ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 ΑΥΓΟΥΣΤΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΜΗΝΑ!..
Μπήκε ο Αύγουστος με την πανσέληνό του και με τα όλα του. Κυρίως με την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού που επιβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας στην τήρηση της αναγκαστικής επιβολής αυστηρότερων μέτρων.
Όπως φαίνεται με σαφήνεια η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην χαλάρωση της προσοχής όλων μας, ιδιαίτερα όμως των… διψασμένων για γλέντια νεώτερων γενεών, οι οποίες είχαν γαλουχηθεί από τις «προοδευτικές» θεωρίες περί ψεύτικου κινδύνου προβαλλόμενου από την «συντήρηση»!
Τέλος πάντων η πράξη αποδεικνύει ότι και αυτοί νοσούν, έστω και αν είναι… νύφη και γαμπρός, και αυτοί, μεταδίδουν και αυτοί κινδυνεύουν. Φυσικά κινδυνεύουν περισσότερο οι ηλικιωμένοι τους οποίους διαθέτει κάθε οικογένεια, πολλαπλά χρήσιμοι με διάφορους τρόπους.
Όλα αυτά είναι γνωστά, εκείνο που θα πρέπει να εμπεδωθεί είναι η προσοχή όλων μας που έχει χαλαρώσει. Η πανδημία δυστυχώς υπάρχει και θερίζει σε όλον τον κόσμο και ο Π.Ο.Υ συνεχίζει να… κρούει κώδωνες. Τι να τον κάνω όμως τέτοιον Π.Ο.Υ., ο οποίος όταν έπρεπε να κρούσει κώδωνες εκεί που έπρεπε, εκείνος… ροχάλιζε και εύχομαι να μην αποδειχθεί, διότι ασφαλώς και θα ερευνηθεί, ότι το… ροχαλητό του εμπεριείχε δόλο.
Με αυτήν την κατάσταση, λοιπόν, από πλευράς πανδημίας μας μπήκε ο Αύγουστος, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ένας ισλαμιστής, μόλις γλίτωσε από του… χάρου τα δόντια από ένα κίνημα της… πυρκαγιάς, επιδόθηκε σε παντός είδους διώξεις που θεώρησε ως αντιφρονούντες και φυλάκισε χιλιάδες στρατιωτικούς και πολίτες με απολύτως παράνομες διαδικασίες χωρίς να υπάρξει η παραμικρή σοβαρή αντίδραση από την παγκόσμια κοινότητα, ως όφειλε. Αυτό τον αποθράσυνε και χωρίς να λογαριάζει οικονομικό κόστος για τον λαό του οπλίστηκε σαν αστακός και δεν άφησε γείτονα που να μην τον ενοχλήσει. Ιδιαίτερα επιτέθηκε στην Ελλάδα, θεωρώντας την στιγμή «κατάλληλη», και προβάλει παντός είδους διεκδικήσεις, ακόμα και εδαφικές που είναι απολύτως κατοχυρωμένες από τις διεθνείς συνθήκες. Και αυτός μεν απολωλάθηκε. Το άσχημο είναι ότι η Διεθνής κοινότητα δεν αντιδρά όπως πρέπει αρχής γενομένης από την Αμερική, όπου ο άλλος… απολωλαμένος διατηρεί προσωπική φιλία με τον προηγούμενο και όχι μόνο κάνει πως δεν βλέπει αλλά τα θεωρεί και όλα καλώς καμωμένα από τον φίλο του.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων και με τον Πούτιν να παρακολουθεί… χαμογελώντας έναν σημαντικό παράγοντα του ΝΑΤΟ να κάνει ότι θέλει, αδιαφορεί και αυτός για τα τεκταινόμενα.
Έτσι λοιπόν ένας τρελός παίζει στην Ανατολική Μεσόγειο με την φωτιά. Ευτυχώς που αυτή την στιγμή η Ελλάδα κυβερνάται από μια ηγεσία ικανή και σοβαρή, η οποία με τις κινήσεις της εμπνέει εμπιστοσύνη και αναγνωρίζεται από όλους ότι για ότι λέει και πράττει δεν αστειεύεται.
Πάντως και τα δύο σοβαρά προβλήματα που προαναφέρθηκαν χρήζουν της μεγάλης προσοχής μας και ενώ το πρώτο απαιτεί και την δική μας συμμετοχή, το δεύτερο είναι δουλειά των κυβερνώντων. Δεν αναφέρθηκα καθόλου στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Εκεί όμως ο κ. Μητσοτάκης τα πήγε πολύ καλά στη Σύνοδο Κορυφής. Για να δούμε…

ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!
Είχαμε κακομάθει με την έλλειψη κρουσμάτων στην περιοχή μας. Αυτό όμως έστω και το μοναδικό κρούσμα που ανακοινώθηκε θα πρέπει να μας βάλει σε ανησυχία. Προ παντός όμως θα πρέπει να μας ξαναθυμίσει τους κανόνες της συμπεριφοράς μας για την αλληλοπροφύλαξή μας. Κανένας από τους απέναντί μας δεν θα πρέπει να θεωρείται εκ προοιμίου «καθαρός»! Τουναντίον όλοι θα πρέπει να θεωρούνται εν δυνάμει «ύποπτοι» και γι’ αυτό θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα «πρωτόκολλα» με πρώτο και καλύτερο την απόσταση.
Ύστερα θα πρέπει να μην ξεχνιέται το πλύσιμο των χεριών κάθε φορά έστω κι’ αν δεν έχει πραγματοποιηθεί χειραψία. Τέλος τώρα που οι μάσκες κατέστησαν τόσο εύκολες στην προμήθειά τους είναι καλό να μην παραλείπουμε να τις έχουμε κάθε φορά μαζί μας. Ευτυχώς που αυτό έχει συνειδητοποιηθεί από όλους, όπως προχθές το διαπίστωσα σε super market, όπου η υπεύθυνη του καταστήματος δεν δίστασε να συστήσει σε πελάτισσα ότι χωρίς μάσκα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στο κατάστημα. Το καλό είναι ότι και η πελάτισσα αναγνώρισε πλήρως την παράλειψή της.
Γι - Πας