ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!..
Είναι η πιο κατάλληλη χρονική στιγμή, το Κράτος της τάξης και του νοικοκυριού να επιβληθεί στην αταξία και στον μπαχαλακισμό. Δεν πάει άλλο!
Όσο κι αν φωνάζουν αυτοί που τους προστάτευαν ολοφάνερα επί τεσσεράμισι χρόνια και βάλε δεν έχουν πια τον λαό μαζί τους. Ούτε και τον δικό τους λαό, που σέβεται μεν την ιδεολογία του, αλλά, έχοντας… νιονιό, δεν είναι δυνατό να ανεχθεί άλλο τα «καπρίτσια» των… ιδεολόγων του αναρχισμού! Σιγά την ιδεολογία!
Και όταν λέμε «καπρίτσια» εννοούμε κυριολεκτικά καπρίτσια. Διότι τι άλλο μπορεί να είναι η εγκατάσταση του «Ρουβίκωνα» μέσα στην Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας; Ή τι άλλο κατάφεραν αυτοί οι… «λεβέντες» εκτός από το βρώμισμα χώρων και τοίχων με κόκκινη μπογιά, το σπάσιμο τζαμαριών, επίπλων και πανάκριβων υπολογιστών με βαριοπούλες και το πανεύκολο πέταγμα… τρικακίων, που είναι γραμμένα με ό,τι είναι δυνατό να βρει κανείς στα δάπεδα των σταύλων. Άλλωστε και οι ίδιοι κατά βάθος ντρέπονται να εμφανιστούν κατάφατσα και να μας πουν τι επιδιώκουν. Κάνουν ό,τι κάνουν και ύστερα… εξαφανίζονται.
Δεν γνωρίζουμε ακόμα και οι… πάτρωνές τους, που τους χαϊδολογούν και τους βοηθούν για την εξαφάνισή τους, αν γνωρίζουν τι επιδιώκουν και πού βρίσκουν τα έξοδα για την όλη οργάνωση και τις δραστηριότητές τους.
Κράνη, μοτοσικλέτες, μπογιές, βενζίνες, κλπ. Δεν φαντάζομαι να είναι… κλεμμένα! Άλλωστε αποκλείεται να δουλεύουν για να γνωρίζουν πώς… βγαίνουν τα χρήματα των μεροκαματιάρηδων, από τα οποία το Κράτος αρύεται τα έξοδα για τα έπιπλα, τους υπολογιστές, τις τζαμαρίες και τα πανάκριβα μάρμαρα, που τόσο εύκολα αυτοί καταστρέφουν, ή ακόμα και το βάψιμο ή το καθάρισμα των τοίχων που αυτοί βρωμίζουν επίσης τόσο εύκολα με τις ασχήμιες τους.
Αν γνώριζαν πώς βγαίνουν τα χρήματα των μεροκαματιάρηδων θα ήταν τουλάχιστον πιο προσεκτικοί.
Αλλά από αυτή την άγνοια βγήκε το περίφημο: «αργία μήτηρ πάσης κακίας», ή το άλλο: «έργον ουδέν τ’ όνειδος, ανεργίη δε τ’ όνειδος»!
Ψιλά γράμματα. Εκείνοι γνωρίζουν το… ρητό: «ούτε μια ώρα στο στρατό»! Γνωρίζουν επίσης, παρ’ ότι αποποιούνται τον στρατό, τι θα πει… πόλεμος. Διότι δεν εξηγείται διαφορετικά η απάντησή τους στο τελεσίγραφο του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, αυτήν που τόσο ονειρεύεται το σύνολο σχεδόν του Ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από τις πολιτικές του τοποθετήσεις, να αδειάσουν τους χώρους που έχουν καταλάβει και αυθαίρετα χρησιμοποιούν.
Απάντησαν λοιπόν με την σημαδιακή λατινική φράση «Casus Beli» (sic) που με τα κολυβογράμματα που γνωρίζω θα πει ελληνιστί «αιτία πολέμου»!
Τι θέλουν να μας πουν δηλαδή; Ότι πέρα από τις βαριοπούλες, τις μπογιές, τα λοστάρια, κλπ., ξέρουν να κρατούν και «όπλα»; Αυτό είναι ευθεία απειλή προς όλους μας, εμάς που πήγαμε στο στρατό και μάθαμε ότι… «εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περι πάτρης».
Αν ο δικός τους οιωνός υπονοεί ότι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν εναντίον της πατρίδος επιτιθέμενοι με την… πολεμική ασχετοσύνη τους, ας το κάνουν στα ίσια και όχι με… πρωτόγονα εργαλεία, όπως είναι οι βαριοπούλες, τα λοστάρια και οι μπογιές.
Κοντολογίς, όλα αυτά τα… «καμώματα» των μπαχαλάκηδων θα πρέπει να τελειώσουν τώρα και παντού, είτε σε Πανεπιστήμια είναι αυτά είτε και αλλού. Δεν πάει άλλο! Ήδη αποτελούν κακοφορμισμένες πληγές από την σχετικά μακροχρόνια παραμέλησή τους.
Κανένας ορθοφρονών πολίτης δεν είναι δυνατό να ανέχεται δίπλα του αυτές τις αηδίες. Το παρόν Κράτος δείχνει ότι έχει την βούληση και την δυνατότητα να επιβληθεί. Και το κάνει με την ηπιότητα που επιβάλλεται, χωρίς υπερβολές. Δεν χρειάζεται σύγκριση… ισχύος.

ΣΥΓΧΥΣΗ ΕΝΝΟΙΩΝ!..
Από τα πρώτα δείγματα της θελήσεως της νέας κυβέρνησης για την εφαρμογή των νόμων και της εμπέδωσης της τάξης παντού, είτε στα Πανεπιστήμια, είτε και σε… κάποιες περιοχές, φαίνεται ότι ο λαός διψούσε για παρέμβαση του Κράτους, ακόμα και στις τάξεις της ανεκδιήγητης αριστεράς. Όσο δεν το καταλαβαίνουν οι ηγέτες αυτής της παράταξης, τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς.
Δεν είναι δυνατόν ο οιοσδήποτε λογικός άνθρωπος να βλέπει έναν πρώην Υπουργό της Παιδείας έξω από ένα Πανεπιστήμιο, να ορύεται ότι βρίσκεται έξω από την μόλις παραβιασμένη πόρτα του, από μία ομάδα ισχυριζόμενη ότι αποτελείται από φοιτητές, για να… εφαρμόσει το «άσυλο»!
Ή αυτός, χρηματίσας και Υπουργός Παιδείας, δεν γνωρίζει Ελληνικά, ή εμείς οι επονομαζόμενοι… «αντίδραση» δεν κατανοούμε τις έννοιες ευταξία, νοικοκυριό, καθαριότητα, σεμνότητα, φιλομάθεια, αποκατάσταση, μέλλον, πρόοδος και τις συγχέουμε με τις έννοιες αυθαιρεσία, σκουπιδαριό, βρωμιά, ναρκωτικά, ασέβεια, αγραμματοσύνη, νταηλίκι, μπαχαλακισμός, αταξία, οπισθοδρόμηση! Τόσο μεγάλη… σύγχυση δηλαδή.
Πάντως τα επακολουθήσαντα γεγονότα ύστερα από το βίαιο άνοιγμα της πόρτας του εν λόγω Πανεπιστημίου από την ομάδα των αυτοαποκαλουμένων «φοιτητών» επικεφαλής της οποίας ήταν ένας ορυόμενος πρώην Υπουργός της Ελληνικής Παιδείας, είναι απολύτως χαρακτηριστικά: Μαθήματα δεν γίνονται, η βιβλιοθήκη δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει μέσα στην οχλαγωγία που γίνεται στην «αίθουσα τελετών» (sic) από μία δυναμική μειοψηφία αμαθών και μη προοδευτικών, που προσπαθεί να επιβάλει την άποψή της επί της… απούσας πλειοψηφίας και κακοποιεί παντοιοτρόπως, όσους από την πλειοψηφία προσπαθούν να αρθρώσουν έστω και μία λέξη.
Ο Πρύτανης δεν τολμά να βρίσκεται στο γραφείο του με την απειλή κακοποιήσεώς του. Πάντως το υπόγειο που βρέθηκε γεμάτο από όργανα μπαχαλακισμού, ξαναγέμισε από αυτά. Ικανοποιήθηκε τάχα ο πρώην Υπουργός της Παιδείας; Θα δούμε.
Γι - Πας