ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΗΓΕΤΗΣ!..

 Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, ύστερα από σειρά συσκέψεων με τους αρμόδιους συνεργάτες του, τα μέτρα που προτίθεται η Κυβέρνηση να εφαρμόσει μετά την επιτυχή έξοδο από την σκληρή καραντίνα που περιλάμβανε, αρχίζοντας, όλες τις ετοιμασμένες παντού καρναβαλικές εκδηλώσεις και συνεχίστηκε με το κλείσιμο των Εκκλησιών και των σχολείων ολόκληρη τη μεγάλη σαρακοστή, την Μεγάλη Εβδομάδα, το Πάσχα και την Πρωτομαγιά.
Πέραν των άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων που σταμάτησαν με το μαχαίρι, αντιλαμβάνεται κάποιος ποια ήταν η επιπλέον οικονομική επίπτωση σε ολόκληρη την Ελλάδα κατά την προαναφερθείσα περίοδο, με τα πανηγύρια, κλπ.
Ομάδα που κέρδισε σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα, δεν επιτρέπεται να… αλλαχθεί, όσο κι αν οι πολιτικοί αντίπαλοι της Κυβέρνησης προσπαθούν να μηδενίσουν το προηγηθέν σκορ, το οποίο περιλάμβανε κάποιες χιλιάδες θανάτων, όπως αποδεικνύεται από τους αριθμούς σε κράτη με τον ίδιο περίπου πληθυσμό με την Ελλάδα, αλλά με σημαντικά υψηλότερου επιπέδου συστήματα υγείας.
Δεν θα ασχοληθώ εδώ με την οικονομική επίπτωση, «θετική» ή αρνητική των θανάτων αυτών που αποφεύχτηκαν. Θα πάρω μόνο την ψυχολογική επίπτωση από την οδύνη που θα είχε διαχυθεί σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και η οποία θα ήταν χειρότερη από τον πολύ σκληρό τρόπο με τον οποίο οι οικογένειες θα είχαν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα και ακόμα χειρότερα με τον «ανάλγητο» τρόπο με τον οποίο θα είχαν αναγκαστεί να τα… «παραχώσουν» στο χώμα.
Αυτή λοιπόν την πολύ σημαντική επιτυχία του Ελληνικού λαού, την οποία… δεν θέλουν να δουν οι… ρέκτες της κλασικής αντιπολιτευτικής τακτικής, την βλέπουν όμως οι… ρέκτες της λογικής απανταχού της γης, εγκωμιάζοντάς την, την πέτυχε σίγουρα το σύνολο του Ελληνικού λαού, το οποίο αναγνωρίζει ότι εμπιστεύτηκε την ηγεσία του της δεδομένης στιγμής και πειθάρχησε.
Η ηγεσία αυτή αποτελείται από συγκεκριμένα πρόσωπα, στα οποία ηγείται, συντονίζει, κατευθύνει και δέχεται τις εισηγήσεις τους και αποφασίζει ένας και αυτός λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Αρχή άνδρα δείκνησι» έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι και αυτός ο άνδρας έτυχε στη συγκεκριμένη δύσκολη στιγμή να βρίσκεται στην «Αρχή» και έδειξε ποιος είναι!
Από την άλλη μεριά η Ελλάδα βρήκε τον ηγέτη της, στον οποίο πίστεψαν πια και οι πλέον δύσπιστοι όχι μόνο της δικής του παράταξης, αλλά και όλων των άλλων, αφήνοντας τις ηγεσίες τους να λένε πράγματα που ακούγονται ξένα προς την εποχή που ζούμε, την τρομερά δύσκολη, που δεν τελείωσε ακόμα, αλλά και προοιωνίζεται ακόμα πιο δύσκολη. Έτσι λοιπόν αυτός ο ηγέτης που ξεχώρισε μέσα σε αυτή την φοβερή παγκόσμια ανακατωσούρα που προκάλεσε η πανδημία, καλείται να συνεχίσει αυτό το βαρύ έργο και το αναλαμβάνει με θάρρος!
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ εγώ με τα ανακοινωθέντα οικονομικά μέτρα στην ουσία τους. θα φάνταζα γραφικός, μια και είναι έξω από τα… νερά μου. Εκεί που, λόγω ιδιότητας, είχα γνώμη την είπα, διότι δεν ήταν δυνατό να αφεθώ στις γνώμες των εκ συστήματος «παντογνωστών», οι οποίοι δεν δίστασαν να λαβαίνουν… «έγκυρη» θέση εκεί που δεν τους έσπερναν!
Τώρα όμως είδα τον ηγέτη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συσκέπτεται μέρες και μέρες με τους αρμόδιους σε αυτά, αλλά και στα προηγούμενα, διότι δεν τελειώσαμε ακόμα, συνεργάτες του και να ανακοινώνει με μεγάλη περίσκεψη τα μέτρα που προτίθεται να εφαρμόσει στον οικονομικό τομέα, αφού βέβαια συμβουλεύτηκε και πολλούς άλλους ηγέτες και κυρίως τους αρμόδιους της Ε.Ε. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τον Τουρισμό, ο οποίος είναι πολύ συνδεδεμένος με την Πανδημία του κορωνοϊού. Ο Ελληνικός λαός τον εμπιστεύεται πια και θα τον ακολουθήσει, όπως δείχνουν οι αντιδράσεις του.

Η ΖΩΗ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ… ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ!
Όλοι εκείνοι, που θέλουν να πουν κάτι, το οποίο να μην εναρμονίζεται με τα όσα πολλά επιτεύχτηκαν από τις σωστές και έγκαιρες αποφάσεις της Κυβέρνησης, προσπαθούν λέγοντας πράγματα ακριβώς αντίθετα με αυτά που έλεγαν προ μόλις λίγων ημερών. Τότε έλεγαν ότι κακώς έκλεισε η Κυβέρνηση όλες τις οικονομικές δραστηριότητες, ενώ τώρα λένε… ότι κακώς τις ανοίγει χωρίς να λαβαίνει υπ’ όψη της τους κινδύνους από τον κορωνοϊό. Διαλέγετε και παίρνετε!
Βλέπουν ορισμένοι πόσο προβληματίζεται η Κυβέρνηση για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και συναφών, ακόμα και τώρα οι ειδικοί μετρούν τα υπέρ και τα κατά για να καταλήξουν τελικά ότι όλα τα λογικά επιχειρήματα οδηγούν προς το άνοιγμα έστω και γι’ αυτές τις λίγες μέρες. Λένε οι άλλοι, που… κατά τύχη είναι και η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ: Κι αν συμβεί κάτι και αρρωστήσει κανένα παιδάκι βαρειά; (Αυτό φυσικά φαίνεται και σαν ενδόμυχη επιθυμία)…
Θυμήθηκα το εξής Δημώδες, χωρίς να παίρνω όρκο ότι δεν είναι και Αισώπειο: Κάποτε ο Κόρακας δίδασκε το κορακάκι, πώς θα πρέπει να τσιμπάει τα σπειριά του καλαμποκιού, που ρίχνει ένα – ένα ο βοηθός ζευγά στο αυλάκι που ανοίγει το αλέτρι πριν ο ζευγάς γυρίσει στη στροφή και τα σκεπάσει ανοίγοντας την άλλη αυλακιά. Λέει λοιπόν στο κορακάκι: Πρόσεξε όμως, αν δεις τον ζευγά να σκύβει σημαίνει πως πιάνει πέτρα και θα πρέπει αμέσως να πετάξεις μακριά. Και το κορακάκι ρωτά: Κι αν ο ζευγάς έχει την πέτρα στην τσέπη;
Κάπως έτσι μου μοιάζει το… δίλημμα αυτών που αντίκειται στο άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων τώρα και επιμένουν μια και καλή για τον Σεπτέμβριο, όταν πιθανόν θα αρχίζει το… φθινωπορινό κύμα της επιδημίας, το οποίο θα συμβεί με βάση όλες τις προβλέψεις. Το θέμα λοιπόν είναι να σταθμίσει κάποιος τους κινδύνους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς θα υπάρχουν. Κάτι γνωρίζουν παραπάνω οι ειδικοί!
Γι - Πας