ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ!..

Η «Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ» εκδήλωσε πρόσφατα τον… νταλκά της να «ζήσει μαζί με τους πρόσφυγες» (το γράφω σε τρίτο πρόσωπο επειδή εμείς οι περιλειπόμενοι δεν έχουμε τέτοια επιθυμία)!
Το κόμμα, του οποίου αποτελεί την «Νεολαία» του, προτρέπει πιεστικά την κυβέρνηση να αποσυμφορήσει τα νησιά από τους πρόσφυγες μεταφέροντάς τους στο εσωτερικό της χώρας.
Έχω μία απλή και αποτελεσματική, υποθέτω, πρόταση: Να ανοιχτεί πάραυτα ένας κατάλογος στον οποίο θα εγγραφούν όσοι πρόθυμοι διαθέτουν φιλοξενία συγκεκριμένων ατόμων και ύστερα από την καταμέτρηση να μεταφερθούν οι ανάλογοι προσφυγομετανάστες από τα νησιά. Έτσι πράγματι θα επέλθει σημαντική αποσυμφόρηση των νησιών μια και το… «πρόθυμο» κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το 30% του Ελληνικού πληθυσμού, χώρια των… ομοϊδεατών του του Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις τελευταίες εκλογές! (25% τώρα)
Έτσι, πέραν των άλλων, οι προσφυγομετανάστες θα είναι καταγεγραμμένοι με τα συγκεκριμένα ονοματάκια τους σε συγκεκριμένες διευθύνσεις, είτε να παραμείνουν μονίμως στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον πληθυσμό της κατά ένα εκατομμύριο περίπου, όπως επιθυμούν οι Συριζαίοι, είτε «λιαζόμενοι» να αποχωρήσουν νόμιμα από αυτήν. Τι ωραία που θα ήταν έτσι και στις εκλογές πιασμένοι χέρι – χέρι να έφερναν το… «όνειρο» της δεύτερης φοράς αριστεράς!
Επειδή όμως τα παραπάνω προτεινόμενα δεν αποτελούν και τις πραγματικές επιθυμίες των Συριζαίων, οι οποίοι θέλουν εγκατάσταση σε… «καταλήψεις», σε πάρκα, σε πλατείες, ή ακόμα και σε… «υπόγεια Πανεπιστημίων», προσωπικά θα επιθυμούσα κι εγώ να δηλωθεί από το φίλο προσφυγομεταναστευτικό αυτό κόμμα ο τόπος της εγκατάστασης των προσφύγων – μεταναστών.
Είδατε τι έγινε πρόσφατα στα νησιά μας, όταν η Κυβέρνηση προσπάθησε να κατασκευάσει «δομές» ανθρώπινης εγκαταστάσεως αυτών των δύστυχων και φυσικά ελεγχομένων για το ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει σε αυτές. Αντέδρασαν κατά τρόπο όχι μόνο ανεξήγητο, αλλά και απολύτως απαράδεκτο οι ίδιοι οι ωφελούμενοι από την ευταξία κάτοικοι των νησιών!
Ούτε πάλι θα ήταν εύκολο να πραγματοποιηθεί και το όνειρο του Ερντογάν συνδυαζόμενο με αυτό των Συριζαίων, από την μία πλευρά των νησιών να έρχονται οι… τουρκοβαρκοπνίχτρες και στην άλλη να περιμένουν τα καράβια με ανοιχτές τις μπουκαπόρτες για την μεταφορά κάθε… πικραμένου! Στην Αθήνα φυσικά, όπως όλοι ονειρεύονται.
Πού θα νοίκιαζε ο «αντιπεριφερειάρχης» και άλλοι τα διαμερίσματα; Ας αφήσουμε όμως τους εύκολα από τα πράγματα βγαλμένους σαρκασμούς. Είδαμε όλοι κατακάθαρα τι έγινε στον Έβρο με την… «ειρηνική» επίθεση από τον Ερντογάν για την μαζική είσοδο στην Ελλάδα των προσφυγομεταναστών, κυρίως των δεύτερων, την αποφυλάκιση καθαρμάτων, την μεταφορά τους στα σύνορα και την με κάθε τρόπο διευκόλυνση των γιουρουσιών τους, ακόμα και με «υλικά» που τους προδίδουν.
Ακόμα όμως πιο τραγικά είναι τα ψευδώς διαδιδόμενα από τα πιο επίσημα χείλη του Προέδρου της χώρας και του γελοίου «his masters voice» υπουργού του των εξωτερικών ότι πέρασαν στην Ελλάδα 150 χιλιάδες… «πρόσφυγες», ότι από την μια μεριά τα σύνορα της Ελλάδας είναι «τζιάμ χορταρά» ανοιχτά, ξέφραγο αμπέλι κι από την άλλη ότι ο Ελληνικός Στρατός… άνοιξε πυρ και σκότωσε πέντε πρόσφυγες!
Αλήθεια σε ποιους απευθύνονται; Μήπως στον κ. Τσίπρα για να ψυχοπονέσει και να επιμείνει στο άνοιγμα των συνόρων ή στην κ. Γεννηματά που ζητάει την σύνοδο των ηγετών της Ευρώπης για φοβέρα, ξεχνώντας τι είχε πάθει από τον Σαρκοζί ο… ομογάλακτός της και προκάτοχος Γ. Παπανδρέου!

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ!..
Επειδή όμως, χρόνια τώρα πια, πάει μακριά η βαλίτσα, εμείς οι Έλληνες δείξαμε τις φιλάνθρωπες ευαισθησίες μας παντοιοτρόπως και γενικότερα! Και αυτό που έγινε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο, φαίνεται πως από την πλευρά των τυχοδιωκτομεταναστών και όχι των προσφύγων παρεξηγήθηκε και θεωρήθηκε μάλλον ως αδυναμία!
Αυτό που έγινε στον Έβρο, ύστερα από την φανερή, θρασεία και καραγκιοζολίδικη… «επίθεση» των «στρατιών» του Ερντογάν, ο οποίος τελευταία συνηθίζει να εξαπολύει επιθέσεις με… ξένους κ…λους, όπως έγινε στη Συρία και την Λιβύη, ξεσήκωσε όλον τον Ελληνισμό και τον έκανε να ενωθεί σαν μία γροθιά. 
Για πότε μαζεύτηκαν άνδρες, γυναίκες, Ι.Χ. αυτοκίνητα, τρακτέρ, για να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν τους υπεύθυνους ακρίτες των συνόρων για την απόκρουση αυτής της θρασύτατης επίθεσης, κανείς δεν το κατάλαβε. Κατάλαβαν όμως όλοι καλά ότι, όταν ο Έλληνας φυλάει Θερμοπύλες δεν λογαριάζει ποιος είναι ο επιτιθέμενος. Οι Θερμοπύλες με τους τρακόσιους του Λεωνίδα έχουν το όνομα και απ’ εκεί, υπάρχει η Γραβιά, τα Δερβενάκια με τη νίλα του Δράμαλη, το Καλπάκι με τον Κατσιμήτρο και… έπεται η συνέχεια. Μην θίξεις το φιλότιμο του Έλληνα και τον… άναψες!
Να λοιπόν τι… έπαθε ο Ερντογάν. Νόμισε ότι τα εσωτερικά τσακαριάσματα με λόγια στην Ελληνική Βουλή… έδειχναν πανεύκολο το πέρασμα του Έβρου και την πάτησε, χώρια που μαζί με τους υποτακτικούς του είπαν κουβέντες που τους έκαναν ρεζίλι των σκυλιών, διεθνώς!
Ο άνθρωπος βέβαια προέρχονταν από τα «κάζα» στη Λιβύη και την Συρία, προσπαθώντας να… μπαλώσει τις κηδείες και τους τραυματίες από τους λιγοστούς Τούρκους που υπάρχουν εκεί, αλλά τι να γίνει; Όταν αρχίζουν οι αναποδιές κι εσύ είσαι ανοιγμένος σε πολλές μεριές, τότε αυτές έρχονται απανωτές. Τι να σου κάνει και ο Αλλάχ, όσο… μεγάλος κι αν είναι, έχει να κάνει και με τον Πούτιν!
Γι - Πας