ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;
Εκ των πραγμάτων θα ταχθώ με την άποψη του κ. Ραγκούση ότι για τις καταλήψεις… δεν φταίνε τα παιδιά. Όντως τα παιδιά είναι παιδιά που τώρα ωριμάζουν. Όμως όταν αυτή η φράση εκστομίζεται μέσα στην Βουλή θα πρέπει να συμπεραίνει οπωσδήποτε και ποιος ή ποιοι φταίνε, αλλιώς δεν έχει νόημα. Το να συμπεραίνεις αορίστως ότι… «φταίει η Κυβέρνηση» αυτό δείχνει μια πολύ φτηνή αντιπολιτευτική διάθεση, η οποία δεν έχει θέση στο στόμα σοβαρών ανθρώπων και δη εκπροσώπων ενός κόμματος που εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση.
Εγώ ξέρω από παλιά ότι το κάθε σχολείο έχει Διεύθυνση και Σύλλογο Καθηγητών. Αυτοί εκεί μέσα θα πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα, ακόμα και το ποιος, με ποιο τρόπο και γιατί έσπασε ένα τζάμι. Οι παλιότεροι… τραβούσαν και κάποια αυτιά και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις έλεγαν στον μαθητή… να προσέλθει την επομένη με τον κηδεμόνα του, στον οποίο εξηγούσαν τα καθέκαστα.
Τώρα ο Διευθυντής και οι καθηγητάδες, επειδή… απαγορεύεται να τραβούν αυτιά, έχουν στην διάθεσή τους τον «Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων», έχουν και εκλεγμένα «όργανα» των ίδιων των μαθητών! Δεν είναι δυνατό επομένως ο αρχηγός, ο υπεύθυνος του Σχολείου, ο Διευθυντής, να πηγαίνει ένα πρωί, να βρίσκει μια αλυσίδα με μια ριχτή κλειδαριά στην εξώπορτα του Σχολείου του, να διαβάζει ένα κακογραμμένο πανώ με την λέξη «ΚΑΤΑΛΗΨΗ» στα κάγκελα, εμφανώς μη γραμμένο από παιδικά χέρια, και ύστερα να κάνει μεταβολή και να πηγαίνει στο σπιτάκι του για να παρακολουθήσει στην τηλεόραση αν και το σχολείο του συμπεριλήφτηκε στις καταλήψεις! Ή μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα;
Και οι καθηγητές; Αλήθεια αυτοί δεν απορούν γιατί ο Διευθυντής δεν τους κάλεσε έστω σε ένα καφενείο, αν όχι στο σπίτι του, όπως θα έπρεπε, για να συζητήσουν το τι ακριβώς συμβαίνει, όταν τα 15μελή δεν εκλέχτηκαν ακόμα και ποιοι είναι αυτοί επομένως και με ποια αρμοδιότητα δημοκρατική αποφάσισαν την κατάληψη του σχολείου τους και ποιος συγκρότησε τα… αιτήματά τους; Μήπως θα έπρεπε ομαδικά να πάνε στον Εισαγγελέα για μια τόσο κατάφορη παρανομία;

ΧΑΛΑΡΩΣΗ!..
 Μου έλεγε συγγενικό μου πρόσωπο ότι σε προηγούμενη πτήση από Αθήνα, η αεροσυνοδός εδάφους την υποχρέωσε να βάλει το βιβλίο που κρατούσε μέσα στην χειραποσκευή της και αυτό την ικανοποίησε. Το Σάββατο 26-9-2020, χειραποσκευές και υπεράριθμα ήταν πεταγμένα στα καθίσματα καμιά δεκαριά άδειων θέσεων.
Σε παρατήρηση της ίδιας ότι θα μπορούσαν, αντ’ αυτού να αραιώσουν τους επιβάτες στις άδειες θέσεις πήρε την απάντηση από τον ιπτάμενο φροντιστή: Αν δεν αισθάνεστε καλά κυρία μου τότε μπορείτε να κατεβείτε!
Δεν γνωρίζω αν αυτό οφείλεται στην διαφορά χαρακτήρος των δύο υπαλλήλων της ίδιας εταιρίας, ή αν μέσα στη γενική χαλάρωση των μέτρων προστέθηκε και αυτό!
Γεγονός είναι ότι όλοι μας ξεχάσαμε την αυστηρότητα των μέτρων της «καραντίνας», από την τήρηση των οποίων η χώρα μας πήρε τόσους επαίνους, γλιτώνοντας πολλούς θανάτους συμπολιτών μας.
Τώρα οι ξεχασμένες εκείνες καλές συνήθειες οδηγούν σε παρατράγουδα του τύπου των ομαδικών μολύνσεων σε γηροκομεία, σε γάμους, σε κηδείες, ακόμα και σε Νοσοκομεία, όπου σοβαροί γιατροί γίνονται αιτία αυτών των ομαδικών μολύνσεων.
Ξεχάσαμε ακόμα το τι σημαίνει η θέση ενός ατόμου σε καραντίνα και για ποιους λόγους επιβάλλεται ο περιορισμός του!
Αυτά είναι πράγματα απολύτως αδικαιολόγητα και θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να επαναφέρουμε τις συνήθειες μας σε συνθήκες πανδημίας αν δεν θέλουμε να μας πάρει ο… κατήφορος και να μη γίνουμε η χλεύη εκείνων που μας επαινούσαν.
Δεν είναι δυνατό επί παραδείγματι να συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν στα Ελληνικά σχολεία, όπου οι κακοπληροφορημένοι μαθητές ζητούν εδώ και τώρα αίθουσες των 15 μαθητών και όχι μόνο οι γονείς τους αλλά και βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να λένε ότι… έχουν δίκιο τα παιδιά και να πριμοδοτούν την αμορφωσιά τους.
Τους πληροφορώ ότι τα καλά δημόσια Γυμνάσια του Βερολίνου έχουν τάξεις των 32 μαθητών και λειτουργούν απρόσκοπτα με μάσκες!
Γι - Πας