ (λησμονώ το… βαφτιστικό του) στην Βουλγαρία, Νικολάε Τσαουσέσκου στην Ρουμανία και Γιόσιπ Μπρος Τίτο στην Γιουγκοσλαβία. Δεν θα πω περισσότερα, αρκούν μόνο τα παρατεθέντα ονόματα. Να προσθέσω μόνο ότι εδώ ίσως θα λέγονταν Νίκος Ζαχαριάδης… Ίσως!
Ας μας αφήσει ήσυχους επομένως η αριστερή κουλτούρα να μελετάμε την πραγματική Ιστορία, η οποία ήδη έχει γραφεί και έδειξε τους πραγματικούς ενόχους, όποιοι και να είναι αυτοί και τα πραγματικά θύματα, όποια κι αν είναι αυτά, που αξίζουν τα δάκρυά μας.
Γι - Πας