ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ;
 Και άξαφνα, ενώ είχαμε ήδη ακούσει όλες τις… χοντράδες από τον ηγέτη της πιο ξακουστής αυτή τη στιγμή χώρας στον κόσμο, εναντίον… του κορωνοϊού που θα κατανικούσε και ύστερα εναντίον των πάντων, που είχαν αντίθετη γνώμη με εκείνον, βλέπουμε να… αλλάζει τελείως η ατζέντα!
Ο Ντόναλντ Τραμπ, το μόνο που έβλεπε ήταν οι εκλογές του Νοεμβρίου στην Αμερική και η… συμπεριφορά του κορωνοϊού στη χώρα αυτή, δεν τον άφηνε να αναπτύξει τα μεγάλα του προτερήματα για την επανεκλογή του.
Δεν ήταν μόνο οι υπερεκατό χιλιάδες θάνατοι και η πλήρης διάλυση της οικονομίας με τους ανέργους να ξεπερνούν τα σαράντα εκατομμύρια, πράγματα τα οποία ήταν τα δυσμενέστερα στοιχεία για οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση. Ήταν και το ότι στη διάρκεια της περιόδου αυτής ήρθε σε ρήξη με τους πιο ειδικούς επί του θέματος και είπε τόσες «σαχλαμάρες», που κανένας άλλος ηγέτης στον κόσμο δεν είπε, εκτός ίσως από εκείνου τον άλλον φαιδρό της Βραζιλίας. Ο Τραμπ μίλησε για… ενδοφλέβια ένεση αντισηπτικού, είπε ότι παίρνει προληπτική θεραπεία η οποία κρίθηκε βλαπτική και άχρηστη από την επΙστημονική κοινότητα και έφτασε ακόμα να τα βάλει και με το αγαπημένο του «twitter»!
Χώρα που… εκμηδένισε τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο της Αμερικής. Έτσι η προεκλογική του εκστρατεία φάνταζε δυσμενής απέναντι σε έναν Δημοκρατικό υποψήφιο, που στην αρχή φαίνονταν πολύ εύκολη λεία.
Άξαφνα ένας λευκός αστυνομικός, που όπως λέχτηκε ήταν οπαδός του Τραμπ, σκότωσε με βασανισμό, πατώντας τον με το γόνατο στον λαιμό έναν μαύρο, γνωρίζοντας ότι πλήθος κινητών τηλεφώνων αποθανάτιζαν πλήρως την σκηνή.
Και ενώ το θύμα, χωρίς να έχει διαπράξει κάποιο σοβαρό αδίκημα εκλιπαρούσε για την ζωή του λέγοντας ότι δεν μπορεί να ανασάνει, άλλοι τρεις αστυνομικοί παρακολουθούσαν την σκηνή άπραγοι, χωρίς ούτε καν μία σπρωξιά που θα γλίτωνε τη ζωή του δυστυχούς μαύρου!
Τώρα εγώ είμαι ένας απλός πολίτης, άλλης χώρας, που παρακολούθησε τη σκηνή, όπως αυτή μεταδόθηκε σε όλον τον κόσμο.
Διερωτήθηκα: Είναι δυνατό ένας δολοφόνος, που γνωρίζει ότι το έγκλημά του γίνεται «φόρα παρτίδα» και οι άλλοι τρεις αυτόπτες και ηθικοί αυτουργοί αυτής της δολοφονίας, να μη γνώριζαν στα σίγουρα ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθούν για την πράξη τους; Κάπως δύσκολο το βλέπω!
Ήταν όμως σίγουροι για το τι θα επακολουθούσε. Και μάλιστα αυτήν την εποχή της μεγάλης ανεργίας και της πλήρους αβεβαιότητας για το μέλλον της πλειοψηφίας των εργαζομένων.
Ο δυστυχής νεκρός μαύρος έγινε το σύμβολο, όχι απλά δικαιολογημένων πλήρως διαμαρτυριών παντός ηθικού ανθρώπου είτε μαύρος, είτε λευκός, είτε… ενδιάμεσος είναι αυτός, αλλά πίσω από τους ηθικά διαμαρτυρόμενους να… «εξεγερθούν» όλοι εκείνοι που περιμένουν τέτοιες διαμαρτυρίες, για να κάνουν… «άλλες δουλειές», σαν αυτές που βλέπουμε στην τηλεόραση.
Αυτό μου θύμισε (σε παρένθεση) τις «εξεγέρσεις» στην Αθήνα από τον θάνατο (δολοφονία) του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όταν τα εμπορεύματα των λεηλατημένων με τον ίδιο ακριβώς τρόπο καταστημάτων της οδού Ερμού βρέθηκαν να πωλούνται στο… Αργυρόκαστρο! Είναι πολύ γνωστό, βέβαια από ποιους!
Πάντως, ο Τραμπ στην Αμερική αντιλήφθηκε ή και οργάνωσε τάχα, ότι ήρθε η ώρα του να παίξει το… «σκληρό καρύδι», τον μεγάλο ηγέτη δηλαδή, που είναι σε θέση να αποκαταστήσει την τάξη, κινητοποιώντας τις πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις της χώρας και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.
Επικίνδυνο για μεγάλο μακελειό, δεδομένου του ότι στην Αμερική, όπως προχθές είπε ο Αλέξης Παπαχελάς κυκλοφορούν πολλά όπλα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

ΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΙ ΕΜΑΣ!..
 Μια και αρχίσαμε αυτό το… «τραβηχτικό» θέμα, ας το συνεχίσουμε με τις δικές μας παρατηρήσεις. Τόσες μέρες, δόξα τω Θεώ, όλα τα ΜΜΕ και πιστεύω ιδιαίτερα τα Ελληνικά, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο, μας έχουν ταράξει, μέχρι πλύσεις εγκεφάλου με τα συμβαίνοντα στην Αμερική. Τα συμβαίνοντα σχετικά με τις αντιδράσεις για την στυγερή δολοφονία του δυστυχούς μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από τον στυγερό εγκληματία αστυνομικό.
Δεν φτάνει που κατά την διάρκεια των ειδήσεων μας παρουσιάζουν 4-5 φορές την απάνθρωπη σκηνή αυτούσια, συνεχίζουν εν συνεχεία με σκηνές από τα επεισόδια σε διάφορες πόλεις. Και αυτό συνεχίζεται επί σειρά ημερών.
Πληροφορώ τα Ελληνικά ΜΜΕ ότι δεν είμαστε ηλίθιοι, ώστε να μην αντιλαμβανόμαστε ότι για να… γεμίσουν το χρόνο που έχουν προϋπολογίσει ότι θα διαθέσουν στο καυτό αυτό θέμα μας δείχνουν επί μία εβδομάδα συνέχεια τις ίδιες σκηνές, τα ίδια videos.
Είναι κρίμα να μας κρατούν καθηλωμένους στις καρέκλες μας για να παρακολουθήσουμε τις ειδήσεις, τοπικές και διεθνείς, να θέλουν σώνει και καλά να μας ταΐσουν το ίδιο σανό. Η ψυχολογία μας αυτόν τον τελευταίο καιρό έχει… «χτυπήσει κόκκινο» για τους πολλούς και γνωστούς λόγους. Δεν είναι ανάγκη επομένως οι T.V. σταθμοί να προσπαθούν να την αποτελειώσουν με… επαναλήψεις, οι οποίες γίνονται εύκολα αντιληπτές! Επίσης η αστυνομία των Αμερικανικών πόλεων προσπαθεί να επιβάλει την διαταραγμένη τάξη και δεν επιτρέπεται οι ειδήσεις να είναι σαφώς μεροληπτικές εναντίον αυτής της αστυνομίας. Ο νοών νοείτω!
Έτσι οι απανταχού της γης εγκάρδιοι και… δραστήριοι «αντιρατσιστές» βρήκαν ευκαιρία να μιμηθούν τα τραγικά γεγονότα της Αμερικής, που στον πάτο – πάτο έχουν και την αιτία τους, και να… εξεγείρονται οι «συνειδήσεις» τους εναντίον της… Ελληνικής Αστυνομίας!
Και επειδή η Ελληνική Αστυνομία κάνει την δουλειά της εναντίον παντός ταραξία, την πληρώνουν οι περιουσίες των πολιτών, που βρίσκονται στο διάβα των παληκαριών!
Γι - Πας