ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!..
Η Ελλάδα υπομένει την σκληρή καραντίνα σχεδόν αδιαμαρτύρητα, όταν βλέπει τα τεκταινόμενα στην Ιταλία, την Ισπανία κυρίως αλλά και αλλού. Εμείς οι απλοί πολίτες, έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που επέβαλαν αυτά τα μέτρα και κυρίως στον ανεπανάληπτο Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος πριν από εμάς έκανε με την τριάδα που τον διακρίνει, την επιστημονική του συγκρότηση, την οικογενειακή του συγκρότηση και την ανθρώπινή του συγκρότηση, να τον εμπιστευθεί πρώτος ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης.
Έτσι χωρίς δεύτερη κουβέντα και μπροστά στους έκπληκτους και άφωνους υπουργούς του συμφώνησε για τα μέτρα και αγνόησε κάθε οικονομική επίπτωση μέσα σε αυτήν την περίοδο της ανάρρωσης της Ελληνικής οικονομίας. Πρώτα ο Άνθρωπος!
Αυτό φυσικά άφησε εμβρόντητους τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι δεν είχαν καταλάβει ότι οι αποφάσεις, για την συγκεκριμένη περίπτωση είχαν περιθώρια ωρών και όχι ημερών για να ληφθούν. Μέχρι τώρα δικαιώθηκε. Η μελλοντική συμπεριφορά της επιδημίας στη χώρα μας θα δείξει!
Έτσι στις ώρες της σκληρής καραντίνας εκ των πραγμάτων είμαστε υποχρεωμένοι και εμείς οι… άσχετοι με τα ηλεκτρονικά δεδομένα να ψάχνουμε να τα βρούμε και να ενημερωνόμαστε για τα συμβαίνοντα γύρω μας και στον κόσμο κοντινό και μακρινό.
Είδαμε κάποιους ηγέτες, που το πήραν αψήφιστα, όπως ο Τζόνσον στην Αγγλία, ο Ερντογάν στην Τουρκία, να κάνουν κολοτούμπα και να εναρμονίζονται με τα δεδομένα, αλλά η καθυστέρηση τους δημιουργεί αδιέξοδα, που τα τρώνε κατακέφαλα.
Η περίπτωση του Τραμπ είναι ιδιάζουσα και συμφωνεί με την ιδιάζουσα συμπεριφορά των Αμερικάνων. Εκείνος είπε και συνεχίζει να λέει τις κοτσάνες του περί γιορτασμού το Πάσχα, του τέλους της Πανδημίας, όταν οι ειδικοί προβλέπουν ότι τότε αυτή θα βρίσκεται στην κορύφωσή της στην Αμερική, αλλά από την άλλη με τα δύο τρις δολλάρια, που πρόκειται να κόψει και να πλημμυρίσει την Αμερική είναι βέβαιος ότι θα καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές και σύμφωνα με τα δεδομένα των Αμερικάνων θα τα καταφέρει.
Μαζί όμως με τα ξένα που παρακολουθούμε νάσου και οι γνωστοί Καραγκιόζηδες της Ελληνικής «Δημοσιογραφίας», οι οποίοι προσπαθούν να αναδείξουν τις… μηδενικότητές τους.
Είχα πολύ καιρό να δω και να ακούσω τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και νάσου μπροστά μου ένα περισπούδαστο άρθρο του, που… κάνει σκόνη τον Τσιόδρα και όλους τους άλλους ειδικούς του κόσμου: Η περίπτωση της επιδημίας του κορωνοϊού είναι μία οικονομική απάτη, κλπ., κλπ., περιπλέκοντας στο «άρρωστο» μυαλό του αριθμούς, που δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους! Ο άνθρωπος είναι για… δέσιμο! Ήταν από παλιά!
Φυσικά και δεν είναι μόνος ο Μάκης σ’ αυτή τη Ζούγκλα. Τον ακολουθεί και ο… περισπούδαστος Καρανίκας, διακονήσας, λέει, στην εκπαίδευση, άγνωστο πού, κυρίως όμως στο ευ σερβιρίζειν, που τον έστειλε κατ’ ευθείαν στον στρατηγικό σχεδιασμό του Τσίπρα μέχρι την… τελευτή του από την «εξουσία», επειδή δεν κατάφερε να γκρεμίσει τους αρμούς της!
Ύστερα τι σας λέει; Υπάρχει και ο Κούλογλου, καλοχορτασμένος στην Ευρώπη, για να δυσφημίζει την μη Συριζαϊκή Ελλάδα στον κόσμο ολόκληρο, ως ανάλγητη και ρατσιστική μπροστά στα μηλιούνια των αποδεδειγμένων καθαρμάτων του Ερντογάν στον Έβρο. Συνεργάζεται δε αρμονικότατα με τον κ. Π. Κόκκαλη, νέο αστέρα της Ευρώπης και τον Παπαδημούλη, παλαιό αστέρα, που γνωρίζει πως πρέπει να… απασχολούνται κιόλας οι αστυνομικοί που, ως συνήθως, τους παραχωρεί το Κράτος, εμείς δηλαδή, για την «προστασία» τους, άγνωστο από ποιους κινδύνους. Τέλος υπάρχει και ένας άλλος Συριζαίος «Δημοσιογράφος», κάποιος Καψιώχας, που υπόσχεται γαμ…σια μετά την επάνοδό του στην… απαρμονισμένη εξουσία. Όνειρα στα χρόνια του… κορωνοϊού.

ΠΡΩΤΑ ΤΟ… ΧΡΗΜΑ!
Κι ενώ όλοι περιμέναμε από την σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε. μία καλή κουβέντα για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την πάροδο του αποκλεισμού, όταν τα κλεισμένα μαγαζιά θα ξανανοίξουν, όταν οι εργαζόμενοι σε αυτά θα επανέλθουν στις… δουλειές τους, όταν τα κλειστά όλη την τουριστική περίοδο ξενοδοχεία και καταλύματα θα… ανοιγοκλείσουν για τον χειμώνα, όταν οι λαοί της Ευρώπης εξουθενωμένοι θα προσπαθήσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους, έρχεται η κυρία Μέρκελ, συνεπικουρούμενη και από κάποια άλλα τσουτσέκια του Βορά και αρνείται την έκδοση του Ευρωομόλογου, που θα αποτελέσει το… γάλα για την ανάρρωση αυτών των λαών!
Η ήδη εξουθενωμένη Ιταλία, συνεπικουρούμενη κι αυτή από την επίσης εξουθενωμένη Ισπανία αντέδρασε λέγοντας: Προσέξτε την σκοπιμότητα της υπάρξεως της Ευρώπης, γιατί αλλιώς…
Ο μακρόν της Γαλλίας, αφήνοντας στην άκρη τις αμοιβαίες… «φιλοφρονήσεις» του με τον Τραμπ, άφησε την Μέρκελ στα όνειρά της για την… μετακορωνοϊκή εκμετάλλευση της Ευρώπης και στράφηκε προς τον Τραμπ, που ήδη υπέγραψε το ύψος δύο τρις δολαρίων Αμερικανοομόλογο, για συζητήσεις επί ορθολογισμένων προγραμμάτων! Αυτός δε ο τελευταίος παρά τις πρόσφατες σκληρές κουβέντες του για τον… «κινεζοϊό», δεν δίστασε να τον συμβουλευτεί τηλεφωνικά. Ο Μητσοτάκης είπε: Ενώπιον της πανδημίας είμαστε όλοι ίσοι!
Μόνο η κυρία Μέρκελ παραμένει προσηλωμένη στον Ερντογάν και τα… καθρεφτάκια του, που της χαρίζει. Δεν το βλέπει ότι έμεινε μόνη που «συνομιλεί» σοβαρά με αυτόν τον Καραγκιόζη, που στα φανερά προσπάθησε να κατακλύσει την Ευρώπη με όλα τα καθάρματα που «φιλοξενεί» στην Τουρκία και τα χρησιμοποιεί κάθε φορά για τους σκοπούς του; Ούτε ο ίδιος το περίμενε ότι η Ελλαδίτσα του Κολοκοτρώνη, του Κανάρη και του Καραϊσκάκη θα κατάφερνε να τους ξεφτυλίσει στα μάτια όλου του κόσμου και θα τον ανάγκαζε να πει τόσα φανερά ψέματα. Ότι πέρασαν 150 χιλιάδες, ότι οι Έλληνες σκότωσαν έξι, κλπ., κλπ., Προσοχή κυρία Μέρκελ. Εκτίθεσαι.
Γι - Πας